ایران در تجارت با عراق از دینار به جای دلار استفاده میکند
دولت ایران به دنبال کاهش سلطه دلار آمریکاست و به همین منظور در نظر دارد از دینار عراق در تجارت دوجانبه خود با این کشور استفاده کند. مبادلات سالانه بین این دو کشور همسایه بیش از ۱۰ میلیارد دلار ارزش دارد و میلیونها زائر و گردشگر سلامت هر ساله از مرز مشترک آنها عبور میکنند.
به گزارش والکس و به نقل از news.bitcoin، به گزارش رسانههای داخلی، دولت تهران برای استفاده گستردهتر از واحدهای پولی ملی در تجارت خارجی تلاش میکند و دینار عراق را به عنوان جایگزینی برای دلار در معاملات با بغداد در نظر گرفته است. طبق گفته یک مقام مسئول ایرانی، جایگزین کردن واحد پول آمریکا با دینار در تجارت دوجانبه ایران و عراق، برتری دلار را تضعیف خواهد کرد.
یحیی آل اسحاق، رئیس اتاق بازرگانی ایران-عراق، در گفتگو با خبرگزاری مهر اظهار داشت که گذار به معاملات با واحدهای پولی ملی، یکی از اولویتهای دولت ایران است. آل اسحاق گفت:
بیشتر کشورهای دنیا به دنبال از بین بردن سلطه آمریکا در مبادلات خود هستند و استفاده از واحدهای پولی ملی میتواند به افزایش سرعت این فرآیند کمک کند.
وی افزود:
ما با ترجیح دینار بر دلار در فعالیتهای تجاری با عراق، در چارچوب یک استراتژی گستردهتر دولتی، به شدت سلطه دلار را در واردات و صادرات خود تضعیف خواهیم کرد.
همچنین، آل اسحاق در گفتگو با خبرگزاری شفق در عراق، اشاره کرد که انجام مبادلات با ارزهای ملی میتواند فرآیند باز پس گیری کنترل مبادلات جهانی از آمریکا را شتاب بخشد، روندی که از نظر او در حال گسترش است.
این مقام ایرانی تاکید کرد که ارزش مبادلات سالانه کالا و خدمات بین این دو کشور همسایه در حال حاضر بیش از ۱۰ میلیارد دلار است و گسترش یک سیستم تجاری با واحدهای پولی ملی دو کشور، این روابط را تثبیت و باعث ایجاد ارتباطات تجاری قویتر میشود.
یحیی آل اسحاق بیان کرد که ایران و عراق باید بواسطه به حداکثر رساندن مبادلات تجاری خود با واحدهای پولی ملی، این امکان را داشته باشند که از سلطه دلار آمریکا بکاهند. وی افزود که هر دو کشور میتوانند از این تحولات و گامهای تکمیلی آن بهرهمند شود.
گفتههای آل اسحاق در پی اظهارات اخیر ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران است که بر لزوم دلارزدایی تاکید کرده بود. رئیسی در اوایل هفته جاری در جریان اجلاس مجازی شورای سران کشورها در سازمان همکاری شانگهای اظهار داشت که هرگونه تلاش برای شکل دادن یک نظام بینالمللی عادلانه مستلزم حذف دلار آمریکا به عنوان “ابزار سلطه در روابط درون منطقهای” است.