قیمت تتر (لحظه‌ای)

61,859تومان
+0.11%
1.00$
قیمت فعلی
کم‌ترین قیمت (۲۴ ساعت)بیش‌ترین قیمت (۲۴ ساعت)

61,307تومان

62,168تومان

0.99$1.01$

حجم معاملات (۲۴h)

154,006,247,674

$

تسلط به بازار (دامیننس)

4%

حجم کل بازار

103,217,974,953

$

ارز در گردش

100%

مجموع ارز در دسترس

103,618,183,618

حداکثر ارز قابل عرضه

نامشخص

نوع شبکه در والکس
رتبه جهانی

3

بازارهای معاملاتی در والکس

همه ارز‌های دیجیتال
بازارآخرین قیمتتغییرات (24h)
خرید تتر
USDT/TMN
تتر/تومان

61,797

2.93٪+معامله

تتر چیست؟

تتر (USDT) یک استیبل کوین است که ارزش آن به صورت ۱ به ۱ به دلار آمریکا پیوند خورده است. منظور از استیبل کوین، رمزارزی است که ارزشی برابر با ارزهای فیات یا دارایی‌هایی مانند طلا دارد و تحت تاثیر نوسانات بازار ارز دیجیتال قرار نمی‌گیرد. تتر اولین استیبل کوینی است که ایجاد شد و از نظر تعداد توکن‌های در گردش و ارزش بازار در میان استیبل کوین‌ها رتبه اول را در اختیار دارد.

پشتوانه تتر عبارتند از اوراق بهادار، سپرده‌های امانی، وجوه نقد، اسکناس‌های فیات و اسناد خزانه که از نظر ارزش دلاری برابر با تعداد USDT در گردش هستند. طبق ادعای سایت رسمی تتر، توکن‌های تتر ۱۰۰٪ توسط این ذخایر پشتیبانی می‌شوند.

در حال حاضر، نام شرکت صدور کننده تتر، Tether Holdings Limited نام دارد که در سال ۲۰۱۵ در جزایر ویرجین بریتانیا ثبت شد. شرکت مادر تتر iFinex، یک شرکت ثبت شده در هنگ‌کنگ است که مالک صرافی ارز دیجیتال بیت فینکس (BitFinex) نیز است. این شرکت علاوه بر USDT توکن‌های دیگری با ارزش جفت شده با یورو (EURT)، یوان چین (CNHT)، پزو مکزیک (MXNT) و طلا (XAUT) را منتشر می‌کند که البته ارزش بازار آن‌ها در مقایسه با USDT بسیار ناچیز است.

چرا استیبل کوین‌ها به وجود آمدند؟

قیمت رمزارزهایی مانند بیت کوین دائما در حال نوسان است. این نوسانات به همراه سرعت انجام تراکنش‌های پایین بیت کوین (۷ تراکنش در ثانیه) باعث شده تا نتوان از BTC و بسیاری از رمزارزها در تبادلات مالی، پرداخت‌ها و قراردادها استفاده کرد. از این رو، استیبل کوین‌ها به وجود آمدند تا این مشکلات را حل کنند. ارزش‌گذاری ارزهای دیجیتال پایدار بر اساس ارزهای فیات معتبر دنیا مانند دلار انجام می‌شود که توسط بانک مرکزی کشورها مدیریت و کنترل می‌شود. بنابراین:

  • تریدرها با استفاده از استیبل کوین، می‌توانند از نوسانات شدید بازار کریپتو در امان باشند.
  • از استیبل کوین می‌توان به عنوان دلار استفاده کرد و به آسانی به صرافی‌های خارجی مانند بایننس انتقال دلاری انجام داد.

بنیانگذاران تتر

استیبل کوین USDT برای اولین بار توسط ریو کالینز (Reeve Collins)، بروک پیرس (Brock Pierce) و کریگ سلرز (Craig Sellars) راه‌اندازی شد.

ریو کالینز را می‌توان یکی از کارآفرینان موفق حوزه فینتک به شمار آورد که رزومه درخشانی دارد. وی مدیر عامل سابق تتر در دو سال ابتدایی آن بود. کالینز پیش از آن چندین شرکت موفق مانند شبکه تبلیغات آنلاین Traffic Marketplace و استودیوی سرگرمی Red Lever را تاسیس کرده بود.

