استخراج

استخراج اتریوم به زبان ساده؛ چطور دومین رمزارز مهم دنیا را استخراج کنیم؟

اتریوم، دومین ارز بزرگ دنیا و یکی از مهم‌ترین ارزهای قابل استخراج بازار کریپتوکارنسی است. بسیاری از فعالان بازار ارز دیجیتال استخراج اتریوم را به عنوان یک منبع درآمد مهم و معتبر در نظر می‌گیرند. اگر شما نیز علاقمند به استخراج اتریوم هستید و به دنبال پاسخ این سوال هستید که چگونه اتریوم استخراج کنیم با ما در این مقاله همراه باشید. این مقاله یک راهنمای جامع اما ساده برای آشنایی با ارز دیجیتال اتریوم و استخراج آن است.

اتریوم چیست؟

ارز دیجیتال اتریوم

ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin)، خالق اتریوم، در ۱۷ سالگی با بیت کوین آشنا شد و از آن موقع برای مجله بیت کوین شروع به نوشتن کرد و پیشنهادهایی برای بهبود آن داد. اما از آنجایی که این پیشنهادها عملی نشد، او تصمیم گرفت ارز دیجیتال خود را بسازد. در سال ۲۰۱۵ اتریوم به بازار معرفی شد.

اتریوم در واقع یک بلاکچین است و رمزارز بومی آن، اتر (ETH) نام دارد. اتریوم، مرورگر و زبان‌نویسی اختصاصی و سیستم پرداخت مختص به خود را دارد. این بلاکچین نیز هیچ کنترل‌ کننده‌ی واحد و مرکزی ندارد و هزاران کاربر با سیستم‌های کامپیوتری خود به صورت داوطلبانه در گوشه و کنار دنیا آن را کنترل می‌کنند. این کاربران، گره یا نود شبکه نام دارند. نودها کار تایید تراکنش اتریوم و قراردادهای هوشمند حاضر در شبکه را انجام می‌دهند.

استخراج چیست؟

به زبان ساده استخراج، فرآیند حل معادلات پیچیده ریاضی است. ماینرها (استخراج‌کنندگان) در واقع نودهای شبکه هستند که وقت و قدرت پردازش کامپیوتر خود را برای حل این معادلات استفاده می‌کنند. الگوریتم استخراج اتریوم، اثبات کار است که تراکنش‌های اتر یا همان اتریوم را تایید می‌کند. علاوه بر آن، ماینرها مسئول ایجاد توکن‌ها و بلاک‌های جدید در این فرآیند هستند. در نهایت هر ماینر به خاطر فعالیت موفقیت‌آمیز خود پاداش دریافت می‌کند.

الگوریتم اثبات کار یا همان Poof of work، معروف‌ترین الگوریتم اجماع در بلاکچین رمزارزها است. الگوریتم اجماع به کاربر اجازه می‌دهد تا از منبع اطلاعاتی یکسان با کاربران دیگر استفاده کند و اطمینان حاصل می‌کند که تمام کاربران حاضر در شبکه از یک منبع یکسان استفاده می‌کنند. هدف این الگوریتم این است که با خروج یک یا چند کاربر از شبکه، ضرری به کل سیستم وارد نشود. اولین بار از الگوریتم اجماع اثبات کار در بیت کوین استفاده شد اما مفهوم و کاربرد آن محدود به بیت کوین نیست.

چرا لازم است اتریوم استخراج شود؟

ماینینگ اتریوم

شبکه‌ی اتریوم همانطور که گفتیم، بلاکچین اختصاصی خود را دارد. هر تراکنشی در این بلاکچین باید توسط ماینرها تایید شود. به همین خاطر است که انجام تراکنش‌ها زمان‌بر است. این زمان صرف تایید ماینرهای اتریوم می‌شود.

