آموزش ابزارهامقالات ارز دیجیتال

چگونه سایت های کلاهبرداری یا فیشینگ را شناسایی کنیم؟ (آپدیت ۲۰۲۴)

کلاهبرداران همیشه به دنبال راه‌های جدید برای سرقت سرمایه افراد هستند و رشد گسترده ارزهای دیجیتال در سال‌های اخیر، فرصت زیادی را برای آنها فراهم کرده است. جرایم مربوط به این مارکت در سال ۲۰۲۱ رکورد زدند. طبق گزارش شرکت داده بلاکچین “Chainalysis” کلاهبرداران طی این سال حدود ۱۴ میلیارد دلار رمزارز را به سرقت بردند. این افراد هیچ حد و مرزی را نمی‌شناسند و از طرح‌های مختلف برای جذب قربانیان به سمت سرمایه‌گذاری در سایت‌های اسکم استفاده می‌کنند. اگر به معاملات رمز ارزها علاقه‌مند هستید، مهم است که از خطرات این مارکت آگاه و راه‌های شناسایی سایت های کلاهبرداری ارز دیجیتال را بلد باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد کلاهبرداری‌های رایج و نحوه شناسایی سایت های اسکم این مقاله والکس را از دست ندهید.

بیشتر بخوانید: اسکم چیست؟

بررسی سابقه و دامنه وب سایت

بررسی دامنه سایت ارز دیجیتال

در گام اول برای شناسایی سایت های کلاهبرداری ارز دیجیتال سابقهٔ پلتفرم را باید بررسی کنید. بهتر است معیار سنجش سابقه را بیش از یک سال در نظر بگیرید. از طریق وب‌سایت‌هایی که سابقه ثبت دامنه را بررسی می‌کنند تاریخ شروع به کار پلتفرم را مشاهده کنید. برای انجام این کار می‌توانید از وب‌سایت معتبر Smallseotools کمک بگیرید. بهتر است به پروژه‌هایی که سابقه کمتر از ۶ ماه دارند اعتماد نکنید و از راه‌های دیگر نیز برای شناسایی سایت های اسکم استفاده کنید. سایت های همچون اسکم ادوایسر به ما در شناسایی اسکمی بودن دامنه ها کمک می‌کنند این ابزارها سایت‌ها را از نظر امنیتی، سابقه دامنه، سیگنال‌های اعتبار سنجی دامنه و ریپورت ها مورد بررسی قرار می‌دهند.

سایت scamadviser

سایت scanadviser

سایت scamadviser.com یکی از بهترین سایت‌ها برای بررسی سالم یا ناسالم بودن سایت‌ها است. این سایت دامنه‌ی وسیعی از سایت‌ها مانند فروشگاه‌های آنلاین، سایت‌های فیشینگ، سایت‌های سرمایه‌گذاری، حوزه کریپتو و سایت‌های کاریابی را برای بررسی پوشش می‌دهد. با کلیک بر روی هر کدام از این حوزه‌ها به اخبار مربوط به سایت‌های اسکم آن حوزه دسترسی پیدا می‌کنید.علاوه‌براین اگر به سایتی مشکوک بودید، می‌توانید در نوار جستجوی بالای سایت نام سایت مورد نظرتان را وارد کنید. با جستجوی سایت در اسکم ادوایسر، اطلاعات کاملی مانند نمره اطمینان (Trustscore) و نکات مثبت و منفی سایت نمایش داده می‌شود. پیشنهاد ما این است که پیش هر اقدامی بر بستر وب، از سلامت سایت مورد نظرتان به وسیله اسکم ادوایسر اطمینان حاصل کنید. لازم به ذکر است که اسکم ادوایسر یکی از بهترین ابزارهای شناسایی سایت های کلاهبرداری ارز دیجیتال است.

