بررسی نمودار قیمت بیت کوین، شاخص دلار و نمودار S&P 500؛ ۲۴ مرداد ۱۴۰۲
پس از هفتهها فقدان نوسانات، گاوهای بیت کوین سعی در بازگشت به بازار دارند، اما رشد شاخص دلار آمریکا ممکن است بازیابی قیمت به سمت بالا را محدود کند.
به گزارش والکس و به نقل از cointelegraph، نیمی از ماه آگوست گذشته و بیت کوین همچنان در یک محدوده باریک گیر کرده است. Checkmate، تحلیلگر ارشد آنچین گلس نود، گفته که فاصله بین نوارهای بالا و پایین باندهای بولینگر بیت کوین به ۲/۹٪ کاهش یافته و آرایش فعلی، از لحاظ کمترین مقادیر تاریخی این فاصله تاکنون در جایگاه سوم قرار دارد.
به طور معمول، دورههای با نوسانات کم با گسترش محدوده قیمتی دنبال میشوند. هر چه یک دارایی مدت زمان بیشتری را درون محدوده خود صرف کند، خروج نهایی از آن قویتر خواهد بود. تنها مشکل این است که تعیین قطعی زمان خروج با گذشت زمان دشوارتر میشود. بنابراین، معاملهگران باید به دقت بازار را زیر نظر داشته باشند. در غیر این صورت، ممکن است فرصت سوار شدن روند آینده قیمت را از دست بدهند.
یکی از عواملی که ممکن است باعث زمینگیر شدن داراییهای ریسکپذیر شده باشد، قدرت گرفتن شاخص دلار آمریکا (DXY) است که برای چهار هفته متوالی افزایش یافته است.
در مقابل اما بازارهای سهام ایالات متحده در چند روز گذشته وارد مرحله اصلاحی شدهاند. شاخص S&P 500 (SPX) و کامپوزیت نزدک (Nasdaq) در دو هفته گذشته عقبنشینی داشتهاند که نشاندهنده برداشت سود معاملهگران کوتاهمدت است.
چه سطوح حمایت و مقاومت مهمی را برای بیت کوین، شاخص دلار آمریکا و SPX باید زیر نظر داشته باشیم؟ پاسخ به این سوال را در بررسی نمودارها خواهیم یافت.
تحلیل شاخص S&P 500
شاخص S&P 500 در تاریخ ۳ آگوست به زیر میانگین متحرک نمایی ۲۰ روزه (EMA) خود در نرخ ۴۴۹۷ سقوط کرد و از آن زمان به بعد، خرسها چندین بار تلاش گاوها برای هدایت قیمت به سمت بالا از این سطح را خنثی کردهاند.
قیمت از میانگین متحرک ساده ۵۰ روزه (SMA) در نرخ ۴۴۴۳ در تاریخ ۱۴ آگوست به سمت بالا ریجکت شد، که نشان میدهد گاوها با هر چه در توان دارند از این سطح محافظت میکنند. خریداران سعی خواهند کرد تا مومنتوم قیمت را حفظ کنند و مسیر حرکت به سمت بالای میانگین متحرک نمایی ۲۰ روزه را هموار سازند. اگر آنها موفق به انجام این کار شوند، این شاخص میتواند سفر خود را به سمت سطح ۴۶۰۷ آغاز کرده و در نهایت به ۴۶۵۰ برسد.
اگر خرسها میخواهند کنترل اوضاع را به دست گیرند، باید از میانگین متحرک نمایی ۲۰ روزه محافظت کرده و قیمت را به زیر میانگین متحرک ساده ۵۰ روزه کاهش دهند. این امر میتواند باعث شروع یک اصلاح عمیق به سمت ۴۳۰۰ و سپس ۴۲۰۰ شود.
تحلیل شاخص دلار آمریکا
شاخص دلار آمریکا در تاریخ ۴ آگوست و دوباره در روز دهم این ماه در میانگین متحرک نمایی ۲۰ روزه خود به نرخ ۱۰۲ دلار حمایت شد، که نشاندهنده تغییر احساسات معاملهگران از فروش داراییهای خود به خرید در کفهای قیمتی است.
