تکنیک‌های سرمایه‌گذاریمنتخب سردبیر

چگونه بهترین ارزهای دیجیتال برای سرمایه گذاری را پیدا کنیم؟

بازار ارز دیجیتال، یکی از پرریسک‌ترین بازارهای مالی است. در عین حال نوسانات بالا و ویژگی‌های منحصربه‌فرد آن نیز فرصت کسب سودهای بیشتر در مقایسه با دیگر بازارهای مالی را فراهم می‌کند. برای این منظور، لازم است از میان هزاران توکنی که تاکنون راه‌اندازی شده، دارایی‌های مناسب را با توجه به میزان ریسک‌پذیری، اهداف و مدت‌زمان سرمایه‌گذاری خود انتخاب کنید. از طرفی، انتخاب بهترین ارزهای دیجیتال برای سرمایه گذاری نیز معیارهای نسبتا متفاوتی در مقایسه با ترید دارد.

در این مقاله تلاش می‌کنیم یک راهنمای جامع برای انتخاب بهترین ارزهای دیجیتال برای خرید ارائه دهیم. اگر در سال ۲۰۲۵ قصد کسب سود از این بازار پر از فرصت را دارید، با ما همراه شوید.

راهنمای انتخاب بهترین ارزهای دیجیتال برای سرمایه گذاری

سرمایه‌گذاری، یک فعالیت مالی بلندمدت است؛ به این معنی که سرمایه‌گذار با چشم‌پوشی از نوسانات کوتاه‌مدت قیمت، تنها به بازدهی آن در بلندمدت می‌اندیشد. با توجه به این تعریف، لازم است رمزارزی را انتخاب کنید که پتانسیل رشد خوبی حداقل در ماه‌های آینده داشته باشد. در این بخش، ۵ معیار مهم را برای این منظور معرفی می‌کنیم.

اعتبار و زیرساخت‌های رمزارز و توسعه دهنده آن

تحلیل فاندامنتال رمزارز

هریک از ارزهای دیجیتال، یک بستر بلاکچین، تیم توسعه، پلتفرم یا پروتکل دارند. شبکه‌های لایه یک، لایه دو، صرافی‌های ارز دیجیتال، پلتفرم‌های دیفای، بازی‌های مبتنی بر بلاکچین، پروژه‌های سرگرمی مانند پروژ‌ه‌های میم کوین نمونه‌هایی از آن‌ها هستند. پیش از سرمایه‌گذاری در آن‌ها، لازم است وضعیت توسعه‌دهنده آن را از نظر پشتوانه‌های فنی، مالی، برنامه‌های آتی و غیره بررسی کنید. این روش، بخشی از تحلیل فاندامنتال (Fundamental Analysis) است که در همه بازارهای مالی استفاده می‌شود.

هرچه پروژه‌ای از نظر فاندامنتال قوی‌تر باشد، احتمال رشد قیمت توکن بومی آن نیز در آینده بیشتر خواهد بود. این موضوع تنها شامل رمزارزهای قدیمی با بلاکچین‌ها و توسعه‌دهنده‌های شناخته‌شده نیست؛ بلکه پروژه‌های جدید نیز می‌توانند برای سرمایه‌گذاران از این نظر متقاعدکننده باشند. برای این منظور، بررسی موارد زیر ضروری است:

  • زیرساخت‌های توسعه‌دهنده ارز دیجیتال از نظر تکنولوژی و مزایای آن در مقایسه با رقبا.
  • کاربردهای ارز دیجیتال مورد نظر. توکن‌های با کاربردهای بیشتر در دنیای واقعی، پتانسیل رشد تقاضا و افزایش قیمت بیشتری دارند.
  • اعتبار توسعه‌دهنده‌ها و مدیران پروژه. این افراد، هرچه خوشنام‌تر و متخصص‌تر باشند، پتانسیل رشد قیمت توکن‌شان نیز بالاتر است.
  • اعتبار سرمایه‌گذاران و حجم حمایت‌های مالی آنان
  • وضعیت وب‌سایت پروژه
  • محبوبیت رمزارز و پروژه توسعه‌دهنده آن در جامعه ارز دیجیتال و شبکه‌های اجتماعی
  • لیست شدن رمزارز در صرافی‌های بزرگ

