اخبار ارزهای دیجیتال

CPI ماه اکتبر در ساعت ۱۷ امروز منتشر می‌شود؛ منتظر چه چیزی باشیم؟

گزارش جدید شاخص قیمت مصرف‌کننده (CPI) در روز سه‌شنبه، ۲۳ آبان (امروز) منتشر می‌شود و سطوح پایین‌تر از حد انتظار تورم احتمالاً محرکی برای رشد سهام ایالات متحده در روزهای آینده خواهد شد. احتمالاً شاخص کل CPI در ماه اکتبر به ۳/۳ درصد برسد و تورم اصلی در وضعیت ثابتی باقی بماند.

به گزارش والکس و به نقل از tokenist، داده‌های شاخص قیمت مصرف‌کننده برای ماه اکتبر ۲۰۲۳ قرار است امروز در ساعت ۵ عصر به وقت تهران منتشر شود و بسیاری به دلیل کاهش قیمت انرژی انتظار کاهش نرخ تورم اصلی را دارند. اگر شاهد تغییر چندانی در این شاخص نباشیم، احتمالاً وضعیت بازار سهام ایالات متحده بهتر می‌شود. بازاری که طی هفته گذشته روی دور برد قرار داشته است.

تحلیلگران نسبت به سهام آمریکا در آستانه انتشار آمار تورم اکتبر خوش‌بین هستند

اغلب گزارشات مثبت شاخص قیمت مصرف‌کننده که کاهش تورم را طی یک سال و نیم گذشته پیش‌بینی کرده‌ بودند به عنوان یک کاتالیزور برای بازارهای مالی آمریکا، به‌ ویژه سهام عمل کرده‌اند. به گفته تحلیلگران، روز سه‌شنبه نیز می‌تواند یکی از این موارد باشد.

انتظار می‌رود که نرخ تورم بالفعل سالانه (تورم ناشی از کالا و خدمات که شامل مواد غذایی و سوخت نیز می‌شود) در ماه اکتبر به کاهش خود ادامه دهد و این امر عمدتاً به دلیل تعدیل قیمت‌ انرژی (سوخت و به طور کلی نفت و گاز) است. بر اساس گزارش FactSet، پیش‌بینی می‌شود شاخص کل CPI در ماه اکتبر به ۳/۳ درصد برسد که نسبت به ۳/۷ درصد ماه قبل کاهش خوبی محسوب می‌شود.

کاهش تورم به نوبه خود می‌تواند به عنوان یک کاتالیزور مهم برای قیمت سهام ظاهر شود. تام لی (Tom Lee)، از تحلیلگران مشهور بازارهای مالی گفت که شتاب دوباره تورم بر بازار سهام تأثیر منفی خواهد گذاشت. از سوی دیگر، اگر گزارش شاخص قیمت مصرف‌کننده نرخ پایین‌تر از حد انتظاری را نشان دهد، احتمالاً به رشد سهام و اوراق قرضه دامن می‌زند.

لی گفت:

می‌توان گفت که آرایش فعلی بسیار مطلوب به نظر می‌رسد.

وی افزود:

من فکر می‌کنم که تابع واکنش بازار سهام در حال تغییر است.

فدرال رزرو نرخ بهره را در ماه دسامبر بدون تغییر نگه می‌دارد؟

در همین حین، اقتصاددانان انتظار دارند که تورم اصلی (Core Inflation) در وضعیت ثابتی باقی بماند. Core Inflation به تورمی اطلاق می‌شود که همه کالاها و خدمات را به جز قیمت‌های ناپایدار مواد غذایی و سوخت، عوارض غیر مستقیم، مالیات بر درآمد و سایر سرمایه‌گذاری‌های مالی پوشش می‌دهد. برآورد می‌شود که صرفاً CPI اصلی با توجه به جهش ۴/۱ درصدی خود نسبت به سال قبل، در بالاتر از سطوح ماه سپتامبر باقی بماند.

به همین ترتیب، تحلیلگران و سرمایه‌گذاران گزارش CPI ماه اکتبر را به دقت زیر نظر خواهند داشت تا بینش دقیق‌تری در مورد سیاست‌های بعدی فدرال رزرو و تصمیمات آنها برای نرخ بهره کسب کنند. با این وجود، بسیاری از فعالان بازار تا حد زیادی بر این باورند که بانک مرکزی در نشست ماه دسامبر خود نرخ‌ بهره را در سطح فعلی نگه می‌دارد.

اما این امر تایید نمی‌کند که دوره افزایش نرخ بهره فدرال رزرو به پایان رسیده باشد. جروم پاول (Jerome Powell)، رئیس فدرال رزرو در هفته گذشته به احتمال افزایش بیشتر نرخ بهره اشاره کرد و نسبت به گمراه شدن متخصصان با یک دوره کوتاه از داده‌های مثبت هشدار داد.

پاول گفت:

اگر تشدید سیاست‌های انقباضی را مناسب ببینیم، در انجام آن تردید نخواهیم کرد.

فدرال رزرو از ماه مارس ۲۰۲۲ تا کنون ۱۱ بار نرخ بهره را افزایش داده و نرخ بهره بانکی خود را به محدوده هدف ۵/۲۵ تا ۵/۵ درصد رسانده است. این بالاترین سطوح نرخ بهره از سال ۲۰۰۱ محسوب می‌شود. با این حال، بانک مرکزی از جولای ۲۰۲۳ تاکنون افزایشی را بر نرخ بهره اعمال نکرده اما روایت خود را به نرخ «بالاتر برای مدت طولانی‌تر» تغییر داده است.

دیدگاه شما به بهبود مطالب والکس کمک می‌کند.

به این مطلب چه امتیازی می‌دهید؟

میانگین امتیارها: ۵ / ۵. مجموع آرا: ۱

منبع
tokenist.com
علاقمند به بلاک چین و رمزنگاری - معامله‌گر بازارهای مالی
نوشته های مشابه
اشتراک در
اطلاع از
guest
ایمیل شما نمایش داده نمی شود
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
دکمه بازگشت به بالا