بررسی انواع بدهیهای آمریکا که میتواند اقتصاد و صنعت کریپتو را به چالش بکشد
ایالات متحده در حال عبور از هزارتوی تعهدات مالی است که پیامدهای عمیقی برای آینده اقتصادی جهان به همراه دارد. چشم انداز بدهی ایالات متحده شامل مولفههای بی شماری است، از بدهیهای ملی گرفته تا خانوار، که هر کدام ویژگیها و چالشهای منحصر به فردی دارند. از ابتدای سال جاری میلادی آمریکا با افزایش بدهیهایی دست و پنجه نرم میکند که توسط عواملی مانند همهگیری کرونا، سیاستهای پولی و تغییر رفتار مصرفکننده تشدید شده است. این افزایش بدهی یک بار دولت را تا مرز تعطیلی پیش برد و حالا مجدد بحثهایی درباره افزایش سقف بدهی به گوش میرسد. در این مطلب به چشم انداز بدهی ایالات متحده میپردازیم و سلامت اقتصادی آمریکا و رفتارهای مصرف کننده را بررسی میکنیم تا دیدگاه روشنیتری درباره روندهای بالقوه آینده داشته باشیم.
به گزارش والکس و به نقل از cryptoslate، درک انواع مختلف بدهی و بزرگی مربوط به آنها فقط یک موضوع ساده اقتصادی نیست بلکه هر نوع بدهی، اعم از وام مسکن، وام دانشجویی یا حتی کارتهای اعتباری، منعکس کننده روندهای اجتماعی و اقتصادی آمریکا است. با کالبدشکافی این بدهیها، سیاستگذاران، سرمایهگذاران و تحلیلگران میتوانند بهتر درباره آینده اقتصادی جهان و بازارهای مالی صحبت کنند.
در یک اقتصاد جهانی به هم پیوسته، وضعیت بدهی ایالات متحده به عنوان بزرگترین و قدرتمندترین اقتصاد جهان میتواند بر تجارت بین المللی، تصمیمات سرمایهگذاری و حتی ثبات سیستمهای مالی جهانی تاثیر بگذارد. در اصل، تاثیر بدهی ایالات متحده بسیار فراتر از مرزهای آن است و درک آن را برای هر کسی که در بازارهای مالی فعالیت میکند واجب و ضروری است.
بدهی ملی آمریکا به چه معناست و چرا به وجود آمده است؟
بدهی ملی اصطلاحی است که کل مقدار پولی را که دولت فدرال به طلبکارانش بدهکار است را در بر میگیرد. این طلبکاران میتوانند از نهادهای داخلی، مانند سرمایهگذاران و بانکها تا دولتهای خارجی و سازمانهای بینالمللی را شامل شود. اساسا این مبلغ انباشتهای از کسریهایی است که دولت در طول سالها داشته است و برای پوشش هزینههای خود در زمانی که درآمدهای مالیاتی کم شده وام گرفته است.
در سپتامبر ۲۰۲۳ بدهی ایالات متحده به حدود ۳۳ تریلیون دلار رسید. این رقم ۳۳ برابر کل ارزش بازار ارزهای دیجیتال است. این مقدار بدهی فقط نسبت به سال قبل ۲ تریلیون دلار افزایش داشته است که نشان دهنده سرعت تسریع در استقراض است. چنین صعود سریع در سطح بدهی نتیجه تصمیمات اتفاقات تصادفی نیست بلکه ریشه در عوامل مختلف و متعدد دارد.
یکی از عوامل اصلی این افزایش بدهی، بالارفتن هزینههای دولت در طول دوره همهگیری کرونا بوده است. در حالی که ایالات متحده با همهگیری کووید ۱۹ دست و پنجه نرم میکرد، نیاز مبرمی به مداخلات مالی برای حمایت از مشاغل، مراقبتهای بهداشتی و افرادی که به دلیل قرنطینههای اجباری دولت با مشکلات اقتصادی مواجه بودند وجود داشت. علاوه بر این، سیاستی پولی از جمله کاهش مالیات، جریان درآمدی دولت را کاهش داده است و نیاز به استقراض بیشتر دارد. هزینههای نظامی جاری و پروژههای زیربنایی نیز نقش خود را در افزایش بدهی ایفا کردهاند.