تراکنش‌های اتریوم بعد از تایید وارد بلاکچین اتریوم می‌شوند. پس لازم است که بلاکچین فضای کافی برای ذخیره‌سازی تراکنش‌ها داشته باشد. ماینرها، علاوه بر تایید تراکنش‌ها، بلاک‌های جدید را به بلاکچین اضافه می‌کنند. در کل وظیفه‌ی یک ماینر این است که مطمئن شود هیچ تراکنشی به اشتباه دوبار انجام نشود و خطایی در شبکه صورت نگیرد.

هنگامی که یک ماینر بتواند یکی از معادلات را حل کند، بلاک مربوط به آن را به بلاکچین اضافه کرده و پاداش کار خود را دریافت می‌کند. با این کار سه هدف کار استخراج اتریوم با ماینر یعنی:

  • تایید تراکنش‌های صحیح
  • اضافه شدن بلاک جدید و ایجاد فضای ذخیره جدید
  • دریافت پاداش توسط ماینرها و اضافه شدن کوین‌های جدید به شبکه

انجام خواهد شد.

ماینر کیست؟ ماینر چیست؟

ماینر، فردی است که توان پردازش کامپیوتری خود را برای تایید تراکنش‌ها و ثبت تراکنش‌های جدید در اختیار شبکه قرار می‌دهد. ماینر در واقع این کار را به امید دریافت پاداش از شبکه (پاداش استخراج بلاک جدید، کارمزد ثبت تراکنش‌ها) انجام می‌دهد.

اما امکان استخراج اتریوم با پردازنده‌های گرافیکی کامپیوترهای خانگی وجود ندارد. کار استخراج اتریوم در واقع با کمک ریگ‌های استخراج که مجموعه‌ای از کارت‌های گرافیکی قدرتمند است انجام می‌شود. به این ریگ‌ها هم ماینر گفته می‌شود.

GPU ماینینگ چیست؟

استخراج با کارت‌های گرافیکی

GPU ماینینگ یا استخراج با کارت‌های گرافیکی، یک روش محبوب استخراج رمزارزها به خصوص اتریوم است. این روش از آنجایی شکل گرفت که استخراج بیت کوین با CPU (پردازنده‌های مرکزی) روز به روز افزایش پیدا می‌کرد و از طرف دیگر نوعی انحصار بین تولیدکنندگان ای‌سیک‌ها ایجاد کرده بود.

ریگ‌های استخراج GPU (پردازنده‌های گرافیکی) به مراتب ارزان‌تر بودند و این روش توانست در بین رمزارزهای مهمی مانند اتریوم و مونرو جای خود را پیدا کند. این رمزارزها الگوریتم‌های خود را بر اساس حضور استخراج‌کننده‌های کوچک و دوام آوردن آن‌ها در شبکه نوشته‌اند و می‌خواهند از آن‌ها مراقبت کنند.

الگوریتم استخراج اتریوم چیست؟

ارزهای دیجیتال برای فعالیت خود از الگوریتم‌های اجماع متفاوتی استفاده می‌کنند. الگوریتم‌های اجماع به شبکه کمک می‌کنند تحمل خطا داشته باشند. ۲ الگوریتم اجماع مهم عبارتند از: الگوریتم اثبات کار (Proof of Work) و الگوریتم اثبات سهام (Proof of Stake). بیت کوین و اتریوم هر دو به عنوان پیشتازان بازار ارزهای دیجیتال، از الگوریتم اثبات کار استفاده می‌کنند. در الگوریتم اثبات کار، کاربر برای مشارکت در شبکه و کسب سود باید قدرت پردازش کامپیوتر خود را در اختیار شبکه قرار دهد.

در این الگوریتم، نودهای اعتبارسنج (که در اینجا به آن‌ها استخراج کننده یا ماینر گفته می‌شود)، کار هش کردن اطلاعات را انجام می‌دهند. هش کردن به معنای ایجاد یک راه حل (تابع) منحصر به فرد برای اضافه کردن اطلاعات به بلاکچین است. هش، یک رشته‌ی به ظاهر تصادفی از حروف و اعداد است که هنگام حل تابع هش ایجاد می‌شود. این رشته حروف و اعداد در واقع اطلاعات تراکنش‌های رمزگذاری شده است که قرار است در بلاکچین ذخیره شود.