بروک پیرس یکی دیگر از بنیانگذاران تتر و کارآفرین مشهور آمریکایی است که پروژه‌های برجسته‌ای را در صنایع کریپتو و سرگرمی راه‌اندازی کرده است. او در سال ۲۰۱۳ شرکت سرمایه‌گذاری Blockchain Capital را تاسیس کرد. پیرس در سال ۲۰۱۴، مدیر بنیاد بیت کوین شد و فعالیت‌های بسیاری را در راستای بهبود و ارتقای بیت کوین انجام داد.

کریگ سلرز سومین بنیانگذار و CTO سابق تتر است که به عنوان مدیر ارشد فناوری بنیاد Mastercoin نیز فعالیت کرده است. سلرز  بیش از شش سال عضو بنیاد Omni بوده و مسئولیت‌های زیادی را در پروژه‌های رمزنگاری مانند Factom ،Synereo و Bitfinex بر عهده داشته است.

نحوه عملکرد تتر

معرفی ارز دیجیتال تتر

نحوه کار تتر به این صورت است که کاربر ارز فیات را به شرکت Tether Limited واریز می‌کند. سپس، این شرکت باید معادل آن، توکن صادر کند. USDT صادر شده می تواند ارسال، ذخیره یا مبادله شود.

برای مثال، اگر کاربر ۱۰۰ دلار واریز کند، در تئوری با حفظ برابری ۱ به ۱ با دلار، باید ۱۰۰ توکن تتر دریافت کند. همچنین، کاربران می‌توانند این توکن‌ها را در ازای دریافت ارز فیات بازخرید کنند. در این صورت، شرکت تتر باید توکن‌های USDT را از بین برده و از گردش خارج کند.

تتر از Proof Of Reserves استفاده می‌کند، به این معنی که در هر زمانی ذخایر این شرکت برابر یا بیشتر از تعداد USDT در گردش خواهد بود.

کاربرد تتر در بازار ارز دیجیتال

اولین و مهم‌ترین کاربرد تتر در بازار ارزهای دیجیتال، استفاده به عنوان جفت معاملاتی است. در واقع بیشترین حجم معاملات را جفت ارزهای دیجیتال با تتر دارند و همین عامل باعث افزایش ارزش بازار، حجم معاملات و کسب رتبه سوم بازار این رمزارز شده است. در سراسر جهان، معامله‌گران از USDT برای موارد زیر استفاده می‌کنند:

  • خرید و فروش ارزهای دیجیتال و مشتقات
  • به عنوان ذخیره ارزش و روش پرداخت
  • جهت انتقال ارزش و در امان ماندن از نوسانات
  • به عنوان یک دارایی بدون نوسان برای اعطای وام

به دلیل ارزش دلار، این کاربردها در تمام کشورها صادق است. از این نظر، کاربرد توکن‌های تتر به عنوان استانداردی برای ارزش فراتر از مرزهای ملی است.

USDT به دلیل نقدشوندگی بالا و سابقه طولانی ثبات قیمت آن در اکثر صرافی‌های پیشرو یکی از مهم‌ترین استیبل کوین‌ها به شمار می‌رود.

با این حال، موارد استفاده برای توکن تتر بسیار فراتر از معامله‌گری است. استفاده از USDT برای برنامه‌هایی مانند پرداخت‌های برون مرزی، حواله‌ها و بانکداری بدون بانک (برای افرادی که به خدمات بانکی دسترسی ندارند) در سطح جهان رو به افزایش است که تحول بسیاری مهمی در دنیای مالی سنتی محسوب می‌شود.

ویژگی‌ های تتر

ویژگی‌ های تتر

ویژگی منحصربه‌فرد تتر، تثبیت ارزش آن با دلار آمریکاست. به گفته شرکت Tether، به ازای صدور هر USDT جدید، همان مقدار دلار در ذخایر این شرکت ذخیره می‌شود. این کار تضمین می‌دهد که تتر به‌طور کامل توسط پول نقد یا معادل‌های نقدی پشتیبانی می‌شود. همچنین، نوسانات بازار کریپتو می‌تواند ارزش رمزارزها را در مدتی کوتاه به شدت تغییر دهد. در مقابل، سرمایه‌گذاران با خرید تتر قادرند از خود در برابر این نوسانات محافظت کنند. مهم‌ترین ویژگی‌های تتر عبارتند از:

  • ثبات قیمت: ارزش تتر بسیار نزدیک به ۱ دلار است.
  • عدم محدودیت عرضه: هیچ محدودیتی برای صدور توکن‌های جدید USDT وجود ندارد.
  • پذیرش انبوه و شهرت جهانی: محبوبیت USDT باعث شده تقریبا در اکثر صرافی‌ها معامله شود.
  • نقدشوندگی بالا: توکن‌های تتر از نظر حجم معاملات روزانه جزء پرمعامله‌ترین توکن‌ها هستند و نقدشوندگی بی نظیری را ارائه می‌کنند.
  • مطابقت با مقررات: تتر معیارهای استاندارد تبعیت از قوانین در سطح جهانی برای مبارزه با پولشویی (AML)، تامین مالی تروریسم (CFT)، تحریم‌ها و مقررات احراز هویت مشتری (KYC) را رعایت می‌کند.

بلاکچین تتر

تتر دارای بلاکچین اختصاصی نیست و به عنوان یک توکن لایه دوم در بستر سایر بلاکچین‌ها فعالیت می‌کند. USDT در ابتدا روی لایه اومنی (Omni Layer)، یک پروتکل انتقال در بلاکچین بیت کوین کار می‌کرد. بنابراین، نسخه اصلی Tether از ثبات و امنیت ذاتی شبکه بیت کوین بهره‌مند بوده است. با این حال، این شرکت از ۱۷ آگوست ۲۰۲۳ اعلام کرد دیگر از پروتکل اومنی پشتیبانی نمی‌کند. تتر پشتیبانی از دو پروتکل SLP بیت کوین کش و کوساما (Kusama) را هم از این تاریخ متوقف کرده اما کاربران تا سپتامبر ۲۰۲۴ می‌توانند توکن‌های خود را بازخرید کنند. تتر اعلام کرده پس از فعال شدن USDT روی RGB (یک سیستم قرارداد هوشمند که در لایه ۲ بیت کوین کار می‌کند) به انتشار این استیبل کوین در شبکه بیت کوین بازخواهد گشت.

تتر برای تسریع پذیرش، در سپتامبر ۲۰۱۷، در بلاکچین اتریوم به عنوان یک توکن ERC-20 راه‌اندازی شد. تتر ERC-20 اکنون یکی از محبوب ترین نوع توکن تتر است.

امروزه USDT در چندین شبکه بلاکچین از جمله اتریوم، ترون، آوالانچ، الگوراند، سولانا، پالیگان، پولکادات، کاوا، لیکویید، ایاس و تزوس پشتیبانی شده و توسط الگوریتم‌های هش این شبکه‌های ایمن می‌شود.

هر بلاکچین فرمت خاصی برای آدرس رمزارز موردنظر دارد. هنگام انتقال حتما به نوع شبکه آن توجه کنید. اگر Tether را به آدرسی با فرمت اشتباه ارسال کنید، دارایی شما از دست می‌رود. به عنوان مثال:

آدرس تتر در بلاکچین اتریوم با Ox شروع می‌شود؛ مانند:

0xA24fA3dfE169b57838f3381d1074c46d8568e01D

آدرس تتر در بلاکچین ترون با T شروع می‌شود؛ مانند:

TTTABhr1qxQzAdZQMMNJDpF9Dt58hCQzcJ

نکته: در حال حاضر سرعت انتقال تتر در بلاکچین ترون نسبت به سایر شبکه‌ها بالاتر است و کارمزد اندکی از کاربر دریافت می‌شود.

تبدیل انواع تتر به یکدیگر

انواع تتر را می‌توان به یکدیگر تبدیل کرد. فرض کنید می‌خواهید USDT شبکه اتریوم را به USDT شبکه ترون تبدیل کنید. برای این کار، می‌توان از صرافی ارز دیجیتالی که از هر دو شبکه پشتیبانی می‌کند، استفاده کرد. بنابراین با ارسال تتر خود به کیف پول تتر ERC20 صرافی و برداشت مجدد آن روی شبکه ترون، شبکه تتر شما عوض می‌شود.

