۵ رویداد مهم اقتصادی در آمریکا که بازار کریپتو به شدت مراقب آن است!
این هفته ۵ رویداد مهم اقتصادی ایالات متحده منتشر میشود که میتواند بر قیمت بیت کوین تاثیر بگذارد. در این مطلب، به بررسی این رویدادها خواهیم پرداخت.
خلاصه خبر
- رویدادهای مهم اقتصادی ایالات متحده در این هفته شامل PMI، دادههای خردهفروشی، تصمیم فدرال رزرو برای نرخ بهره، تجدید نظر در آمار تولید ناخالص داخلی و شاخص PCE است.
- تصمیم فدرال رزرو بر کاهش نرخ بهره به میزان ۰.۲۵ درصد تاکید می کند، در حالی که بازار ارزهای دیجیتال از نزدیک به دنبال سیگنالهای هاوکیش یا داوکیش از سوی فدرال رزرو است.
- دادههای تورم PCE و تولید ناخالص داخلی سلامت اقتصادی و فشار مصرفکننده را اندازهگیری میکنند و بر احساسات سرمایهگذاران و نوسانات ارزهای دیجیتال تأثیر میگذارند.
این هفته مملو از رویدادهای اقتصادی کلیدی است که میتواند به طور قابل توجهی بر بازار ارزهای دیجیتال تأثیر بگذارد. در همین حال، بیت کوین (BTC) همچنان بالای ۱۰۰٬۰۰۰ دلار باقی مانده و معاملهگران و سرمایهگذاران پیشبینی می کنند که در رالی کریسمس افزایش بیشتری پیدا کند.
دادههای اقتصاد کلان ایالات متحده که میتواند احساسات بازار بیت کوین را در این هفته تحت تاثیر قرار دهد
فعالان بازار کریپتو، معاملهگران و سرمایهگذاران همگی دادههای اقتصادی ایالات متحده را در این هفته به خاطر پیامدهای آن بر قیمتها بهدقت رصد میکنند.
۱- شاخص مدیران خرید (PMI)، بخش تولید و خدمات
این هفته با انتشار شاخصهای مدیران خرید بخش خدمات S&P و تولید آغاز میشود که از نظرسنجیهای ماهانه کسبوکارها به دست میآیند و به عنوان شاخصهای کلیدی سلامت اقتصادی که اغلب برای پیشبینی روند بازار و ارزیابی شرایط کسبوکار استفاده میشوند.
PMI خدمات برای نوامبر ۵۶.۱ منتشر شد و پیشبینی برای ماه دسامبر ۵۵.۷ است. در همین حال، انتظار میرود PMI تولید که ۴۹.۷ بود در ماه دسامبر به ۴۹.۴ کاهش یابد. گفتنی است PMI بالای ۵۰ نشاندهنده توسعه اقتصادی است، در حالی که خوانش زیر ۵۰ نشانه انقباض است.
اگر دادهها در بخشهای خدماتی و تولیدی قدرت نشان دهند، ممکن است اعتماد کلی اقتصادی را تقویت کنند.
این خوشبینی میتواند اشتهای سرمایهگذاران را برای داراییهای پرریسکتر از جمله ارزهای دیجیتال افزایش دهد.
با این حال، اقتصاددانان همچنان محتاط هستند زیرا نگرانیها در مورد چشمانداز گستردهتر اقتصاد وجود دارد.
کاربری در پلتفرم X در این باره گفت:
اقتصاد ایالات متحده در حال حاضر در آشفتگی کامل است. تقریباً یک سال است که منحنی بازده وارونه شده و PMI بخش تولید زیر ۵۰ است. وارونگی در منحنیهای بازده، ۷ رکود اخیر اقتصادی را با موفقیت پیشبینی کرده است.
قبل از سقوط کووید و ۲۰۰۸ هم PMI تولید زیر ۵۰ بود.
۲- دادههای خردهفروشی
یکی دیگر از دادههای اقتصادی ایالات متحده که در این هفته فعالان بازار ارزهای دیجیتال آن را مورد توجه قرار میدهند، دادههای خردهفروشی در ماه اکتبر است. اقتصاددانها پیشبینی میکنند که آمار خردهفروشی در نوامبر ۰.۶ درصد باشد .
اگر خردهفروشی قوی باشد که نشان میدهد مصرفکنندگان بیشتر خرج میکنند، میتواند به عنوان یک علامت مثبت برای اقتصاد تلقی شود. این امر میتواند منجر به افزایش اعتماد سرمایهگذاران به بازارهای مالی سنتی شود که ممکن است به بازار ارزهای دیجیتال نیز سرایت کند.
