مقالات ارز دیجیتال

اهمیت اتریوم؛ آشنایی با عوامل افزایش اعتبار اتریوم

ارز دیجیتال اتریوم در دنیای کریپتوکارنسی یکی از محبوب‌ترین و پرطرفدارترین ارزهای دیجیتال موجود در بازار است. این رمز ارز در جایگاه دوم این بازار قرار دارد. به همین دلیل است که با عنوان «ملکه رمز ارزها» نیز شناخته می‌شود. ارزش اتریوم از زمان ارائه آن تا کنون، یک روند صعودی ثابت داشته است. اگر به نمودارهای موجود نگاه کنید متوجه خواهید شد که این رمز ارز با وجود تمام فراز و فرودهایی که داشته است، متوقف نشده است و روند روبه‌رشد خود را ادامه می‌دهد.

در پاسخ به سوال اتریوم چیست، می‌توان این شبکه را به عنوان شبکه بلاکچینی غیرمتمرکز و منبع باز معرفی کرد که زمینه‌ای برای ایجاد برنامه‌های غیرمتمرکز و اجرای قراردادهای هوشمند نیز فراهم کرده است. شبکه اتریوم کاربردهای نوینی از فناوری بلاکچین را به دنیای کریپتوکارنسی معرفی کرده است و اهداف بلند مدت زیادی در این زمینه دارد. در ادامه این مقاله به بررسی اعتبار اتریوم و اهمیت آن در دنیای ارزهای دیجیتال خواهیم پرداخت.

دلایل اهمیت اتریوم

ارز دیجیتال اتریوم که با نماد اختصاری “ETH” نمایش داده می‌شود، جزو نسل دوم رمز ارزها است. اعتبار اتریوم در حال حاضر این ارز دیجیتال را در جایگاه دوم بازار قرار داده است. شبکه بلاکچین اتریوم فعالیت خود را با اهداف بلند مدت زیادی آغاز کرد. چشم‌انداز جاه‌طلبانه‌ای که توسعه دهندگان اتریوم برای آینده این رمز ارز در نظر داشتند باعث شد تا به کاربران خود، کنترل و اختیار بیشتری روی اموالشان بدهند. از همین رو پلتفرم اتریوم در دنیا با نام «کامپیوتر جهانی» یا “World Computer” نیز شناخته می‌شود.

اتریوم، دومین ارز دیجیتال محبوب

سرورهای متمرکزی که در شبکه اتریوم وجود دارند می‌توانند با هزاران یا میلیون‌ها گره (Node) جایگزین شوند. گردهمایی این گره‌ها در کنار یکدیگر باعث شکل گرفتن یک کامپیوتر جهانی می‌شود. نکته مهم دیگری که وجود دارد این است که نودهای شبکه اتریوم توانایی ذخیره کردن چیزی بیشتر از جزییات یک تراکنش را دارند. در واقع اطلاعتی مثل وضعیت (State)، پیگیری (ردیابی)، برنامه‌های کاربردی (مثل تراز هر کاربر و کدهای قرارداد هوشمند) و اطلاعات کنونی روی این نودها ذخیره می‌شود.

بررسی اعتبار اتریوم و پیش بینی روند تغییر آن در آینده جزو یکی از اصلی‌ترین کارهای کارشناسان این حوزه است. شبکه اتریوم به عنوان یک پلتفرم نرم افزاری منبع باز و قابل برنامه ریزی بستری فراهم کرده است تا برنامه‌های غیرمتمرکز مبتنی بر بلاکچین بتوانند در آن فعالیت کنند. علاوه بر این تمام تراکنش‌ها و معاملات ارزی در اتریوم به صورت فرد به فرد انجام می‌شود. همچنین خوب است بدانید که قراردادهای هوشمند در این شبکه می‌توانند بدون نظارت و دخالت نهادها و سازمان‌های خاص اجرا شوند.

تمام این موارد جزو اصلی‌ترین دلایلی بودند که باعث محبوبیت اتریوم بین کاربران شده‌اند. در این میان اشاره به این نکته هم خالی از لطف نیست که امکان ساخت توکن بر بستر اتریوم نیز یکی دیگر از مواردی است که اعتبار اتریوم را بین کاربران افزایش داده و باعث افزایش میزان محبوبیت آن شده است.

