معرفی طرح پانزی، کلاهبرداری با ارزهای دیجیتال چگونه اتفاق میافتد؟

اگر تازه به دنیای ارزهای رمزنگاری شده پا گذاشتهاید، بسیار مهم است که از دارایی خودتان در برابر کلاهبردارها و پروژههای پانزی و اسکم محافظت کنید. پروژههای اسکم در گوشهوکنار بازار ارز دیجیتال آماده هستند تا قربانیان خود را پیدا کنند.از طرفی افراد زیادی این بازار را متهم میکنند که طرح پانزی است و خود ارزهای دیجیتال میتواند قربانیان زیادی بگیرید. خب، واقعیت چیست؟ آیا بیت کوین و دیگر ارزهای دیجیتالی واقعاً پانزی و اسکم هستند؟ در این مقاله از مجله تخصصی والکس تلاش خواهیم کرد که مهمترین طرحهای پانزی و کلاهبرداری با ارزهای دیجیتال جدید را به شما معرفی کنیم.
فهرست مطالب
طرح پانزی یا ponzi scheme چیست؟
یک طرح سرمایهگذاری با وعدهی بازگشت سرمایه سریع و زیاد برای سرمایهگذاران اولیه است. درواقع این طرح نوعی کلاهبرداری است که در آن کلاهبرداران پول سرمایهگذاران را میدزدند و با وعده بازگشت سود و سرمایه، زنجیره کلاهبرداری خود را ادامه میدهند. در این نوع طرحها، غالباً سود سرمایهگذاران اولیه با پول سرمایهگذاران نسل دوم پرداخت شده و با این روش، اعتماد افراد جلب میشود. این فرآیند آنقدر ادامه پیدا میکند تا در نهایت اسکمرها (طراحان اولیه پروژه) نتوانند به نسلهای آخری که وارد پروژه شدهاند، سودی پرداخت کنند. اینجاست که دیگر زنجیره کلاهبرداری به خانه آخر خود میرسد و پرونده پروژه بسته میشود.
چنین شرایطی بهترین فرصت برای اسکمرها است تا با هر مقدار سودی که تا این لحظه به دست آوردهاند، ناپدید شوند.چیزی که پروژه های پانزی برای جذب سرمایهگذار به آن تکیه میکنند، قانونیبودن آن است. طرحهای پانزی سرمایهگذاران را قانع میکند که سود دریافتی آنها از طریق یک سرمایهگذاری قانونی است و ریسکی در این کار وجود ندارد. آنها تلاش میکنند با دریافت سود منظم در چند ماه اول، اعتماد بیشتر سرمایهگذاران را جلب کنند. عملاً سرمایهگذار وسوسه خواهد شد که پول بیشتری را وارد پروژه کند. خود آن فردر حتی میتواند یک تبلیغکننده بسیار عالی و قابلاعتماد باشد تا سرمایهگذاران دیگری هم را قانع کند تا وارد این چرخه شود.

علامتهای هشدار طرحهای پانزی
شاید نتوان در مرحله اول از پانزی بودن یک طرح آگاه شد، اما بسیاری از پروژه های پانزی خصوصیات مشترکی دارند که میتوانند برای شما مانند یک هشدار عمل کنند. وقتی حساسیت بیشتری درباره این هشدارها داشته باشید و نشانههای مختلف را با هوشیاری بررسی کنید، بهراحتی میتوان فهمید که آیا یک طرح پانزی است یا نه؟! این هشدارها در اکثر مواقع شامل موارد زیر است:
وعدهی نرخ بازگشت سرمایه بالا و بدون ریسک
هیچ طرح سرمایهگذاری کوچک یا بزرگی وجود ندارد که با ریسک همراه نباشد. هرچقدر که امکان سودآوری یک طرح بیشتر باشد، بدون شک ریسک آن هم بالاتر میرود. هرگاه طرحی را به شما معرفی کردند که ضمانت سود بالا و بدون ریسک داشت حتماً به طرح شک کنید.
بازدهی مداوم و بیش از حد
یک طرح سرمایهگذاری درست، در هر زمینه و بازاری که باشد همواره فراز و نشیبهای مختلفی تجربه میکنند. تقریباً میتوان گفت که محال ممکن است وارد هر سرمایهگذاری موجودی شوید و همیشه روی شیب صعودی حرکت کند و به شما سود دهد. هرگاه متوجه شدید، یک پروژه بدون توجه به شرایط بازار، بهصورت مداوم روند مثبتی را تجربه میکند، در سرمایهگذاری در آن تردید کنید.