چه مقدار تتر در گردش است؟

تعداد تتر در گردش

هیچ محدودیتی برای سقف عرضه USDT وجود ندارد. از آنجایی که تتر به یک شرکت خصوصی تعلق دارد، میزان صدور آن بر اساس سیاست‌های شرکت Tether تعیین می‌شود. علاوه بر این، Tether برنامه‌های صدور خود را زودتر از موعد فاش نمی‌کند. در مقابل، این شرکت گزارش‌های روزانه‌ای را ارائه می‌کند که کل میزان ذخایر و بدهی دارایی‌های آن را نشان می‌دهد. این شرکت قرار است در سال ۲۰۲۴ در جهت شفافیت بیشتر، این گزارش‌های روزانه را به گزارش‌های لحظه‌ای تبدیل کند. تاکنون بیش از ۸۶.۰۸ میلیارد توکن USDT در گردش است که با ۸۶.۱۳ میلیارد دلار دارایی پشتیبانی می‌شود.

استخراج تتر

برای تولید تتر فرایندی به نام ماینینگ یا استخراج وجود ندارد و این رمزارز از سوی یک نهاد متمرکز تولید می‌شود. بنابراین تتر جزو دسته ارزهای غیر قابل استخراج قرار دارد.

نام‌های قبلی تتر

نام‌های قبلی تتر

USDT یا Tether Limited در ژانویه ۲۰۱۲ طراحی شد. در آن زمان وایت پیپر تتر از آن به عنوان Mastercoin یاد می‌کرد. هنگامی که این استیبل کوین در سال ۲۰۱۴ برای اولین بار با استفاده از پروتکل Omni در بلاکچین بیت کوین منتشر شد، نام آن به Realcoin تغییر کرد. در ۲۰ نوامبر ۲۰۱۴، ریو کالینز، مدیرعامل تتر اعلام کرد نام این توکن از Realcoin به تتر (USDT) تغییر خواهد کرد. سپس، در ژانویه ۲۰۱۵ صرافی بیت فینکس یکی از بزرگترین غول‌های تجارت ارز دیجیتال، معاملات تتر (USDT) را برای اولین بار در پلتفرم مبادلات خود آغاز کرد.

کشمکش‌های قضایی تتر

در ۱۸ آوریل ۲۰۱۷، نقل‌و‌انتقالات بین‌المللی تتر توسط بانک‌های ایالات متحده مسدود شد. عدم شفافیت در مورد ذخایر تتر و به دنبال آن افشاگری‌هایی مانند Paradise Papers در بحبوحه اتهامات دستکاری بازار، بسیاری از کاربران را بر آن داشت که نسبت به وجود ذخایر تتر تردید کنند. این موضوع در سال ۲۰۱۷ زمانی که برداشت‌های تتر به طور موقت به حالت تعلیق درآمد تشدید شد. این رویدادهای خبری باعث نوسانات شدید برای توکن USDT شد.

در آوریل ۲۰۱۹ شکایتی از دادستان کل نیویورک مطرح شد که صرافی Bitfinex و شرکت Tether را به سوء استفاده از منابع مالی برای پوشش کسری ۸۵۰ میلیون دلاری متهم کرد. در نهایت، در سال ۲۰۲۱ این دو شرکت توافق کردند که برای حل و فصل این پرونده، جریمه‌ای ۱۸.۵ میلیون دلاری بپردازند. همچنین، در اکتبر ۲۰۲۱،  کمیسیون معاملات آتی کالا (CTFC) آمریکا، تتر را به دلیل اطلاعات نادرست در مورد وثیقه توکن‌ها، ۴۱ میلیون دلار جریمه کرد.

هر چند تتر به دلیل متمرکز بودن همچنان ابهاماتی دارد و بسیاری از کاربران در نقدینگی و ثبات ذخایر آن تردید دارند، اما این شرکت همواره مدعیست که ذخیره کافی برای پشتیبانی از توکن‌های صادر شده خود را دارد.

نحوه کسب تتر رایگان  

برای دریافت تتر به صورت رایگان، پلتفرم‌های فاست (Fauset) مختلفی مانند Idle-Empire وجود دارد که با عضویت در آن‌ها و انجام تسک‌های تعیین شده می‌توانید USDT دریافت کنید. معمولا اینگونه پلتفرم‌ها در ازای ارسال لینک دعوت، انجام بازی، شرکت در نظرسنجی‌ها و غیره، به کاربران خود تتر پاداش می‌دهند.

