آموزش ابزارهاآموزش تریدمنتخب سردبیر

مقایسه معاملات مارجین و معاملات مارجین هوشمند والکس: کدام یک برای شما مناسب‌تر است؟

صرافی ارز دیجیتال والکس در روزهای پایانی فروردین ماه ۱۴۰۴، از محصول جدید خود به نام معاملات تعهدی یا مارجین هوشمند (Smart Margin) رونمایی کرد. این محصول، انجام معاملات مارجین را برای طیف گسترده‌تری از کاربران امکان‌پذیر کرده است. قبل از آن نیز مدت‌ها بود که امکان انجام معاملات تعهدی با نسبت اعتبار حداکثر ۱۰ را برای کاربران حرفه‌ای‌تر و ریسک‌پذیرتر خود فراهم کرده بودیم. 

در‌حالی‌که هر دو روش، از منطق یکسان حاکم بر معامله تعهدی یعنی استقراض پول از صرافی و گشایش موقعیت معاملاتی با ارزش بیشتر از سرمایه یا وثیقه اولیه استفاده می‌کنند، اما تفاوت‌هایی نیز دارند. این تفاوت‌ها سبب شده‌اند که هریک نیازهای کاربران متفاوتی را برآورده سازند.

در این مقاله، به بررسی تفاوت‌های دو محصول معاملات مارجین و معاملات مارجین هوشمند صرافی ارز دیجیتال والکس می‌پردازیم. در پایان نیز شما را درخصوص انتخاب هریک از آن‌ها راهنمایی خواهیم کرد. پیش از آن اما توضیحی مختصر در رابطه با شباهت‌های آن‌ها ارائه می‌کنیم. اگر به دنبال کسب سود حداکثری و هوشمند از نوسانات بازار ارز دیجیتال هستید، با ما همراه شوید.

شباهت‌های معامله تعهدی و تعهدی هوشمند والکس

تفاوت معامله مارجین و اسمارت مارجین هوشمند والکس

در هر دو صفحه معامله تعهدی و معامله تعهدی هوشمند والکس، کاربر با حداقلی مشخص از وثیقه، وارد موقعیت معاملاتی شده و با ضریب اعتبار ۱٫۵ تا ۱۰ برابری از والکس وام دریافت می‌کند. به‌این‌ترتیب، مشخص است که احتمال و مقدار سود و زیان احتمالی شما در هر دو روش برابر بوده و به‌درستی پیش‌بینی تان از نوسان بازار و نسبت اعتبار دریافتی‌تان بستگی دارد. 

همچنین کوین‌ها و بازارهای معاملاتی یکسانی اعم از تومانی و تتری برای هر دو روش در اختیار شما قرار دارند. در حال حاضر، محدوده وثیقه کاربر نیز برای گشایش موقعیت تعهدی یا تعهدی هوشمند بین ۳۰۰ هزار تا ۱۰ میلیون تومان است.

با این مقدمه، در ادامه به تفاوت‌های معامله مارجین و اسمارت مارجین والکس می‌پردازیم.

۶ تفاوت مارجین و مارجین هوشمند والکس

تفاوت‌های دو ویژگی معامله مارجین و معامله مارجین هوشمند والکس در مواردی مانند روش‌های سفارش‌گذاری، تنظیمات، رابط کاربری و مدیریت موقعیت‌هاست. در ادامه آن‌ها را شرح می‌دهیم.

تعیین قیمت ورود به موقعیت

در معامله تعهدی والکس، این امکان را دارید که مانند معاملات اسپات، قیمت ورود به موقعیت را خودتان تعیین کنید.

قیمت ورود در معامله مارجین

اما در معامله تعهدی هوشمند، قیمت ورود به موقعیت، به‌صورت خودکار توسط صرافی و بر اساس قیمت‌های جهانی تعیین می‌شود. این موضوع از جهتی کار را برای تریدر آسان کرده و از طرفی ممکن است سود او را محدود نماید.

تعیین قیمت ورود در معامله تعهدی هوشمند

در حال حاضر در صفحه معامله تعهدی والکس، نمودار قیمت جفت‌ارزها به تفکیک دو بازار جهانی و بازار والکس با اتصال به تریدینگ ویو و کلیه ابزارهای تحلیل تکنیکال در اختیار کاربران قرار دارد. همچنین نمودار عمق بازار و اوردربوک نیز برای تعیین حساب شده‌تر نقطه ورود به معامله و تحلیل بهتر ارائه شده است.

تفاوت مارجین و اسمارت مارجین صرافی والکس

اما در صفحه معاملات تعهدی هوشمند و با هدف ساده‌سازی این روش برای کاربران مبتدی‌تر، تنها نمودار قیمت رمزارز در ۲۱ روز اخیر ارائه شده که درک آن نسبت به نمودار شمعی، ساده‌تر است. وضعیت موقعیت‌های اتخاذ شده توسط کاربران نیز با حذف جزئیات اوردربوک و به شکل یک نمودار گرافیکی تحت عنوان پیش‌بینی دیگر کاربران نمایش داده می‌شود.