هر تغییری در اطلاعات تراکنش، هش جدیدی ایجاد می‌کند. این ویژگی مانع از دوبار خرج کردن مبلغی خاص از دارایی اتریوم یا رمزارزی است که با این الگوریتم کار می‌کند. ماینری که بتواند زودتر اطلاعات یک بلاک را به درستی هش کند، از شبکه پاداش دریافت می‌کند. این پاداش در واقع درآمد ماینرها از استخراج را تشکیل می‌دهد.

چه کسی می‌تواند ماینر اتریوم شود؟

از نظر تکنیکی، هر کسی می‌تواند اتریوم استخراج کند. استخراج این رمزارز مانند استخراج بیت کوین به دانش فنی زیادی نیاز ندارد. بنابراین هر کسی مراحل راه‌اندازی یک ریگ استخراج را بلد باشد و بتواند ریگ را به شبکه‌ی اتریوم متصل کند، می‌تواند ماینر اتریوم شود.

چطور اتریوم استخراج کنیم؟

ماین اتریوم

به طور کلی سه روش برای استخراج اتریوم وجود دارد.

  • استخراج انفرادی
  • عضویت در استخر استخراج
  • عضو شدن در سرویس‌های ابری استخراج

در ادامه به شکل مفصل به این سه روش خواهیم پرداخت و مزایا و معایب هر روش را بررسی خواهیم کرد.

راه‌اندازی مزرعه استخراج اتریوم به شکل انفرادی

به طور کلی برای استخراج اتریوم به ریگ‌ها و دستگاه‌های استخراج نیاز داریم. همانطور که قبلاً هم اشاره کردیم، کار حل معادلات بلاکچین اتریوم به عهده‌ی پردازنده‌های گرافیکی کامپیوتری است. برای راه‌اندازی یک دستگاه یا مزرعه استخراج به تنهایی به موارد زیر احتیاج دارید:

  •  یک یا چند ریگ استخراج
  •  داشتن فضای مناسب برای استخراج
  • امکانات تهویه
  • اینترنت پایدار
  • برق پایدار و ارزان قیمت

اما این کار نمی‌تواند همیشه ایده‌ی خوبی باشد و به صرفه هم نیست. شما باید برای شرکت در فرآیند استخراج و کسب درآمد از آن باید بتوانید زودتر از بقیه معادله‌ی بلاکچینی را حل کنید. رقابتی که چندان آسان نیست. در واقع هنگامی که به تنهایی استخراج می‌کنید، باید با هزاران ماینر دیگر در شبکه اتریوم و دستگاه‌های پیشرفته‌ی آن‌ها رقابت کنید. هرچه افراد بیشتری وارد این رقابت شوند، رقابت نیز سخت‌تر می‌شود و شانس برای حل یک معادله زودتر از بقیه کمتر می‌شود.

عضویت در یک استخر استخراج

همانطور که گفتیم، با محبوب شدن استخراج اتریوم، فرآیند استخراج هر روز سخت‌تر می‌شود. در این رقابت ممکن است بعضی از ماینرها هرگز موفق نشوند که پاداشی کسب کنند. استخر استخراج بیت کوین یا اتریوم با ایده‌ی حل همین مشکل به وجود آمدند.

در استخرهای استخراج، ماینرهای مختلف قدرت هش دستگاه استخراج اتریوم خود را با دیگران به اشتراک می‌گذارند. بنابراین مجموعه‌ای با قدرت استخراج بسیار بالا شکل می‌گیرد که شانس بیشتری برای پیروزی در رقابت استخراج هر بلاک دارد.

استخراج هر بلاک دو نوع پاداش به ماینر اعطا می‌کند:

۱- پاداش بلاک که روش اضافه شدن کوین‌های جدید به شبکه است.