- پروژههای غیررسمی و ثبت نشده
رسمی بودن و ثبت شدن یک طرح میتواند درصد اطمینان قابل قبولی درباره صحت آن به شما بدهد. اگر گردانندگان یک پروژه حاضر به معرفی خود نبودند و از هویت جعلی استفاده کردند، به پروژه شک کنید. نکته جالب که یکی از چیزهایی که باعث شده افراد بیت کوین و رمزارزها را یک طرح پانزی بدانند، همین مشخص نبودن خالق اصلی آن است. بااینحال، اگرچه بیت کوین و برخی پروژههای ارز دیجیتال سازندگان مشخصی ندارند، اما همهی پروژهها با هویتهای ناشناس گردانندگان، پانزی نیستند. درهرصورت ناشناس بودن گردانندگان، یکی از نشانههایی است که میتواند شما را نسبت به یک پروژه مشکوک کند.

استراتژیهای پیچیده و غیرقابلفهم
هر سرمایهگذاری یا هر طرحی که دنبال سرمایهگذار میگردد، باید یک هدف مشخص و تعریف شده داشته باشد. اگر بیت کوین سازندگان و گردانندگان مشخصی ندارد، در عوض هدف مشخصی دارد که ماهیت این فناوری و برنامههایی که قرار است انجام دهد را توجیه و مشخص میکند. اگر طرح یک پروژهی رمزارز یا همان وایت پیپر را خواندید و اهداف طراحان آن را درک نکردید، از آن اجتناب کنید. مادامی که یک پروژه و هدف آن را کامل متوجه نشدهاید، سرمایهگذاری در آن یک اشتباه است و میتواند تلهای برای به دام انداختن سرمایههای شما باشد.
مشکل در نقد کردن سرمایه
نقدشوندگی در سرمایهگذاری بسیار مهم است. درواقع یک پروژه سرمایهگذاری هرچقدر نقدشوندگی بالایی داشته باشد، اعتبار بیشتری هم دارد. در یک پروژهی معتبر، شما قاعدتاً نباید برای نقد کردن سرمایه خود دچار مشکل شوید. اگر با وعدهی بازدهی بیشتر، پروژه مانع از نقد شدن داراییتان شد، احتمالاً در دام یک طرح پانزی افتادهاید.
تاریخچه نام طرحهای کلاهبرداری پانزی
عبارت کلاهبرداری پانزی اولینبار در سال ۱۹۱۹ بعد از کلاهبرداری شخصی به نام چارلز پانزی استفاده شد. هرچند عمر این نوع کلاهبرداری به اواخر قرن نوزدهم میرسد. در قرن نوزدهم هم افرادی به نام آدل اسپیتزدر در آلمان و سارا هاو در ایالات متحده کلاهبرداریهایی که کاملاً مشابه طرح پانزی بود را ترتیب داده بودند. اما ابعاد کلاهبرداری و مشکلاتی که به وجود آورد بهاندازه مورد قبل گسترده نبود.پانزی یک فرد ایتالیایی بود که به وعده اینکه میتواند پول مشتریانش را در عرض ۹۰ روز دوبرابر کند، کلاهبرداریهای بسیار زیادی انجام داد. پروژهی کلاهبرداری او روی سیستم پستی ایالات متحده متمرکز شده بود. در آن زمان سیستم پستی بسیار پیشرفت کرده بود و نوعی کوپن ایجاد کرده بود که به فرستنده اجازه میداد، تمبر نامهی بازگشتی را پیشخرید کند و کوپن را در پاکت نامه بگذارد. گیرنده نامه میتوانست، کوپن را ارائه کرده و تمبرهای مورد نیازش را برای پاسخ به نامه دریافت کند.

این نوع مبادله که آربیتراژ نام دارد، غیرقانونی نیست، اما پانزی آن را کمی گسترش داد. او به سرمایهگذاران قول بازگشت سرمایه ۵۰ درصدی در ۴۵ روز و بازگشت ۱۰۰ درصدی سود در ۹۰ روز را داد. ازآنجاییکه کمپانی او در کار پست موفق هم بود، این سابقه و کارنامه موفقیتآمیز او باعث شده تا سرمایهگذاران زیادی به او اعتماد کنند و به طرحی که ارائه کرده بود، جذب شدند. در سال ۱۹۲۰ روزنامهی بوستون پست طرح او را فاش کرد. پانزی به جای سرمایهگذاری واقعی فقط به سرمایهگذاران میگفت که سود کسب کردهاند. بعد از انتشار نتایج تحقیق، پانزی دستگیر و کلاهبرداریهای متعدد او نیز آشکار شد. بعد از کلاهبرداری بزرگی که او انجام داد، طرحهای دیگری هم مشابه کار پانزی در جهان اتفاق افتاد. طرحهایی که شباهت بسیار زیادی به طرح پانزی داشتند و درست با همان وعده سوددهی در زمان کوتاه، سرمایهگذاران را فریب میدانند. بزرگترین طرح پانزی در تمام دورهها، مدوف (Madoff) است. مدوف درواقع بزرگترین طرح در تاریخ را اجرا کرد. در ۱۱ دسامبر ۲۰۰۸، مدوف توسط افبیآی دستگیر شد و سرمایهگذارانش در مجموع نزدیک به ۶۵ میلیارد دلار از دست دادند!
