ارز دیجیتال فچ ای آی محصول شرکت Fetch.AI و توکن بومی شبکه بلاکچین آن است. این شرکت فعالیت خود را در سال ۲۰۱۷ آغاز کرده و در سال ۲۰۱۹ از طریق IEO در صرافی بایننس لیست شد. در همین سال ارز Fetch.AI نیز از زنجیره هوشمند بایننس بهعنوان بستر رشد خود استفاده کرد و مزایایی نظیر سرعت بالا و مقیاسپذیری این شبکه بلاکچین را به ارث برد. این شرکت در واقع یک لابراتور هوش مصنوعی بوده که با هدف ایجاد یک شبکه غیر متمرکز و بینیاز از مجوز بر پایه یادگیری ماشین ایجاد شده است. فچ ای آی در تلاش است تا این شبکه را در اکونومی ارزهای دیجیتال مورد استفاده قرار دهد.
ادغام توکنهای AGIX و OCEAN با توکن FET
ائتلاف ابرهوش مصنوعی سینگولاریتی نت (SingularityNET)، فچ ای آی (Fetch.ai) و اوشن پروتکل (Ocean Protocol) از ادغام سه رمزارز FET ،AGIX و OCEAN، در یک توکن واحد به نام ASI خبر دادهاند. هدف اصلی این ادغام، ایجاد یک اکوسیستم هوش مصنوعی غیرمتمرکز با استفاده از منابع و تخصص شرکتهای عضو است. ادغام این توکنها طی دو فاز انجام میشود:
- فاز اول (انجام شده است): شامل ادغام توکنهای AGIX و OCEAN با توکنFET. (این فاز در حال حاضر نهایی شده و توجه داشته معاملات ارز FET در سراسر پلتفرمها مانند گذشته ادامه مییابد.)
- فاز دوم: شبکه فچ ای آی برای تبدیل شدن به ASI تحت بروزرسانی قرار خواهد گرفت. سپس توکنهای جدید ASI در شبکههای بلاکچینی معرفی خواهد شد. علاوه بر این، قراردادهای هوشمند جدید برای تسهیل تبدیل توکنهای FET ،AGIX و OCEAN به توکنهای ASI در دسترس خواهند بود.
کاربرد ارز فچ ای آی (FET)
ارز دیجیتال فچ ای آی بهعنوان توکن بومی و عامل محرک اصلی این پلتفرم به شمار میرود. پلتفرم Fetch با شبکهای بر پایه Cosmos-SDK، در تلاش است تا ارتباط بین شبکههای مختلف با یکدیگر را با سرعت و کارمزد قابل قبول فراهم کند. به عبارت دیگر کاربران قادر خواهند بود خدمات این پلتفرم را در سایر شبکهها نظیر اتریوم و Cosmos در اختیار خود داشته باشند. علاوه بر این ارز دیجیتال FET برای پشتیبانی از برخی عملیات اصلی نظیر استیکینگ، احراز هویت کاربر و همچنین استفاده بهعنوان توکن حاکمیتی در نظر گرفته شده است.
چه مقدار فچ ای آی (FET) در گردش است؟
توکن FET دارای سقف عرضه ۲۶۳۰۵۴۷۱۴۱ توکن است که در حال حاضر بیش از ۲ میلیارد و ۵۲۰ میلیون واحد آن در گردش است. نحوه توزیع این توکنها به شرح زیر است:
- ۱۰٪: مشاوران
- ۱۹.۹۸٪: بنیاد پروژه
- ۲۰.۰۱٪: بیانگذاران
- ۱۷.۳۹٪: عرضه آتی
- ۱۵٪: پاداش استخراج
- ۵.۲۴٪: جذب سرمایه بذری (Seed Round)
- ۶.۳۸٪: عرضه خصوصی
- ۶٪: فروش عمومی
ویژگی های مهم فچ ای آی
پروتکل Fetch.AI بر روی یک دفترکل توزیعشده اجرا شده و مزایای اثبات سهام را برای کل اکوسیستم خود به ارمغان آورده است. این پروتکل بهاندازه قابلتوجهی باعث کاهش هزینههای محاسباتی شده و در کنار این مورد، پیچیدگیهای ذخیرهسازی دادهها را کاهش میدهد. البته شاید مهمترین ویژگی ارز دیجیتال فچ ای آی و پروتکلهای مرتبط با آن را در ادغام هوش مصنوعی و یادگیری ماشین با فضای رمزنگاری و اقتصاد دیجیتال دانست.
پلتفرم فچ ای آی امیدوار است به لطف خلاقیتهای منحصربهفرد خود، به هدف حذف واسطهها و خودکارسازی فرایندهای رایج در ارتباط بین شبکههای بلاکچین دست یابد. در این بین ارز دیجیتال FET نیز بهعنوان یک توکن بومی، نقش بسیار مهمی را بر عهده خواهد داشت. در نهایت Fetch.AI در یک پروژه جاهطلبانه قصد ایجاد یک بازار از NFT های مبتنی بر هوش مصنوعی بسازد. در این بازار کاربران میتوانند آثار خود را با استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی ایجاد کرده و به فروش آنها بپردازند. همه این موارد در کنار یکدیگر، باعث خواهند شد تا سرمایهگذاریهای بلندمدت در این پروژه جریان داشته و افراد بیشتری مایل به خرید ارز Fetch.AI باشند.
امنیت شبکه فچ ای آی چگونه تامین میشود؟
Fetch.AI به لطف بهرهمندی از ویژگیهای فناوری بلاکچین اثبات سهام (PoS)، بستری کاملاً غیرمتمرکز و ایمن را در اختیار دارد. حریم خصوصی کاربران این شبکه به بهترین شکل ممکن حفظ شده و دادههای این بستر از هرگونه افشای ناخواسته و غیر مجازی در امان هستند. در کنار این، Fetch.AI از چندین مکانیزم رمزنگاری به صورت همزمان و موازی استفاده کرده و دیوار قدرتمندی را در برابر نفوذ هکرها ایجاد کرده است. البته نباید از بهروزرسانیهای منظم توسعهدهندگان این پلتفرم برای ایمنتر سازی هرچه بیشتر شبکه نیز غافل شد.
معرفی بنیانگذاران فچ ای آی
بنیانگذاران اصلی Fetch.AI سه شخص به نامهای توبی سیمپسون، همایون شیخ و توماس هاین بودند. همایون شیخ در حال حاضر بهعنوان مدیرعامل این شرکت فعالیت دارد. وی پیش از این بهعنوان مدیرعامل و بنیانگذار Mettalex و همچنین بنیانگذار پروژههای uVue و itzMe نیز فعالیت داشته است.
توبی سیمپسون که پیش از این سمت مدیر اجرای فچ ای آی را بر عهده داشت، در حال حاضر بهعنوان عضو هیئت مشاوران این شرکت فعالیت میکند. سیمپسون همچنین مدیر ارشد فناوری Ososim Limited بوده و تجربیات خود در این زمینه را در میان هر دو شرکت به اشتراک میگذارد. توماس هین نیز، استاد یادگیری ماشین پیشرفته که سابقاً مدیر ارشد بخش علوم Fetch.ai بود، پیش از تأسیس شرکت سابقه همبنیانگذاری و مدیریت شرکت فناوری Koemei را در کارنامه خود داشت.