چرا قیمت بیت کوین افت کرد؟
قیمت بیت کوین به دلیل راگ پول (Rug Pull) پروژهای در BASE Chain پلتفرم کوین بیس (Coinbase) و تاثیرات لیکویید شدن پوزیشنهای CRV بر روی اعتماد سرمایهگذاران به آلت کوینهای بازار رمزارزها، کاهش پیدا کرده است.
به گزارش والکس و به نقل از cointelegraph، مومنتوم صعودی که باعث رشد ۷۵ درصدی بیت کوین در سال جاری شده بود، در اولین روز ماه آگوست به طور کامل ناپدید شد و با پایان یافتن ماه جولای، قیمت بیت کوین با کاهش ۵/۴ درصدی به پایینترین سطح معاملاتی خود از اوایل ماه گذشته بازگشت. قیمت بیت کوین در ۳۱ جولای به طور موقت به زیر ۲۹ هزار دلار سقوط کرد و همچنان در زیر این سطح مقاومت کلیدی قرار دارد.
رکود قیمت بیت کوین، برخی تحلیلگران را به هشدار در مورد احتمال سقوط این ارز دیجیتال به ۲۵ هزار دلار واداشته است.
در این مطلب به عواملی که بر روی قیمت بیت کوین تاثیر میگذارند نگاه نزدیکتری خواهیم داشت.
ساختار بازار بیت کوین نزولی شده است
به گفته تحلیلگر مستقل بازار، چارلز ادواردز (Charles Edwards)، ساختار بازار بیت کوین در چند ماه گذشته صعودی بوده، اما با توجه به رفتار اخیر قیمت، ساختار بازار در تایم فریمهای کوچکتر به حالت نزولی تغییر کرده است.
ادواردز به واگرایی ایجاد شده در همبستگی بین شاخص S&P 500 و قیمت بیت کوین اشاره کرد و گفت:
در حالی که بیت کوین روند نزولی خود را طی میکند، شاخص S&P 500 طولانیترین روند صعودی خود را چند سال اخیر را تجربه کرده و فدرال رزرو اساساً افزایش نرخ بهره را در شرایطی که در حال حاضر به عنوان سختترین رژیم سیاست پولی در تاریخ معرفی شده، متوقف کرده است.
ادواردز همچنین سطوح حمایتی جدید و مهمی را برای قیمت بیت کوین در ۲۸ هزار دلار و ۲۶ هزار دلار معرفی و از سطح ۲۰ هزار دلار با عنوان یک کف یاد کرده است.
با وجود اینکه رئیس فدرال رزرو، جروم پاول (Jerome Powell)، بیانیه قطعی در مورد تصمیم نهایی در زمینه تغییرات نرخ بهره در تاریخ ۲۰ سپتامبر ارائه نداده، اما بازار مطمئن شده که بانک مرکزی ایالات متحده به افزایش دوباره نرخ بهره پایان خواهد داد.
ابزار FedWatch گروه CME، نشان میدهد که معاملهگران باور دارند افزایش نرخ بهره در جلسه بعدی کمیته بازار باز فدرال (FOMC) صورت میگیرد. تا تاریخ ۱ آگوست، احتمال توقف افزایش نرخ بهره بر روی ۸۱/۵ درصد تخمین زده شده است.
احساسات سرمایهگذاران بازار ارزهای دیجیتال همچنان رو به نزولی شدن است
از تاریخ ۳۱ جولای تا به امروز، بیش از ۲۰ میلیون دلار از پوزیشنهای لانگ بیت کوین لیکویید شده است. هنگامی که پوزیشنهای لانگ بیت کوین بدون فشار خریدی از سوی حجم معاملات لیکویید میشوند، قیمت از این اتفاق تاثیر منفی میگیرد. حجم معاملات بیت کوین نیز به کمترین سطح خود از اوایل سال ۲۰۲۱ رسیده است.