سایت scamdoc

بررسی سایت های مشکوک به اسکم در اسکم داک

سایت اسکم داک با آدرس scamdoc.com به بررسی سلامت سایت‌های مختلف می‌پردازد. از نقاط قوت این سایت می‌توان به امکان بررسی آدرس ایمیل و حتی شماره موبایل اشاره کرد. برای مشاهده تحلیل اسکم داک از سایت مورد نظرتان، باید آدرس آن را در نوار جستجوی اسکم داک وارد کنید. این سایت بر اساس طول عمر دامنه، بررسی نظر کاربران بر بستر وب و بررسی پروتکل HTTPS به سایت‌ها امتیاز می‌دهد. به عنوان مثال نمره امنیت وب سایت مشهور بیتکوین دات کام، ۵۶ درصد است. دلیل نمره کم آن، ناشناس بودن مالک دامنه عنوان شده است.

سایت scamvoid

سایت scamvoid یکی از بسترهای بررسی اسکم

سایت scamvoid.net نیز مانند نمونه‌های بالا به بررسی سلامت سایت‌ها می‌پردازد. اسکم وُید برای بررسی سایت‌ها به نمره WOT هر سایت متکی است. اصطلاح WOT مخفف Web of Trust است که یک اجتماع از فعالین اینترنت می‌باشد که به بررسی امنیت سایت‌ها پرداخته و به آنها امتیاز می‌دهند. علاوه‌براین اسکم وُید برای تحلیل سایت‌ها؛ به طول عمر سایت، نظرات کاربران و بررسی پروتکل HTTPS می‌پردازد.

از شبکه های اجتماعی کمک بگیرید

اکانت‌های تایید شده در اینستاگرام و توییتر می‌تواند یک روش کاربردی برای شناسایی سایت های کلاهبرداری ارز دیجیتال باشد. همچنین می‌توانید در گفتگوهای مختلف در شبکه‌های اجتماعی شرکت کنید و نظر کاربران را درباره وب‌سایت موردنظر جویا شوید. بهتر است از پروژه‌هایی که افراد زیادی آنها را دنبال نمی‌کنند و فعالیت کمی دارند دوری کنید.

به یاد داشته باشید که ممکن است با حجم بسیار زیادی از نظرات مثبت و طرفداران دو آتشه مواجه شوید که تمامی آنها توسط صاحبان پروژه هدایت می‌شوند. به دنبال نظرات منفی باشید و دلیل آن‌ها را پیدا کنید؛ زیرا ممکن است این نظرات توسط رقبای پروژه نوشته شده باشند.

بررسی وایت پیپر

وایت پیپر ارزها

شناسایی سایت های اسکم اغلب با بررسی وایت‌پیپرهای بی‌کیفیت که بدون تحقیق و بررسی نوشته می‌شوند قابل‌تشخیص است. برای مثال، در برخی از آنها مشاهده می‌شود که بخشی یا تمام آن از یک پروژه دیگر کپی شده است یا اشتباهات املایی و قواعدی زیادی در آنها وجود دارد.

در این وایت‌پیپرها اغلب از کارهای بزرگ و برنامه‌های باورنکردنی صحبت می‌شود که پروژه قصد انجام آنها را دارد. برای مثال پروژه “EcoSmart” که مدعی است از قرارداد هوشمند ترون استفاده می‌کند در وایت پیپر خود از فعالیت‌هایی نام برده که هر کدام نیازمند یک پروژه و تیم جداگانه هستند. پروژه اکو اسمارت یک طرح پانزی است که با استفاده از کلمات و اصطلاحات سنگین، قصد فریب افراد ساده‌لوح و نا آشنا با حوزه بلاک چین را دارد.

وعده های عجیب در مورد سود آوری

یکی از نشانه‌های شناسایی سایت های کلاهبرداری ارز دیجیتال این است که ادعاهای بلند پروازانه و غیرواقعی در مورد بازدهی مالی خود داشته باشند. برای مثال پروژه “Bitconnect” با وعده سود روزانه ۱ درصد به بازار معرفی شد و اعلام کرد یک سرمایه ۱۰۰ دلاری در عرض فقط ۳ سال به بیش از ۵۰ میلیون دلار می‌رسد. ویتالیک بوترین خالق اتریوم، از همان ابتدا شدیداً با این پروژه مخالف بود و آن را کلاهبرداری نامید. بعد از چند ماه، پیش‌بینی ویتالیک بوترین به واقعیت تبدیل شد و بیت کانکت تمامی سرویس‌های مبادله و قرض‌دهی خود را تعطیل کرد؛ این کار موجب افت حجم بازار این پروژه از ۲.۷ میلیارد دلار به ۱۷ میلیون دلار شد.