مقایسه تعهدی و تعهدی هوشمند

تفاوت روند ورود به موقعیت لانگ یا شورت

با ورود به بخش معامله تعهدی والکس، نوع موقعیت را باید از بین منوهای لانگ (خرید) و شورت (فروش) انتخاب نمایید. اما در صفحه اول معامله تعهدی هوشمند، یک سوال ساده پیش روی شما قرار دارد: به‌نظر شما قیمت کوین مورد نظر در ۲۱ روز آینده چه تغییری می‌کند؟ برای پاسخ به این سوال، یک نشان‌گر گرافیکی در اختیار شما قرار دارد. با حرکت دادن نشان‌گر به منطقه سبز، یعنی پیش‌بینی صعود قیمت، وارد موقعیت لانگ و با حرکت دادن آن به منطقه قرمز، یعنی پیش‌بینی افت قیمت، وارد موقعیت شورت می‌شوید. به‌این‌ترتیب برای کاربران مبتدی‌تر، ماهیت و منطق معامله تعهدی نیز ملموس‌تر شده است.

تعیین موقعیت در اسمارت مارجین والکس

تفاوت روند تعیین وثیقه و نسبت اعتبار

در بخش معامله تعهدی والکس، کاربر به دلخواه خود، نسبت اهرم ۱٫۵ تا ۱۰ برابری را برای دریافت اعتبار و گشایش موقعیت معاملاتی انتخاب می‌کند.

نسبت اعتبار در معامله تعهدی والکس

اما در معامله تعهدی هوشمند، این نسبت بر اساس یک فرمول هوشمند تعیین می‌شود. در این فرمول، شاخص‌های وثیقه اولیه و نسبت حد ضرر و حد سود کاربر دخیل هستند. با کاهش اختلاف حد سود و حد ضرر، حداقل وثیقه نیز افزایش می‌یابد. از طرفی با افزایش وثیقه نیز طبیعتا نسبت اعتبار دریافتی کاربر بیشتر خواهد شد. این روش، مزیت مهم کاهش ریسک معامله را به همراه دارد؛ اما برای کاربران ریسک‌پذیرتر می‌تواند محدودکننده‌تر باشد.

وثیقه در معامله هوشمند تعهدی والکس

تفاوت روند تعیین قیمت هدف و لیکوییدیشن

درست مطابق منطق معاملات مارجین، پتانسیل سود شما در هر دو موقعیت لانگ و شورت در معاملات تعهدی والکس تا زمان باز بودن موقعیت، یعنی ۲۱ روز، بی‌نهایت است و پتانسیل ضرر هم برابر با کل وثیقه‌تان خواهد بود. طبیعتا هرچه نسبت اعتبار بیشتری داشته باشید، شانس سود و زیان شما هم با هر نوسان کوچک، بیشتر می‌شود.

بنابراین به‌طور پیش‌فرض، قیمت هدفی برای بسته شدن موقعیت در معامله تعهدی والکس وجود ندارد. قیمت لیکویید شدن نیز بر اساس نسبت اعتبارتان قابل محاسبه است. البته می‌توانید با تعیین حد سود در قسمت تنظیمات پیشرفته، در حقیقت یک قیمت هدف برای خروج از موقعیت معاملاتی تعیین کنید. تعیین حد ضرر نیز از لیکویید شدن کل وثیقه شما جلوگیری می‌کند. والکس برای این منظور، ماشین حسابی نیز در اختیارتان قرار می‌دهد. پس از تعیین وثیقه و نسبت اعتبار نیز اعتبار دریافتی‌تان به‌صورت خودکار محاسبه شود.

قیمت هدف و لیکوییدیشن در معامله تعهدی

اما سازوکار تعیین این قیمت‌ها در معامله تعهدی هوشمند والکس، کمی متفاوت‌تر، ساده‌تر و عینی‌تر است. با کشیدن نشان‌گر پیش‌بینی، قیمت کوین مورد نظر خود و نیز با توجه به حدود سود و ضرر تعیین‌شده، در حقیقت قیمت هدف و قیمت لیکوییدیشن، سقف اعتبار و حدود وثیقه با استفاده از یک فرمول هوشمند به‌صورت خودکار تعیین می‌شود.

تفاوت کارکرد حد سود و حد ضرر

یکی از مهم‌ترین تفاوت‌های معامله تعهدی و تعهدی هوشمند والکس، کارکرد دو ابزار حد سود و حد ضرر در هریک از آن‌هاست. در معاملات تعهدی عادی، از این دو به‌عنوان ابزارهای استاندارد کنترل ریسک در بخش تنظیمات پیشرفته استفاده می‌شود. بنابراین هرچند استفاده از آن‌ها به‌منظور پیش‌گیری از لیکویید شدن توصیه می‌شود، اما به‌طورکلی گزینه‌هایی اختیاری هستند.