بیت کوین، یک طرح پانزی است؟
درباره مدوف، یکی از بزرگترین پروژه های پانزی گفتیم. نکته مهمی که باعث شده پانزی را به بیت کوین و خرید ارز دیجیتال ارتباط دهند، مقایسه آن با طرحهای گذشته و شباهتهایی است که با آنها دارد، اما آیا واقعاً اینطور است؟ همچنین ماهیت غیرمتمرکز و غیر کنترل ارزهای دیجیتالی باعث شده تا کلاهبرداران زیادی بتوانند از این ماجرا سوءاستفاده کنند و با هدف رسیدن به سود کلان، طرح پانزی را اجرا کنند. بااینحال، این چیزی نیست که موفق شود تمام ماهیت بیت کوین و ارزهای دیجیتال را زیر سؤال ببرد.
توجیه افراد زیادی که بیت کوین را پانزی میدانند متوجه ویژگیهای بیت کوین میشود. افراد زیادی میگویند: «ارزهای دیجیتال بهعنوان ارز، دارایی یا کالای قابلتعریف نیستند. این رمزارزها هیچ جریان نقدی اساسی ندارند، آنها ارزش ذاتی ندارند و این دلایلی است که بیت کوین را تبدیل به پانزی ارز دیجیتال کرده است و حتی ممکن است بدتر باشند.»
خورخه استولفی، دانشمند رایانه برزیلی، کسی است که معتقد است بیت کوین را بهعنوان یک طرح پانزی میتوان خطرناک دید. دیدگاه او مبتنی بر مشاهدات زیر است:
- سرمایهگذاران برای رسیدن به سود و در انتظار دریافت سود وارد این بازار میشوند.
- سرمایهگذاران زمانی میتوانند به سود خود برسند که افراد دیگر پول خود را نقد کنند یا رمزارزهای خود را بفروشند.
- هیچ منبع خارجی برای سود رمزارزها وجود ندارد و هر سودی که در این بازار محقق میشود کاملاً ناشی از ورود سرمایهگذارهای جدید است.
- اپراتورها و صرافیهای ارز دیجیتال بخش بزرگی از پول را از بین میبرند.
همه این اتهامها در حالی است که بیت کوین از بالاترین قیمت تاریخ خود یعنی ۶۹۰۰۰ دلار که در ۹ نوامبر ۲۰۲۱ تنظیم شده بود، پایین آمد. در اواخر دسامبر، دچار سقوط ناگهانی ۱۲۰۰۰ دلاری شد. بااینحال، حتی با قیمت فعلی همچنان هم یکی از مهمترین اخبار و بحثهای مالی در اکثر کشورهاست. مهمانان در اخبار تلویزیون مالی از آن بهعنوان دارایی با بهترین عملکرد در N سال گذشته یاد میکنند، این در حالی است که N میتواند تقریباً هر عددی از یک تا ده باشد. همچنین سرمایهگذاران و اقتصاددانان بیت کوین را یک سرمایهگذاری معتبر میدانند که به طور فزاینده و قابلتوجهی در طول تمام این سالها رشد کرده است. رشدی که فقط با وعدهی صعود نبوده بلکه سقوط و صعودهایی را تجربه کرده که باعث شده پانزی بودن آن مردود شود.

برخلاف طرح پانزی مدوف، بیت کوین نه بهعنوان یک دارایی درآمدزا، بلکه بهعنوان یک کوپن دائمی خریداری میشود. بهعبارتدیگر، رمزارز بیت کوین هیچ چیزی را بهعنوان بازدهی در حال اجرا به خریداران و سرمایهگذاران خودش وعده نمیدهند. هرگز با ورود سرمایهگذاری جدید، بازدهی و سود برای دارندگان اتفاق نمیافتد. تنها راهی که دارندگان بیت کوین میتوانند پول نقد کنند، فروش آن به شخص دیگری است.
