استلار (Stellar) یک شبکه پرداخت بلاکچینی است که با هدف ایجاد یک سیستم مالی فراگیر ایجاد شده است. این شبکه از یک الگوریتم اجماع استفاده میکند که سریعتر، ارزانتر و کارآمدتر از بیت کوین است. شبکه استلار به گونهای طراحی شده که تمام سیستمهای مالی جهان بتوانند آزادانه و در یک شبکه واحد با یکدیگر تعامل داشته باشند. تحلیل استلار با استفاده از انواع روشهای تحلیلی میتواند به انتخاب این ارز دیجیتال برای سرمایهگذاری کمک کند.
تحلیل تکنیکال استلار
یکی از متداولترین روشها برای تحلیل قیمت استلار تحلیل تکنیکال است. هدف این نوع تحلیل، مطالعه الگوهای قیمت با هدف شناسایی روندها و پیشبینی تغییرات قیمت در آینده است. راههای زیادی برای شناسایی الگوها در بازارهای مالی وجود دارد، اما اکثر تحلیلگران تکنیکال بر موارد زیر تمرکز میکنند:
- الگوهای نمودار
- الگوهای شمعی
- اندیکاتورها
راههای زیادی برای انجام تحلیل تکنیکال وجود دارد. در همه موارد، تحلیلگر از تاریخچه دادههای قیمتی استفاده میکند تا الگوهای قابل تشخیص و تکرار پذیر را شناسایی کند. سپس، این الگوها برای کمک به معاملهگران در شناسایی وضعیت بازار و همچنین نقاط احتمالی ورود و خروج بررسی میشوند.
تحلیل فاندامنتال استلار
تحلیل استلار، بدون استفاده از تحلیل فاندامنتال ناقص است. این نوع تحلیل برای درک ارزش واقعی هر دارایی لازم و حیاتی است. در این روش، اصول بنیادین یک پروژه با هدف پیشبینی قیمت آن تجزیهوتحلیل میشود.
بنیانگذاران Stellar
این شرکت در سال ۲۰۱۴ توسط جد مک کالب (Jed McCaleb) تأسیس شد. این کارآفرین شناخته شده، پس از تاسیس صرافی Mt. Gox و سپس توسعه ریپل، بنیاد توسعه استلار (SDF) را راهاندازی کرد.
دیوید مازیرس (David Mazieres)، استاد سیستمهای امنیت کامپیوتر در استنفورد و مدیر ارشد فناوری SDF است. وی خالق پروتکل اجماع استلار، نویسنده وایت پیپر آن و طراح الگوریتم جدید توافق بیزانسی فدرال (FBA) است.
نیکلاس بری (Nicholas Barry)، کهنه کار مایکروسافت و شریک این پروژه، مدیر اجرایی فعلی SDF است. دنل دیکسون (Denelle Dixon) مدیر عامل سابق بنیاد موزیلا، در سمت مدیرعامل و مدیر اجرایی فعالیت میکند.
شرکای استلار
XLM از نظر کیفیت و کمیت در مشارکتهای صنعتی، از بسیاری از پروژهها جلوتر است. بودجه اولیه برای این شبکه از طریق مشارکت با شرکت پردازش پرداخت Stripe تأمین شد. همچنین، در سال ۲۰۱۹، شرکت IBM تصمیم گرفت سیستم پرداخت جهانی World Wire خود را روی شبکه استلار راهاندازی کند.
در سال ۲۰۲۱، MoneyGram اعلام کرد که با بنیاد توسعه استلار همکاری میکند. این مشارکت، شبکه MoneyGram را با Stellar یکپارچه کرد تا به مصرفکنندگان اجازه دهد استیبل کوین USDC را با پول نقد مبادله کنند.
تفاوت استلار با ریپل
فناوری Stellar در ابتدا از فناوری ریپل اقتباس شده بود، اما در سال ۲۰۱۵ پروتکل اجماع مخصوص خودش را اجرا کرد.
اگرچه هر دو شبکه از این نظر که تراکنشهای سریع و کم هزینه را امکانپذیر میکنند مشابهاند، اما Stellar بر اساس یک کد کاملاً منحصربهفرد عمل میکند که به توسعهدهندگان اجازه میدهد محصولات مالی را در آن ایجاد کنند. از سوی دیگر، ریپل صرفاً به عنوان یک شبکه پرداخت عمل میکند. Stellar از معماری منبع باز پیروی میکند، در حالی که ریپل به عنوان یک سیستم بسته شناخته شده است.
آیا XLM اوراق بهادار است؟
برخلاف بسیاری از نهادهای تولیدکننده رمزارز، این شبکه برای راهاندازی بلاکچین خود از مردم سرمایه جذب نکرد و تنها ۳ میلیون دلار از شرکت Stripe گرفت. به این ترتیب، طبق مقررات ایالات متحده، این شرکت واجد شرایط معافیت قانون اوراق بهادار است، زیرا کمتر از ۵ میلیون دلار هزینه کرده و توکنهای خود را برای فروش عمومی به مردم تبلیغ نکرده است.
با این حال، توکنهای موجود در شبکه Stellar همچنان ممکن است اوراق بهادار در نظر گرفته شوند. تنها راه برای دانستن اینکه آیا XLM به عنوان اوراق بهادار طبقهبندی میشود یا خیر، نظر SEC است.
تحلیل آنچین استلار
تحلیل استلار با استفاده از تحلیل آنچین شامل بررسی فعالیت تراکنشهای این ارز دیجیتال و دادههای بلاکچین آن است. نتایج یک تحقیق در سال ۲۰۲۲ نشان داد، در بین ارزهای دیجیتال، XLM بیشترین تراکنش در ثانیه را (حدود ۷,۱۹۳,۹۳۳ در روز یا ۸۳.۲۶ در ثانیه) به ثبت رسانده است. بعد از آن ریپل در رتبه دوم، اتریوم سوم و بیت کوین در رتبه چهارم قرار دارد. حجم تراکنشهای روزانه این شبکه با ۷,۴۵۵,۳۷۷ آدرس فعال، ۲۴.۸۳ میلیون دلار است.
آیا XLM برای سرمایهگذاری مناسب است؟
برای پاسخ به این سوال باید دو عامل را در نظر گرفت: عملکرد ارز XLM تا این مرحله و پتانسیل قیمت آن در آینده:
تاریخچه عملکرد
به طور کلی، تحلیل استلار نشان میدهد لومن تا به امروز به تعهدات خود عمل کرده است. این شبکه با کارمزد XLM ۰.۰۰۰۰۱ برای هر تراکنش یکی از کمترین کارمزدها را دارد. کارشناسان با بررسی عملکرد لومن معتقدند که این کوین میتواند یک سرمایهگذاری بلندمدت و قابل دوام باشد، اما ریسکهای سرمایهگذاری را هم باید در نظر گرفت.
قیمت استلار در آینده
Stellar نیمی از توکنهای خود را سوزانده و برنامهای برای عرضه بیشتر ندارد. در نتیجه، این کوین در آینده کمیاب خواهد شد. البته، ارزش هر توکن ارتباط نزدیکی با کاربرد و توانایی آن برای حل مشکلات دنیای واقعی دارد. با تحلیل رمز ارز XLM میتوان دریافت این توکن به دلیل توانایی شبکه خود برای پردازش سریع، کارمزد کم، توسعه پلتفرم قراردادهای هوشمند پیشرفته، پتانسیل افزایش قیمت در آینده را دارد.