اخبار بیت کوین

بحران مالی فدرال رزرو خبر خوبی برای بیت کوین است؟

سرمایه‌گذاران بیت کوین نسبت به ضرر ۱۰۰ میلیارد دلاری فدرال رزرو آمریکا خوش‌بین هستند. بحران مالی فدرال رزرو و نحوه برخورد با این زیان‌های سرسام‌آور موضوع مهمی است که می‌تواند روی قیمت ارزهای دیجیتال تاثیرگذار باشد. 

به گزارش والکس و به نقل از cointelegraph، چشم‌انداز امور مالی خزانه‌داری آمریکا تاریک‌تر از قبل است. بانک مرکزی ایالات متحده در اطلاعیه‌ای زیان ۱۰۰ میلیارد دلاری در سال ۲۰۲۳ را فاش کرد. دلیل اصلی این شکست مالی این است که پرداخت‌های سود بدهی فدرال رزرو از درآمدهای حاصل از دارایی‌های آن و خدماتی که به بخش مالی ارائه می‌کند، پیشی گرفته است. با اعلام این خبر تحلیلگران در تلاش هستند تا بفهمند که چگونه این امر بر نرخ بهره و تقاضا برای دارایی‌های کمیاب مانند بیت کوین تأثیر می‌گذارد. عده‌ای از سرمایه‌گذاران معتقدند که این امر یک موهبت برای بیت کوین است. با توجه شرایط فعلی بعید است که سقف بدهی در این حد باقی بماند زیرا دولت با افزایش فشار ناشی از پرداخت‌های نرخ بهره مواجه است.

news-bitcoin-investors-federal-reserve-crisis
حواله های درآمدی فدرال رزرو

برخی از کارشناسان اقتصادی بر این باورند که زیان‌های فدرال رزرو که از یک سال پیش آغاز شد، می‌تواند تا سال ۲۰۲۴ دو برابر شود. بانک مرکزی این نتایج منفی را به عنوان دارایی‌های معوق طبقه‌بندی کرده است و اینطور استدلال می‌کند که هیچ نیاز فوری برای پوشش دادن آن‌ها وجود ندارد. 

از لحاظ تاریخی، فدرال رزرو یک سازمان سودآور بوده است. با این حال، فقدان سود مانع از توانایی بانک مرکزی در اجرای سیاست‌های پولی و دستیابی به اهداف خود نمی‌شود. این واقعیت که ترازنامه فدرال رزرو متحمل زیان شده است اصلا تعجب آور نیست! به ویژه با توجه به افزایش تاریخی نرخ بهره که از نزدیک به صفر در مارس ۲۰۲۲ به سطح فعلی ۵.۲۵ درصد افزایش یافته است. 

رویترز در گزارشی تحقیقی می‌گوید حتی اگر نرخ بهره بدون تغییر باقی بماند، زیان‌های فدرال رزرو احتمالا برای مدتی ادامه خواهد داشت. این را می‌توان به اقدامات انبساطی اعمال شده در سال‌های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ نسبت داد، زمانی که بانک مرکزی برای جلوگیری از رکود، اوراق قرضه خریداری کرد.

فدرال رزرو مانند یک بانک معمولی عمل می‌کند و باید بازدهی مالی را برای سپرده‌گذاران خود که عمدتا متشکل از بانک‌ها، سرمایه‌گذاران و موسسات مالی هستند ارائه دهد. زیان بانک‌های فدرال رزرو کسری بودجه فدرال را افزایش نمی‌دهد اما سودهای بزرگی که اکنون ناپدید شده‌اند و خبری از آن‌ها نیست به خزانه‌داری کمک می‌کرد تا کسری را که تاکنون در سال مالی جاری ۱.۶ تریلیون دلار بوده است را حفظ کند. 

news-bitcoin-investors-federal-reserve-crisis
کل بدهی ناخالص و سقف بدهی ایالات متحده

واضح است که این وضعیت ناپایدار خواهد بود؛ به ویژه با توجه به اینکه بدهی ایالات متحده اکنون به ۳۳ تریلیون دلار رسیده است! درست است که ما از سیاست‌ها انقباضی فدرال رزرو و نحوه مدیریت تورم توسط آن‌ها انتقاد می‌کنیم اما لازم است اذعان کنیم که بدون چنین اقداماتی تورم هرگز به رقم ۳.۲ درصد باز نمی‌گشت و هزینه زندگی همچنان بر اقتصاد فشار وارد می‌کرد. نکته اما این است که چرا بانک مرکزی کنترل تورم را از دست داد و بعد مجبور شد تا چنین رفتار سختگیرانه‌ای را دنبال کند.  

