تایید از سرگیری مذاکرات تجاری چین و آمریکا؛ بیت کوین به ۹۷ هزار دلار رسید

بیتکوین با از سرگیری مذاکرات تجاری چین و آمریکا، پیشتاز بهبود بازار ارزهای دیجیتال است و آلتکوینها و میمکوینها نیز افزایش قیمت قابل توجهی را تجربه کردهاند.
قیمت بیتکوین با از سرگیری مذاکرات تجاری چین و آمریکا، پیشتاز بهبود بازار ارزهای دیجیتال است و آلتکوینها و میمکوینها نیز افزایش قیمت قابل توجهی را تجربه کردهاند.
واکنش مثبت بازار کریپتو به از سرگیری مذاکرات چین و آمریکا
بازار ارز دیجیتال بلافاصله پس از اعلام این خبر واکنش نشان داد. قیمت بیتکوین در عرض ۱۰ دقیقه بیش از ۱٬۷۰۰ دلار افزایش یافت، در حالی که سایر ارزهای دیجیتال نیز افزایش قیمت را ثبت کردند. تحلیلگران این رشد را به افزایش اعتماد سرمایهگذاران به کاهش تنشها بین این دو قدرت اقتصادی نسبت دادند.
چین از سرگیری مذاکرات تجاری با آمریکا را تأیید کرد
مقامات تجاری آمریکا و چین قرار است اواخر این هفته در سوئیس دیدار کنند. هدف از این مذاکرات، از سرگیری گفتگوی رسمی اقتصادی پس از ماهها اختلافات فزاینده تعرفهای است. هر دو کشور بیانیههای رسمی را در تأیید این دیدار منتشر کردند.
اسکات بسنت (Scott Bessent)، وزیر خزانهداری آمریکا، و جیمیسون گریر (Jamieson Greer)، نماینده تجاری آمریکا، هیات آمریکایی را رهبری خواهند کرد. وزارت امور خارجه چین اعلام کرد که هی لیفنگ (He Lifeng)، معاون نخستوزیر، نماینده پکن خواهد بود. او بهعنوان مقام ارشد روابط تجاری چین و آمریکا فعالیت میکند.
سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت که معاون نخستوزیر با اسکات بسنت، وزیر خزانهداری آمریکا، دیدار خواهد کرد تا درباره مسائل تجاری گفتگو کنند. دفتر نماینده تجاری آمریکا نیز تأیید کرد که گریر با همتای چینی خود برای ادامه گفتگوها در مورد مسائل مربوط به تجارت دیدار خواهد کرد.
بیت کوین ممکن است صرفنظر از تصمیم FOMC، افزایش قیمت داشته باشد!
تصمیم کمیته بازار آزاد فدرال رزرو (FOMC) در ۷ می (۱۷ اردیبهشت)، لحظهای تعیینکننده برای داراییهای ریسکپذیر، از جمله ارزهای دیجیتال، خواهد بود. در حالی که اجماع به عدم تغییر نرخ بهره اشاره دارد، اگر خزانهداری ایالات متحده مجبور به تزریق نقدینگی برای جلوگیری از رکود اقتصادی شود، بیتکوین و آلتکوینها میتوانند شاهد افزایش قیمت باشند.
یک سیاست پولی منعطفتر میتواند محرک فعالیت بازار باشد، اما فدرال رزرو (FED) همچنین با تضعیف دلار آمریکا دستوپنجه نرم میکند. برخی از تحلیلگران معتقدند که کاهش نرخ بهره ایالات متحده ممکن است در تحریک رشد شکست بخورد، زیرا خطرات رکود همچنان ادامه دارد و بهطور بالقوه محیطی ایدهآل برای داراییهای پوشش ریسک جایگزین مانند ارزهای دیجیتال ایجاد میکند.
تحلیلگران معتقدند اقتصاد آمریکا در حال حرکت بهسمت رکود یا «رکود رشد» است؛ دورهای از رشد کند با افزایش بیکاری و تقاضای ضعیف مصرفکننده. الگوهای مشابه از سال ۱۹۷۱ این تحلیل را تأیید میکنند.
بههمین دلیل، فدرال رزرو احتمالا مجبور به کاهش نرخ بهره خواهد شد. علاوه بر این، جروم پاول، رئیس بانک مرکزی، تحت فشار قابل توجهی از سوی دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده، است که از فدرال رزرو بهدلیل عدم کاهش سریع هزینه سرمایه انتقاد کرده است.
دلایلی که چرا فدرال رزرو ممکن است شروع به کاهش نرخ بهره کند
نگرانیها در مورد بیش از حد داغ شدن بازارها همچنان پابرجاست، زیرا تورم مصرفکننده ایالات متحده از هدف ۲٪ فراتر رفته است و نرخ بیکاری ۴.۲٪ در ماه آوریل هیچ نشانهای از ضعف اقتصادی نشان نمیدهد.
انتظارات بازار، همانطور که در معاملات آتی بازده اوراق خزانه منعکس شده است، ۷۶ درصد احتمال کاهش نرخ بهره را تا ۱۷ سپتامبر به ۴.۰ درصد یا کمتر نشان میدهد. طبق ابزار CME FedWatch، این احتمال از ۹۰ درصد در ۲۹ آوریل بهطور قابل توجهی کاهش یافته است.
معاملهگران اعتماد کمتری به تسهیل سیاستهای پولی فدرال رزرو دارند. اگرچه این امر در ابتدا ممکن است برای داراییهای ریسکی نزولی بهنظر برسد، اما میتواند خزانهداری را وادار به تزریق نقدینگی به بازارها برای حمایت از هزینههای دولت کند.
صرفنظر از تصمیم FOMC، برخی از تحلیلگران خاطرنشان میکنند که خرید اخیر ۲۰.۵ میلیارد دلاری اوراق قرضه خزانهداری توسط فدرال رزرو در ۵ می، نشاندهنده مداخله مجدد است. نقدینگی اضافی از نظر تاریخی برای ارزهای دیجیتال صعودی بوده است؛ به خصوص که دلار آمریکا از سایر ارزهای اصلی جهانی عقب مانده است. در نتیجه، سرمایهگذاران به جای نگهداری پول نقد، بهطور فزایندهای بهدنبال پوشش ریسک جایگزین هستند.
شاخص قدرت دلار آمریکا (DXY) برای اولین بار از ژوئیه ۲۰۲۳ به زیر ۱۰۰ رسیده است، زیرا سرمایهگذاران در بحبوحه عدم قطعیت اقتصادی از بازارهای ایالات متحده عقبنشینی میکنند. در همین حال، طلا در ۳۰ روز گذشته بیش از ۱۲ درصد افزایش یافته و اکنون تنها ۲ درصد کمتر از بالاترین قیمت خود یعنی ۳٬۵۰۰ دلار معامله میشود. کاهش اعتماد به توانایی خزانهداری ایالات متحده در تأمین بدهیهایش، بهنفع داراییهای کمیابی مانند بیتکوین است.
در حالی که احتمال کاهشهای متعدد نرخ بهره کاهش یافته است، این سناریو هنوز هم ممکن است برای ارزهای دیجیتال مطلوب باشد. اگر فدرال رزرو برای گسترش ترازنامه خود تحت فشار قرار گیرد، احتمالاً تورم را تشدید کرده و ارزش عوامل سرمایهگذاری با درآمد ثابت را که در نهایت از ارزهای دیجیتال پشتیبانی میکنند، کاهش میدهد.