شبکه اتریوم، پلتفرمی منبع باز بر پایه بلاکچین

نوآوری‌های اتریوم

نقشه راه اتریوم یکی از مهم‌ترین عواملی است که در حفظ اعتبار اتریوم و محبوبیت آن بین کاربران مؤثر بوده است. به عبارتی می‌توان گفت که ارز دیجیتال اتریوم از طریق تکنولوژی و نقشه راه خود می‌تواند روند روبه‌رشد خود را در آینده نیز به همین خوبی حفظ کند. حدودا از سال ۲۰۲۱ بود که اکثر تریدرها نسبت به این روند صعودی دید مثبتی پیدا کردند. اصلی‌ترین دلیل این موضوع هم علاقه‌مند شدن سرمایه گذاران نهادی به این ارز دیجیتال و ضعیف شدن بازار اقتصاد جهانی بود.

یکی از عوامل دیگری که باعث حفظ اعتبار اتریوم بین کاربران در بازار ارزهای دیجیتال شده است این است که از آن به عنوان یک عامل بزرگ برای پیشرفت بلاکچین یاد می‌شود. این شبکه میزبانی برای اجرایی شدن اکثر شبکه‌های غیرمتمرکز بوده است و کاری بیشتر از پردازش تراکنش‌های ارزی ساده را انجام می‌دهد. ماشین مجازی اتریوم (EVM) نیز به عنوان یکی از اصلی‌ترین المان‌های ساختار این شبکه تأثیر زیادی روی این موضوع داشته است.

افزایش محبوبیت NFTها

یکی دیگر از دلایلی که باعث حفظ اعتبار اتریوم شده این است که شبکه اتریوم بستری برای بازی‌های کریپتویی فراهم کرده است. بازار NFTها یا توکن‌های غیر قابل تعویض در دنیای کریپتوکارنسی طرفداران زیادی پیدا کرده است. زیرا بسیاری از افراد با معامله این توکن‌ها به سودهای کلانی رسیده‌اند.

افزایش محبوبیت NFTها و اعتبار اتریوم

از طرف دیگر اکثر NFTها توکن‌های غیر مثلی هستند که با استاندارد ERC-21 ساخته می‌شوند. بنابراین امکان معامله کردن آن‌ها با ارز دیجیتال اتریوم وجود دارد. به عبارت دیگر می‌توان اینگونه نتیجه گرفت که افزایش اعتبار اتریوم رابطه مستقیمی با افزایش میزان محبوبیت NFTها دارد. ورود اتریوم به دنیای توکن‌های غیرقابل تعویض یکی از سیاست‌مدارانه‌ترین تصمیمات این شبکه بود. زیرا بازار NFTها هر روز بیشتر از دیروز مورد توجه هنرمندان بزرگ و تریدرهای حرفه‌ای قرار می‌گیرد و این موضوع می‌تواند تأثیر زیادی روی افزایش طرفداران بلاکچین اتریوم داشته باشد.

قراردادهای هوشمند

یکی از اصلی‌ترین و مهم‌ترین نوآوری‌های اتریوم این است که تبدیل به پلتفرمی میزبان برای اجرای قراردادهای هوشمند شده است. در واقع تمام قراردادهای هوشمند بر بستر بلاکچین می‌توانند بدون حضور واسطه و نظارت شخص سوم در شبکه اتریوم اجرا شوند. گاوین وود (Gavin Wood) اعتقاد دارد که اعتبار اتریوم به گونه‌ای برنامه‌ریزی‌شده است که با گذشت زمان و متناسب با میزان محبوبیت آن بین کاربران افزایش یابد. او شبکه اتریوم را یک کامپیوتر برای کل جهان معرفی کرده است که از نظر تئوری، توانایی اجرای تمام برنامه‌های غیرمتمرکز را به شکلی قوی‌تر، ایمن‌تر و مقاوم‌تر خواهد داشت.

استاندارد ERC-20

یکی دیگر از دلایل محبوبیت و اعتبار اتریوم بین کاربران این است که بلاکچین این شبکه به کمک استاندارد ERC20 خود می‌تواند تمام ارزهای دیجیتالی که تحت عنوان «توکن» شناخته می‌شوند را پشتیبانی کند. تاکنون تعداد بسیار زیادی از توکن‌های مبتنی بر استاندارد ERC20 در شبکه اتریوم ایجاد شدند که حدود ۴۰ ارز دیجیتال از بین آن‌ها در لیست ۱۰۰ ارز رمزنگاری شده برتر جهان قرار دارد.