همچنین سقوط بیت کوین بسیار متفاوت از طرح پانزی ارز دیجیتال است. یکی از محرکهای احتمالی میتواند فروپاشی یک بهاصطلاح استیبل کوین بزرگ باشد. باتوجهبه فقدان مقررات و افشای اطلاعات، تصور اینکه یک استیبل کوین بزرگ مانند یک صندوق تنظیمشده بازار پول، عامل اصلی سقوط بازار باشد، دشوار نیست. با وجود همه این اطلاعات و دادهها، میتوان در گوشهوکنار بازار ارزهای دیجیتال طرحهای مختلفی را پیدا کرد که نمایانگر طرح پانزی باشد! این طرحها از ماهیت اصلی بازار جدا هستند، اما خودشان یک پانزی محسوب میشوند و سرمایهگذاران زیادی را به دام انداختهاند.
مروری بر پروژه های پانزی
آشنایی با پروژه های پانزی قدیمی میتواند چند فایده مهم داشته باشد، از جمله این که کاربران نسبت به پروژههای مشابه حساس شده و دیگر با وعده سودهای کلان، کمتر برای سرمایهگذاری در این پروژهها ترغیب میشوند. فقط در سال ۲۰۱۹، معادل ۴۰ میلیون دلار در طرحهای پانزی از بین رفت (منبع). از آن زمان شناخت در مورد طرحهای پانزی بسیار زیاد شد و اطلاعرسانیهای جدیتری در این حوزه انجام شد. امروز افراد زیادی با کسب اطلاعات درباره این پروژه های پانزی تلاش میکنند تا هوشیارانهتر در بازار ارزهای دیجیتال فعالیت کنند و مراقب داراییهای خود باشند. برای اینکه شما هم بتوانید از این تلهها در امان بمانید، چند طرح پانزی ارز دیجیتال را معرفی میکنیم:
۱- بیت کانکت

بیت کانکت یک طرح پانزی هرمی بود که در سال ۲۰۱۶ فعالیت خود را آغاز کرد. در این طرح به سرمایهگذاران وعده داده میشد که با سرمایهگذاری بیت کوین در این طرح، ماهانه بیش از ۴۰ درصد سود دریافت کرده و اصل سرمایه خود را بین ۱۲۰ تا ۲۹۹ روز پس گیرند. شرط حضور در این پروژه سرمایهگذاری حداقل ۱۰۰ دلار و معرفی تعدادی زیرمجموعه به پروژه بود، مانند دیگر طرحهای هرمی.
در این نوع طرح، سوددهی فقط به نفرات اول مجموعه ممکن بود. چرا که هرچه تعداد زیرمجموعهها بیشتر شود، عملاً مدیریت انتقال پول بین سطوح مختلف زیرمجموعهها ممکن نیست. در طرح بیت کانکت هم همینطور بود. سرمایهگذاران اولیه ۵% کارمزد، سطح بعدی ۳% و سطح بعدی ۲% از کارمزد خرید اعضای رده پایینتر را دریافت میکردند. پس از آن پاداشها قطع شد؛ چون هرچه گروه بزرگتر شود، به شکست نزدیکتر خواهد شد.
هر طرح هرمی مانند بیت کانکت نوعی طرح پانزی است. نوع برنامه دریافت سود بیت کانکت به شکلی بود که اگر فردی ۱۰۰۰ دلار سرمایهگذاری کرده و ۳ سال به آن دست نزند، باید ۵۰ میلیون دلار سود کسب کند. طرحی که منطقاً غیرممکن است.
چرا مردم به بیت کانکت اعتماد کردند؟
بیت کانکت به سرمایهگذاران اولیه سود پرداخت کرد! به همین سادگی اعتماد بسیاری از افراد جلب شد و میل به مشارکت در پروژه روزبهروز بیشتر شد. اما ازآنجاییکه پروژه سودآوری نداشت، این پول در واقع سرمایه افراد جدیدی بود که وارد میشدند. کوین اصلی این پروژه یعنی BCC در مدت کوتاهی به قیمت ۴۶۳ دلار رسید. یک ماه بعد، بیت کانکت تعطیل شد. تحقیقات توسط چند نهاد بینالمللی آغاز شد و در نهایت یکی از اعضای اصلی پروژه دستگیر شد.
