آموزش ترید

نگاهی به بازار نزولی در معاملات مارجین: راهنمای مبتدیان

شاید تصور کنید که کسب سود از بازار ارز دیجیتال تنها در روندهای صعودی یعنی زمانی که قیمت‌ها در حال افزایش هستند امکان‌پذیر باشد. این در حالی است که روش‌هایی هم برای کسب سود از بازارهای نزولی وجود دارند؛ یکی از آنها استفاده از معاملات مارجین است. روشی که هم در بازارهای صعودی و هم نزولی کاربرد داشته و فرصتی برای ورود به موقعیت‌های معاملاتی با چند برابر سرمایه اولیه در اختیار معامله‌گر قرار می‌دهد.

اما بازار نزولی دقیقا چیست؟ آیا به هر کاهش قیمتی نزولی گفته می‌شود؟ در ادامه ابتدا این مفهوم را تعریف کرده و سپس به معرفی معاملات مارجین می‌پردازیم.

بازار نزولی چیست؟

تعریف بازار نزولی ارز دیجیتال

پیش از به‌کارگیری معاملات مارجین در بازارهای نزولی، اساسا باید بدانید که به چه روندی، نزولی گفته می‌شود. واضح است که در یک بازار نزولی ارز دیجیتال، قیمت بیشتر ارزها رفته‌رفته کاهش می‌یابد. اما برای اینکه یک بازار را بتوان نزولی نامید، طول این دوره نیز باید به اندازه کافی بلند باشد. به‌طورکلی در بازار ارز دیجیتال، روند نزولی، دوره‌ای است که در آن قیمت‌ها به‌مدت حداقل چند هفته به میزان حداقل ۲۰ درصد از بالاترین سطوح اخیر خود کاهش یابند. نمودار قیمت‌ها به‌خوبی می‌تواند این دوره را به شما نشان دهد.

به‌طور معمول در همه بازارهای مالی ازجمله کریپتوکارنسی، روندهای نزولی معمولا کوتاه‌تر از روندهای صعودی هستند. از طرفی در این بازارها، نه‌فقط قیمت‌ها؛ بلکه تقاضای خرید و حجم معاملات روزانه، نقدینگی بازار، فعالیت تریدرها و نیز سرمایه‌گذاری‌های بزرگ کاهش می‌یابد. تریدرها در این دوره‌ها به کسب سود به روش‌هایی مانند مارجین پرداخته و سرمایه گذاران حرفه‌ای هم به خرید با قیمت‌های پایین با امید کسب سود در روندهای صعودی می‌پردازند.

اما چرا یک بازار مالی مانند ارز دیجیتال به‌مدت طولانی نزولی می‌شود؟ از مهم‌ترین عوامل موثر بر شکل‌گیری و ادامه یک روند نزولی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ناپایداری وضعیت کلی اقتصاد کلان در دنیا به‌ویژه اروپا و آمریکا
  • افزایش تورم و نرخ بهره بانکی در آمریکا
  • وضع قوانین سخت‌گیرانه علیه ارزهای دیجیتال از سوی کشورها و نهادهای مالی متمرکز
  • وقوع جنگ‌ها و تنش‌های سیاسی
  • سقوط بازارهای سنتی مانند سهام آمریکا
  • چالش‌های تکنیکی مربوط به صنعت بلاکچین مانند فروپاشی برخی استیبل کوین‌ها در سال ۲۰۲۲
  • هک شدن صرافی‌ها و کلاهبرداری‌های بزرگ

معاملات مارجین چیست؟

معاملات مارجین

معامله مارجین (Margin Trading) به معنی استقراض دارایی از صرافی ارز دیجیتال یا پلتفرم معاملاتی به‌منظور گشایش موقعیت‌های معاملاتی با اندازه بزرگتر از سرمایه اولیه و سپس پرداخت وام دریافت‌شده در آینده است. به سرمایه اولیه شما برای دریافت وام از صرافی یا مارجین (Margin) و به وام دریافت‌شده نیز Loan گفته می‌شود. سود و زیان شما برای معامله در بازار نزولی به روش مارجین به‌اندازه ضریب اعتبار دریافتی‌تان افزایش می‌یابد. به‌عنوان مثال، اگر دو برابر وثیقه خود از صرافی اعتبار دریافت کنید، سود یا ضرر شما نیز دو برابر خواهد شد.

کسب سود از معاملات مارجین به تشخیص درست روند فعلی و پیش‌بینی صحیح آن در طول باز بودن موقعیت معاملاتی بستگی دارد. به همین دلیل، صرافی‌ها معمولا بخشی از سرمایه اولیه تریدر را تحت عنوان وجه ضمانت (Balance) یا وثیقه (Collateral) در حساب او قفل کرده و از آن برای پوشش ضررهای احتمالی‌اش استفاده می‌کنند. با نزدیک شدن این مقدار به صفر، صرافی معمولا یک فراخوان مارجین یا مارجین کال (Margin Call) برای تریدر به‌منظور افزایش وجه ضمانت ارسال می‌کند. در صورت عدم افزایش موجودی نیز موقعیت او به‌صورت خودکار تسویه و بسته می‌شود.

افزایش بازدهی با مارجین تریدینگ در بازار نزولی

مارجین در بازار نزولی

برای کسب سود از بازار نزولی در مارجین تریدینگ به‌کارگیری چهار راه‌کار زیر می‌تواند سودمند باشد:

  • تعیین نسبت اعتبار با توجه به شدت روند نزولی
  • استفاده از ابزارهای حد ضرر و حد سود
  • تقسیم وام به چند موقعیت معاملاتی
  • استفاده از روش‌های مختلف کاهش ریسک

تیغ دولبه معاملات مارجین در بازارهای نزولی

همانطورکه گفتیم، بازار نزولی ارز دیجیتال نیز به مدد استراتژی‌هایی مانند مارجین ترید، فرصتی مناسب برای کسب سود است. روشی که در آن، تریدر از صرافی ارز دیجیتال، حداقل به میزان دو برابر سرمایه اولیه خود وام دریافت کرده و با فروش به‌موقع و سپس خرید به‌موقع همان مقدار، سود می‌برد. استفاده از مارجین بازارهای نزولی نسبت به بازارهای صعودی ریسک بیشتری دارد. بااین‌حال حتی تریدرهای مبتدی نیز با رعایت برخی اصول احتیاطی می‌توانند از آن بهره ببرند. 

تجربه شما از معاملات مارجین در بازارهای نزولی چیست؟ نظر خود را با ما و دیگر خوانندگان این مطلب به اشتراک بگذارید.

دیدگاه شما به بهبود مطالب والکس کمک می‌کند.

به این مطلب چه امتیازی می‌دهید؟

میانگین امتیارها: ۰ / ۵. مجموع آرا: ۰

از سال ۲۰۲۰ درباره‌ی ارز دیجیتال می‌نویسم. معتقدم این تکنولوژی، آینده‌ی ما را متحول می‌کند، بنابراین آنچه درباره‌ی آن یاد می‌گیرم را در بلاگ والکس به‌اشتراک می‌گذارم.
نوشته های مشابه
اشتراک در
اطلاع از
guest
ایمیل شما نمایش داده نمی شود
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
دکمه بازگشت به بالا