پس از خرید پندل و تصمیم به نگهداری آن برای مدت طولانی مدت، بهتر است آن را به یک کیف پول مناسب و امن انتقال دهید. انتخاب بهترین کیف پول پندل از آن رو اهمیت دارد که این ابزار، وظیفه نگهداری از کلیدهای خصوصی را بر عهده شما گذاشته و هریک امکانات متفاوتی برای فعالیت کریپتویی دارند. کیف پولهای پندل در سه نوع نرم افزاری، سخت افزاری و تحت وب موجود هستند که در ادامه بهترینهای هر دسته را معرفی میکنیم.
کیف پول سخت افزاری
کیف پول سخت افزاری دستگاهی فیزیکی است که بهطور تخصصی برای ذخیره ارزهای دیجیتال طراحی شده است. این نوع کیف پولها از نوع ولتهای سرد به شمار میآیند و به دلیل نگهداری کلیدهای خصوصی به صورت آفلاین، از امنیت بالایی برخوردار هستند. این نوع کیف پول برای نگهداری طولانی مدت از ارزهای دیجیتال بهویژه برای سرمایهگذاران مناسب است. بهترین نمونههای آن نیز عبارتند از:
- ترزور (Trezor)
- لجر نانو اس/ایکس (Ledger nano s/x)
کیف پول نرم افزاری
کیف پول نرم افزاری یا گرم، در قالب اپلیکیشن موبایل و نرم افزار کامپیوتر قابل استفاده است. کلید خصوصی در این والتها در حافظه موبایل یا کامپیوتر نگهداری میشود و به همین دلیل امنیت پایینتری نسبت به کیف پول سخت افزاری دارند. والت نرم افزاری برای کاربرانی که مرتبا از پندل برای خرید کالا برای انجام معاملات روزانه استفاده میکنند، گزینه مناسبی است. بهترین نمونههای آن نیز عبارتند از:
- تراست ولت (Trust Wallet)
- متامسک (MetaMask)
- جکس (Jaxx)
- آیم توکن (ImToken)
- مای اتر ولت ( Myetherwallet)
- توکن پاکت (Token Pocket)
- آی توکن (iToken)
کیف پول تحت وب
کیف پول تحت وب، امنیتی به مراتب پایینتر از نمونه نرم افزاری و سخت افزاری دارد. این والت از کلید خصوصی کاربران در سرورهای آنلاین خود نگهداری میکند و به همین دلیل در برابر حملات هکرها آسیبپذیرتر است. بااینحال به دلیل استفاده آسانتر بهویژه برای کاربرانی که از نسخه وب صرافیها استفاده میکنند. بسیاری آن را ترجیح میدهند. بهترین نمونههای آن برای پندل نیز عبارتند از:
- گواردا (Guarda.com)
- انکریپت (Enkrypt)
- افزونه گوگل کروم متامسک (Metamask)
- افزونه گوگل کروم تراست والت (Trust Wallet)
نکته: کاربران میتوانند پس از خرید پندل، آن را در کیف پول صرافی والکس نگهداری کنند. در والکس ارزهای دیجیتال در کیف پول سرد و با امنیت بالا نگهداری میشود.