اوما یک پروتکل مبتنی بر بلاکچین است که به کاربران خود امکان ایجاد داراییهای مصنوعی را میدهد. داراییهای مصنوعی یا Synthetic Assets به مشتقات رمزارز مبتنی بر بلاکچین گفته میشود. این داراییها شبیه مشتقات سنتی هستند با این تفاوت که با توکنیزه شدن، قابل معامله در بستر بلاکچیناند. UMA ارز بومی این پلتفرم است که کاربران خود را قادر میسازد قراردادهای مالی تضمین شده را طراحی و آنها را روی بلاکچین اتریوم اجرا کنند. دسترسی به بازار جهانی و انجام معاملات و تراکنشها بدون محدودیت، از جمله اهداف مهم پروژه اوما محسوب میشود. این پروژه مبتنی بر بلاکچین اتریوم راهاندازی شده و با توجه به قابلیتهایی که دارد، کاربران میتوانند محصولات DeFi خود را بر اساس پروتکلهای آن خلق کنند.
ارز دیجیتال اوما (UMA)
ارز دیجیتال اوما در پلتفرمی راهاندازی شده که قرار است کاربران آن توکنهای مالی (Financial Token) خود را با توافقنامههای ازپیشتعیینشده طراحی و اجرا کنند. برای مثال، کاربری که در محیط اوما فعالیت میکند، میتواند قراردادهای هوشمندانه مالی مخصوص خودش را طراحی و با استفاده از قابلیتهای آن، معاملاتی را در بازارهای معتبر جهانی انجام دهد. اوما در مقام مقایسه با بازارهای سنتی یک مزیت بسیار برجسته دارد؛ اینکه برخلاف سیستم سنتی بازارها (که انجام معاملات با وجود یک وثیقه انجام میشوند) معاملهگران میتوانند قراردادهای هوشمندی را طراحی کنند که در آن خبری از وثیقه نیست.
ارز دیجیتال اوما از سازوکار تاییده دادهها (Data Verification Mechanism) بهره میبرد و درخواست قیمت کاربران را مدیریت میکند. علاوه بر این، دارندگان اوما می توانند در تصمیم گیریهای حاکمیتی اوما شرکت کرده، در ارتقاء پروتکل و تغییرات آن نقش داشته باشند و در ازای این مشارکت پاداش دریافت کنند.
چه مقدار توکن UMA در گردش است؟
تاکنون سقف عرضهای برای توکن اوما تعریف نشده است. در حال حاضر بیش از ۱۱۶ میلیون توکن اوما منتشر شده که از این میزان حدود ۷۵ میلیون آن در گردش است. این پروژه با عرضه اولیه ۱۰۰ میلیون توکن UMA راهاندازی شد، اما با ایجاد یک اصلاحیه، محدودیت قبلی آن برداشته شد.
از کل عرضه اوما، ۲ میلیون توکن در طول عرضه اولیه کوین (ICO) پروژه فروخته شد، ۴۸/۵ میلیون برای بنیانگذاران پروژه، ۳۵ میلیون به عنوان پاداش برای توسعه دهندگان پروتکل و ۱۴/۵ میلیون برای فروش در آینده اختصاص داده شد.
هدف اصلی راهاندازی ارز اوما
هدف اصلی پروژه اوما، دموکراتیک کردن و آزادسازی بازارهای مالی و همچنین کاهش موانع ورود به مارکتهای بینالمللی است. بهعبارت سادهتر، کاربران اوما میتوانند مشتقات مالی بازارهای سنتی را به توکن تبدیل و آنها را در قالب قراردادهای هوشمند خودساخته معامله کنند. با کاهش موانع مختلف در بازارهای جهانی، اوما این امکان را برای موسسات مالی و افراد مختلف فراهم میکند تا یک مشتق مالی از طریق توکنسازی داشته باشند.
کاربرد ارز دیجیتال اوما
برجستهترین کاربرد ارز دیجیتال اوما، استفاده از آن در مشارکت افراد برای توسعه پلتفرم UMA است. همه دارندگان ارز UMA میتوانند با استکینگ توکنهای خود، پاداش دریافت کنند. سیستم بلاکچین اوما با یک مکانیزم آزادانه و با تکیه بر رایگیری شرکتکنندگان فعالیت میکند.
همچنین کاربرد ارز UMA در مشتقات مالی بسیار مشهود است؛ بهنحوی که اوما دامنه داراییهایی که میتوان مشتقات مالی را با آنها معامله کرد، افزایش میدهد. ضمناً شفافیتی که در معاملات پلتفرم اوما وجود دارد، بیسابقه است و بینشی عمیق را در مورد روندهای بالقوه و پرخطر بازار جهانی ارائه میدهد.
معرفی بنیانگذاران اوما
پلتفرم اوما بهطور رسمی در سال ۲۰۱۸ و توسط هارت لامبور (Hart Lambur) و آلیسون لو (Allison Lu) راهاندازی شد. لامبور متخصص حوزه کامپیوتر است و مسئولیت توسعه پروژه اوما را برعهده دارد. همکار او یعنی آلیسون لو فارغالتحصیل رشته اقتصاد و مدیریت از دانشگاه MIT است و قبل از پیوستن به پروژه اوما، به عنوان مشاور در مجموعه One Daijo روی پروژه پروتکل وامدهی مبتنی بر بلاکچین اتریوم کار میکرد.