در مورد پروژه‌هایی که وعده سودهای بالا در کوتاه‌مدت می‌دهند نباید لحظه‌ای تردید کنید و فوراً از آنها فاصله بگیرید. با توجه به ماهیت پر نوسان بازار ارزهای دیجیتال سرمایه‌گذاری بلندمدت استراتژی بهتری است. همچنین برخی از این کلاهبرداران از ایمیل‌های فیشینگ و باندهای رسانه‌های اجتماعی برای برقراری ارتباط با سرمایه‌گذاران استفاده می‌کنند. آنها سعی دارند با وعده‌های دروغین آنها را جذب کنند.

بررسی جزئیات تیم سازنده

توسعه‌دهندگان و تیم پروژه، هیئت‌مدیره و بنیادی که از آن حمایت می‌کند را بررسی کنید. تحقیق کامل همیشه یکی از ابزارهای کاربردی برای شناسایی سایت های کلاهبرداری ارز دیجیتال است. اگر خالق یک پروژه ناشناس باشد و هیچ اطلاعاتی درباره او وجود نداشته باشد، یک هشدار بزرگ برای سرمایه‌گذاری محسوب می‌شود. تحصیلات تیم پروژه باید در رشته‌های مرتبط با بلاکچین، ارزهای دیجیتال و کامپیوتر باشد و در این زمینه سابقه درخشانی داشته باشند.

چنانچه آنها مدعی هستند که در پروژه‌های بزرگ همکاری کرده‌اند پس باید اطلاعات و رزومه خوبی در نتایج گوگل داشته باشند. اگر هیچ داده‌ای درباره آنها پیدا نکردید و اطلاعاتی مبنی بر شکایت کاربران از آن مشاهده کردید بدانید که این پروژه کلاهبرداری است.

شناسایی سایت های اسکم

عدم وجود یک محصول کاربردی

تمامی پروژه‌های کریپتویی معتبر، دارای پشتوانه‌های قوی هستند؛ چنانچه خلاف این باشد و مدل کاری و محصولی نداشته باشد یعنی با پروژه کلاهبرداری روبه‌رو هستید. درست است که برخی از فناوری‌ها بدون هیچ پیش‌زمینه‌ای توسعه یافته‌اند اما درباره کریپتو هر ایده‌ای نیاز به جمع‌آوری وجه از سوی پشتیبانان دارد.

وجود یک محصول و خدماتی که در زندگی کاربران کاربرد داشته باشد، بسیار مهم است؛ زیرا متوجه می‌شوید که سود پروژه از چگونه تأمین و با شما تقسیم می‌شود. چنانچه زمینه کاری آنها برای شما مبهم بود و یا اطلاعات کافی درباره آن وجود نداشت، باید به آن شک کنید.

امنیت در دنیای ارزهای دیجیتال

در دنیای ارزهای دیجیتال مانند دنیای واقعی کلاهبرداران همیشه در کمین هستند. این شما هستید که همیشه باید هوشیار باشید و در شناسایی سایت های کلاهبرداری ارز دیجیتال نکات امنیتی را رعایت کنید.

در این مطلب روش‌های شناسایی سایت های اسکم را آموزش دادیم. بهتر است این چک‌لیست را همیشه در خاطر داشته باشید و برای بررسی سایت‌ها و پروژه‌های جدید علاوه بر آنها تحقیق و بررسی بیشتری انجام دهید تا قربانی افراد کلاهبردار نشوید. این راهکارها برای تشخیص پانزی بودن یک پروژه کافی نیستند و شما باید تحقیقات بیشتری را انجام دهید.