تقاضای قابل توجه برای اوراق قرضه کوتاه مدت می‌تواند بازتابی از تزریق تریلیون‌ها دلار نقدینگی به اقتصاد در دوران اوج همه‌گیری کرونا باشد. در چنین شرایطی حتی اگر در یک سرمایه‌گذاری سه ماهه به بازده ثابت ۵ درصدی رضایت دهیم، هیچ تضمینی وجود ندارد که تورم برای مدت طولانی زیر این آستانه باقی بماند! علاوه بر این، هر بار که فدرال رزرو ایالات متحده نقدینگی را به بازار تزریق می‌کند، سرمایه‌گذاران چه از طریق فروش دارایی‌ها از ترازنامه خود و چه زمانی که خزانه‌داری سقف بدهی را افزایش می‌دهد، با خطر کاهش مواجه می‌شوند. در نهایت بعید به نظر می‌رسد که بازده با درآمد ثابت تا ۱۲ ماه دیگر از تورم پیشی بگیرد زیرا در مقطعی دولت وجوه خود را تمام کرده و مجبور به انتشار اوراق خزانه اضافی خواهد شد. 

نمی‌توان با قطعیت گفت که کدام بخش‌ها یا طبقه‌های دارایی بیشترین سود را در زمانی که تورم به بازده کوتاه مدت خزانه‌داری می‌رسد ارائه خواهند کرد. این عدم قطعیت زمانی به وجود می‌آید که S&P 500 تنها ۷ درصد پایین‌تر از بالاترین حد خود قرار دارد، در حالی که بازار املاک و مستغلات به دلیل رسیدن نرخ‌های وام مسکن به بالاترین سطح خود در بیش از دو دهه اخیر، نشانه‌هایی از فشار را نشان می‌دهند. از طرفی شاخص S&P 500 که با درآمد تخمینی ۲۰ برابری معامله می‌شود، در مقایسه با قله‌های قبلی که به ۳۰ برابر یا حتی بیشتر می‌رسیدند چندان قابل توجه به نظر نمی‌رسند! از آن‌جایی که هزینه سرمایه به افزایش خود ادامه می‌دهد، درآمد شرکت‌ها تحت فشار قرار می‌گیرد و سرمایه‌گذاران را بدون پناهگاه مطمئنی برای ذخایر نقدی خود باقی می‌گذارد. 

در حال حاضر بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال ممکن است گزینه مناسبی برای پوشش ریسک به نظر نرسند، اما این دیدگاه می‌تواند تغییر کند زیرا سرمایه‌گذاران متوجه می‌شوند که سقف بدهی دولت ایالات متحده اساسا بی‌حد و حصر است. بنابراین ممکن است منطقی باشد که به تدریج سرمایه‌گذاران بدون توجه به روند کوتاه مدت قیمت ارزهای دیجیتال، دارایی‌های خود را به سمت بازار کریپتو سرایز کنند. ورود سرمایه‌های بیشتر به بازار ارزهای دیجیتال که ناشی از بحران اقتصادی در ایالات متحده است می‌تواند باعث رشد قیمت بیت کوین و افزایش پذیرش رمزارزها شود. 

دیدگاه شما به بهبود مطالب والکس کمک می‌کند.

به این مطلب چه امتیازی می‌دهید؟

میانگین امتیارها: ۳.۵ / ۵. مجموع آرا: ۳۱

منبع
cointelegraph
نوشته های مشابه
اشتراک در
اطلاع از
guest
ایمیل شما نمایش داده نمی شود
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
دکمه بازگشت به بالا