وایت پیپر رمزارز

به‌طورکلی، برخورداری یک پروژه از وایت پیپر (White Paper) به آن اعتبار می‌بخشد. وایت پیپر، سندی است که توسعه‌دهنده‌ها در مورد اهداف، رودمپ (Road Map) یا نقشه راه، زیرساخت‌ها و تکنولوژی پروژه‌شان منتشر می‌کنند. مطالعه این سند نیز بخشی از تحقیقات فاندامنتال شما به‌منظور یافتن بهترین ارز برای سرمایه گذاری است. معمولا پروژه‌های جدید، مدتی پس از راه‌اندازی، وایت پیپر خود را در وب‌سایت‌شان قرار می‌دهند. اما تنها انتشار وایت پیپر کافی نیست؛ این سند باید به دقت نوشته شده و جزئیات مهمی از پروژه را ارائه دهد.

عرضه کل و عرضه در گردش ارز دیجیتال

سرمایه گذاری در ارز دیجیتال

بخش مهمی از وایت پیپر یک ارز دیجیتال، به مدل عرضه آن اختصاص می‌یابد. در این بخش، مواردی مانند سقف عرضه (Max Supply)، عرضه کل (Total Supply) و نیز نحوه اختصاص توکن‌های در گردش معین می‌شوند. به‌طور طبیعی، هرچه سقف عرضه محدودتر باشد و تقاضای کافی برای یک رمزارز وجود داشته باشد، پتانسیل رشد قیمت آن نیز بیشتر می‌شود. به‌عنوان مثال، سقف عرضه بیت کوین، تنها ۲۱ میلیون واحد تعیین شده که تاکنون بیشتر آن نیز به گردش درآمده است.

اما توکن‌هایی نیز هستند که با عرضه بالا یا حتی بی‌نهایت، توانسته‌اند رشدهای بیش از ۱۰ هزار برابری را تجربه کنند. نمونه مهم آن‌ها دوج کوین است. این توکن‌ها اگر بتوانند در بخش‌های دیگر مانند جلب نظر بازار، تکنولوژی و غیره خوب عمل کنند، می‌توانند وعده رشد بلندمدت و بزرگ را به هولدرهای خود بدهند.

پس از بررسی سقف عرضه، باید عرضه در گردش رمزارز را بررسی نمایید. اگر مدت‌زمان زیادی از راه‌اندازی پروژه گذشته، اما هنوز اکثریت توکن‌های آن عرضه نشده‌اند، به این معنی است که پروژه مورد نظر در جلب نظر بازار، موفق نبوده است. برخی از پروژه‌ها، توکن‌های خود را به‌صورت دوره‌ای عرضه می‌کنند؛ به این صورت که برای مثال، هر سه ماه یک‌بار، ۵ درصد از توکن‌ها آزاد می‌شود. بنابراین، میزان عرضه کنترل شده و در صورت وجود تقاضای کافی برای رمزارز مورد نظر، احتمال رشد قیمت آن نیز در طول زمان افزایش می‌یابد.

توکنومیکس ارز دیجیتال

توکنومیکس (Tokenomics) یک رمزارز را نیز باید به‌عنوان معیاری برای انتخاب آن جهت سرمایه‌گذاری در نظر بگیرید. در توکنومیکس، سهم هریک از بخش‌های جامعه رمزارز، مانند کاربران، توسعه‌دهنده‌ها، سرمایه‌گذاران اولیه، مشارکت‌کنندگان در تامین امنیت و نقدینگی، از عرضه در گردش آن مشخص می‌شود. هرچه سهم توسعه‌دهنده‌ها، سرمایه‌گذاران اولیه و به‌طورکلی افراد خاص کمتر باشد، رمزارز مورد نظر برای سرمایه‌گذاری بلندمدت، گزینه مطلوب‌تری خواهد بود.

