خرید تزوس (XTZ) • فروش Tezos • قیمت لحظه ای تزوس
ارز دیجیتال تزوس جزء 50 کوین برتر بازار کریپتوکارنسی است. قیمت تزوس امروز ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ برابر با 42,746 تومان معادل 0.85 تتر در بازار والکس همگام با بازار جهانی معامله میشود. ارز XTZ توکن اصلی بلاک چین تزوس است. تزوس یک شبکه همتابههمتا (P2P) و غیرمتمرکز است و به بلاک چین خوداصلاحگر (Self-Amendment) معروف است که از طریق ارز تزوس به تکامل و اصلاح خود میپردازد. شما در این صفحه میتوانید قیمت ارز تزوس را به صورت لحظهای و جهانی مشاهده و در صورت تمایل، سفارش خرید و فروش XTZ خود را در بازار والکس ثبت کنید.
معرفی ارز دیجیتال تزوس (Tezos)
ارز تزوس با علامت اختصاری XTZ در سپتامبر ۲۰۱۸ توسط شرکت Dynamic Ledger Solutions راهاندازی شد که وایت پیپر آن در ۲۰۱۴ منتشر شده بود. سهامداران ارز تزوس در این شبکه میتوانند برای تغییرات حاکمیتی پروتکل تصمیمگیری کنند که به آن حاکمیت درون زنجیرهای (On-Chain Governance) میگویند.
برای آشنایی بیشتر با ارز XTZ پیشنهاد میکنیم مقاله تزوس چیست؟ را در بلاگ والکس مطالعه نمایید.
بنیانگذاران
سال ۲۰۱۴ زوجی به نام آرتور بریتمن (Arthur Breitman) با نام مستعار "L.M Goodman" و کتلین بریتمن (Kathleen Breitman) پروژه Tezos را به همراه گروهی از توسعهدهندگان تأسیس کردند. زمان برگزاری عرضه اولیه (ICO)، تزوس توانست ۲۳۲ میلیون دلار سرمایه کسب کند. در ابتدا که شرکت DLS، به عنوان شرکت مادر تزوس، توانایی نگهداری از درآمدهای حاصل از عرضه اولیه را نداشت. به همین دلیل یک شرکت جدید به نام بنیاد تزوس مدیریت تمام سرمایه اولیه را بر عهده گرفت. تزوس در ابتدا با مشکلات مدیریتی روبرو بود که باعث اختلال در فعالیت تزوس و توسعهدهندگان میشد. با وجود این فراز و نشیبها تزوس توانست موفقیت چشمگیری در میان ارزهای دیجیتال کسب کند.
کاربرد ارز تزوس
آرتور بریتمن سالها به دنبال ارزهای دیجیتال و عملکرد شبکهها بود و مشکلاتی که بلاک چینهای بزرگ مثل بیت کوین و اتریوم داشتند را رصد میکرد. از جمله این مشکلات میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مشکلات بلاک چین ناشی از ایجاد فورک حین بروزرسانی شبکه
- هزینههای بالای بلاک چینها به دلیل استفاده از مکانیسم اثبات کار
- محدودیتهای مقیاسپذیری و امنیت پایین بلاک چینها
آرتور بریتمن ایده تزوس را با هدف رفع این مشکلات ارائه کرد. در ادامه به کاربرد شبکه تزوس و ارز XTZ میپردازیم:
قراردادهای هوشمند (Smart Contracts): بلاک چین تزوس امکان ساخت قراردادهای هوشمند را برای کاربران شبکه فراهم کرده است تا از این طریق هرکس بتواند بدون واسطه قرارداد هوشمند خود را در تزوس به اجرا بگذارد.
برنامههای غیرمتمرکز (dApps): امکان ساخت dAppها در تزوس موارد استفاده از شبکه را افزایش میدهد. این برنامهها برخلاف برنامههای متمرکز اطلاعات کاربران را در یک سیستم واحد ذخیره نمیکنند و دسترسی به اطلاعات کلی آنها سخت میشود.
فرایند بیکینگ (Baking): اعتبارسنجی تراکنشها در فرایند استیکینگ انجام میشود که در تزوس اصطلاحاً به آن بیکینگ گفته میشود. در این فرایند دو نوع کاربر شرکت دارد. دارنده XTZ و بیکر (Baker).
برای انجام فرایند بیکینگ، دارندگان XTZ باید توکنهای خود را در یک قرارداد هوشمند قرار دهند و به یک بیکر واگذار میکنند. با این کار حق تصمیمگیری خود برای فرایند بیکینگ را به بیکرها میدهند. بیکرها در تزوس مشابه ماینرها عمل میکنند. آنها وظیفه دارند با تأیید تراکنشهایی که معتبر تلقی میشوند یکپارچگی و سلامت شبکه را حفظ کنند. بیکرها باید در این فرایند درست عمل کنند؛ زیرا کاربران این اختیار را دارند که به راحتی بیکر خود را عوض کنند و توکنهایشان را به یک بیکر دیگر واگذار کنند. اگر بیکر تراکنشهای نامعتبر قبول کند جریمه میشود و شبکه تمام دارایی بیکر را مصادره میکند. سهامدارانی که XTZ خود را به بیکر میدهند باید این را در نظر داشته باشند چون این مسئله میتواند روی سرمایهگذاری آنها نیز تأثیر بگذارد.