علامتهای هشدار بیت کانکت
هر طرح پانزی، چند علامت هشدار دارد که پیش از شکست طرح خودشان را نشان میدهند. این برای بیت کانکت شامل چه بود؟
- وعدهی سود زیاد و غیرمنطقی
- ایجاد توکن رمزارز بدون هدف و بدون پشتوانهی BCC
- ساختار هرمی پروژه
- وعده سرمایهگذاری بدون ریسک
۲- بیت کوین اِرا

آیا همین حالا ۲۵۰ دلار پول نقد دارید؟ یک پروژهی جذاب در حال فعالیت است که میتواند در کمتر از یک سال، ۲۵۰ دلار شما را تبدیل به ۱ میلیون دلار کند. بدون شک وعدهی هیجانانگیزی است. اما این وعدهها فقط یک پرچم قرمز دیگر برای نشاندادن یک پروژهی پانزی هستند. Bitcoin Era یک پلتفرم برای معاملهی بیت کوین و دیگر ارزهای دیجیتال است. در این پلتفرم وعده داده میشود، فقط با روزی ۲۰ دقیقه معامله توسط یک ربات تا ۱۱۰۰ دلار میتوانید، سود کسب کنید.
پروژهی بیت ارا در حال حاضر در حال فعالیت است. این پروژه خود را یک الگوریتم قوی معرفی میکند که از استراتژیهای پنهان بهترین تریدرها ایجاد شده است و میتواند سودهای بزرگ را تضمین کند. اما به یاد داشته باشید، حتی در مطمئنترین سرمایهگذاریها نیز امکان ضرردهی وجود دارد.
علامتهای هشدار بیت اِرا
- وعدهی سود بسیار بالا
- تضمین نبود ضرر
- ایجاد هیجان کاذب
وبسایت بیت ارا همچنان فعال است و اگر با آن مواجه شدید، بهتر است نسبت به پرچمهایی که گفتیم حساس باشید.
۳- صرافی کانادایی QuadrigaCX

در ژوئن سال ۲۰۲۰ گزارش کمیسیون اوراق بهادار انتاریو نشان داد، بزرگترین صرافی ارز دیجیتال کانادا، یک طرح پانزی بوده است. بعد از مرگ جرالد کوتن، بنیانگذار این صرافی مشخص شد، کوتن چندین اکانت ساختگی با موجودی حساب غیرواقعی ایجاد کرده بود که هنگام سقوط قیمت ارزها، کسری حساب صرافی را با سپردههای مشتریان دیگر پوشش میداد.
علامتهای هشدار صرافی QuadrigaCX
- تأخیر در تسویهحسابهای ارزی و دلاری
- شفاف نبودن حسابهای ارزی صاحب صرافی
تشخیص پروژههای اسکم در صرافیهای ارز دیجیتال سختتر از سایر طرحها است. چرا که در این نوع فعالیت، شخص اسکمر میزانی ارز و دارایی از کاربران دارد که میتواند مدت طولانی سرقتهای خود را پوشش دهد.
۴- پروژه پای نتورک

پای نتورک یک اپلیکیشن موبایل استخراج رمزارز است. پروژهای که توکن آن یعنی Pi فقط از طریق موبایل استخراج شده و هنوز در صرافیها لیست نشده است، اما آینده خوبی در انتظار آن است. احتمالاً این جملات برای شما هم آشنا است. پروژهی پای از جمله پروژههایی است که تا امروز بحث بر سر آن بسیار زیاد بود. اما در حال حاضر بخشی از شکها به این پروژه بهیقین تبدیل شدند و معمولاً در لیست طرحهای پانزی مشکوک آورده میشوند.
طبق آخرین اخبار، اطلاعات بیش از ۶۰ میلیون کاربر این اپلیکیشن لو رفته و در فضای اینترنت به فروش گذاشته شده است. اما پیشازاین اتفاق، پای نتورک چند پرچم قرمز داشت که ما در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد.
علامتهای هشدار پای نتورک
- اپلیکیشن پای نتورک عملاً هیچ ارزشافزودهای برای کاربران ندارد جز سیستم پیامرسانی درونبرنامهای. کاربران صرفاً در این اپلیکیشن وقت میگذرانند به این امید که روزی کوینهای خود را به ارزش واقعی تبدیل کنند.
- طرح پاداشدهی اپلیکیشن هرمی است. یعنی با دعوت کاربران جدید، پاداش بیشتری دریافت خواهید کرد.
- فقط کاربران به اپلیکیشن ارزش میدهند. مشاهدهی تبلیغات و غیره یک راه درآمدزایی برای گردانندگان پروژه هست اما تا اینجا به کاربران چیزی تعلق نگرفته است.