۲- کارمزد معاملات انجام شده در شبکه

استخر استخراج اتریوم پاداش بلاک را بین همه‌ی اعضای استخر که قدرت پردازش خود را به اشتراک گذاشته بودند تقسیم می‌کند. با این کار همه‌ی ماینرها شانس کسب درآمد دارند و می‌توانند هم سود کسب کنند و هم هزینه‌های ادامه فعالیت در شبکه را پرداخت کنند.

عضویت در سرویس‌های استخراج ابری

سرویس‌های استخراج ابری، سرویس‌هایی هستند که فرد برای عضویت در آن‌ها لازم نیست قدرت پردازش کامپیوتر یا ریگ استخراج خود را با دیگران به اشتراک بگذارد، بلکه فقط با پرداخت پول می‌تواند اتریوم استخراج کند یا در واقع دستگاه استخراج دیگران را اجاره کند.

این سرویس‌ها در واقع یک مزرعه استخراج بسیار بزرگ هستند که افراد با پرداخت پول در واقع در هزینه‌های مزرعه استخراج مشارکت کرده و در ازای آن اتریوم دریافت می‌کنند. این روش نسبت به دو روش دیگر بسیار آسان است و نیاز به صرف زمان زیاد یا دانش فنی ندارد. اما قبل از عضویت در یک سرویس استخراج ابری، سوالات زیر را از خود بپرسید:

  • چرا کسی باید دستگاه استخراج خود را به دیگران اجاره دهد، در حالی که خودش می‌تواند با آن سود کسب کند؟
  • چرا با همان حق عضویت در سرویس، اتریوم خریداری نمی‌کنید که در حساب خود ذخیره کنید؟

سعی کنید که پاسخ این سوالات را به دقت و با تحقیق کامل بدهید. معمولاً عضویت در این سرویس‌ها از نظر هزینه‌های آن به صرفه نیست. در واقع تضمین سود سرویس‌های استخراج ابری بیشتر برای گردانندگان آن است نه برای کاربران.

نکات مهم قبل از انتخاب استخر استخراج

استخر استخراج

در حال حاضر چندین استخر استخراج کوچک و بزرگ در فرآیند استخراج اتریوم فعالیت می‌کنند و ویژگی‌های بسیار متفاوتی دارند. اما هر ماینر تنها می‌تواند در یک استخر عضو شود. بنابراین قبل از این که تصمیم نهایی خود را بگیرید می‌توانید عضویت در استخرهای مختلف را تجربه کنید و به خوبی درباره‌ی آن‌ها مطالعه کنید. نکات مهمی که باید هنگام انتخاب یک استخر باید در نظر بگیرید:

بزرگی استخر

هر چقدر تعداد افرادی که عضو استخر باشند و دستگاه‌هایی که قدرت پردازش خود را با دیگران به اشتراک می‌گذارند بیشتر باشد، شانس حل یک بلاک برای کل اعضا بالاتر می‌رود. با این حال اگر تعداد اعضای استخر خیلی زیاد باشد، میزان پاداش دریافتی هر عضو کاهش پیدا می‌کند. به همین دلیل اندازه استخر می‌تواند در سودآوری عضویت در آن بسیار موثر باشد.

روش پرداخت ارز در استخر

یکی دیگر از نکاتی که باید هنگام انتخاب استخر به آن دقت کنید، حداقل برداشت ارز از حساب است. اگر حداقل برداشت خیلی زیاد باشد، مثلاً ۱ اتریوم، باید مدت زیادی صبر کنید تا ارزی که ماین کردید به این مقدار برسد. بنابراین برای برداشت سود یا تغییر استخر زمان زیادی لازم خواهید داشت.

