Forbes انتخاب کرد؛ ریپل، کاردانو و لایت کوین در لیست بلاکچینهای زامبی!
مجله فوربس (Forbes) ۲۰ توکن با مارکت کپ بالا و حداقل کاربرد در عمل را معرفی کرده است.
به گزارش والکس و به نقل از cryptobriefing، تعداد توکنهای بازار کریپتو از ۱۴ هزار عدد فراتر رفته و مارکت کپ کلی ارزهای دیجیتال حالا ۲/۴ تریلیون دلار است، اما اصطلاح «هرچه بیشتر بهتر» ممکن است همیشه درست نباشد. فوربس ۲۰ رمزارز را شناسایی کرده و آنها را «بلاک چینهای زامبی» نامیده است. توکنهای زامبی آبه پروژههایی گفته میشود که ارزش بازار بالایی دارند، اما کاربرد چندانی در دنیای واقعی از خود نشان نمیدهند.
این لیست شامل رمزارزهای معروفی مانند ریپل (XRP)، کاردانو (ADA)، لایت کوین (LTC)، بیت کوین کش (BCH) و اتریوم کلاسیک (ETC) میشود که همگی بدون اینکه واقعاً کار مفیدی انجام دهند به فعالیت و معاملات خود ادامه میدهند.
اصطلاح «بلاک چینهای زامبی» به پروژههای بلاک چینی اطلاق میشود که مانند زامبیها (انسانهای از مرگ برخواسته) فقط وجود دارند، اما از نظر کاربرد یا تعداد کاربران، نشانههایی از حیات را بروز نمیدهند.
این توکنها به موجودیت خود ادامه میدهند و حتی گاهی اوقات به دلیل معاملات پرریسک مردم و جذب سرمایه اولیه قابلتوجه، به جای اینکه به اهداف نوآورانه یا عملی خود دست یابند، از نظر مالی پیشرفت میکنند.
تحلیلگران فوربس معتقد هستند که ریپل در ابتدا برای رقابت با شبکه بانکی SWIFT از طریق تسهیل نقل و انتقالات سریع بانکی و بینالمللی با حداقل کارمزد طراحی شده بود. با این حال، ریپل نتوانست کار SWIFT را مختل کند و اکنون برای حفظ مارکت کپ بالای خود، به شدت به معاملات ناگهانی و ریسکی معاملهگران متکی است.
تحلیلگران توضیح دادند:
توکن ریپل تا حد زیادی کاربرد ندارد، اما همچنان دارای مارکت کپ ۳۶ میلیارد دلاری است که آن را به ششمین ارز دیجیتال بزرگ بازار تبدیل میکند.
Ripple Labs یک زامبی کریپتویی است. معاملات توکنهای XRP همچنان ادامه دارد، گاهاً حجم معاملات آن به حدود ۲ میلیارد دلار در روز میرسد، اما معاملهگران این رمزارز هدفی جز گمانهپردازی درباره قیمت ریپل ندارند. SWIFT نه تنها همچنان قدرتمند عمل میکند، بلکه اکنون راههای بهتری هم برای ارسال پول در سطح بینالمللی از طریق بلاک چین وجود دارد. برای مثال استیبل کوینی مانند تتر را داریم که به دلار آمریکا متصل است و ۱۰۰ میلیارد دلار حجم در گردش دارد.
هارد فورکهایی مانند لایت کوین، بیت کوین کش، بیت کوین SV و اتریوم کلاسیک نیز بیش از ۱ میلیارد دلار مارکت کپ دارند، اما به گفته فوربس، اساساً ابزارهایی برای شرطبندی روی آینده هستند تا اینکه در واقعیت کاربردی داشته باشند.
این توکنها اغلب به واسطه اختلاف نظر در جوامع توسعهدهندگان ایجاد میشوند و به دلیل اهمیت تاریخی، معاملات آنها در وضعیت سوداگرایانه باقی میماند.
این تحلیلگران به بیانیه یک شرکت خطرپذیر اشاره کردند:
آنچه این زامبیها را زنده نگه میدارد، نقدینگی است.
آنها به «قاتلهای اتریوم» مانند تزوس (XTZ)، الگوراند (ALGO) و کاردانو (ADA) نیز به عنوان بخش اصلی این پدیده اشاره کردند.
با وجود پیشرفتهای تکنولوژی و ارزشگذاری قابلتوجه، این توکنها پذیرش یا فعالیت عمدهای نداشتهاند. اگرچه قابلیتهایی را برای پردازش پیشرفته تراکنشها ارائه میکنند، اما در تبدیل این قابلیتها به پذیرش گسترده یا مشارکت توسعهدهندگان مشکل دارند. ین تحلیلگران معتقدند که افزایش علاقه مردم به کاردانو عمدتاً ناشی از شهرت بنیانگذار آن بوده است.
تحلیلگران معتقدند که افزایش علاقه مردم به کاردانو عمدتاً ناشی از شهرت بنیانگذار آن بوده است:
به نظر میرسد که برخی از توکنهای این بلاک چینهای زامبی صرفاً بر اساس محبوبیت سازندگانشان معامله میشوند. کاردانو، یکی دیگر از رقبای اتریوم، در سال ۲۰۱۷ و پس از اینکه بنیانگذار آن، چارلز هاسکینسون (Charles Hoskinson)، با ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin)، بنیانگذار اتریوم به مشکل خورد، راهاندازی شد.
گزارش فوربس همچنین به فقدان مکانیسمهای حاکمیتی و مسئولیتپذیر مالی در این نهادهای بلاک چینی اشاره دارد که بدون نظارت یا تعهداتی نسبت به سهامداران خود فعالیت میکنند. این امر ارزیابی دوام یا سلامت مالی آنها را پیچیده میکند، چنانچه در مواردی مانند اتریوم کلاسیک هم مشاهده کردیم که با وجود نقضهای امنیتی بزرگ همچنان به کار خود ادامه میدهد.