بدهی وام مسکن چیست و چگونه ایجاد شده است؟
بدهی وام مسکن زمانی ایجاد میشود که افراد یا خانوادهها برای خرید املاک مسکونی پول قرض میکنند. این شکل از بدهی توسط ارزش دارایی تضمین میشود، به این معنی که اگر وام گیرنده، وام را نپردازد آن وقت موسسه وامدهنده میتواند ملک را از طریق یک فرآیند قانونی به نام سلب مالکیت تصرف کند.
در ایالات متحده، میزان بدهی وام مسکن به طور پیوسته در حال افزایش است که منعکس کننده روندهای گستردهتر در بازار مسکن و رفتارهای مالی مصرفکنندگان است. طبق گزارش فدرال رزرو نیویورک، بدهی وام مسکن مسکونی در ایالات متحده تا سه ماهه دوم سال ۲۰۲۳ به ۱۹.۹۲ تریلیون دلار رسیده است. این رقم بر نقش محوری مالکیت خانه در رویای آمریکایی و چشمانداز مالی تاکید میکند.
وامدهندگان ۱.۵۲ میلیون وام مسکونی در سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۲ صادر کردند که بیشترین کاهش را از سال ۲۰۱۴ نشان میدهد. علاوه بر این طبق گزارش انجمن بانکداران وام مسکن، میانگین موجودی اولین وام مسکن در سال ۲۰۲۲ به بالاترین سطح خود یعنی ۳۲۳,۷۸۰ دلار رسید. همه گیری کرونا تاثیر عمیقی بر نرخ وام مسکن داشت. در ابتدا، پیامدهای اقتصادی ناشی از همهگیری منجر به ارزانتر شدن وامگیری شد و بسیاری را با نرخهای کم سابقه وام مسکن جذب کرد. با این حال این نرخهای پایین با قیمتهای بیسابقه مسکن در کنار هم قرار گرفتند و محیطی چالش برانگیز برای خریداران بالقوه مسکن ایجاد کردند. با فرا رسیدن سال ۲۰۲۲، فدرال رزرو در واکنش به تورم و سایر عوامل اقتصادی شروع به افزایش نرخ بهره کرد و کمی از جنون فروش مسکن را کند کرد.
بدهی وام دانشجویی چیست و چه تاثیری روی اقتصاد دارد؟
این یک تعهد مالی است که دانشجوها متحمل میشوند تا هزینههای تحصیل خود را پوشش دهند. دو نوع اصلی وام دانشجویی وجود دارد: فدرال و خصوصی. وام های دانشجویی فدرال توسط دولت ایالات متحده تامین میشود و اغلب با مزایایی مانند برنامههای بازپرداخت مبتنی بر درآمد و گزینههای بالقوه بخشش وام همراه است. از سوی دیگر، وام های دانشجویی خصوصی توسط بانکها، اتحادیههای اعتباری و سایر وامدهندگان خصوصی ارائه میشود و در مقایسه با وام فدرال اغلب دارای نرخ بهره بالاتر و گزینههای بازپرداخت کمتری هستند.
از سال ۲۰۲۳ رقم کل بدهی وام دانشجویی در ایالات متحده به ۱.۷۵ تریلیون دلار رسیده است. این شامل وام های فدرال و خصوصی میشود. حدود ۹۲ درصد از این بدهی مربوط به وامهای دانشجویی فدرال و بخش باقی مانده نیز مربوط به وامهای خصوصی است.
