تحلیل هفتگی قیمت بیت کوین؛ هفته تعیینکننده برای بازار (هفته دوم فروردین ۱۴۰۴)

در هفتهی گذشته بیت کوین پس از تلاش ناموفق برای شکستن مقاومت استاتیک مهم ۸۸,۷۶۵ دلار، وارد یک روند نزولی شد. در روز دوشنبه ۲۴ مارس ۲۰۲۵، بیت کوین با قیمت ۸۶,۰۸۲ دلار باز شد و در پایان روز یکشنبه ۳۰ مارس ۲۰۲۵ قیمت بیت کوین در نقطه ۸۲,۳۸۹ دلار بسته شد و کاهش ۴.۲۹ درصدی را تجربه کرد. بالاترین قیمت در طول این هفته ۸۸,۷۶۵ دلار و پایینترین قیمت نیز ۸۱,۵۶۵ دلار بود.
خلاصه تحلیل
بیت کوین در هفته گذشته با کاهش ۴.۲۹ درصدی مواجه شد. این ارز دیجیتال در حال حاضر در یک محدوده نوسانی مهم قرار گرفته است. در تایم فریم هفتگی تکمیل الگوی سقف دوقلو در سطح ۱۰۴,۴۶۳ دلار احتمال کاهش قیمت را افزایش داده، اما حمایت کلیدی ۸۰,۷۳۴ دلار مانع از ریزش شدید شده است. در تایم فریم روزانه بیت کوین زیر مقاومت داینامیک نزولی معامله میشود و تثبیت بالای ۸۳,۰۷۵ دلار میتواند مسیر صعودی تا ۸۶,۰۰۰ دلار را فعال کند. اندیکاتورهای EMA و ایچیموکو همچنان بر روند نزولی تاکید دارند، اما قرارگیری تنکنسن بالای کیجنسن احتمال رشد تا مقاومت ۸۸,۱۳۷ دلار را مطرح میکند. شاخص ترس و طمع نیز نشاندهنده احتیاط سرمایهگذاران است و باید واکنش بیت کوین نسبت به حمایت ۸۰,۰۰۰ دلار و مقاومت ۸۶,۰۰۰ دلار را زیر نظر داشت.
پیش بینی قیمت بیت کوین در هفته دوم فروردین ۱۴۰۴