مارکت کپ رمزارز

مارکت کپ ارز دیجیتال

مارکت کپ (Market Cap) یا ارزش بازار، معیاری اساسی در سنجش موفقیت یک رمزارز برای جلب توجه بازار و به‌خصوص سرمایه‌گذاران بزرگ است. این عدد از حاصل‌ضرب عرضه در گردش در قیمت به دست می‌آید. مارکت کپ ارزهای دیجیتال اصلی و مهم که طبیعتا ریسک سرمایه‌گذاری کمتری دارند، بالاست. 

از طرفی، پایین بودن مارکت کپ یک توکن نشان می‌دهد که هنوز فضا برای رشدهای بزرگ وجود دارد. مانند عرضه در گردش، در ارزیابی ارزش بازار به‌عنوان یک معیار سرمایه‌گذاری باید موارد زیر را در نظر بگیرید:

  • رکوردهای قبلی مارکت کپ: هرچه رکوردهای قبلی مارکت کپ یک رمزارز در بازارهای صعودی بیشتر باشد، پتانسیل رشد آن نیز بیشتر است.
  • مدت‌زمان سپری‌شده از انتشار پروژه: اگر یک رمزارز بتواند در مدت‌زمان کوتاه، مارکت کپ خوبی به دست بیاورد، به معنی توجه سرمایه‌گذاران به آن و پتانسیل رشد قیمت‌اش در بلندمدت است.
  • کاربردهای رمزارز: رمزارزهای با کاربردهای بیشتر، پتانسیل بیشتری برای رشد مارکت کپ دارند.
  • وضعیت حضور رمزارز در صرافی‌های ارز دیجیتال معتبر: حمایت یک صرافی معتبر با نقدینگی بالا مانند بایننس یا کوین بیس از یک ارز دیجیتال، به معنی نقدینگی بالاتر رمزارز و ریسک پایین‌تر سرمایه‌گذاری روی آن است.

تحمل ریسک: معیار مهم انتخاب ارز دیجیتال برای سرمایه‌گذاری

بهترین ارز دیجیتال برای سرمایه گذاری

در تمامی معیارهای معرفی شده در بخش قبل، فاکتور تحمل ریسک، نقشی اساسی بازی می‌کند. هرچه رمزارزی معیارهای بالا را بیشتر برآورده کند، ریسک سرمایه‌گذاری آن پایین‌تر خواهد بود. درست به همین دلیل است که دیگر از بیت کوین، اتریوم، یا حتی برخی آلت کوین‌های شناخته شده مانند بایننس کوین، نمی‌توان انتظار رشدهای نجومی داشت. اما بسیاری از کارشناسان، توصیه می‌کنند که سرمایه‌گذاران، حداقل بخشی از سرمایه خود را به این دارایی‌های نسبتا مطمئن‌تر اختصاص دهند. 

اما با افزایش تحمل ریسک، می‌توان رمزارزهای دیگری را نیز وارد سبد سرمایه‌گذاری کرد. آن‌ها ممکن است هنوز مارکت کپ چندانی نداشته یا حتی وایت پیپر خود را ارائه نکرده باشند. با این حال، با تحقیقات کافی و انجام محاسبات لازم، می‌توان توکن‌هایی را یافت که هنوز فرصت رشد چند ده برابری یا حتی بیشتر دارند. به‌عنوان مثال، بخشی از سبد سرمایه‌گذاری را می‌توان به توکن‌های متعلق به یک پروتکل دیفای، بازی‌های مبتنی بر بلاکچین، دستیارهای هوش مصنوعی یا حتی میم کوین‌های با محبوبیت و جامعه کاربران بالا اختصاص داد.