- پای نتورک در حال حاضر سیستم احراز هویت دارد. سیستمی که بهخودیخود اشکالی ندارد، اما چنانچه وعدهی کسب سود پشت آن باشدو اقدامی برای آن وجود نداشته باشد، یک هشدار مهم است که نشان میدهد گردانندگان پروژه به دنبال جمعآوری اطلاعات هستند.
روز ۲۷ اردیبهشت سال ۱۴۰۰، کوین تلگراف گزارش کرد که ۱۷ گیگابایت از اطلاعات شخصی کاربران اپلیکیشن پای نتورک درز کرده است. اطلاعات شناسایی حدود ۱۰ هزار شهروند ویتنامی، شامل آدرس منزل، شمارهی تلفن و آدرس ایمیل در این لو رفتن اطلاعات برای فروش ارائه شده است. فروشنده معادل ۹ هزار دلار بیت کوین یا لایت کوین درخواست کرده است.
۵- بریج اوراکل

رمزارز بریج اوراکل در سال ۲۰۲۰ بهعنوان یک توکن بر بستر بلاکچین ترون معرفی شد. این رمزارز در نظر بسیاری از متخصصان حوزهی بلاکچین و ارز دیجیتال یک شتکوین (کوین بیارزش) بود. بریج اوراکل به جز شت کوین بودن، ایرادات دیگری هم داشت که آن را در لیست طرحهای پانزی جای میدهد.
علامتهای هشدار بریج اوراکل
- وایت پیپر این رمزارز واضح و روشن نیست. اهداف بریج اوراکل دقیق توضیح داده نشدهاند.
- شکل عرضهی توکن نامتناسب بود. بیش از ۹۰ درصد از توکن بریج اوراکل در چند کیف پول محدود ذخیره شده بودند.
- توسعه دهندگان بریج اوراکل هیچ فعالیتی درGitHub که بهعنوان یک مرجع مهم برای میزبانی پروژههای توسعهدهندگان محسوب میشود، ندارند.
- تنها سه ماه بعد از عرضه، این توکن یک پامپ قیمتی بزرگ را تجربه کرد که هیچ منطقی از آن حمایت نمیکرد.
توکن بریج اوراکل با بازداشت خالق آن، یک دامپ قیمتی ۷۰ درصدی را تجربه کرد. بسیاری از کاربران طرفدار این توکن که به BridgeArmy معروف بودند، حالا یک ضرر مهم را تجربه کردهاند. اسکم و پانزی بودن ۱۰۰ درصدی این ارز تا زمان حکم قطعی دادگاه مشخص نخواهد شد. اما تا آن زمان این پروژه چندین پرچم قرمز خود را نمایان کرده است.
۶- پلاس توکن

پلاس توکن یکی از طرحهای پانزی معروف بود که در آپریل ۲۰۱۸، شهروندان چین و کره جنوبی را هدف قرار داد. این پروژه به کاربرانی که از کیف پول اختصاصی آن استفاده میکردند، وعده سود ماهانه میداد. بهعلاوه یک توکن به نام پلاس نیز توکن بومی پروژه بود. کل ارزی که پروژهی پلاس توکن کلاهبرداری کرد، حدود ۲.۹ میلیارد دلار ارزش داشت. زمانی که این پروژه در سال ۲۰۱۹ شروع به فروش بیت کوینهای سرقتی کرد، قیمت بیت کوین یک سقوط مهم را تجربه کرد.
علامتهای هشدار پلاس توکن
- وعده سود بالای ماهانه بدون ریسک
- توکن قابل استخراج بدون برنامه یا ارزشافزوده مشخص
- درخواست سرمایهگذاری بلندمدت
- اخبار انتقالات ارز دیجیتال به کیف پولهای ناشناس
در آگوست سال ۲۰۱۹ حدود ۷۸۹ هزار اتریوم از پلاس توکن به یک آدرس کیف پول ناشناس منتقل شد. پروژهی پلاس توکن در زمان فعالیت خود در بین شهروندان چین و کره جنوبی بسیار محبوب شد. این پروژهها در لیست سرمایهگذاریهای پر بازده از دید مردم قرار گرفت و بازخوردهای مثبت به آن زیاد بود.
در جولای سال ۲۰۱۹ دولت چین ۸۲ عضو فعال این پروژه را دستگیر کرد. ۲۷ تخلف بزرگ مالی در پرونده این افراد ثبت شده بود.
برای آشنایی با ارز دیجیتال اتریوم بخوانید.