حد سود و ضرر در معامله تعهدی

اما در صفحه تعیین وثیقه و نسبت اعتبار معامله تعهدی هوشمند والکس، دو گزینه حد سود و حد ضرر به‌عنوان بخش‌هایی اجباری پیش روی شما قرار دارند. بازه تغییرات آن‌ها نیز به‌شرح زیر هستند:

  • حد ضرر: ۱۰ تا ۸۵ درصد
  • حد سود: ۱۵ تا ۸۵۰ درصد 

با افزایش اختلاف این دو، دست شما نیز برای تغییرات بیشتر هریک باز‌تر می‌شود. همانطور که گفتیم، هرچه این اختلاف بیشتر باشد، ضریب نسبت اعتبار نیز افزایش می‌یابد. نکته مهم این است که حد سود و حد ضرر، درصدی از وثیقه اولیه‌تان هستند.

حد سود و ضرر در سفارش تعهدی هوشمند والکس

تفاوت مدیریت سفارش‌های تعهدی و تعهدی هوشمند

ابزارهای مدیریت سفارش‌های باز در دو معامله تعهدی و تعهدی هوشمند والکس نیز متفاوت هستند. در معاملات تعهدی، جزئیات هر سفارش باز مانند قیمت سفارش، مبلغ کل، نوع سفارش و غیره، تنها به‌صورت عددی نشان داده می‌شود. اما در معاملات تعهدی هوشمند، این جزئیات به‌صورت گرافیکی و روی یک نیم‌دایره به نمایش درآمده تا موقعیت کاربر و میزان سود و زیان لحظه‌ای او، قابل مشاهده باشد.

مدیریت سفارش های تعهدی و تعهدی هوشمند

اما نکته مهم این است که برخلاف معاملات تعهدی، در معاملات تعهدی هوشمند، حد هشدار یا مارجین کال وجود ندارد. به همین دلیل، امکان افزایش وثیقه با نزدیک شدن به قیمت لیکویید شدن نیز حداقل در حال حاضر، تنها در معاملات تعهدی عادی والکس امکان‌پذیر است. 

در نهایت، جزئیات سوابق معاملات تریدر نیز در هر دو روش تعهدی هوشمند و تعهدی عادی در منوی تاریخچه سفارش‌ها قابل مشاهده بوده و امکان بستن آنی موقعیت نیز برای هر دو وجود دارد. 

کدام نوع معامله تعهدی برای شما مناسب‌تر است؟

به‌طور خلاصه، می‌توان گفت که فرآیند سفارش‌گذاری در معامله تعهدی والکس، از روند استاندارد و مشخص همه پلتفرم‌های ارائه‌دهنده معاملات مارجین پیروی می‌کند. اما در معامله تعهدی هوشمند، این فرآیند، نسبتا ساده‌تر و درک آن نیز آسان‌تر شده است. 

تریدر معامله مارجین عادی والکس، اختیارات بیشتری بر روی جزئیات موقعیت خود اعم از قیمت ورود، نسبت اعتبار، وثیقه و حدود سود و ضرر دارد. این در حالی است که در معاملات هوشمند، این مقادیر به‌صورت خودکار و تنها بر اساس وثیقه کاربر، سود مورد نظر و زیان قابل تحمل کاربر محاسبه و ارائه می‌شوند. در جدول زیر خلاصه‌ای از مقایسه معاملات مارجین و مارجین هوشمند والکس را ارائه کرده‌ایم.

معامله تعهدیمعامله تعهدی هوشمند
سطح دانش مورد نیاز از معامله مارجینمتوسط و حرفه‌ایمبتدی و متوسط
حداکثر ریسککل وثیقه۸۵ درصد وثیقه
حداکثر سودبی‌نهایت۸۵۰ درصد
حداکثر نسبت اعتبار۱۰۱۰
حداقل وثیقه۳۰۰ هزار تومان۳۰۰ هزار تومان
امکان تعیین قیمت ورود (سفارش محدود)داردندارد
امکان تعیین مستقل نسبت اعتبارداردندارد (به‌صورت هوشمند توسط سیستم تعیین می‌شود)
امکان افزایش وثیقه با مارجین کالداردندارد

دیدگاه شما به بهبود مطالب والکس کمک می‌کند.

به این مطلب چه امتیازی می‌دهید؟

میانگین امتیارها: ۵ / ۵. مجموع آرا: ۱

از سال ۲۰۲۰ درباره‌ی ارز دیجیتال می‌نویسم. معتقدم این تکنولوژی، آینده‌ی ما را متحول می‌کند، بنابراین آنچه درباره‌ی آن یاد می‌گیرم را در بلاگ والکس به‌اشتراک می‌گذارم.
نوشته های مشابه
اولین قدم برای سرمایه گذاری در بازار رمزارز را بردار!
همین حالا ثبت‌نام کن
اشتراک در
اطلاع از
guest
500


ایمیل شما نمایش داده نمی شود
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
دکمه بازگشت به بالا