کارمزد استخر

استخرهای استخراج نیز مانند هر مرکز خدماتی دیگری، برای مدیریت و ساماندهی استخراج و تقسیم پاداش‌ بین کاربران کارمزد دریافت می‌کند. هنگام عضویت در استخر و استفاده از خدمات آن، شما نیز باید مقداری از درآمد خود را به عنوان کارمزد به استخر بپردازید. این کارمزد معمولاً بین ۱% تا ۳% است. بهتر است به دنبال استخرهایی با کارمزد ۰% نباشید، چرا که اعتماد به آن‌ها چندان درست نیست.

مشکلات استخراج اتریوم چیست؟

استخراج اتریوم مانند استخراج بیشتر ارزهای دیجیتال، چالش‌ها و فرصت‌های مختلفی دارد. هرچند استخراج، با توجه رشد قیمت اتریوم همچنان کاری سودآور است اما باید قبل از شروع هر کسب و کاری، از مشکلات آن باخبر باشید. استخراج اتریوم و بیت کوین نیز از این قاعده مستثنی نیست. هزینه‌ی زیاد برق و دستگاه‌های استخراج، قرار گرفتن در معرض حمله‌ی هکرها و تمرکززایی از جمله مشکلات استخراج اتریوم هستند که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت.

هزینه‌های زیاد برق و دستگاه استخراج

استخراج رمزارزها به طور کلی هزینه‌بر هستند. اگر بخواهید به صورت قانونی و با نرخ برق استخراج، اتریوم استخراج کنید، تقریباً باید ۹۰۰ تومان به ازای هر کیلو وات ساعت بپردازید. این هزینه در طول ماه معمولاً محاسبه می‌شود و البته با توجه به مدل دستگاه شما نیز میزان آن فرق می‌کند. اما دقت کنید که هرچه دستگاه قوی‌تر و سودآورتری بخرید، هزینه‌های برق آن نیز بیشتر خواهد شد.

دستگاه‌های استخراج اتریوم نیز بخش دیگری از هزینه‌های شما را تشکیل می‌دهند. ریگ‌های گرافیکی استخراج اتریوم، چندان ارزان نیستند و به خصوص با پیشرفت تکنولوژی مدام از گردونه‌ی رقابت‌ها خارج می‌شوند. بنابراین اگر بخواهید با افزایش نرخ هش شبکه، شما نیز دستگاه خود را به روزرسانی کنید، هزینه‌های استخراج نیز افزایش پیدا خواهد کرد.

خطر حمله‌ی هکرها به دارایی شما

حمله کریپتوجکینگ

هکرها همیشه یک قدم از تکنولوژی‌های امنیتی جلوتر هستند. اگر به اندازه‌‌ی کافی از دارایی و سیستم کامپیوتری خود مراقبت نکنید، ممکن است در معرض حمله‌های کریپتوجکینگ قرار بگیرید و رمزارزهای شما به سرقت بروند. فقط در سال ۲۰۱۷ حمله به مرورگرهای کامپیوتری ۳۱ درصد افزایش یافت. بنابراین اگر فقط یک نود استخراج راه‌اندازی کنید و امنیت آن را تامین نکنید، در واقع خدمتی مهم به هکرها کرده‌اید.

تمرکززایی

ایده اولیه رمزارزها، تمرکززدایی و خارج کردن قدرت مدیریت پول از دست یک منبع خاص مانند بانک بود. اما با مرور زمان و روی آوردن بسیاری از مردم به کار استخراج، لازم شد که دستگاه‌های قوی‌تر و بهتر برای استخراج طراحی شوند. البته تکنولوژی ساخت این دستگاه‌ها و ریگ‌ها در اختیار شرکت‌های خاصی قرار گرفت. این موضوع عملاً در برابر مفهوم تمرکززدا بودن ارزهای دیجیتال قرار می‌گیرد. هرچند اتریوم با استفاده از ریگ‌های گرافیکی کمتر وارد این فرآیند شده است اما همچنان در معرض این خطر قرار دارد.

پس لطفاً قبل از ورود به مراحل استخراج اتریوم، تمام چالش‌های پیش روی خودتان و شبکه را بشناسید. با آگاهی کامل شروع به خرید و فروش کنید تا هم به خودتان و هم به شبکه کمک کرده و در نهایت درآمدی سالم و امن داشته باشید.