نکته: امروزه وبسایت‌های کلاهبرداری زیادی با وعده پرداخت تتر رایگان فعالیت می‌کنند. بنابراین، قبل از استفاده از چنین پلتفرم‌هایی حتما از اعتبار آن‌ها اطمینان کسب کنید.

خرید و فروش تتر

ارز تتر با ارزش بازار ۶۸/۱۲ میلیارد دلار در جایگاه سومین رمزارز با ارزش بازار قرار دارد و به دلیل جفت شدن با بسیاری از ارزهای دیجیتال، حجم معاملات آن گاهی از بیت کوین هم پیشی می‌گیرد. امروزه تتر در شبکه‌های مختلفی در اکثر صرافی‌های مطرح جهان قابل معامله است. خوشبختانه کاربران ایرانی هم می‌توانند ارز تتر را در دو شبکه TRC-20 و ERC-20 در صرافی  والکس خریداری و با یکدیگر معامله کنند.

نحوه خرید از والکس

شما با عضویت در صرافی والکس می‌توانید با سایر کاربران این پلتفرم معاملاتی به خرید ارز تتر بپردازید. بنابراین اگر تاکنون در والکس عضو نشده‌اید، در آن ثبت نام کنید. پس از احراز هویت، وارد بازار خرید USDT شوید و با قیمت لحظه‌ای و هماهنگ با بازارهای جهانی، معامله‌ی خود را انجام دهید. برای این کار می‌توانید مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. در والکس یک حساب کاربری بسازید (ثبت نام در والکس).
  2. مدارک خود را آپلود کنید و مراحل احراز هویت را طی کنید.
  3. از طریق حساب بانکی، کیف پول ریالی خود را شارژ کنید.
  4. به صفحه معاملات ارزهای دیجیتال بروید و سفارش خرید USDT را ثبت کنید.

نحوه خرید با موبایل

خرید ارز تتر (USDT) در موبایل کاملاً مشابه خرید آن از وب‌سایت والکس است. پس از دانلود و نصب اپلیکیشن موبایل والکس از اپ استورهای معتبر، برنامه را اجرا کنید. بعد از ثبت نام و احراز هویت با وارد کردن اطلاعات حساب کاربری، وارد بخش بازارها شوید. پس از انتخاب بازار تتر و بررسی قیمت‌های لحظه‌ای مطابق با بازارهای جهانی، می‌توانید سفارش خرید تتر خود را با پایه ریالی یا بیت کوین ثبت کنید.

نحوه فروش در والکس

کافیست با وارد کردن آدرس کیف پول تتر والکس در ولت شخصی خود، میزان ارز مدنظرتان را به کیف پول والکس انتقال داده و آن را در بازار تتر والکس بفروشید. شما همچنین می‌توانید برای آن مقدار USDT که قبلاً از والکس خریداری کرده‌‌اید و کماکان در کیف پول این صرافیست، سفارش فروش ثبت کنید و آن را در بازار والکس بفروشید.

مزایای خرید و فروش تتر در والکس

  • امکان خرید و فروش ارز USDT در تمامی روزهای هفته به صورت ۲۴ ساعته
  • امکان معامله ارز USDT به صورت ریالی و یا مبادله جفت ارز بیت کوین
  • پشتیبانی ۲۴ ساعته والکس در ۷ روز هفته

روش کسب تتر رایگان

برای دریافت  تتر به صورت رایگان، پلتفرم‌های فاست (Fauset) مختلفی مانند Idle-Empire وجود دارد که با عضویت در آنها و انجام تسک‌های تعیین شده می‌توانید USDT دریافت کنید. معمولاً اینگونه پلتفرم‌ها در ازای ارسال لینک دعوت، انجام بازی، شرکت در نظرسنجی‌ها و غیره، به کاربران خود تتر پاداش می‌دهند.

کارمزد معامله تتر (USDT)

خرید و فروش ارز USDT در صرافی والکس شامل کارمزد است که برای پرداخت‌های درون شبکه‌ای از کاربر دریافت می‌شود.