با توجه به نمودار ماهانه بیت کوین، پس از یک دوره کاهش قیمت یک کندل دوجی شکل در ماه مارس ایجاد شده که بلاتکلیفی بازار در محدوده بین ۸۰,۰۰۰ دلار تا ۹۰,۰۰۰ دلار را نشان میدهد.
در تایم فریم هفتگی یک الگوی سقف دوقلو در محدوده مقاومت استاتیک ۱۰۴,۴۶۳ دلار تکمیل شده است و احتمال نوسانات قیمت بین حمایت ۸۰,۷۳۴ دلار و مقاومت ۹۳,۷۳۸ دلار طی هفته آینده وجود دارد.
در تایم فریم روزانه بیت کوین زیر مقاومت داینامیک نزولی معامله میشود و با حفظ حمایت استاتیک ۸۲,۵۷۴ احتمال افزایش قیمت تا سطح ۸۶,۰۰۰ دلار وجود دارد.
با توجه به نمودار ۴ ساعته، بیت کوین کف کانال نزولی خود را از دست داده و با تشدید روند نزولی، تا حمایت استاتیک ۸۱,۲۷۸ دلار کاهش پیدا کرده است. در صورت تثبیت بالای سطح ۸۳,۰۷۵ دلار، میتوانیم منتظر حرکت به سمت هدف ۸۶,۰۰۰ دلار باشیم.
در تایم فریم ۱ ساعته محدودهی بین سطوح استاتیک ۸۲,۶۱۰ دلار تا ۸۳,۱۳۰ دلار اهمیت بالایی دارد. عبور از این محدوده هدف قیمتی ۸۵,۶۹۷ دلار را فعال میکند.
با توجه به اندیکاتور EMA، مقاومت داینامیک EMA ۲۰۰ روزه در محدوده ۸۶,۰۰۰ دلار مهمترین سطح برای تعیین ادامه مسیر بیت کوین طی هفته جاری خواهد بود که باید واکنش قیمت نسبت به آن را بررسی کنیم.
اندیکاتور ایچیموکو با ابر کوموی قرمز رنگ، روند کلی را نزولی نشان میدهد اما با توجه به قرارگیری تنکنسن بالای کیجنسن، احتمال نزدیک شدن قیمت به مقاومت استاتیک ۸۸,۱۳۷ دلار طی هفته آینده وجود دارد.
با توجه به شاخص RSI که زیر ۵۰ درصد قرار گرفته، سناریوی محتمل بیت کوین برای هفته آینده نوسانات قیمت بین حمایت استاتیک ۸۱,۱۱۵ دلار و مقاومت داینامیک نزولی است.
شاخص MACD در آستانهی تشکیل هیستوگرامهای قرمز رنگ است اما این اتفاق یک دلیل قطعی برای کاهش قیمت نیست و میتواند یک دوره نوسانات قیمت را دنبال داشته باشد.
اندیکاتور MFI در محدوده ۵۰ درصد قرار گرفته و با حفظ این شرایط روی نمودار، بیت کوین میتواند طی هفته آینده در محدوده ۸۳,۰۰ دلار در نوسان باشد.
در اندیکاتور MA پس از نزدیک به ۲ ماه، میانگین متحرک ۹ روزه توانسته بالای میانگین متحرک ۲۱ روزه قرار بگیرد. در صورت حفظ این شرایط احتمال شکست مقاومت داینامیک نزولی و حرکت بیت کوین به سمت هدف ۹۰,۰۰۰ دلار وجود دارد.
با توجه به اطلاعات بدست آمده از تحلیل آنچین، سنتیمنتال و تکنیکال، هفتهی آینده نیز میتوانیم شاهد نوسانات قیمتی در بیت کوین باشیم. مهمترین سطوح در طی هفته آینده محدوده ۸۰,۰۰۰ دلار و ۸۶,۰۰۰ دلار هستند که واکنش قیمت نسبت آنها میتواند ادامه روند حرکتی را مشخص کند.
تحلیل آنچین بیت کوین
در هفته گذشته بیت کوین نوسانات قابلتوجهی را تجربه کرده است. بین ۲۴ تا ۲۸ مارس ۲۰۲۵، ETF بیت کوین ورود سرمایه مثبتی را تجربه کرده است. در ۲۴ مارس ورودی خالص ۸۴.۲ میلیون دلار بود که هفتمین روز متوالی ورود مثبت را نشان میدهد و مجموع ورودیها به ۸۶۹.۸ میلیون دلار رسید. در ۲۵ مارس ورودی خالص ۲۶.۸ میلیون دلار بود و در ۲۶ مارس، این مقدار به ۸۹.۶ میلیون دلار افزایش یافت. این روند در ۲۷ و ۲۸ مارس با ورودی خالص ۸۹ میلیون دلار ادامه یافت.
تحلیلگران اشاره کردهاند که روند فعلی بیت کوین شباهتهایی با الگوی سال ۲۰۱۷ دارد جایی که پس از یک دوره تثبیت، قیمت بیت کوین افزایش قابلتوجهی را تجربه کرد. با این حال برخی از شاخصها ضعف در روند را نشان میدهند و احتمال کاهش قیمت به زیر ۸۰٬۰۰۰ دلار را مطرح میکنند.
شاخص کلان بیت کوین (Bitcoin Macro Index) که توسط Capriole Investments توسعه یافته، نشان میدهد که روند این ارز دیجیتال در حال نزولی شدن است. این شاخص که از دادههای هوش مصنوعی برای تحلیل بازار استفاده میکند، احتمال رسیدن قیمت بیت کوین به ۱۱۰,۰۰۰ دلار را کم ارزیابی کرده است. با این حال شرکت کریپتوکوانت تاکید دارد که هنوز نمیتوان پایان چرخه صعودی فعلی را تایید کرد.
تحلیل سنتیمنت (Sentiment) بیت کوین