آیا استخراج اتریوم به صرفه است؟

در حال حاضر بله، به شرطی که نکاتی که در بخش قبل همین مقاله گفتیم را رعایت کنید. اتریوم در سال ۲۰۲۱ به قیمت ۴ هزار دلار رسید و بالاترین سقف خود را ثبت کرد. این اتفاق نشان می‌دهد که رویکرد مردم به بازار اتریوم بسیار مثبت است و استخراج نیز به شرط رعایت جزئیات، بسیار سودآور خواهد بود. برای مثال استخراج با دستگاه Pandaminer B5 Plus در حال حاضر برای ماینر، حدود ۶ میلیون تومان در ماه درآمدزایی خواهد کرد.

در آینده احتمالاً شرایط کسب درآمد از شبکه‌ی اتریوم تغییر می‌کند. اتریوم در حال برنامه‌ریزی برای انتقال به شبکه اتریوم ۲ است. این شبکه بلاکچینی با الگوریتم اثبات سهام به فعالیت خود ادامه خواهد داد. اگر این اتفاق بیفتد، فرآیند استخراج اتریوم از رده خارج خواهد شد. اما در زمان نوشتن این مقاله، همچنان استخراج اتریوم به صرفه است.

برای مطالعه بیشتر می‌توانید مقاله بهترین رمزارزها برای استخراج کدامند؟ را مطالعه کنید.

استخراج اتریوم تا کی ادامه دارد؟ 

اتریوم مانند بیت کوین، محدودیتی برای تعداد توکن‌های خود در نظر نگرفته است. تا زمانی که اتریوم به شبکه‌ی بلاکچینی با الگوریتم اثبات سهام کوچ نکند، استخراج ادامه خواهد داشت. البته برای حفظ شبکه از تورم، سالانه فقط ۱۸ میلیون اتریوم استخراج می‌شود. این میزان یعنی تقریباً هر ۱۴ ثانیه دو عدد اتریوم.

استخراج اتریوم ۲.۰ چگونه است؟

استخراج نسل جدید اتریوم

اتریوم ۲.۰ در واقع استخراج نمی‌شود. اتریوم ۲، از الگوریتم اثبات سهام استفاده کرده است. در این الگوریتم به جای نیاز به قدرت پردازش، لازم است با دارایی خود، مشارکت در شبکه را ثبت کنید. برای مثال داشتن ۳۲ اتریوم شما را واجد شرایط مشارکت در شبکه و تصمیم‌گیری برای ایجاد تغییرات یا تایید تراکنش‌ها خواهد کرد. با قرار دادن این ۳۲ اتریوم در اختیار شبکه برای تایید آن، پاداش دریافت خواهید کرد.

برای مطالعه بیشتر می‌توانید مقاله هارد فورک اتریوم را مطالعه کنید.

آیا استخراج اتریوم در ایران قانونی است؟

طبق مصوبه دولت، استخراج بیت کوین، اتریوم و سایر رمزارزها تنها با اخذ مجوز فعالیت از وزارت صنعت، معدن و تجارت امکان‌پذیر است؛ البته در مناطق آزاد تجاری، این وزارت‌خانه مسئولیت صدور مجوز را به سازمان مناطق آزاد واگذار کرده است. همچنین در برخی شهرها، محدودیت‌هایی در استقرار واحدهای استخراج رمزارز وجود دارد: شامل محدودیت ۱۲۰ کیلومتری شهر تهران، ۵۰ کیلومتری شهر اصفهان و ۳۰ کیلومتری مراکز سایر استان‌ها است.