اتریوم و ارزهای مبتنی بر استاندارد ERC20

بروزرسانی اتریوم

یکی دیگر از عوامل مؤثر در اعتبار اتریوم از نظر بسیاری از کارشناسان، بروزرسانی بزرگ این شبکه است. زمانی که خبر مرج اتریوم و ارائه نسخه جدید این شبکه در بازار ارزهای دیجیتال پخش شد، بسیاری از افراد اعتقاد داشتند که تأثیر اتریوم روی بازار رمز ارزها بیش از پیش خواهد شد. حتی برخی از کارشناسان بر این عقیده بودند که اتریوم در آینده تبدیل به ارزی بهتر و محبوب‌تر از بیت کوین تبدیل خواهد شد.

راهکارهای لایه ۲ اتریوم که قبل از تکمیل بروزرسانی این شبکه ارائه شدند نیز جزو نوآوری‌هایی بودند که این شبکه از خود نشان داد. این راهکارها توانستند اصلی‌ترین مشکلات شبکه اتریوم را که شامل مقیاس پذیری پایین و کارمزد بالا بود حل کنند. در نهایت این بروزرسانی تغییرات بزرگ و ارزشمندی در سیستم و اعتبار اتریوم ایجاد می‌کند که ضمن این تغییرات مقیاس پذیری و سرعت انجام تراکنش‌ها بیشتر و کارمزد و هزینه گس تراکنش‌ها نیز به مراتب کمتر خواهد شد.

جایگاه فاندامنتال اتریوم

بررسی اعتبار اتریوم از زمان ارائه آن تا کنون به ما نشان می‌دهد این ارز دیجیتال دیدگاهی هدفمند دارد و چیزی فراتر از یک شبکه بلاکچینی ساده خواهد بود. اتریوم به عنوان اولین رقیب اصلی بیت کوین شناخته شده است. همچنین این شبکه اولین پروژه‌ای است که کاربردهای جدید و متفاوتی از فناوری بلاکچین را مطرح کرد. این رقابت تنگاتنگ اتریوم و بیت کوین برای اولین بار در سال ۲۰۱۷ مشاهده شد.

کاربردهای جدید فناوری بلاکچین و شبکه اتریوم

پروژه اتریوم در سال ۲۰۱۴ و توسط فردی به نام ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin) و تیم بزرگی از افراد متخصص ارائه شد. این نسخه از اتریوم تحت عنوان نسخه آزمایشی شروع به فعالیت کرد و سپس در سال ۲۰۱۵ نسخه اولیه آن ارائه شد. به‌روزرسانی‌های شبکه اتریوم طی سال‌های متوالی یکی از مهم‌ترین عواملی بود که اعتبار اتریوم را در بازار ارزهای دیجیتال حفظ کرد. آخرین برنامه بروزرسانی این شبکه که با عنوان بروزرسانی بزرگ اتریوم شناخته می‌شود در حال اجرا است. در انتهای این بروزرسانی با نسخه جدیدی از اتریوم به نام اتریوم ۲ مواجه خواهیم شد که نسخه بهبود یافته این شبکه است.

روش کار اتریوم

برای اینکه با روش کار اتریوم آشنا شوید خوب است کمی به اتفاقی که در وب سایت‌های اینترنتی رخ می‌دهد توجه کنید. زمانی که شما قصد ثبت نام در یک سایت اینترنتی را دارید اطلاعات خود را برای ثبت نام وارد می‌کنید. این اطلاعات در کامپیوترهای مخصوص آن سایت که «سرور» نام دارند ذخیره می‌شود. اکثر این سرورها توسط شرکت‌های بزرگی مثل گوگل و مایکروسافت اداره می‌شوند. اما این کنترل دو مشکل اساسی دارد. اولین مشکل موجود هزینه‌های بالا و دومین مشکل کاهش امنیت کاربران به دلیل قرار دادن اطلاعات آن‌ها در اختیار این شرکت‌ها است.