عدم افزایش حجم معاملات، شاخص ترس و طمع که یکی از معیارهای کلیدی در بررسی احساسات سرمایهگذاران محسوب میشود را از ابتدای ماه جولای راهی یک مسیر کاهشی کرده است. علیرغم شروع ماه آگوست با شرایط «طمع»، این شاخص در حال حاضر احساسات حاکم بر بازار را خنثی نشان میدهد.
هک پروتکلها و از دست رفتن سرمایه سرمایهگذاران، احتمالاً یکی دیگر از عواملی است که در کوتاهمدت بر قیمت بیت کوین تاثیر میگذارد.
علاوه بر شرایط فعلی پلتفرم کرو دائو (Curve) و زنگ خطری که برای سرایت اتفاقات مشابه به دیفای (DeFi) و بخش گستردهتر کریپتو به صدا در آمده، راگ پول (نوعی کلاهبرداری در بازار رمزارزها) احتمالی توسعهدهنده BALD در لایه دوم کوین بیس یعنی BASE نیز احتمالاً بر احساسات سرمایهگذاران تاثیر گذاشته است. سرقت داراییهای سرمایهگذاران BALD، دقیقاً پیش از اینکه کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده (SEC) در تاریخ ۳۱ جولای شکایتی را از بنیانگذار شرکت Hex، ریچارد هارت (Richard Heart)، به اتهام استفاده از بیش از ۱۲ میلیون دلار سرمایه کاربران برای خرید کالاهای لوکس از جمله یک الماس ۵۵۵ قیراطی تنظیم کند، صورت گرفت.
برایان آرمسترانگ (Brian Armstrong)، مدیرعامل کوین بیس، در طول آخر هفته مدعی شد که SEC از این پلتفرم خواسته تا همه رمزارزهای لیست شده خود به جز بیت کوین را از بازار معاملات خارج کند. کوین بیس و SEC هر دو این اتهام را رد کردهاند.
رنج در کوتاهمدت و گنج در بلندمدت؟
به نظر نمیرسد که عدم اطمینان از شرایط بازار رمزارزها در کوتاهمدت، نگرش بلندمدت سرمایهگذاران نهادی را تغییر داده باشد. اخیراً، با وجود محیط نظارتی تنشزا در ایالات متحده، نهادهای بزرگ به دنبال ابزارهای مالی بیت کوین بودهاند که ممکن است باعث ایجاد یک بازار گاوی شود. Grayscale به طور مستقیم از کمیسیون بورس و اوراق بهادار خواسته تا تمام ETFهای بیت کوین را تأیید کند.
قیمت بیت کوین همچنان مستقیماً تحت تاثیر رویدادهای اقتصاد کلان قرار دارد و اقدامات نظارتی و افزایش نرخ بهره در آینده نیز احتمالاً بر قیمت بیت کوین تأثیر خواهند داشت.
مارکوس لوین (Markus Levin)، همبنیانگذار شبکه XYO، دیدگاه خود را درباره عملکرد قیمت بیت کوین ارائه داده است:
تعجبی ندارد که با شرایط سخت در این روزهای تابستان، قیمت بیت کوین در رکود ببینیم. حجم معاملات کاهش یافته است و عدم ورود معاملهگران غیرتجاری به بازار رمزارزها این روزها بیشتر دیده میشود. با توجه به اینکه نرخ بهره در سطح نسبتاً بالایی قرار دارد، رویدادهای اقتصاد کلان در این بین نقش مهمی را بازی میکنند. اما باید به این نکته تاکید کنم که ما در بخشی از یک چرخه چهارساله هستیم که عدم علاقه سرمایهگذاران، آن هم به این شکل، تعجببرانگیز نیست. ما از فاز رشد انفجاری خارج شدهایم و به وضوح در فاز خستگی قرار داریم.
در حال حاضر ظاهراً موسسات مالی بیشتری از بیت کوین استقبال میکنند و به همین دلیل، فعالان بازار در بلندمدت انتظار بهبود قیمت بیت کوین را دارند.