عبور بیت کوین از ۱۱۱ هزار دلار؛ دایره محاصره فدرال رزرو تنگ تر می شود

طی ساعات گذشته، قیمت بیت کوین پس از افزایش فشارها بر جروم پاول برای کاهش نرخ بهره و یا استعفا، مجددا از ۱۱۱ هزار دلار عبور کرده است. آیا این روند ادامه دارد؟ کارشناس پلتفرم ۱۰xResearch با بررسی دادههای متعدد از بازار مشتقات و صندوقهای ETF به این سوال پاسخ داده است.
طی ساعات گذشته، قیمت بیت کوین مجددا توانسته از مرز ۱۱۱ هزار دلار عبور کند. این جهش، پس از اظهارنظر رئیسجمهور آمریکا شروع شد که احتمال نرخ بهره را افزایش داده است.
نرخ بهره سه واحد زیاد است!
شب گذشته، رئیسجمهور آمریکا پستی در شبکههای اجتماعی منتشر کرد و در آن مدعی شد که نرخ بهره این کشور، ۳۰۰ واحد پایه یا سه واحد از مقدار موردنیاز فعلی بیشتر است. او گفته که تعویق هرچه بیشتر کاهش نرخ از سوی فدرال رزرو، سالانه ۳۶۰ میلیارد دلار برای این کشور هزینه بهبار میآورد که ناشی از بازپرداخت مجدد بدهی است.
پس از انتشار این پست، شاهد رشد قیمت بیت کوین از ۱۰۹۵۰۰ دلار به قیمت فعلی ۱۱۱۴۲۰ دلار هستیم. کاهش یکباره نرخ بهره تا این میزان، در تاریخ فدرال رزرو بیسابقه است. به همین دلیل، تحلیلگرانی مانند The Kobeissi Letter درباره آن، اظهار تردید کردهاند.
ورود ۱۵ میلیارد دلار به ETF های بیت کوین
به گزارش مارکوس تیلن تحلیلگر ارشد پلتفرم ۱۰xResearch طی ماههای گذشته و در پی فشارهای مداوم دولت آمریکا برای کاهش نرخ بهره، حدود ۱۵ میلیارد دلار سرمایه، وارد صندوقهای ETF رمزارز اول بازار شده است. بر اساس گزارشهای رسیده از بازار مشتقات نیز تقاضا برای خرید قراردادهای اختیار خرید بیت کوین با قیمت اعمال ۱۳۰ هزار دلار نیز در روزهای گذشته افزایش یافته است.
مارکوس تیلن با در نظر گرفتن این دادهها و نیز دادههای دیگر از پلتفرم Coinglass گفته:
در حال حاضر و با توجه به سابقه رفتار بیت کوین در ماه جولای، شرایط برای ادامه روند صعودی، مساعد بهنظر میرسد.
آقای تیلن همچنین گفته که اکنون گاوهای کمترریسکپذیر نیز از طریق محصولات بیت کوین در بازار مشتقات و نیز صندوقهای ETF بیش از پیش سرمایه خود را وارد بازار کردهاند.
تنگ تر شدن حلقه فشار بر جروم پاول
در روزهای اخیر، حلقه فشار بر جروم پاول، رئیس فدرال رزرو برای استعفا یا کاهش نرخ نیز تنگتر شده است. اکنون چند سناتور جمهوریخواه مانند سیندیا لومیس و بیل پولت؛ رئیس آژانس تامین مالی مسکن فدرال نیز به جمع منتقدان او پیوسته و سیاستهایش را بیش از اندازه سختگیرانه توصیف کردهاند. برخی منتقدان نیز از احتمال ورود آمریکا به یک بحران اقتصادی بزرگ مانند آنچه برای ترکیه در سالهای ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۱ اتفاق افتاد سخن گفتهاند. در آن زمان نیز با استدلالهایی مشابه چندین مقام بانک مرکزی این کشور برکنار شدند.