پانزی و راهی برای نفوذ در سرمایهگذاریهای ارز دیجیتال
لیست پروژههای اسکم و پانزی بسیار طولانیتر از این آن است که در یک مقاله جای بگیرند، اما ما در این مطلب مهمترین نشانههای هر طرح پانزی (پرچمهای قرمز – Red Flags) را توضیح دادیم. تلاش کردیم تا هر نکتهای که میتواند برای شناخت پروژه های پانزی کمک میکند به شما کمک کند را در میان بگذاریم. اگرچه بیت کوین و خود بازارهای ارز دیجیتال یک طرح پانزی نیستند، اما راه نفوذ در آن کم نیست. از این جا به بعد این شما هستید که باید درباره سرمایهگذاری در پروژههای زودبازده یا پربازده تصمیم بگیرید. اگر سؤالی در مورد این پروژهها دارید، ما در بخش نظرها منتظر پیام شما هستیم.
طرح پانزی، یک طرح سرمایهگذاری با وعدهی بازگشت سرمایه سریع و زیاد برای سرمایهگذاران اولیه است. در واقع این طرح نوعی کلاهبرداری است که در آن کلاهبرداران پول سرمایهگذاران را میدزدند و با وعده بازگشت سود و سرمایه، به سرمایهگذار، زنجیره کلاهبرداری خود را ادامه میدهند.
پرچمهای قرمز هشدار طرح پانزی شامل وعده نرخ بازگشت سرمایه بالا و بدون ریسک، بازدهی مداوم و بیش از حد، پروژههای غیررسمی و ثبت نشده، استراتژیهای پیچیده و غیرقابلفهم و مشکل در نقدکردن سرمایه است.
عبارت کلاهبرداری پانزی اولینبار در سال ۱۹۱۹ بعد از کلاهبرداری شخصی به نام چارلز پانزی استفاده شد. هرچند عمر این نوع کلاهبرداری به اواخر قرن نوزدهم میرسد. در قرن نوزدهم هم افرادی به نام آدل اسپیتزدر در آلمان و سارا هاو در ایالات متحده یک کلاهبرداریهایی که کاملاً مشابه طرح پانزی بود را ترتیب داده بودند، اما ابعاد کلاهبرداری و مشکلاتی که به وجود آورد بهاندازه طرح پانزی گسترده نبود. پانزی یک فرد ایتالیایی بود که به وعده اینکه میتواند پول مشتریانش را در عرض ۹۰ روز دوبرابر کند، کلاهبرداریهای بسیار زیادی انجام داد.
پروفایل واتس آپ من خانمی ظاهر شدباوعده دادن سودزیاد،لینک شرکت Swiss corporate راارسال کردودر ۳ پلن،BTCکار میکرد.من در اثر عوامل فراوان و دخالت اطرافیان و حرص وطمع زیاد،داشتن کسالت،فرصت فکر وشک کردن نه داشتم,با باور بالاروز چهار، لینک را باز،سرمایه گذاشتم.باگذشت سه ماه،حسابم رابا بهانه، تهدیدغیر فعال.اکنون سرمایه ام رانمیدهند۳۰۰دلار هم میخواهند دوباره فعال کنند،برداشت راآزاد کنند،آنهم باز تله است
چکارمیتوانم بکنم؟ کمکم فرمائید.
سلام
وقت شما به خیر
داوود جان تمام پیشنهادات سرمایه گذاری که در شبکه های اجتماعی با وعده سودهای نجومی میشود، کلاهبرداری و با هدف سرقت دارایی افراد است. هرگز به چنین پروژه هایی لحظهای فکر نکنید و پیشنهاد میکنیم از پرداخت پول بیشتر برای فعال کردن حساب یا غیره بپرهیزید.
سپاس از همراهی شما
سلام
من تو یک پلتفرم شرط بندی معکوس فوتبال به نام *** شرکت کردم گه روزانه سه تا چهار درصد سود میده البته باید برنامه بازیها رو دنبال کردو بازی رو روزانه طبق پیشبینی اعلامی از طرف تیم خریداری کرد. الان حدود دو ماه گذشته و سرمایه اولیه ده دلاری من به صد دلار افزایش پیدا کرده و چند بار هم خیلی به سادگی با قرار دادن شماره کارت بانکی یا برنامههای معاملات رمز ارز برداشت تتر زیانجام دادم. خواستم بدونم در این مورد اطلاعاتی دارید؟ آیا پانزی هست؟
ممنون و سپاسگزار از پاسخگوییتون
سلام
وقت شما به خیر
ما اطلاعات زیادی در خصوص این پلتفرم نداریم و ممکن است در آینده به یک طرح پانزی یا کلاهبرداری تبدیل شود. اما به طور کلی توصیه ما این است که از واریز وجوه (خصوصا مبالغ بالا) به پلتفرمهای خارجی (حتی پلتفرمهای قابل اطمینان) خودداری کنید. زیرا علاوه بر مساله کلاهبرداری، وجود تحریمهای مالی و عدم سرویس دهی به کاربران ایرانی، ممکن است در آینده برای برداشت دارایی ها مشکل ساز شود.