شما بگویید، از چه روشی برای شناسایی سایت های کلاهبرداری ارز دیجیتال استفاده می‌کنید؟

۱۲

شناسایی سایت‌های کلاهبرداری

گام قبلی (۱۲/۱۷) گام بعدی

نظرها و کامنت‌های شما در بهبود مطالب والکس کمک کننده خواهد بود.

به این مطلب چه امتیازی می‌دهید؟

میانگین امتیارها: ۴.۱ / ۵. مجموع آرا: ۱۸

علاقمند به کشف ایده‌ها و نگرش‌های نو
نوشته های مشابه
اشتراک در
اطلاع از
guest
ایمیل شما نمایش داده نمی شود
98 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
آروین نیک نام
آروین نیک نام
3 روز قبل

سلام دوستان
من توی سایتی به نام aluzoo ثبت نام کردم و داخلش تتر ریختم آیا کسی هست که برداشت کرده باشه؟
کلاهبرداریه؟
تورو خدا بگین

حسین ق
حسین ق
9 روز قبل

سلام
در طی یک هفته گذشته ۳تا خانم از کشورهای دیگه به pv من اومدن و درباره این شرکت ها باهان صحبت کردن،اینم نمونه آخر،
Polaris Invest Ltd is a global investment firm, that is managed by top expert traders using sound strategies and risk management. They diversify investments across cryptocurrencies, real estate, agriculture, and gold. Investors earn daily profits at a rate of 2.5% of their invested capital.
متن آخرین پیامش
آیا اینم کلاهبرداریه؟

ر رواقی
ر رواقی
8 روز قبل
پاسخ به  حسین ق

بله دوست عزیز
تمامی پیایمی هایی که از کاربران خارجی در شبکه های اجتماعی مبنی بر سرمایه گذاری در کریپتو دریافت میکنید، کلاهبرداری هستند.

مهدی
مهدی
9 روز قبل

سلام، کسی در مورد fsocash چیزی میدونه این صرافی معتبر هست یا نه

امیر حسین تقی زاده
امیر حسین تقی زاده
4 روز قبل
پاسخ به  مهدی

سلام مهدی شخصا با این صرافی کار کرده ام فکر نمی کنم مشکلی داشته باشد

علیرضا
علیرضا
10 روز قبل

و بعد گفتن که چون به کانال vip متصل نیستی پول تو طول میکشه تا برات واریز بشه یکی تا دوماه.باید ۲۵۰ دلار بدی تا برات کانال vip باز بشه واین دفعه دیگه ندادم و به راحتی کل سرمایه که ۲۵۰ میلیون بود را از دست دادم.دوستان توصیه میکنم کلا بازار ارز دیجیتال را در ایران فراموش کنید چون ما ایرانی ها اطلاعات کافی از این نوع ارز و شیوه های کلاهبرداری نداریم.آدرس اون سایت کلاهبردار azontask.
الان هم به نظرتون راه حلی برا برگردوندن پول هست یا نه؟

علیرضا
علیرضا
10 روز قبل

سلام.دوستان یک خانومی که میگفت از هنگ کنگ هست توی تلگرام به من پیام داد و بعد از یک ماه پیام دادن منو قانع کرد که برم توی سایت ثبت نام کنم و ۴۰ تا سفارش کار را کامل کنم بعدش ۲۸ دلار برداشت کردم روز بعد دوباره تکرار شد و این دفعه باید ۱۰۰ دلار مزدم براشون تا بتونم ادامه بدم و کامل کنم تا اونجایی که نزدیک به ۳۵۰۰ دلار زدم و بعد که کامل شد ۴۰ تا گفتند باید ۶۰۰ دلار مالیات بدی تا بتونی پول را آزاد کنی و من بازم فریب خوردم و بخاطر اینکه اون ۳۵۰۰ دلار را آزاد کنم ۶۰۰ دلار را زدم و ادامه در کامنت بعدی