ویژگی های مهم تزوس
از ویژگیهای مهم این شبکه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
غیرمتمرکزسازی: شبکه تزوس در راستای غیرمتمرکزسازی تزوس، دست به نوآوری زده است. قراردادهای هوشمند، مدیریت درون زنجیرهای و برنامههای غیرمتمرکز از جمله این اقدامات برای غیرمتمرکزسازی شبکه هستند.
مکانیسم نقدینگی اثبات سهام (LpoS): برای هماهنگ نگه داشتن شبکه، تزوس از شکل دیگری از اجماع اثبات سهام به نام نقدینگی اثبات سهام (LPoS) استفاده میکند. مشابه مکانیسم سنتی اثبات سهام (PoS)، نقدینگی اثبات سهام نیز برای ایمنسازی شبکه، اعتبارسنجی تراکنشها و توزیع XTZهای جدید استفاده میشود. تفاوتی که این مکانیسم با دیگر مکانیسمهای اثبات سهام دارد این است که هر کاربر شبکه در ازای کاری که برای بهبود شبکه انجام میدهد پاداش میگیرد.
حاکمیت زنجیرهای (On-Chain Governance): سهامداران تزوس نقش کلیدی در مدیریت شبکه دارند و میتوانند به پیشنهادات مربوط به اصلاحات و بهروزرسانیهای تزوس رأی منفی یا مثبت بدهند.
بینیاز از هارد فورک (Hardfork): یکی دیگر از ویژگیهایی که تزوس به آن معروف است که آن را از بلاک چینهای نسل اول و دوم متمایز میکند توانایی در اجرای بروزرسانی در شبکه است. در بلاک چینهای دیگر، تغییرات پروتکل میتواند منجر به ایجاد هارد فورکها و در نتیجه باعث ایجاد شکاف در سیستم شود.
تراکنش بر ثانیه بالا (TPS): تزوس توانایی پشتیبانی ۴۰ تراکنش در ثانیه را دارد. این تعداد بسیار بالاتر از TPS بیت کوین و اتریوم است که به ترتیب ۴/۶ TPS و ۱۵ TPS را پشتیبانی میکنند.
زمان پایین ساخت بلاک: تولید بلاک در تزوس کمتر از ۱ دقیقه تنظیم شده است. البته این بسته به ترافیک شبکه و حجم معاملات متفاوت است و ممکن است به ۲۰ ثانیه نیز برسد.
امنیت شبکه تزوس چگونه تامین میشود؟
تزوس برای حفظ امنیت شبکه و صرفهجویی در هزینهها از الگوریتم نقدینگی اثبات سهام (LPoS) پشتیبانی میکند. این به کاربران اجازه میدهد تا انعطافپذیری بیشتری را در انتقال ارزهای خود داشته باشند.
علاوه بر این تزوس از یک شبکه بلاک چین غیرمتمرکز با مکانیسم حاکمیتی استفاده میکند که هیچ پایگاه داده مرکزی ندارد. در این صورت حتی اگر یک هکر وارد شبکه شود، هیچ تغییری بدون تایید جامعه بلاک چین صورت نمیگیرد.
مورد دیگر برای تأمین امنیت شبکه، پشتیبانی از سیستم پاداش و مجازات است. به این معنی که اگر کاربران تزوس بخواهند تقلب کنند یا پروتکل را هک کنند دارایی خود را از دست میدهند و این انگیزهای است تا سپردهگذاران برای درستکاری در شبکه تلاش کنند.
چه مقدار کوین تزوس (XTZ) در گردش است؟
مقدار عرضه تزوس، نامحدود است. در حال حاضر کل عرضه ۹۳۱،۳۱۰،۴۷۱ XTZ است، که از این مقدار، ۹۰۹،۸۱۰،۳۱۳ XTZ در گردش است. در زمان عرضه اولیه، شرکت تزوس توانست در مجموع ۶۵،۶۸۱ BTC و ۳۶۱،۱۲۲ ETH جمع آوری کند. در آن زمان، این کوین ۲۳۲ میلیون دلار ارزش داشت و به عنوان یکی از بزرگترین عرضههای اولیه ارز دیجیتالی که تا کنون برگزار شده است، شناخته میشود.