تأمین برق نیز با دریافت انشعاب از شبکه سراسری یا احداث نیروگاه خارج از شبکه برق سراسری امکان‌پذیر است که البته تعرفه برق متقاضیان، با قیمت متوسط ریالی برق صادراتی با نرخ تسعیر سامانه نیما که توسط وزارت نیرو تعیین و اعلام می‌گردد، محاسبه و اعمال خواهد شد. اما طبق همین قانون، استخراج رمزارز در ساعات اوج مصرف ممنوع است. از دیگر نکات مهم این مصوبه این است که مراکز تولید رمزارزها به عنوان واحد تولید صنعتی محسوب می‌شوند و مشمول قانون مالیات خواهند بود، اما چنانچه رمزارز خود را صادر کرده و ارز حاصل از آن را به ایران برگردانند، مالیات آن‌ها صفر محاسبه خواهد شد .

آیا استخراج اتریوم رایگان امکان‌پذیر است؟

ما مداوم در بلاگ والکس تاکید می‌کنیم «هیچ چیز کاملاً رایگانی وجود ندارد»، اتریوم رایگان نیز همینطور! حداقل چیزی که از شما هنگام استخراج اتریوم به صورت رایگان خواسته می‌شود، اینترنت، پردازش کامپیوتر یا موبایل و البته وقت شما است. هرچند ابزارهایی وجود دارند که می‌توانید بدون پرداخت مستقیم پول از آن‌ها اتریوم دریافت کنید.

البته این ابزارها، سودآوری کمی دارند و بسیاری از مواقع آن‌قدر این سود کم است که حتی برداشت آن نیز به صرفه نیست. اما به هر حال انتخاب با شماست. وبسایت  Idle-Empire یکی از سایت‌هایی است که با عضویت و انتخاب فعالیت‌ها متنوع، می‌توان در آن اتریوم دریافت کنید. برای مثال پر کردن پرسشنامه، تماشای ویدیوهای تبلیغاتی و بازی کردن از جمله این روش‌ها است.

بهترین نرم‌افزارهای استخراج اتریوم

برنامه استخراج اتریوم

نرم‌افزارهای استخراج اتریوم نیز مانند نرم‌افزارهای سایر رمزارزها، طیف بسیار گسترده‌ای را شامل می‌شود. در واقع فهرست بلند بالایی از نرم‌افزارهای استخراج اتریوم وجود دارد که تا از آن‌ها استفاده نکرده باشید، نمی‌توانید یکی را بر دیگری برتری دهید. همین مسئله کار را در انتخاب نرم‌افزار بهتر، دشوار می‌کند. اما با اتکا به تجربیات به دست آمده در این حوزه و با تحلیل صدها مورد از بازخوردها و نقدهای کاربران می‌توان فهرستی محدود اما قوی از نرم‌افزارهای استخراج اتریوم ارائه داد.

نرم‌افزار ETHminer

نخستین نرم‌افزار پیشنهادی، نرم‌افزار ETHminer است. همانطور که از نام آن پیدا است، این نرم‌افزار صرفاً برای استخراج اتریوم طراحی شده و هم اکنون از سیستم عامل‌های لینوکس، مک و ویندوز پشتیبانی می‌کند. هنگام بارگیری (دانلود) این نرم‌افزار به این نکته توجه کنید که نسخه مربوط به سیستم عامل خود را انتخاب نمایید. با استفاده از این نرم‌افزار می‌‌توانید علاوه بر اتریوم، سایر رمزارزهایی را که از الگوریتم Ethash استفاده می‌کنند، استخراج کنید؛ از جمله اکسپنس، الایسم، متاوِرس، میوزیکوین، پرل، اتریوم کلاسیک و غیره.

نرم‌افزار CGMiner

نرم‌افزار بعدی CGMiner است که در سال ۲۰۱۱ منتشر شد و هنوز هم یکی از محبوب‌ترین نرم‌افزارهای استخراج است. دلیل اصلی محبوبیت و فراگیری CGMiner، سازگاری بسیار خوب آن با سه سخت‌افزار مختلف ASIC, FPGA, GPU است. نرم افزار CG اصطلاحاً یک نرم‌افزار متن باز (Open Source) است که آن را به زبان C نوشته شد‌اند. از مزایای این نرم‌افزار می‌توان به اندازه‌گیری هش ریت مورد دلخواه با تأخیر صفر و همچنین شناسایی پیشرفته بلاک‌های جدید اشاره کرد. این نرم‌افزار هم برای سیستم عامل‌های لینوکس، مک و ویندوز موجود است.