در هفته گذشته شاخص ترس و طمع بازار کریپتو از مقدار ۳۴ به ۲۴ کاهش یافته است که نشاندهنده افزایش سطح ترس میان سرمایهگذاران است. این کاهش شاخص بیانگر رشد عدم اطمینان و احتیاط بیشتر در میان فعالان بازار بوده و میتواند نشانهای از خروج سرمایهگذاران محتاط از بازار باشد.
همزمان با افت شاخص ترس و طمع، قیمت بیت کوین نیز با کاهش ۴.۲۹ درصدی مواجه شده است. این کاهش قیمت میتواند دلیل اصلی افزایش ترس در میان معاملهگران باشد چرا که نشاندهنده فشار فروش و کاهش اعتماد به بازار است. معمولا در چنین شرایطی سرمایهگذاران تمایل کمتری به ورود به بازار دارند و بسیاری از آنها ترجیح میدهند در انتظار تثبیت شرایط باشند.
باید در نظر داشت که شاخص ترس و طمع همچنان در محدوده «ترس» قرار دارد، اما نسبت به ماه گذشته که مقدار آن ۲۰ (ترس شدید) بود کمی بهبود یافته است. این موضوع نشان میدهد که بازار هنوز به مرحله ناامیدی کامل نرسیده، اما همچنان احساسات نزولی بر معاملات حاکم است.
در چنین شرایطی برخی از سرمایهگذاران این وضعیت را فرصتی برای خرید داراییها در قیمتهای پایینتر میبینند، در حالی که برخی دیگر از ورود به بازار خودداری کرده و منتظر نشانههای بازگشت روند میمانند. برای تایید روند آینده، بررسی حجم معاملات و شاخصهای تکنیکال دیگر ضروری خواهد بود.
تحلیل تکنیکال بیت کوین در هفته گذشته
با توجه به نمودار ماهانه بیت کوین مشخص است که با نزدیک شدن به مقاومت استاتیک مهم ۱۱۰,۰۰۰ دلار یک روند نزولی شکل گرفته است. پس از تشکیل یک کندل ماهانه نزولی قوی در ماه فوریه سال ۲۰۲۵، یک کندل دوجی شکل در ماه مارس ایجاد شده که بلاتکلیفی بازار در محدوده بین ۸۰,۰۰۰ دلار تا ۹۰,۰۰۰ دلار را نشان میدهد. بسته شدن کندل ماه مارس به شکل دوجی میتواند سیگنالی برای اتمام روند نزولی و شروع یک روند صعودی جدید در ماه آپریل باشد با اینحال باید در نظر داشت که یک ناحیه FVG (شکاف ارزش منصفانه) در محدوده ۷۳,۶۲۰ دلار تا ۷۶,۶۰۶ دلار روی نمودار ماهانه وجود دارد که ممکن است باعث کاهش قیمت طی ماه جدید شود.

تحلیل تکنیکال نمودار بیت کوین در تایم فریم هفتگی نشان میدهد که قیمت با رسیدن به مقاومت استاتیک ۱۰۴,۴۶۳ دلار یک الگوی سقف دو قلو ایجاد کرده که منجر به تغییر روند صعودی بیت کوین به روند نزولی شده است. در حال حاضر قیمت واکنش خوبی نسبت به حمایت استاتیک ۸۰,۷۳۴ دلار نشان داده است و در تلاش برای تثبیت بالای این سطح است. در صورت حفظ این حمایت احتمال نوسانات قیمت بین حمایت ۸۰,۷۳۴ دلار و مقاومت ۹۳,۷۳۸ دلار طی هفته آینده وجود دارد. در صورت از دست رفتن حمایت نیز مهمترین حمایت استاتیک بعدی در تایم فریم هفتگی سطح ۶۸,۷۷۵ دلار خواهد بود.