میانگین بدهی هر وام گیرنده ۲۸۹۵۰ دلار است. این رقم گواهی بر افزایش هزینههای آموزش عالی در ایالات متحده و افزایش اتکا به وام برای تامین مالی آن است. هزینه دانشگاه طی ۳۰ سال گذشته افزایش قابل توجهی داشته است، به طوری که هزینه های تحصیل در دانشگاههای دولتی چهار ساله از ۴۱۶۰ دلار به ۱۰۷۴۰ دلار و از ۱۹۳۶۰ دلار به ۳۸۰۷۰ دلار در موسسات غیرانتفاعی خصوصی پس از تعدیل تورم افزایش یافته است.
وزن بدهی وام دانشجویی به طور مساوی بین دانشگاهها و موسسات آموزشی توزیع میشود. به عنوان مثال، ۵۵ درصد از دانشجویان دانشگاههای دولتی چهار ساله وام دانشجویی داشتند، در حالی که ۵۷ درصد از دانشجویان موسسات خصوصی غیرانتفاعی چهار ساله بدهی را به عهده گرفتند. میانگین موجودی ملی وام گیرندگان وام دانشجویی فدرال ۳۵۲۱۰ دلار است. افزایش بدهی وامهای دانشجویی پیامدهای گستردهتری برای اقتصاد دارد و بر توانایی وامگیرندگان برای خرید خانه، راهاندازی کسب و کار و تصمیمگیریهای مالی مهم دیگر تاثیر میگذارد.
بدهی کارت اعتباری چیست؟
بدهی کارت اعتباری مبلغ معوقی است که مصرفکنندگان به شرکتهای کارت اعتباری بدهکار هستند. این بدهی زمانی رخ میدهد که دارندگان کارت با استفاده از کارت اعتباری خود خرید میکنند اما کل موجودی را در تاریخ سررسید پرداخت نمیکنند و بخشی از مبلغ باقی میماند. این به نوعی یک بدهی گردان است، به این معنا که میتواند ماه به ماه بر اساس خریدهای جدید، پرداختها و سود تعلق گرفته متفاوت باشد.
در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۳، بدهی کارت اعتباری در ایالات متحده به ۱.۰۳۱ تریلیون دلار رسید و برای اولین بار از آستانه ۱ تریلیون دلار فراتر رفت. افزایش ۴۵ میلیارد دلاری در سه ماهه دوم پس از دورهای در سه ماهه اول رخ میدهد که در آن با انحراف از یک روند تاریخی، سطح بدهی بدون تغییر باقی مانده بود. در واقع موجودی کارتهای اعتباری از سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۱ به میزان ۱۷۵ میلیارد دلار افزایش یافته و بدهی فعلی ۱۰۴ میلیارد دلار بیشتر از رکورد ثبت شده در سه ماهه چهارم سال ۲۰۱۹ است.
در سطح خانوار، متوسط بدهی کارت ملی در میان دارندگان کارت با موجودی پرداخت نشده تا دسامبر ۲۰۲۲، رقمی در حدود ۷۲۷۹ دلار بود. این شامل کارتهای بانکی و کارتهای اعتباری خرده فروشی میشود. عوامل متعددی در افزایش بدهی کارت اعتباری نقش داشته است. تورم مداوم، افزایش نرخ بهره و سایر چالشهای اقتصادی، پرداخت کامل را برای بسیاری از مصرفکنندگان دشوارتر کرده است. علاوه بر این، در دوران همهگیری کرونا شاهد کاهش شدید موجودی کارتهای اعتباری بودیم. این رقم از ۹۲۷ میلیارد دلار در سه ماهه چهارم سال ۲۰۱۹ به ۷۷۰ میلیارد دلار در سه ماهه اول سال ۲۰۲۱ کاهش یافت اما افزایش قابل توجه در سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۱ این روند را معکوس کرد. نرخ بهره بالا میتواند منجر به فشار مالی برای بسیاری از خانوارها شود و بر رفاه کلی اقتصادی و تصمیمات مالی آینده آنها تاثیر بگذارد.