بین این دو حالت، یعنی ریسک‌پذیری کم و زیاد نیز آلت کوین‌های زیادی قرار دارند که ریسک سرمایه‌گذاری و در عین پتانسیل سودشان، متوسط ارزیابی می‌شود. توکن‌های متعلق به شبکه‌های لایه دو شناخته شده، توکن‌های حوزه RWA، برخی شبکه‌های لایه یک نسبتا قدیمی‌تر مانند سولانا، کاردانو و پروژه‌های معتبر ادغام‌شده با هوش مصنوعی را می‌توان در این دسته قرار داد.

راهنمای انتخاب رمزارز برای ترید

از آنجا که هدف از ترید ارزهای دیجیتال، کسب سود از نوسانات کوتاه‌مدت است، معیارهای انتخاب یک رمزارز مناسب برای این منظور نیز متفاوت و گاهی حتی در تناقض با معیارهای سرمایه‌گذاری بلندمدت هستند. مهم‌ترین آن‌ها را در این بخش معرفی می‌کنیم.

نقدینگی و حجم معاملات ارز دیجیتال

راهنمای ترید ارز دیجیتال

هرچه نقدینگی و حجم معاملات یک ارز دیجیتال بیشتر باشد، با احتمال بالاتری می‌توانید سود احتمالی خود را نقد کنید. به این ترتیب، با سهولت بیشتری قادر به اتخاذ موقعیت‌های معاملاتی بوده و می‌توانید و حجم آن‌ها را به‌منظور کسب سود بیشتر از نوسانات کوچک‌تر، افزایش دهید. برای این منظور، رمزارزهایی که در صرافی‌های معتبر لیست شده‌اند مناسب‌تر هستند.

نوسانات مناسب قیمت

شاید نوسان شدید قیمت، یک امتیاز منفی برای یک ارز دیجیتال به‌منظور سرمایه‌گذاری روی آن باشد، اما این موضوع در ترید با پتانسیل سود و البته ضرر بیشتر همراه است. بنابراین به‌طورکلی هرچه در معامله‌گری حرفه‌ای‌تر باشید، با اطمینان بیشتری می‌توانید به سمت رمزارزهای با نوسان بالاتر بروید.

وضعیت رمزارز از نظر تحلیل تکنیکال

به‌منظور سرمایه‌گذاری بلندمدت در ارز دیجیتال، تحلیل فاندامنتال نقش مهم‌تری نسبت به تحلیل تکنیکال دارد. اما در مورد ترید، تقریبا عکس این موضوع صادق است. تحلیل تکنیکال شامل ارزیابی وضعیت روند فعلی رمزارز، قدرت روند و پیش‌بینی آن است.

برای این منظور، ده‌ها شاخص (Indicator) و الگوی پرایس اکشن (Price Action Patterns) وجود دارند. آن‌ها می‌توانند قیمت فعلی را با قیمت متوسط دوره‌های زمانی گذشته مقایسه کرده، قدرت روند آن را ارزیابی نمایند و یا نقاط خرید و فروش بیش از حد را نشان دهند.

شاخص‌های تحلیل تکنیکال از فرمول‌های ریاضی به دست آمده و خط روند خاص خود را دارند که چارت‌های قیمت آن‌ها را در کنار روند قیمت به شما نشان می‌دهند. از طرفی، الگوهای پرایس اکشن، اشکالی هستند که از حرکت قیمت روی نمودار شمعی یا خطی شکل گرفته و می‌توانند روندهای آتی را پیش‌بینی کنند. این الگوها برای تشخیص سطوح مقاومت (Resistance) و حمایت (Support) یعنی سقف‌ها و کف‌های اخیر قیمت مفید واقع می‌شوند. 