همانطور که در تصویر دیده میشود، بیت کوین در تایم فریم روزانه زیر مقاومت داینامیک نزولی در حال حرکت است. آخرین تلاش ناموفق برای شکستن مقاومت نیز منجر به از دست رفتن حمایت داینامیک صعودی شد که احتمال کاهش قیمت بیت کوین را تقویت میکند. در حال حاضر قیمت واکنش خوبی نسبت به حمایت استاتیک ۸۲,۵۷۴ دلار نشان داده و در صورت حفظ این سطح، احتمال افزایش مجدد قیمت تا مقاومت داینامیک در نزدیکی ۸۶,۰۰۰ دلار وجود دارد. از دست رفتن حمایت استاتیک ۸۲,۵۷۴ دلار میتواند کاهش قیمت تا محدودههای ۸۱,۱۱۵ دلار و ۷۶,۶۰۶ دلار را در پی داشته باشد.

بررسی نمودار ۴ ساعته بیت کوین خروج قیمت از کانال قیمت نزولی و تشدید روند نزولی را نشان میدهد. پس از اینکه حمایت کف کانال شکسته شد قیمت به اندازه تمام ارز کانال کاهش پیدا کرد و با ادامه روند نزولی، شاهد کاهش قیمت تا حمایت استاتیک ۸۱,۲۷۸ دلار بودیم. در حال حاضر مقاومت استاتیک ۸۳,۰۷۵ دلار یک سطح کلیدی است که تثبیت قیمت بالای آن میتواند منجر به افزایش قیمت تا سطح ۸۴,۶۲۴ دلار شود. در صورت عبور بیت کوین از مقاومت استاتیک ۸۴,۶۲۴ دلار، مهمترین مقاومت بعدی سطح مهم ۸۶,۰۰۰ دلار خواهد بود.

در تایم فریم ۱ ساعته بیت کوین پس از طی کردن یک روند نزولی ادامهدار وارد یک روند رنج شده است. محدودهی بین سطوح استاتیک ۸۲,۶۱۰ دلار تا ۸۳,۱۳۰ دلار از اهمیت بالایی در این تایم فریم برخوردار است. در صورتی که قیمت بتواند بالای این سطح تثبیت شود، بیت کوین میتواند به سمت مقاومت استاتیک ۸۵,۶۹۷ دلار حرکت کند. در غیر اینصورت احتمال کاهش مجدد قیمت تا حمایت ۸۱,۲۷۸ دلار وجود دارد.

با توجه به اندیکاتور EMA در تایم فریم روزانه، EMA ۲۰۰ روزه که به شکل یک خط افقی در نزدیکی سطح ۸۶,۰۰۰ دلار قرار دارد و EMA ۱۰۰ روزه نیز در نزدیکی محدوده ۹۰,۰۰۰ دلار است. پس از اینکه EMA ۲۰ روزه خط EMA ۵۰ روزه را به سمت پایین شکست، بیت کوین وارد یک روند نزولی شده است. در حال حاضر کندلهای قیمتی حمایت داینامیک EMA ۲۰۰ روزه به سمت پایین شکستهاند که یک سیگنال نزولی قوی محسوب میشود. در صورت حفظ قیمت بالای سطح ۸۰,۰۰۰ دلار، مقاومت داینامیک EMA ۲۰۰ روزه در محدوده ۸۶,۰۰۰ دلار مهمترین سطح برای تعیین ادامه مسیر بیت کوین طی هفته جاری خواهد بود. در صورت عبور از این سطح و افزایش فشار خرید، باید منتظر واکنش قیمت به سطح ۹۰,۰۰۰ دلار باشیم.

