ایران و روسیه برای همکاریهای کریپتویی گفتگو کردند
رهبران گروه صنعت ارزهای دیجیتال و فینتک روسیه و ایران، درباره راههایی که کشورها میتوانند از توکنها برای دور زدن تحریمها و تسهیل معاملات استفاده کنند، گفتگو کردند.
به گزارش والکس و به نقل از cryptonews، این مذاکرات در اجلاسی با نام نمایشگاه بینالمللی صنایع مالی در تهران برگزار شد.
در یکی از بخشهای مذاکراتی این اجلاس که در کانال رسمی آن در پلتفرم اشتراک ویدئویی آپارات منتشر شده بود، به بحث در مورد پذیرش رمزارزها پرداخته شد. در این بخش مقامات دولتی ایران از جمله رئیس دپارتمان نوآوری و سرمایهگذاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات حضور داشتند.
در ضمن هیچ یک از مقامات دولتی کشور روسیه در این بحث حاضر نشدند، اما یکی از سخنرانان مهم این جلسه، الکساندر براژنیکوف (lexander Brazhnikov)، مدیر اجرایی انجمن رمزارز و فناوری بلاک چین روسیه (RACIB) بود.
RACIB یکی از برجستهترین سازمانهای صنعت رمزارزی روسیه محسوب میشود.
در این نشست، دبیر انجمن فینتک ایران، مصطفی امیری نیز حضور داشت. عباس آشتیانی، همتای براژنیکوف و مدیر عامل انجمن بلاک چین ایران نیز در این جلسه حاضر شد. در این جلسه، مقامات حاضر به بررسی تغییر چارچوب نظارتی بر صنعت ارزهای دیجیتال در روسیه و ایران پرداختند.
به گفته براژنیکوف، او انتظار دارد که قوانین جدیدی تا ماه سپتامبر در روسیه به اجرا درآیند. قانونگذاران امیدوارند استفاده از رمزارزها در تجارت بینالمللی را قانونی کنند، زیرا مسکو از اکثریت تجارتهای بر پایه دلار آمریکا خارج شده است.
آیا ایران و روسیه ارز دیجیتال را به جای پول سنتی میپذیرند؟
بانک مرکزی روسیه یک برنامه آزمایشی برای “نظارت” بر شرکتهای تجاری تدوین کرده که معاملات خود را زیر نظر این بانک با رمزارزها انجام دهند. همچنین گزارش شده که Rosbank، یکی از بزرگترین بانکهای روسیه، از طریق یک برنامه آزمایشی، معاملات رمزارزی را برای کسب و کارهای روسی تسهیل میکند.
اما براژنیکوف میگوید شرکتهایی که میخواهند از رمزارز به جای ارزهای فیات در تجارت خود استفاده کنند، نباید نگران مقررات بانکی باشند.
او گفت:
به طور کلی، حضور بانکها در این بخش لازم نیست. […] همانطور که من میبینم، در روسیه به بانکها [برای انجام معاملات تجاری با رمزارزها] نیازی نیست. ما کارگزاریها و صرافیهایی برای خرید و فروش رمزارزها داریم.
همچنین، RACIB اعلام کرده که “روابط قطعی” میان صرافیهای رمزارزی مستقر در مسکو و شرکتهای ایرانی شکل گرفته است.
در ماه فوریه، مقامات دولتی روسیه اعلام کردند که در چراغ سبز دادن به تجارت رمزارزی بین مسکو و تهران عجله نخواهند کرد. اما این دو کشور پیشتر از امکان راهاندازی مشترک یک استیبل کوین با پشتوانه طلا بحث کرده بودند.
همچنین، مسکو تأیید کرده که چندین شرکت روسی در حال حاضر در تجارت خود از رمزارزها استفاده میکنند. به نظر میرسد که این شرکتها معاملات مبتنی بر رمزارز خود را بدون دریافت مجوز رسمی آغاز کردهاند.
این نمایشگاه خود را به عنوان “بزرگترین رویداد مالی در منطقه خاورمیانه” توصیف کرده است. و همچنین گفته میشود که این رویداد یکی از مهمترین گردهماییهای فعالان اقتصادی در کشور است.
کارشناسان پیشتر ادعا کرده بودند که روسیه و ایران ممکن است از سال ۲۰۱۹ استفاده از رمزارز در معاملات خود را آغاز کرده باشند.
در یکی از رویدادهای اخیر بخش مالی روسیه، یک شرکت تحلیلی اعلام کرد که تقریباً ۳۰۰ میلیون دلار معاملات رمزارزی P2P به صورت روزانه در روسیه انجام میشود. به گفته این شرکت، این مسئله میتواند اعتبار بانکهای کشور را تخریب کند. این شرکت ادعا کرده که معاملهگران P2P و صرافیهای رمزارزی غیرمجاز از حسابهای بانکی تجاری روسیه برای فروش رمزارز استفاده میکنند.