ثبات تتر، اصلاح بیت کوین و برتری سلستیا؛ بررسی بازارهای مالی در ۲۷ آبان ۱۴۰۲
بعد از آن که قیمت بیت کوین در دو هفته گذشته صعود قابل توجه را به ثبت رساند، این روند در روزهای اخیر نه تنها متوقف شد بلکه پادشاه کریپتو حالا وارد فاز اصلاحات جزئی نیز شده است. در این مطلب به بررسی وضعیت کلی بازار ارزهای دیجیتال و بازارهای مالی سنتی میپردازیم.
به گزارش والکس، دولت جو بایدن برای سومین بار در سال جاری میلادی از خطر تعطیلی احتمالی گریخت و این موقتا به بازارهای مالی اطمینان داد که قرار نیست به زودی با عواقب تعطیلی دولت آمریکا دست و پنجه نرم کنند. در این بین، قیمت بیت کوین بعد از آن که یک بار دیگر به بالای ۳۷ هزار دلار صعود کرد، مجدد به محدوده قبلی بازگشت و مانند روزهای گذشته به روند خنثی خود ادامه داد.
بیت کوین با کاهشی ۱.۵ درصدی در هفت روز اخیر اکنون در محدود ۳۶۴۰۰ دلار معامله میشود، این حالی است که ارزش بازار این رمزارز بار دیگر به بالای ۷۰۰ میلیارد دلار رسیده است. هنوز شاخص ترس و طمع بیت کوین روی عدد ۷۲ و طمع شدید قرار دارد و دامیننس بیت کوین نیز همچنان بالای ۵۲ درصد است. با این وجود، ظاهرا گاوها فعلا تمایلی به حرکت ندارند.
بررسی پرسودترین آلت کوینها در هفته اخیر و در شبانه روز گذشته
بحث درباره صندوقهای ETF اسپات در جامعه ارزهای دیجیتال همچنان داغ است. بعد از گمانهزنیهای فراوان بالاخره شرکت بلک راک رسما اعلام کرد که درخواست خود برای راهاندازی یک ETF اسپات اتریوم را ثبت کرده است. این خبر نوسانات صعودی کوتاه مدتی را به وجود آورد و قیمت اتریوم بار دیگر به بالای ۲ هزار دلار رسید اما با تخلیه هیجانات فورا شاهد بازگشت قیمت به محدوده ۱۹۴۰ دلار بودیم. اتریوم در ۷ روز گذشته ۴.۶ درصد و در شبانه روز گذشته در حدود ۲ درصد کاهش قیمت را ثبت کرده است.
قیمت ریپل، سولانا، کاردانو، متیک و تون کوین در ۲۴ ساعت اخیر بین ۱.۵ تا ۵ کاهش داشتهاند. ریپل در هفت روز گذشته ۶ درصد، تون کوین ۵ درصد و کاردانو ۲.۶ درصد از سودهای قبلی خود به عقب بازگشتهاند. قیمت سولانا حتی با وجود کاهش در شبانهروز گذشته، در هفت رو اخیر ۵.۳۵ سود را به سرمایهگذاران خود تقدیم کرده است.
قیمت چین لینک نیز به عقبگرد خود ادامه میدهد. چین لینک در ادامه روند کاهشی خود در روز گذشته ۳.۳ درصد کاهش یافت. این رمز ارز در هفت روز اخیر نیز در حدود ۹ درصد سقوط را به ثبت رسانده است.
دوج کوین که در بین کاربران ایرانی از محبوبیت خاصی برخوردار است در روز گذشته ۴.۷ درصد افزایش قیمت را تجربه کرده است. قیمت دوج کوین در هفت روز اخیر نیز در حدود ۱۳.۴ درصد رشد کرده است. اما دیگر میمکوین محبوب یعنی پپه، همچنان به افت خود ادامه میدهد. قیمت پپه در یک روز ۲.۸ درصد و در یک هفته ۱۰ درصد کاهش یافته است. پپه در ۶۰ روز اخیر در مجموع ۷۸ درصد رشد کرده بود که حالا ظاهرا در حال بازگشت به قیمتهای قبلی است.
رمزارز گس (GAS) در هفت روز اخیر بیشترین سقوط را به نام خود ثبت کرده است. قیمت گس در یک هفته در حدود ۵۰ درصد کاهش یافته است. جالب است بدانید که این رمزارز در طی یک سال گذشته بیش از ۳۰۰ درصد سود را سرمایهگذاران خود هدیه داده است. اما در ۲۴ ساعت اخیر دیوادیاکس (dydx) با ۱۱ درصد سقوط بیشترین کاهش قیمت را بازار رمزارزها در یک روز تجربه کرده است. قیمت این رمزارز برخلاف رشد ۲۰ درصدی هفته گذشته حالا وارد فاز اصلاح شده است.
قیمت اوالانچ (AVAX) نیز که در هفت روز اخیر ۵۰ درصد رشد کرده بود، در شبانه روز گذشته در حدود ۱۰ درصد ریزش داشت. اوالانچ در یک ماه اخیر بیش از ۱۳۰ درصد رشد کرده است. اما سلستیا (TIA) در هفت روز اخیر با بیش از ۹۳ درصد رشد بهترین عملکرد را در بازار کریپتو به نام ثبت کرده است. سلستیا در ۱۴ روز اخیر بیش از ۱۷۷ درصد افزایش قیمت را تجربه کرده است. تنها در شبانهروز گذشته قیمت این رمزارز در حدود ۱۳ درصد رشد کرده که این بیشترین صعود در کل بازار ارزهای دیجیتال در ۲۴ ساعت اخیر است.
بررسی بازارهای انرژی و فلزات گرانبها
بیش از ۴۰ روز از شروع تحولات غیرمنتظره در منطقه خاورمیانه میگذرد و علیرغم اینکه هیچ آتشبس اجرا نشده است اما قیمت نفت در محدوده قبلی خود به سر میبرد. نفت خام و نفت برنت به ترتیب در حدود ۷۵ و ۸۰ دلار معامله میشوند و ظاهرا فعلا محرکهای کافی برای رشد نفت وجود ندارد.
در بازار فلزات گرانبها نیز انس طلا در همان محدودهای است که هفته گذشته بود. قیمت هر انس طلا بدون تغییر چشمگیر در حدود ۱۹۸۰ دلار معامله میشود
قیمت تتر در چه وضعیتی قرار دارد؟
قیمت تتر در هفته گذشته بارها تا محدوده ۵۲ هزار تومان افزایش یافته و خیلی زود مجدد به کانال قبلی خود بازگشته است. تتر این نوسانات کوتاه مدت را در طی یک ماه گذشته نیز تجربه کرده است و اکنون مانند ۳۰ روز قبل در همان کانال ۵۱ هزار تومان معامله میشود.