با توجه به اندیکاتور ایچیموکو در تایم فریم روزانه، ابر کوموی قرمز در حال تشکیل است و روند کلی بیت کوین همچنان نزولی خواهد بود. هرچند کندلهای قیمتی زیر ابر کومو و خطوط تنکنسن و کیجنسن قرار دارند، با اینحال تا زمانی که تنکنسن بالاتر از کیجنسن است میتوان به تضعیف روند نزولی و حتی افزایش موقت قیمت امیدوار بود. در صورت حفظ تنکنسن بالای کیجنسن که به تازگی رخ داده است، پیشبینی میشود بیت کوین طی هفته آینده به مقاومت استاتیک ۸۸,۱۳۷ دلار نزدیک شده و با ورود به ابر کومو وارد یک روند نوسانی شود. طبق اندیکاتور ایچیموکو احتمال کاهش قیمت تا حمایت ۷۶,۶۰۶ دلار ضعیف است و نوسانات قیمت بین سطوح ۸۶,۰۰۰ دلار تا ۸۸,۱۳۷ دلار محتملتر است.

شاخص RSI در نمودار روزانه قیمتی بیت کوین همزمان با حرکت قیمت از سطح ۷۶,۶۰۶ دلار به سمت مقاومت داینامیک نزولی، از ۳۰ درصد به بالای ۵۰ درصد رسید. با کاهش قیمت پس از برخورد به مقاومت، RSI نیز مجددا به زیر ۵۰ رسیده است. با توجه به وضعیت این شاخص احتمال از دست رفتن حمایت استاتیک ۸۱,۱۱۵ دلار و کاهش قیمت تا محدوده ۷۸,۲۵۸ دلار بعید به نظر میرسد. سناریوی محتمل برای هفته آینده نوسانات قیمت بین حمایت استاتیک ۸۱,۱۱۵ دلار و مقاومت داینامیک نزولی است. با اینحال در صورت افزایش فشار خرید و شکسته شدن سطح مقاومتی، هدف بعدی قیمت سطح ۸۸,۷۶۵ دلار خواهد بود.

شاخص MACD در آستانهی تشکیل هیستوگرامهای قرمز رنگ است که میتواند سیگنالی برای کاهش قیمت طی روزهای آینده تلقی شود. با اینحال تغییر رنگ هیستوگرامها یک دلیل قطعی برای کاهش قیمت نیست و میتواند یک دوره نوسانات قیمتی مانند بازه ۵ تا ۲۳ فوریه به دنبال داشته باشد. بررسی این اندیکاتور نشان میدهد که فعلا فشار خرید لازم برای شکسته شدن مقاومت داینامیک نزولی شکل گرفته در نمودار روزانه وجود ندارد و باید شرایط نمودار رو به صورت روزانه مورد بررسی قرار دهیم.

همانطور که در تصویر دیده میشود، همزمان با افزایش شاخص MFI، قیمت بیت کوین نیز رو به افزایش بوده است و با رسیده به مقاومت داینامیک نزولی، روند صعودی کوتاهمدت آن متوقف شده است. قرارگیری اندیکاتور MFI در محدوده ۵۰ درصد نشان میدهد که ورود پول به این ارز دیجیتال نسبت به روزهای گذشته کاهش یافته اما به حدی نیست که شاهد یک کاهش قیمت شدید باشیم. در صورت حفظ شرایط این شاخص، بیت کوین میتواند طی هفته آینده در محدوده ۸۳,۰۰ دلار در نوسان باشد.

بررسی اندیکاتور MA نشان میدهد که پس از نزدیک به ۲ ماه، میانگین متحرک ۹ روزه توانسته بالای میانگین متحرک ۲۱ روزه قرار بگیرد. این اتفاق میتواند یک سیگنال مهم برای شروع یک روند صعودی جدید در بیت کوین باشد. در صورتی که میانگین متحرک ۹ روزه بتواند بالای میانگین متحرک ۲۱ روزه حفظ شود و کندلهای قیمتی از این مقاومتهای داینامیک عبور کنند، احتمال شکست مقاومت داینامیک نزولی و حرکت بیت کوین به سمت هدف ۹۰,۰۰۰ دلار وجود دارد.