کارمزد خرید: به صورت پلکانی از ۰/۳۵ درصد آغاز شده و با افزایش حجم معاملات طی مدت زمان ۳ ماه، تا ۰/۲ درصد کاهش پیدا می‌کند.

کارمزد فروش: به صورت پلکانی از ۰/۳۵ درصد آغاز شده و با افزایش حجم معاملات طی مدت زمان ۳ ماه، تا ۰/۲ درصد کاهش پیدا می‌کند.

کارمزد واریز: بر اساس ترافیک هر شبکه (ترون یا اتریوم) و صرافی‌های مختلف می‌تواند متغیر باشد.

کارمزد برداشت: کارمزد برداشت از کیف پول والکس برای تتر در شبکه ترون ۱ USDT و در شبکه اتریوم USDT ۵۰ است.

کارمزد انتقال: بین دو کیف پول در صرافی والکس رایگان است.

روش نگهداری

ارز دیجیتال تتر مشابه سایر رمز ارزهای موجود در بازار، قابلیت ذخیره‌سازی طولانی‌مدت یا کوتاه‌مدت در کیف پول های سرد و گرم را دارد. بهترین کیف پول‌ها جهت نگهداری این ارز دیجیتال عبارت اند از:

کیف پول سخت‌افزاری: لجر نانو اس (ledger nano s)، لجر نانو ایکس (ledger nano x) و ترزور (Trezor).

کیف پول نرم‌افزاری: تراست ولت (Trust Wallet)، اتمیک ولت (Atomic Wallet) و مای اتر والت (MyEtherWallet).

کیف پول صرافی والکس: کیف پول صرافی والکس، یکی از امن‌ترین راه‌های ذخیره و نگهداری ارز تتر در بازار ارزهای دیجیتال است.

پرسش‌های متداول

باتوجه به تحریم کاربران ایرانی در صرافی‌های خارجی و خطرات مرتبط با بلوکه شدن دارایی‌ها، پیشنهاد می‌شود تتر را از یک صرافی معتبر داخلی مانند والکس با خیال راحت و با قیمت جهانی خریداری کنید.

شما به‌راحتی می‌توانید در صرافی والکس ارز USDT را به‌صورت ریالی (در پایه بازار تومان) به فروش رسانده و تبدیل به ارز فیات کنید.

خیر؛ کارمزد نقل‌وانتقال تتر رایگان نیست و برای انجام تراکنش‌های شبکه لازم است. همچنین خرید و فروش ارز USDT در صرافی والکس نسبت به سایر معاملات مالی سنتی، بسیار کم هزینه است.

خیر؛ نحوه صدور USDT توسط شرکت Tether کنترل می‌شود و ماینر اختصاصی برای استخراج این ارز دیجیتال وجود ندارد.

بله؛ صرافی والکس به‌صورت ۲۴ ساعته و در۷ روز هفته امکان خرید و فروش تتر را برای شما فراهم کرده است.

خیر؛ شما می‌توانید بدون هیچ‌گونه محدودیتی در مبلغ، از صرافی والکس، ارز USDT را با ریال یا بیت کوین خریداری کنید.

تتر یک استیبل کوین با ارزش ۱ دلار است. بنابراین در شرایط پر نوسان بازار تبدیل رمزارزها به تتر اقدامی سودآور است. علاوه بر این در کشورهایی که ارزش دلار آمریکا نسبت به واحد پول ملی آنها در حال افزایش است، خرید تتر یک روش مناسب ذخیره ارزش محسوب می‌شود. 

جدیدترین اخبار تتر

خرید ارز‌های مشابه

خرید دای - تومان
+2.42%

62,000

تومان
خرید پکس گلد - تومان
+3.02%

132,893,621

تومان
خرید بیت کوین - تومان
-2.93%

3,962,275,908

تومان
خرید اتریوم - تومان
-5.68%

204,764,259

تومان
خرید دوج کوین - تومان
-8.87%

8,083

تومان
خرید شیبا اینو - تومان
-8.68%

1.5386

تومان
خرید کاردانو - تومان
-6.16%

38,150

تومان
خرید سولانا - تومان
-6.63%

11,223,999

تومان
خرید ریپل - تومان
-1.2%

36,574

تومان

محاسبه قیمت تتر (USDT)

TMN

TMN

USDT

Tether