سپاس از همراهی شما
سلام ببخشید سایت *** هرچقدر میتوانیم پول بزاریم در سایت بعد روزی فقط ۵۰ تا تبلیغات در سایت باید ببینیم بیشتر نمی شود که آن پولی که گذاشتی روزی ۲/۵درصد سود می دهد ۵ سال سابقه دارد و افرادی زیادی به سود رسیدن و هرموقع هم بخواهیم میتوانیم پول و سود خودمان را برداریم
به نظر شما کلاهبرداریه ممنون از راهنمایی تون
سلام
وقت شما به خیر
بهتر است برای استفاده از وبسایت های فاست (Faucet) و تبلیغاتی، آن دسته پلتفرمهایی که نیاز به سرمایه گذاری اولیه ندارند را انتخاب کنید.
توجه داشته باشید که پلتفرمهای کلاهبرداری زیادی در این حوزه وجود فعالند که یا با عدم بازپرداخت پول کاربران و یا سرقت عبارات بازیابی کیف پولها موجب ضررهای جبران ناپذیری میشوند. بنابراین پیشنهاد ما عدم استفاده از این پلتفرمها و یا حداقل استفاده از پلتفرمهای کم ریسک تر (آنهایی که نیاز به سرمایهگذاری اولیه ندارند) است.
سپاس از همراهی شما
دوستان عزیز حواستون به این دو سایت باشه به هیچ وجه فریبشون نخورید.
financegloballtd
Assetboostlimited
شرکت مالی Jura محدود خوب است. سود روزانه ۳.۳ درصدی هر روز مانند یک برنامه سرمایه گذاری استاندارد ارائه می دهد که توسط آژانس سرمایه گذاری ارزهای دیجیتال سوئیس رتبه بندی می شود.
اطلاعاتی درباره این شرکت دارید ؟،🖕🖕
سلام
وقت شما به خیر
علی عزیز با تعدد شرکتهای مختلف سرمایهگذار کریپتو و وجود سایتهای کلاهبرداری زیاد در سالهای اخیر که برخی از آنها برای کاربران ایرانی مشکلاتی را ایجاد کردهاند، ما از ذکر نام شرکت به خصوصی برای سرمایه گذاری، خرید یا فروش رمزارز معذوریم. شما به عنوان شخص سرمایهگذار همیشه باید ریسکهای موجود برای سرمایهگذاری در یک “شرکت خارجی” مانند تحریمهایی که احتمالا برای کاربران ایرانی لحاظ میکنند را به دقت بسنجید و در پایان تصمیمگیری کنید.
سپاس از همراهی شما
سلام میخواستم ببینم شرکت fsbcompany
معتبر و قانونی هست البته روی صحبتم و سوالم از پلتفرم تتر هست که میگن تازه راه اندازی کرده
و تمام قوانینی که توی این پلتفرم وجود دارد برعکس این شرکت های غیرقانونی و کلاهبرداری هست
سلام
وقت شما به خیر
احمد عزیز با تعدد شرکتهای مختلف سرمایهگذار کریپتو و وجود سایتهای کلاهبرداری زیاد در سالهای اخیر که برخی از آنها برای کاربران ایرانی هم مشکلاتی را ایجاد کردهاند، ما از ذکر نام شرکت به خصوصی برای سرمایه گذاری، خرید یا فروش رمزارزها معذوریم. شما به عنوان شخص سرمایهگذار همیشه بایدجوانب و ریسک موجود برای سرمایهگذاری خود در یک شرکت خارجی را به دقت بسنجید و در پایان بر اساس یافته های خود تصمیمگیری کنید.
سپاس از همراهی شما
سلام نظرتون راجب به سایت تیمز چیه؟
سلام
وقت شما به خیر
نام این سایت در بین پلتفرمهای مطرح ارز دیجیتال نیست و متاسفانه ما هم اطلاعات زیادی در مورد اعتبار و پیشینه آن نداریم. ضمن اینکه ما در مورد ارایه پیشنهاد سرمایه گذاری و یا نظر برای پلتفرمی خاص معذوریم. در پایان این شما هستید که باید بر اساس اطلاعات کسب شده خود تصمیم به استفاده از یک پلتفرم بگیرید.
سپاس از همراهی شما