بررسی بدهی وام خودرو در ایالات متحده
در ایالات متحده بدهی وام خودرو در یک مسیر صعودی بوده است. بر اساس دادههای اخیر، بدهی وام خودرو در این کشور به رکورد ۱.۵ تریلیون دلار رسیده است. این رقم نشاندهنده اتکای فزاینده به وسایل نقلیه برای حمل و نقل و افزایش هزینههای خودرو است که تامین مالی را برای بسیاری از مصرفکنندگان به یک ضرورت تبدیل میکند.
با توجه به جزئیات، متوسط پرداخت ماهانه وام برای یک وسیله نقلیه جدید در سال ۲۰۲۳ حدود ۷۲۵ دلار است که نسبت به ۶۵۰ دلار در سال ۲۰۲۲ افزایش را نشان میدهد. برای خودروهای دست دوم، متوسط پرداخت ماهانه ۵۱۶ دلار در سال ۲۰۲۳ است که ۲ درصد نسبت به سال قبل افزایش یافته است. این ارقام که توسط Experian ارائه شده است تعهدات مالی رو به رشدی را که مصرفکنندگان هنگام خرید وسایل نقلیه متعهد میشوند نشان میدهد.
عوامل متعددی در افزایش بدهی وام خودرو نقش داشته است. پیامدهای همهگیری کووید ۱۹، همراه با اختلالات زنجیره تامین، منجر به افزایش قیمت خودروها شده است. تورم بالا و افزایش نرخ بهره فدرال رزرو وضعیت را تشدید کرده و مالکیت خودرو را گرانتر از همیشه کرده است. جوآنا دین (Joanna Dean) معاون فروش گروه خدمات مالی تویوتا میگوید با توجه به معاملات فعلی و قیمت خودرو، تامین مالی برای بسیاری از مصرف کنندگان تقریبا ضروری به نظر میرسد.
بدهی فزاینده در بخشهای مختلف در ایالات متحده تصویر پیچیدهای را با پیامدهای گسترده، نه تنها در داخل بلکه در مقیاس جهانی ترسیم میکند. برای اقتصاد ایالات متحده، سطوح بالای بدهی میتواند رشد اقتصادی را متوقف کند. با تخصیص بودجه بیشتر به بدهیها، بودجه کمتری برای سرمایهگذاری در زیرساختها، تحقیقات و سایر فعالیتهای محرک رشد در دسترس خواهد بود و این میتواند منجر به کاهش تولید و رکود اقتصادی شود.
شهروندان ایالات متحده مستقیما بار این بدهی را متحمل میشوند. بدهیهای زیاد خانوار و شخصی میتواند منجر به فشار مالی، محدود کردن قدرت خرید و کاهش کیفیت زندگی شود و خرید خانه، ازدواج، و تشکیل خانواده را با چالش مواجه کند.
در مقیاس جهانی اقتصاد ایالات متحده نقشی اساسی در هدایت روندهای اقتصادی جهان ایفا میکند. یک ایالات متحده بدهکار میتواند منجر به کاهش واردات شود و بر اقتصادهای وابسته به تجارت ایالات متحده تأثیر بگذارد. علاوه بر این، سرمایهگذاران جهانی ممکن است نسبت به اوراق بهادار ایالات متحده محتاط شوند و همین مساله اعتبار آمریکا را کاهش میدهد.
در نهایت بازار کریپتو که به عنوان یک سرمایهگذاری جایگزین و محافظت در برابر سیستمهای مالی سنتی دیده میشود، تحت تاثیر بدهیهای آمریکا میتواند نوسانات شدیدی را تجربه کند. از آنجایی که سرمایهگذاران به دنبال پناهگاههای امن هستند و در مورد وضعیت بدهی ایالات متحده ابراز نگران میکنند، قیمت کریپتو ممکن است شاهد نوسان در حجم بازار باشد. علاوه بر این، پاسخهای نظارتی و سیاستهای پولی برای کنترل بدهی ملی میتواند بر چشمانداز کریپتو تاثیر بگذارد. اعمال سیاستها انقباضی منجر به محدودیتهای بیشتر در صنعت کریپتو خواهد شد.