فعالیت سیستم‌ها بدون شرکت‌های واسط

اتریوم اولین شبکه‌ای بود که توانست بستری ایجاد کند که سیستم‌های کامپیوتری بدون نیاز به شرکت‌های واسط مثل گوگل و … بتوانند به فعالیت خود ادامه دهند. غیرمتمرکز بودن این شبکه باعث شده تا برنامه‌ها و اپلیکیشن‌های مختلف روی شبکه‌ای از کامپیوترهای شخصی ایجاد شوند. اتفاقا ایده و هدف اصلی شبکه اتریوم که باعث افزایش اعتبار اتریوم نیز شده است این بود که هر فردی به تنهایی و بدون نیاز به مجوز نهاد یا سازمان خاصی، بتواند اپلیکیشن مورد نظر خود را ایجاد کند.

امنیت شبکه اتریوم

شبکه بلاکچین اتریوم یک شبکه غیر متمرکز است. این موضوع از زوایای مختلف ممکن است مزایا و معایب متفاوتی داشته باشد. غیر متمرکز بودن اتریوم باعث می‌شود تا هیچ نهاد یا سازمانی به عنوان شخص سوم روی فعالیت‌ها و معاملات کاربران نظارت نداشته باشد. در واقع اتریوم سعی دارد تا قدرت را از شبکه‌های بزرگ و جهانی واسط بگیرد و به دست کاربران آن‌ها دهد. اما این موضوع از جهاتی دیگر ممکن است دردسر ساز باشد.

در شبکه‌ای که هیچ نهاد نظارتی روی آن کنترل ندارد، امکان پیگیری وجود ندارد. در صورتی که شما حین انجام معاملات و تراکنش‌های ارزی خود با مشکلی مواجه شوید، امکان گزارش آن مشکل به هیچ سازمانی وجود ندارد. به عبارتی اختیار و مسئولیت تمام امور در این شبکه بر عهده خود کاربران خواهد بود.

افزایش امنیت شبکه اتریوم با اتریوم ۲

نکته مهم دیگری که درباره امنیت و اعتبار اتریوم وجود دارد این است که ارائه نسخه جدید این شبکه و رونمایی از اتریوم ۲ می‌تواند تا حد زیادی در افزایش امنیت شبکه تأثیرگذار باشد. در سال ۲۰۲۰ و پس از اجرای فاز صفر بروزرسانی اتریوم ۲، امکان استیکینگ یا سهام گذاری در شبکه اتریوم فراهم شد. به عبارتی کاربران این امکان را داشتند که بعد از خرید اتر و قفل کردن آن در قراردادهای هوشمند موجود در شبکه به عنوان یک ماینر فعالیت کنند. این موضوع تا حد زیادی به امن‌تر شدن شبکه اتریوم نیز کمک کرد.

اتریوم، رمز ارزی مهم در بازار ارزهای دیجیتال

احتمالا تا کنون نسبت به اعتبار اتریوم و محبوبیت آن در بازار مطمئن شده‌اید و از دلایل اهمیت اتریوم نیز به خوبی آگاه شده‌اید. اتریوم ارز دیجیتال قدرتمندی است که با وجود تمام چالش‌ها و مشکلاتی که دارد از پا نیفتاده است و روز به روز به دنبال راهکارهای جدیدی برای بهبود عملکرد خود است. کند بودن سرعت تراکنش‌ها به دلیل مقیاس پذیری پایین شبکه یکی از اصلی‌ترین مشکلات این شبکه است که تیم توسعه دهنده آن به خوبی توانسته با آن مواجه شود.

یکی از اصلی‌ترین دلایل اهمیت اتریوم در بازار رازهای دیجیتال، همین روحیه امیدوار و جاه‌طلب تیم توسعه دهنده آن است. بسیاری از کارشناسان حوزه کریپتوکارنسی پس از سال ۲۰۲۰ و رشد ناگهانی این ارز دیجیتال اعتقاد دارند که اعتبار اتریوم در آینده جایگاه بسیار بهتری در بازار رمز ارزها پیدا خواهد کرد. حتی اکنون نیز با نگاهی به نمودارها می‌توان متوجه شد که اعتبار اتریوم با تمام فراز و فرودهایی که تجربه کرده است، همچنان روند صعودی خود را حفظ کرده است.

دیدگاه شما به بهبود مطالب والکس کمک می‌کند.

به این مطلب چه امتیازی می‌دهید؟

میانگین امتیارها: ۰ / ۵. مجموع آرا: ۰

کارشناس روانشناسی با گرایش صنعتی و سازمانی، مدیر تیم تولید محتوای نقطه ویرگول
نوشته های مشابه
اشتراک در
اطلاع از
guest
ایمیل شما نمایش داده نمی شود
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
دکمه بازگشت به بالا