فانتوم (Fantom) یک پلتفرم قرارداد هوشمند است که خدمات مالی غیرمتمرکز (DeFi) را توسط الگوریتم اجماع منحصربهفرد خود ارائه میدهد. استفاده از تکنولوژی پیشرفته گراف هدایت شده غیر مدور (Directed Acyclic Graph یا به اختصار DAG) باعث شده تراکنشهای فانتوم در زمان کوتاه و کارمزدی نزدیک به صفر انجام شود. این دو عامل باعث فراهم شدن مقیاسپذیری فوقالعاده بالا برای فانتوم شده است. فانتوم به کمک توکن بومی خود در تلاش است تا معضلات مربوط به پلتفرمهای قرارداد هوشمند را رفع کرده و سرعت تراکنش آنها را به مقدار قابل توجهی افزایش دهد.
ارز دیجیتال فانتوم
رمزارز فانتوم با نماد FTM توکن بومی شبکه فانتوم است که برای مواردی مانند پرداختها و کارمزد شبکه استفاده میشود. بستر فانتوم یک بلاکچین متن باز است و کدهای آن در Github در دسترس عموم قرار دارد. بنابراین هر توسعه دهندهای میتواند با استفاده از کدها و APIهای آن، زنجیرهای جدید در بلاکچین ایجاد کند.
ارز فانتوم از استاندارد ERC20 پشتیبانی میکند؛ با این تفاوت که نمیتوان آن را مستقیماً در Opera (بلاکچین اختصاصی فانتوم) استفاده کرد. توکنهای ERC20 که به کیف پول این ارز وارد میشوند به طور خودکار به Opera FTM تبدیل شده و برای استفاده در شبکه اتریوم سازگارند. فانتوم همچنین از ویژگی لیکویید استیکینگ (Liquid Staking) بهره میبرد. به لطف این ویژگی، سهامداران میتوانند توکنهای خود را به عنوان وام در این پلتفرم سپردهگذاری کنند.
چه مقدار توکن فانتوم در گردش است؟
توکن فانتوم دارای سقف عرضه ۳.۱۷۵ میلیاردی است. تا این لحظه بیش از ۲ میلیارد آن در گردش است.
ویژگیهای فانتوم
شبکه فانتوم دارای ویژگیهای منحصر به فردی است که آن را تبدیل به یکی از آیندهدارترین توکنهای موجود در بازار میکند. برخی از مهمترین ویژگیهای این شبکه عبارتاند از:
- مقیاسپذیری بالا
- سرعت تراکنش بالا و کارمزد نزدیک به صفر
- استفاده از فناوری DAG
- سازگاری با ماشین مجازی اتریوم
کاربرد ارز دیجیتال فانتوم
توکن فانتوم نقش زیادی در بستر اختصاصی خود ایفا میکند. برخی از اصلیترین کاربردهای آن عبارتند از:
- تامین امنیت شبکه
- استیکینگ
- پرداخت کارمزد شبکه
- توکن حاکمیتی
- انواع پرداختها
امنیت شبکه فانتوم
فانتوم از الگوریتم اجماع اثبات سهام برای ارائه خدمات و ایمن سازی شبکه خود استفاده میکند. الگوریتم سفارشی فانتوم که به عنوان Lachesis شناخته میشود، نمونهای از مکانیزم اجماع ناهمزمان تحمل خطای بیزانسی (aBFT) است. به لطف این موارد، توکنهای FTM از امنیت بالایی برخوردار هستند.
بنیانگذاران فانتوم
بنیاد Fantom توسط یک دانشمند کامپیوتر اهل کره جنوبی به نام دکتر آن بایونگ ایک (Ahn Byung Ik) تاسیس شد. تیم فنی فانتوم تجربه گستردهای در زمینه توسعه بلاکچین دارد. هدف این تیم، ایجاد یک پلتفرم قرارداد هوشمند است که مقیاسپذیری، تمرکززدایی و امنیت را بهبود میبخشد. در حال حاضر، مدیر عامل این پلتفرم مایکل کونگ (Michael Kung) است.