تحلیل آن‌چین و احساسات بازار

راهنمای انتخاب رمزارز برای ترید

یکی از معیارهای مهم معامله در بازار ارز دیجیتال که به‌نوعی مختص این بازار نیز محسوب می‌شود، تحلیل آنچین (Onchain Analysis) است. از این روش می‌توان به نحوی به احساسات بازار پی برد. پلتفرم‌های متعددی به کمک هوش مصنوعی داده‌های عمومی ثبت شده روی بلاکچین‌های مختلف را ردیابی و گزارش می‌کنند. تعداد تراکنش‌ها، تعداد آدرس‌های فعال روزانه، موجودی صرافی‌ها، عرضه در گردش، نرخ‌های درون‌شبکه‌ای مانند کارمزدها و فعالیت نهنگ‌ها از مهم‌ترین این داده‌ها هستند. 

تحلیل آنچین، می‌تواند به شما در یافتن ارز دیجیتال مناسب برای ترید با پتانسیل‌هایی مانند بازگشت قیمت در کوتاه‌مدت کمک کنند. به‌عنوان مثال، زمانی که نهنگ‌ها اقدام به خرید گسترده یک دارایی می‌کنند یا تعداد آدرس‌های یک رمزارز افزایش می‌یابد، می‌توان انتظار داشت قیمت آن در روزهای آینده افزایش یابد.

اخبار و رویدادهای ارزهای دیجیتال

در مقایسه با دیگر بازارهای مالی، اخبار، تاثیر بیشتر و سریع‌تری بر نوسان قیمت‌ها در بازار ارز دیجیتال دارند. نمونه‌هایی از آن‌ها عبارتند از:

  • رویدادهای اختصاصی مربوط به هر شبکه مانند آپدیت‌ها، هاردفورک‌ها و غیره
  • گزارش شاخص‌های کلان اقتصادی مانند نرخ بهره در آمریکا
  • نظرات و سخن‌رانی‌های افراد مشهور مانند ایلان ماسک
  • اخبار مربوط به فعالیت شرکت‌های سرمایه‌گذاری در حوزه ارزهای دیجیتال به‌خصوص ناشران صندوق‌های قابل معامله در بورس (ETFها)
  • اخبار مربوط به هک‌ها و خراب‌کاری‌های حوزه بلاکچین
  • انتشار ویژگی‌های جدید پروتکل‌ها و پلتفرم‌ها
  • لیست شدن رمزارز در صرافی‌های بزرگ
  • اخبار ژئوپلتیک مانند وقوع جنگ‌ها، اختلافات سیاسی و حتی تغییرات اقلیمی

اهمیت پرهیز از تصمیمات احساسی در انتخاب رمزارز

در پایان این مقاله ضروری است یادآوری کنیم که هدف همه معیارهای معرفی شده، پرهیز از اتخاذ تصمیمات احساسی است. پدیده‌های شایعی مانند ترس از از دست دادن یا FOMO می‌توانند سرمایه شما را طی حتی چند ساعت در این بازار از بین ببرند. در کنار این معیارها، ده‌ها روش دیگر هم هستند که می‌توانند به شما در تحلیل وضعیت یک دارایی و پتانسیل آن به‌منظور ترید یا سرمایه‌گذاری کمک کنند. در حقیقت، این دنیای بی‌پایان، با افزایش تجربه و دانش شما گسترده‌تر می‌شود. شما چه توصیه‌ای برای انتخاب رمزارز مناسب جهت سرمایه‌گذاری یا ترید به کاربران والکس دارید؟

دیدگاه شما به بهبود مطالب والکس کمک می‌کند.

به این مطلب چه امتیازی می‌دهید؟

میانگین امتیارها: ۵ / ۵. مجموع آرا: ۴

از سال ۲۰۲۰ درباره‌ی ارز دیجیتال می‌نویسم. معتقدم این تکنولوژی، آینده‌ی ما را متحول می‌کند، بنابراین آنچه درباره‌ی آن یاد می‌گیرم را در بلاگ والکس به‌اشتراک می‌گذارم.
نوشته های مشابه
اشتراک در
اطلاع از
guest
ایمیل شما نمایش داده نمی شود
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
دکمه بازگشت به بالا