نظر تحلیلگران مختلف در رابطه با قیمت بیت کوین در هفته دوم فروردین ۱۴۰۴
- الکساندر کوپتسیکویچ Alexander Kuptsikevich (تحلیلگر مالی بروکر FxPro Financial Services): طی هفته گذشته بازار رمزارزها با فشار فروش گستردهای روبهرو شد و بیت کوین بیش از ۶ درصد از ارزش خود را از دست داد و به زیر ۸۲,۰۰۰ دلار بازگشت. این کاهش قیمت در پی فروش شدید در بازارهای سهام رخ داد که احساسات مثبت سرمایهگذاران را تحت تاثیر قرار داد. فشار بازارها همچنان ادامه دارد و برخی تحلیلگران احتمال میدهند که قیمت بیت کوین در کوتاهمدت به زیر ۸۰,۰۰۰ دلار کاهش یابد. در صورت ادامه روند نزولی، ممکن است قیمت به سطوح ۶۸,۰۰۰ تا ۷۲,۰۰۰ دلار برسد و شاهد فروشهای بیشتری از سوی نهادهای بزرگ باشیم. این شرایط نشان میدهد که بهطور موقت بازار بیت کوین تحت تاثیر فشارهای بیرونی است و با عدم موفقیت در عبور از میانگین ۲۰۰ روزه، سناریوهای نزولی ادامه دارد.
- باب میسن Bob Mason (همبنیانگذار شرکت تحقیقاتی VersatileQ): در تاریخ ۳۰ مارس قیمت بیت کوین با افزایش ۰.۱۳ درصدی به ۸۲,۵۱۲ دلار رسید و بخشی از کاهش ۰.۳۶ درصدی روز یکشنبه را جبران کرد اما رشد بازار همچنان محدود بود و نگرانیها درباره اعلام تعرفههای جدید بر تقاضا تاثیر گذاشت. در حال حاضر بازار با دو سناریو مواجه است: در سناریوی نزولی عواملی همچون افزایش ریسکهای ژئوپلیتیکی، مخالفت با قانون بیت کوین یا ادامه جریانهای خروجی از ETF میتواند قیمت بیت کوین را به سمت ۷۰,۰۰۰ دلار کاهش دهد. در مقابل سناریوی صعودی به عوامل مثبتی مانند دادههای اقتصادی قوی، کاهش تنشهای تجاری، حمایت دوجانبه از قانون بیت کوین و جریانهای ورودی سالم به ETF اشاره دارد که میتواند بیت کوین را به سمت ۱۰۹,۳۱۲ دلار هدایت کند. به این ترتیب قیمت بیت کوین در کوتاهمدت به شدت به تحولات اقتصادی و سیاسی بستگی دارد و ممکن است تا مشخص شدن جهتگیری جدید بازار در محدوده ۸۰,۰۰۰ دلار باقی بماند.
- یاشو گولا Yashu Gola (نویسنده و تحلیلگر حوزه بازارهای مالی در FX Empire): بیت کوین پس از اصلاح اخیر خود از بالاترین قیمتهای سالانه، زیر یک کانال صعودی چند هفتهای قرار گرفته است. در تاریخ ۳۱ مارس بیت کوین در حوالی ۸۱,۸۳۰ دلار معامله میشد که نشاندهنده شکستن سطح حمایتی در این کانال قیمتی است. این حرکت اصلاحی مشابه یک الگوی ادامهدهنده کلاسیک است و هدف نزولی قیمت طبق تحلیلهای تکنیکال حدود ۷۳,۰۰۰ دلار پیشبینی میشود. شاخصهای مومنتوم نیز هشدارهایی را بهطور اولیه ارسال میکنند بهطوری که شاخص RSI روزانه در حدود ۴۰ قرار دارد که نشاندهنده تضعیف قدرت خرید است. این شرایط تکنیکال احتمال کاهش بیشتر قیمت بیت کوین را تقویت میکند.