توزیع کل عرضه تزوس به صورت زیر تقسیمبندی میشود:
- ٪۸۰ سرمایهگذاران
- ٪۱۰ بنیاد تزوس
- ٪۱۰ شرکت Dynamic Ledger Solutions
خرید و فروش تزوس
صرافیهای بزرگ ارز دیجیتال مانند Binance و Coinbase از استیکینگ تزوس پشتیبانی میکنند، که علاوهبر خرید و فروش تزوس، کاربران میتوانند بر اساس تعداد توکن تزوسی که واگذار کردهاند، پاداش بگیرند. بازار ارز XTZ، در والکس نیز برای شما هموطنان ایرانی در دسترس است که از طریق آن میتوانید اقدام به خرید و فروش XTZ نمایید.
نحوه خرید از والکس
شما با عضویت در صرافی والکس میتوانید با سایر کاربران این پلتفرم معاملاتی به خرید ارز تزوس بپردازید. بنابراین اگر تاکنون در والکس عضو نشدهاید، در آن ثبت نام کنید. پس از احراز هویت، وارد بازار خرید تزوس (XTZ) شوید و با قیمت لحظهای و هماهنگ با بازارهای جهانی، معاملهی خود را انجام دهید. برای این کار میتوانید مراحل زیر را دنبال نمایید:
1. در والکس یک حساب کاربری بسازید (ثبت نام در والکس).
2. مدارک خود را آپلود کنید و مراحل احراز هویت را طی کنید.
3. از طریق حساب بانکی، کیف پول ریالی خود را شارژ کنید.
4. به صفحه معاملات ارزهای دیجیتال بروید و سفارش خرید ارز تزوس را ثبت کنید.
نحوه خرید با موبایل
خرید ارز تزوس در موبایل کاملاً مشابه خرید آن از وبسایت والکس است. پس از دانلود و نصب اپلیکیشن موبایل والکس از اپ استورهای معتبر، برنامه را اجرا کنید. بعد از ثبت نام و احراز هویت با وارد کردن اطلاعات حساب کاربری، وارد بخش بازارها شوید. پس از انتخاب بازار XTZ و بررسی قیمتهای لحظهای مطابق با بازارهای جهانی، میتوانید سفارش خرید ارز XTZ را با پایه ریالی یا دلاری ثبت کنید.
نحوه فروش در والکس
کافی است با وارد کردن آدرس کیف پول تزوس والکس در ولت شخصی خود، میزان ارز مدنظرتان را به والکس انتقال داده و آن را در بازار XTZ والکس بفروشید. شما همچنین میتوانید برای آن مقدار ارز XTZ که قبلاً از والکس خریداری کردهاید و کماکان در کیف پول این صرافی است، سفارش فروش ثبت کنید و آن را در والکس بفروشید.
مزایای خرید و فروش تزوس از والکس
- امکان خرید و فروش ارز تزوس در تمامی روزهای هفته به صورت ۲۴ ساعته
- مکان معامله ارز دیجیتال XTZ به صورت ریالی و یا مبادله جفت ارز با تتر و بیت کوین
- پشتیبانی ۲۴ ساعته والکس در ۷ روز هفته
روش کسب تزوس رایگان
سایتهای زیادی برای کسب رایگان تزوس وجود دارد. از جمله این سایتها میتوان به Tezos Foundation ،Global Hive ،Coinpanda و Idle-Empire اشاره کرد.
کارمزد معامله تزوس (XTZ)
خرید و فروش ارز تزوس در صرافی والکس شامل کارمزد است که برای پرداختهای درون شبکهای از کاربر دریافت میشود.
کارمزد خرید: به صورت پلکانی از ۰/۴ درصد آغاز شده و با افزایش حجم معاملات طی مدت زمان ۳ ماه، تا ۰/۲ درصد کاهش پیدا میکند.
کارمزد فروش: به صورت پلکانی از ۰/۴ درصد آغاز شده و با افزایش حجم معاملات طی مدت زمان ۳ ماه، تا ۰/۲ درصد کاهش پیدا میکند.
کارمزد برداشت: کارمزد برداشت بخش در زمان اجرا شدن این ارز تکمیل میشود.
کارمزد انتقال: بین دو کیف پول در صرافی والکس رایگان است.
کارمزد واریز: بر اساس ترافیک شبکه و صرافیهای مختلف، این مبلغ بین ۰ تا ۰/۰۲ XTZ میتواند متغیر باشد.
روش نگهداری
تزوس، مشابه سایر رمز ارزهای موجود در بازار، قابلیت ذخیرهسازی طولانیمدت یا کوتاهمدت در کیف پول را دارد. بهترین کیف پولها جهت نگهداری این ارز دیجیتال عبارت اند از:
کیف پول سختافزاری: لجر نانو ایکس (Ledger Nano X)، لجر نانو اس (Ledger Nano S) و ترزور (Trezor)
کیف پول نرمافزاری: اتمیک ولت (Atomic Wallet)، تراست ولت (Trust Wallet) و تزباکس ولت (TezBox Wallet).
کیف پول صرافی والکس: کیف پول صرافی والکس، یکی از امنترین راههای ذخیره و نگهداری تزوس در بازار ارزهای دیجیتال است.