این شاخص به خط روند نزولی رسیده که احتمالاً به عنوان یک مقاومت قدرتمند عمل خواهد کرد. اگر قیمت مسیر حرکت خود را از این خط روند نزولی به سمت پایین تغییر دهد اما از سوی میانگین متحرک نمایی ۲۰ روزه ریجکت شود، نشاندهنده این است که روند فعلی همچنان صعودی باقی مانده است. این امر میتواند چشمانداز یک رالی در بالاتر از خط روند نزولی را تقویت کند. این شاخص سپس تا مقاومت سربار خود در سطح ۱۰۶ جای رشد دارد.
اگر قیمت به زیر میانگین متحرک نمایی ۲۰ روزه سقوط کند، این دیدگاه مثبت در کوتاهمدت اعتبار خود را از دست میدهد. یک حمایت جزئی در ناحیه ۱۰۱/۷۴ وجود دارد، اما اگر این سطح شکسته شود، میتوانیم شاهد سقوط شاخص دلار تا سطح ۱۰۰/۸۲ باشیم
تحلیل قیمت بیت کوین
قیمت بیت کوین در تاریخ ۱۳ آگوست به زیر میانگین متحرک نمایی ۲۰ روزه خود در نرخ ۲۹،۴۵۸ دلار کاهش یافت، اما خرسها نتوانستند از این اتفاق به خوبی بهرهمند شوند و قیمت را به حمایت بحرانی ۲۸،۵۸۵ دلاری برسانند. این امر نشاندهنده کمبود فروش با حجم بالا در سطوح پایینتر است.
میانگین متحرک نمایی ۲۰ روزه تقریباً افقی شده و شاخص قدرت نسبی (RSI) در نزدیکی ناحیه محوری خود قرار دارد، که نشاندهنده تعادل بین خریداران و فروشندگان است. این بدان معناست که جفت ارز BTC/USDT میتواند برای مدت بیشتری در محدوده بین ۲۸،۵۸۵ دلار و ۳۰،۳۵۰ دلار به ادامه تثبیت خود بپردازد.
احتمالاً حرکت رونددار بعدی پس از خروج قیمت از این محدوده آغاز میشود. اگر قیمت به سمت پایین بازگردد و به زیر حمایت ۲۸،۵۸۵ دلاری سقوط کند، ممکن است شاهد کاهش قیمت تا سطح ۲۶ هزار دلار باشیم. از طرف مقابل، آغاز حرکتی صعودی در بالای سطح ۳۰،۳۵۰ دلار میتواند چشمانداز یک رالی به محدوده مقاومت سربار بین ۳۱،۵۰۰ دلار و ۳۲،۴۰۰ دلار را تقویت کند.
بازگشت گاوها برای آغاز روندی جدید؟
در طی روزهای آینده، گاوهای بیت کوین سعی میکنند تا قیمت را به روند صعودی خود برگردانند. اما در این مسیر با چالشی روبرو هستند که ممکن است این بازگشت را محدود کند: شاخص دلار آمریکا. با یک نگاه کلی به وضعیت کنونی، روایتی جالبی در رابطه با بازگشت نوسانات به بازار خواهیم داشت.
در واقع، در حالی که بیت کوین در این مدت در تلاش برای آغاز روندی جدید بوده، اما نوارهای بالا و پایین باندهای بولینگر به یکدیگر نزدیک و نزدیکتر شدند. هنوز نشانهای مبنی بر تغییر وضعیت این اندیکاتور دیده نشده و نشان میدهد که نوسانات کمتری پیش روی معاملهگران است.
از این جهت، باید به این نکته توجه داشت که هر چه یک دارایی مدت زمان بیشتری را در محدودهای خاص صرف کند، خروج از آن محدوده با قدرت بیشتری انجام میشود. اما نکته مهم این است که تعیین یک زمان دقیق برای شکست محدوده دشوار خواهد شد و باید با دقت بالایی اقدام به تصمیمگیری کنیم. از طرف دیگر، تأثیر شاخص دلار آمریکا نیز نباید نادیده گرفته شود. افزایش قدرت این شاخص میتواند تأثیراتی بر روند بازگشت بیت کوین داشته باشد.