دادههای خردهفروشی میتواند بر انتظارات تورمی نیز تأثیر بگذارد. اگر خردهفروشی قوی باشد، میتواند نشانهای از افزایش تقاضا باشد و بهطور بالقوه افزایش تورم باشد. ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین اغلب به عنوان پوششی در برابر تورم در نظر گرفته میشوند. بنابراین هرگونه نشانهای از افزایش تورم میتواند سرمایهگذاران را به سمت بازار کریپتو سوق دهد.
۳- تصمیم فدرال رزرو برای نرخ بهره (FOMC)
مهمترین رویداد اقتصاد کلان ایالات متحده در این هفته تصمیم فدرال رزرو (جلسه FOMC) در مورد نرخ بهره در روز چهارشنبه خواهد بود که بازارهای کریپتو برای پیشبینی افزایش یا کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو آماده میشوند.
با توجه به دادههای CME FedWatch Tool، بازارها انتظار دارند نرخ بهره در روز چهارشنبه ۰.۲۵ درصد کاهش یابد که این در مقابل ۶.۶ درصد احتمال کاهش ۰.۵ درصدی از سوی فدرال رزرو است.
این موضوع نشان میدهد فدرال رزرو موضع محتاطانهتری در مورد کاهش نرخهای بهره در سال آینده اتخاذ خواهد کرد، زیرا نشانههایی مبنی بر متوقف شدن پیشرفت در کاهش نرخ تورم به سمت هدف ۲ درصدی وجود دارد. سرمایهگذاران نیز دات پلات فدرال رزرو را برای سنجش این وضعیت رصد خواهند کرد. پیشبینیهای میانگین نرخ بهره نشاندهنده تغییر چشمانداز فدرال رزرو در این زمینه است.
اندکی پس از جلسه FOMC، جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، کنفرانس مطبوعاتی خود را برگزار خواهد کرد که برای فعالان بازار کریپتو اهمیت زیادی خواهد داشت.
شاخص قیمت مصرفکننده ایالات متحده (CPI) و شاخص قیمت تولیدکننده (PPI) که هفته گذشته منتشر شدند، این انتظارات را تقویت کردند که فدرال رزرو سرعت چرخه کاهش نرخ بهره را کاهش دهد. این در حالی است که نرخ بیکاری به تدریج در حال افزایش است.
با توجه به این وضعیت، فدرال رزرو به احتمال زیاد به یک کاهش ۰.۲۵ درصدی دیگر نرخ بهره ادامه خواهد داد. با این حال، این موضع فقط یک وضعیت موقتی است و به این امید است که تورم و نرخ بیکاری در آینده کاهش خواهند یافت.
۴- دادههای تولید ناخالص داخلی (GDP) سه ماهه سوم ۲۰۲۴
در روز پنجشنبه، دفتر تحلیل اقتصادی ایالات متحده (BEA) ویرایش دوم دادههای تولید ناخالص داخلی سه ماهه سوم (سه ماهه سوم) را منتشر خواهد کرد.
نکته قابل توجه این است که GDP یکی از معیارهای اولیه سلامت اقتصاد ایالات متحده است. با پیش بینی میانگین ۲.۹٪ پس از دادههای قبلی که ۲.۸٪ بود، این بدان معناست که تولید ناخالص داخلی ایالات متحده با نرخ سالانه ۲.۸٪ در سه ماهه سوم ۲۰۲۴ رشد کرده است. اکنون بازار میخواهد ببیند آیا این روند ادامه دارد یا خیر؟
۵- دادههای PCE
برای پایان هفته، دادههای مربوط به هزینههای مصرف شخصی (PCE) ماه نوامبر در روز جمعه منتشر خواهد شد. هرگونه غافلگیری در این دادهها میتواند تأثیر مستقیمی بر تصمیمات سیاست آتی فدرال رزرو و احساسات بازار داشته باشد.
طبق گزارش Kobeissi Letter، مفسر محبوب در بازارهای سرمایه، تورم هسته PCE در بعد سال به سال در یک ماه اکنون به ۳.۵٪+ رسیده است، زیرا معاملهگران در انتظار دادههای نوامبر در پایان هفته هستند. تورم هسته PCE در بعد سال به سال به صورت ماهانه و شش ماهه هم در حال افزایش هستند.
به طور مشابه، تورم Supercore PCE در یک ماه اکنون به ۵ درصد نزدیک شده است. از سوی دیگر، تورم Supercore PCE اصلی بالای ۳.۵ درصد است و روی هم رفته، این دادهها نشان میدهد مصرفکنندگان در بسیاری از مقولهها تحت فشار تورم شدید قرار گرفتهاند.
بر اساس موارد فوق، این هفته ممکن است پرنوسان باشد. بنابراین، معاملهگران بهتر است مدیریت ریسک را رعایت کنند.