ارز بیت کوین، نخستین رمزارز جهان است که در سال ۲۰۰۹ توسط شخص یا گروهی ناشناس با نام مستعار ساتوشی ناکاموتو (Satoshi Nakamoto) ایجاد شد. ارز بیت کوین، ابتکاری است که از نظریه پول غیرمتمرکز و عدم اعتماد به شخص ثالث بهره برده و با استفاده از فناوری بلاکچین، توانسته یک شبکه نقل و انتقال پولی بدون واسطه و غیرمتمرکز را ایجاد کند. تغییراتی قیمت بیت کوین با توجه به مارکت کپ این رمز ارز امکان جذابی را بر ترید و سرمایه گذاری ایجاد کرده است٬ که با توجه به نرخ بیت کوین در لحظه منجر به سودآوری سرمایه گذاران شده است.
ارزش قیمت بیت کوین که با هدف ایجاد امنیت بالا و حفظ حریم خصوصی ایجاد شده است به مرور زمان در بازار خود را نشان داده است به طوری که در مدت زمان کمتر از ۱۰ سال از شروع به کار آن جزو ۱۰ دارایی برتر از لحاظ ارزش در دینا به شمار می رود. به زبان ساده، بیت کوین مانند پول رایج کشورها است؛ اما توسط دولتها و نهادهای مالی ایجاد نشده و پشتوانه آن پذیرش و اقبال عمومی است.
در شبکه بیت کوین وظیفه تایید تراکنشها بر عهدهی دستگاههای محاسباتی است که کار استخراج بیت کوین را نیز برعهده دارند. الگوریتم ریاضی بیت کوین در واقع یک تکنولوژی رمزنگاری بر پایه بلاکچین است که همزمان با فراهم کردن شفافیت شبکه، حریم خصوصی کاربران را حفظ میکند؛ به این معنا که کاربران با وجود ناشناس ماندن در شبکه، به جزئیات اطلاعات سایر تراکنشها دسترسی دارند.
نحوه عملکرد شبکه بیت کوین
بیت کوین ارزی دیجیتال است که از کلید عمومی رمزنگاری شده (آدرس عمومی) استفاده میکند. این ارز در واقع یک شبکهی همتا به همتاست که تراکنشها در آن بر اساس الگوریتم اجماع اثبات کار (PoW) تایید میشوند.
بعد از تایید تراکنشها توسط نودهای شبکه، آنها برچسب زمانی دریافت کرده و اطلاعات کاملشان در بلاکچین ذخیره میشود. کاربرانی که قصد مشارکت در بلاکچین بیت کوین را دارند، باید بخشی از قدرت محاسباتی شبکه را تامین کنند. از این رو، با به اشتراک گذاشتن قدرت محاسباتی دستگاههای ماینینگ خود، به حل مسائل پیچیده ریاضی پرداخته و به ساخت بلاکها کمک میکنند. ماینری که زودتر از سایر نودها موفق به ساخت بلاک شود، پاداش کامل بلاک را دریافت میکند. با استفاده از این قدرت پردازشی، بیت کوین یک شبکهی پرداخت سریع و قابل اعتماد ایجاد میکند که هر فردی میتواند از آن استفاده کند.
ویژگی های بیت کوین
بیت کوین یک شبکه همتا به همتا بدون نیاز به یک مرجع مرکزی یا واسطه مانند بانک است که همین امر آن را به یک دارایی غیرمتمرکز تبدیل میکند. مهمترین ویژگیهای BTC عبارتند از:
تمرکززدایی: قیمت بیت کوین توسط هیچ مقام مرکزی، دولت یا موسسه مالی کنترل نمیشود. همچنین BTC برای تایید تراکنشها از طریق مکانیزم اجماع اثبات کار، به شبکه توزیع شدهای از رایانهها (نودها) متکی است.
فناوری بلاکچین: بیت کوین از فناوری بلاکچین استفاده میکند که یک دفتر کل عمومی غیرمتمرکز و شفاف برای ثبت تراکنشها است.
عرضه محدود: عرضه کل بیت کوین ۲۱ میلیون واحد است؛ به این معنا که هرگز بیش از ۲۱ میلیون بیت کوین وجود نخواهد داشت.
امنیت: بیت کوین از تکنیکهای رمزنگاری برای ایمنسازی تراکنشها و کنترل ایجاد بلاکهای جدید استفاده میکند. هر تراکنش به صورت دیجیتالی امضا میشود تا از صحت و یکپارچگی آن اطمینان حاصل شود.
دسترسی جهانی: تراکنشهای بیت کوین را میتوان در سطح جهانی بدون نیاز به واسطههای سنتی مانند بانکها انجام داد. افراد در صورت دسترسی به اینترنت میتوانند بیت کوین را از هر نقطه از جهان ارسال و دریافت کنند.
چه مقدار بیت کوین در گردش است؟
برای BTC هیچ رویداد عرضه اولیه کوین (ICO) صورت نگرفته و کوینهای آن از قبل استخراج و یا بین بنیانگذاران توزیع نشده است. در حال حاضر از مجموع ۲۱ میلیون بیت کوین موجود، بیش از ۱۹.۷ میلیون آن در گردش است. بهعلاوه، پاداش استخراج هر بلاک طی رویداد هاوینگ هر چهار سال یکبار نصف میشود که در حال حاضر ۳.۱۲۵ بیت کوین به ازای هر بلاک است.
هاوینگ بیت کوین
هاوینگ (Halving) در بلاکچین بیت کوین، به نصف شدن پاداش استخراج بلاک گفته میشود که هر چهار سال یکبار اتفاق میاُفتد. این نصف شدن پاداش با تعداد بلاکهای استخراجی زمانبندی شده است. به عبارتی با استخراج هر ۲۱۰ هزار بلاک، هاوینگ اتفاق میافتد. آخرین هاوینگ بیت کوین، ۱۹ آوریل ۲۰۲۴ بود که طی آن پاداش بلاک از ۶.۲۵ بیت کوین به ۳.۱۲۵ بیت کوین رسید. هاوینگ نقش موثری در افزایش قیمت بیت کوین ایفا میکند. به طور کلی ارزش بیت کوین با کاهش عرضه آن در طول تاریخ افزایش یافته است.
استخراج بیت کوین
استخراج ارز دیجیتال یکی از محبوبترین راههای کسب درآمد در دنیای کریپتو است. فرایند استخراج با راهاندازی یک دستگاه ماینر، نود استخراج و وصل کردن آن به کیف پول بیت کوین انجام میشود. توجه داشته باشید برای راهاندازی دستگاه ماینر، نیاز به دانش فنی و آشنایی با ریسکهای این حوزه مانند قوانین داخلی هر کشور، سختی شبکه، هزینههای برق و دستگاههای خنککننده است.
امنیت شبکه بیت کوین
بیت کوین دارای یک شبکه توزیع شده با بیش از ده هزار نود در سراسر جهان است که بر اساس مدل اجماع اثبات کار فعالیت میکنند. تعداد بالای نودهای این شبکه به نوعی تضمینکننده امنیت آن است. به طوری که برای هک کردن این شبکه باید کنترل ۵۱٪ توان شبکه در اختیار مهاجمین قرار بگیرد که با توجه به پراکندگی و تعداد بسیار زیاد نودهای آن، امروزه وقوع این اتفاق، امری بعید است.
https://wallex.ir/price/pi