بهنام
بهنام
11 روز قبل

سلام در مورد icbroker.io با ۷۲۰ روز بلوکه ماندن پول و سود ۱۰۰٪ و معرفی زیر مجموعه و گرفتن ۸٪ واریزی نفر جدید نظرتون چیه کلاهبرداری نیست ؟

Sima
Sima
12 روز قبل

سلام. سایت excessincom هم جز این سایت های کلاهبرداری هست. اصلا سمتش نرید. یک پلتفرم راه انداختن اولش میگن سود تضمینی و روی صفحه یک سری ارقام سود وسوسه کننده میزاره. بعد از دریافت پول از شما بعد از چند روز درخواست پول بیشتر میکنه اگر این پول رو ندین حساب رو مسدود کرده و تمام پول پرداخت قبلی رو بلاک میکنه و دسترسی شمارو کامل میبنده. من تجربه تلخی داشتم البته زیاد هزینه نکردم چون یکم شک داشتم به پلتفرم. گفتم به دوستان بگم که تو دام این سایت ها نیوفتین.

محسن عباسی
محسن عباسی
16 روز قبل

سلام در مورد شرکت خرید وفروش ارز دیجیتال SNAVO چه میدانید آیا شرکت معتبریست یا خیر ممنون میشم راهنماییم کنید

پارسیان
پارسیان
1 ماه قبل

سلام دوستان در مورد profit Smart کسی اطلاعات دقیق داره راهنمایی کنه؟

سعید حقی
سعید حقی
1 ماه قبل

سلام در مورد سایت aluzovip اطلاعاتی هست؟

حسام
حسام
1 ماه قبل

سلام.در مورد سایت snavo کسی چیزی میدونه؟

محدثه موسوی
محدثه موسوی
16 روز قبل
پاسخ به  حسام

سلام منم این برنامه رو دارم ولی چیزی در موردش نمی‌دونم.اگر اطلاعاتی کسب کردید اطلاع بدین

سید حسن حسینی
سید حسن حسینی
16 روز قبل
پاسخ به  حسام

کلاهبرداری هست حواستون باشه خیلیا پولشون رو از دست دادن

علی
علی
1 ماه قبل

سلام خسته نباشد سایت pushd.store که ارز دیجیتال PUSH D را پیش فروش میکنه را در سایت scamadviser.com بررسی کردم و نمره ۳۶ گرفت و مهمترین دلیل نمره پایین رو این طور گفت که مالک وبسایت از طریق یک سرویس پولی هویت خود را پنهان کرده است و رتبه الکسا بالایی دارد اما سایت جوان است و نقاط مثبت گواهی معتبر ssl دارد و وبسایت dsnfilter ایم وبسایت را ایمن میداند .

دیانا صیفی
دیانا صیفی
1 ماه قبل

سلام من ۵۰۰دلار در سایت
******
سرمایه گذاری کردم و الان ۱۲۰۰دلار میخوان تا سودم رو برداشت کنم و چون مشکوک شدم پرداخت نکردم حسابمو مسدود کردن و میگن باید ۶۲۰دلار پرداخت کنی! آیا این سایت قطعا کلاهبرداره؟ و قابل اعتماد هستن؟

ر رواقی
ر رواقی
1 ماه قبل
پاسخ به  دیانا صیفی

سلام
بدون شک سایتی که برای برداشت دارایی طلب چنین مبلغ گزافی را میکند، کلاهبردار است. همیشه قبل از واریز وجوه خود به چنین پلتفرمهایی، در مورد صحت و اعتبار آن تحقیقات لازم را انجام دهید.

مهدی معتمدی
مهدی معتمدی
1 ماه قبل

درود
سایت solminer. کلاهبرداری است ؟

ر رواقی
ر رواقی
1 ماه قبل
پاسخ به  مهدی معتمدی

سلام
شما میتوانید با استفاده از ابزارهای معرفی شده در این مقاله، اعتبار یک سایت را بررسی کنید. لطفا با وارد کردن url وبسایت موردنظر در پلتفرم scamadviser، ریت کسب شده را مشاهده کنید.

دکمه بازگشت به بالا