نرم افزار BitMinter

نرم افزار کاربردی سوم، BitMinter است که امکانات فوق‌العاده‌ای به کاربرانش ارائه می‌دهد؛ از جمله آن‌ها می‌توان به واسط گرافیکی واضح و همچنین سرعت بسیار بالای اتصال به استخر ماینینگ Bitminter اشاره کرد. این نرم‌افزار در سال ۲۰۱۱ وارد بازار شد و می‌توان گفت پرسابقه‌ترین استخرهای ماینینگ را در حوزه استخراج رمزارز دارد، به طوری که اکنون ۴۵۰ هزار حساب کاربری ثبت‌ شده دارد. مزیت دیگر این نرم‌افزار این است که بر خلاف CGMiner، نیازی به نصب ندارد، چرا که بر اساس Java Network Launch Protocol (JNLP) طراحی شده است. شما می‌توانید آن را بر روی سخت‌افزارهای ASIC, FPGA, GPU به راحتی راه‌اندازی کنید. همچنین این نرم‌افزار با سیستم‌ عامل‌های لینوکس، مک و ویندوز همخوانی دارد.

آینده استخراج اتریوم

استخراج اتریوم مانند استخراج بیت کوین، فرصتی پیش روی علاقمندان به بازار ارزهای دیجیتال است تا هم در پایداری و امنیت شبکه نقش داشته باشند و هم از این کار سود کسب کنند. اما قبل از اقدام به استخراج بهتر است در مورد نحوه استخراج به اندازه کافی تحقیق کنید تا بهترین روش را انتخاب کنید.

اتریوم چیست؟

یک بلاکچین است و رمزارز بومی آن، اتر (ETH) نام دارد. این بلاکچین نیز هیچ کنترل‌ کننده‌ی واحد و مرکزی ندارد و هزاران کاربر با سیستم‌های کامپیوتری خود به صورت داوطلبانه آن را کنترل می‌کنند.

ماینر کیست؟ 

کسی که توان پردازش کامپیوتری خود را برای تایید تراکنش‌ها و ثبت تراکنش‌های جدید در اختیار شبکه قرار می‌دهد. ماینر در واقع این کار را به امید دریافت پاداش از شبکه (پاداش استخراج بلاک جدید، کارمزد ثبت تراکنش‌ها) انجام می‌دهد.

آیا استخراج اتریوم سودآور است؟

پاسخ این سوال در حال حاضر بله است اما سودآوربودن یا نبودن استخراج اتریوم در شرایط مختلف می‌تواند تغییر کند. 

الگوریتم استخراج اتریوم چیست؟

ارزهای دیجیتال برای فعالیت خود از الگوریتم‌های اجماع متفاوتی استفاده می‌کنند. الگوریتم‌های اجماع به شبکه کمک می‌کنند تحمل خطا داشته باشند. 

روش‌های استخراج اتریوم کدام هستند؟

۱- استخراج انفرادی
۲- عضویت در استخر استخراج
۳- عضو شدن در سرویس‌های ابری استخراج

(۱ امتیاز) - ۵/۵
روزنامه‌نگاری خوانده‌ام و کلمه به کلمه پا به دنیای محتوا گذاشته‌ام. ورود به بازارهای مالی و دنیای ارز دیجیتال قدم بلند من برای یادگیری بیشتر است.
نوشته های مشابه
guest
ایمیل شما نمایش داده نمی شود
2 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
سلام
سلام
1 سال قبل

به مهمترین سوال پاسخ داده نشده تا کی امکان استخراج وجود داره؟؟

دکمه بازگشت به بالا
ثبت نام در والکس