پروژه بلر یا BLUR یک مارکت پلیس برای خرید و فروش توکن غیرمثلی (NFT) است که اهداف بلندپروازانهای دارد. این بازار به صورت کاملا حرفهای طراحی شده و کاربران میتوانند آثار مختلفی را در آن خرید و فروش کنند. بلر بر بستر بلاکچین اتریوم پیادهسازی و در دسترس قرار دارد. هدف توسعهدهندگان بلر از طراحی آن، تضمین جدی به حق امتیاز سازندگان NFT بوده و در آن افرادی که قوانین حق امتیاز را رعایت نمیکنند، مسدود میشوند.
ارز دیجیتال بلر
ارز دیجیتال BLUR، توکن بومی پلتفرم بلر نام دارد که بر بستر بلاکچین اتریوم توسعه یافته است. از این دارایی در مجموع ۳ میلیارد توکن وجود دارد که میتوان از آنها در راستای تصمیمات و راهبردهای این پلتفرم استفاده کرد. خزانه اصلی پروژه بلر دارای ۳۶۰ میلیون دلار توکن BLUR بوده که این میزان، تقریبا معادل ۱۲ درصد از کل عرضه فعلی توکن است. تمام معاملهگران NFT، سازندگان و طراحان میتوانند به این بخش از خزانه دسترسی داشته باشند و در قالب ارز دیجیتال بلر پاداش دریافت کنند.
چه مقدار ارز بلر در گردش است؟
در حال حاضر سقف عرضه بلر ۳ میلیارد توکن است که نحوه عرضه آن به صورت زیر است:
- ۵۱ درصد: پاداش به سازندگان NFT، جذب کاربر و توسعه پروژه
- ۲۹ درصد: توسعه دهندگان، بازاریابان و طراحان
- ۱۹ درصد:ارائه به سرمایهگذاران
- ۱ درصد: مشاوران فنی و حقوقی پروژه
ویژگیهای بلر
ارز دیجیتال بلر برای پوشش نقاط ضعف بازارهای خرید و فروش NFT طراحی شده است. پلتفرم بلر توجه ویژهای به موضوع مهم حق امتیاز سازندگان توکنهای غیرمثلی داشته و به شدت از این بابت مورد حمایت قرار گرفته است. ارز دیجیتال Blur به عنوان پاداش به سازندگان NFT ارائه میشود. هدف از این کار، تشویق تولیدکنندگان محتوا برای خلق آثار جدید و استفاده از این پلتفرم برای عرضه آنها است.
کاربردهای ارز بلر
ارز دیجیتال blur در واقع جریان مالی اصلی بازارچه بلر را بر دوش میکشد. این ارز، تنها راه خرید و فروش توکنهای غیر مثلی در این بازارچه بوده و کاربران برای استفاده از خدمات این پلتفرم، نیازمند خرید و ذخیره آن هستند. در کنار این، ارز دیجیتال بلر یک توکن حاکمیتی نیز به شمار میرود. به عبارت دیگر سرمایهگذاران بلر میتوانند در تصمیمات و رایگیریهای مهم این پلتفرم شرکت کنند. در حالت کلی کاربردهای رمزارز Blur را میتوان در موارد زیر خلاصه کرد:
- ارز رایج پلتفرم بلر برای خرید و فروش NFT
- توکن حاکمیتی برای شرکت در تصمیمات مربوط به پلتفرم
امنیت شبکه بلر
BLUR یک توکن با استاندارد ERC20 است. این توکن از مکانیزم اجماع اثبات سهام (Proof-of-Stake) شبکه اتریوم بهره برده و پس از رویداد ادغام اتریوم در سال ۲۰۲۲، ایمنتر نیز شده است. شبکه بلر از اعتبارسنجها برای تایید صحت هر تراکنش استفاده میکند. هر اعتبارسنج نیازمند استیکینگ ۳۲ اتریوم برای مشارکت در اجماع و تایید تراکنشها خواهد بود.
مزایای پروژه BLUR
در حالت کلی مزایای پروژه و ارز دیجیتال بلر شامل موارد زیر میشود:
- تعهد به تولیدکنندگان محتوا: این پلتفرم تعهد قوی نسبت به حق امتیاز سازندگان اثر دارد. در واقع، سازندگان در این بستر میتوانند درصد حق امتیاز خود را مشخص و از طریق آن، به کسب درآمد برسند.
- ارائه پاداش: در این بازار، هر معاملهگری که به توافقنامه حق امتیاز احترام بگذارد و آنها را تایید کند، میتواند در آینده منتظر یک ایردراپ بسیار سودمند باشد. در این ایردراپ، پاداشی در قالب توکن BLUR به معاملهگران تعلق میگیرد.
- امنیت بالا: هدف اصلی پروژه BLUR، محافظت از اطلاعات شخصی کاربران و هویت دیجیتال آنهاست. BLUR امکانات گستردهای مانند مدیریت رمز عبور، فعالسازی حالت ایمن و… دارد.
- ارائه روش معامله امن: یکی دیگر از امکانات پلتفرم بلر، سیستم پرداخت ایمن و کارت اعتباری مجازی آن است که برای کاربران امکان یک معامله آنلاین و کاملا ایمن را فراهم میکند.
محدودیتهای پروژه BLUR
علیرغم تمام مزایا و امتیازات، رمزارز Blur، این پروژه محدودیتهایی نیز دارد:
- عدم پیشینه طولانی: از آنجایی که BLUR یک پروژه نسبتا جدید است، سابقه طولانی و زیادی از دوران فعالیتی آن وجود ندارد.
- احتمال نقص امنیتی: چالش امنیت سایبری مانند هر اکوسیستم دیگری، برای پروژه BLUR نیز وجود دارد و بهتر است اطلاعات و داراییهای خود را پس از معامله به کیف پول شخصی خود منتقل کنید.
- نوسان بالای قیمت: یکی دیگر از خطرات بزرگ پروژه BLUR، ریسک نوسانات و نقدینگی آن است. با وجود نقدینگی نسبتا بالا، باز هم احتمال کمبود نقدینگی در نوسانات بازار پیشبینی میشود.
بنیانگذاران بلر
پروژه BLUR برای اولین بار در سال ۲۰۲۱ توسط یکی از فارغ التحصیلان دانشگاه MIT معرفی شد. در همین زمان، سرمایهگذاران پارادایم وظیفه پشتیبانی از این پروژه را بر عهده گرفتند. با این حال از توسعهدهندگان و بنیانگذاران ارز دیجیتال Blur تنها چند نام مستعار در دسترس است. بنیانگذار اصلی این ارز که با نام Pacman شناخته میشود، در حوزه توسعه فناوری وب ۳ فعالیت میکند. همچنین شخصی با نام مستعار Zeneca که پیش از این سابقه بنیانگذاری ZenAcademy و The 333 Club را در کارنامه خود دارد، نقش مدیر بنیاد Blur را بر عهده دارد. طبق ادعای Blur، بنیانگذاران این پلتفرم و ارز دیجیتال آن سابقه مشارکت در پروژههای بزرگی نظیر Five Rings Capital ،Y Combinator و Square را در کارنامه خود دارند.
در کنار این افراد، نام Tieshun Roquerre نیز به چشم میخورد. او در زمینه فناوری بلاکچین و NFT فعالیت میکند و یک صرافی به نام Namebase با امکان دسترسی به امور مالی غیرمتمرکز (DeFi) تاسیس کرد.