FSB سرانجام یک چارچوب نظارتی جهانی برای فعالیتهای رمزارزی منتشر کرد
هیئت ثبات مالی (FSB) چارچوب نظارتی جهانی خود را برای فعالیت در زمینه داراییهای رمزنگاری با هدف افزایش سازگاری و جامعیت رویههای نظارتی در مقیاس جهانی کامل کرده است.
به گزارش والکس و به نقل از crypto، این چارچوب بر پایه اصل “فعالیت یکسان، خطر یکسان، نظارت یکسان” ساخته شده که زیرساخت یکپارچهای برای اجرای مقررات سازگار و جامع با در نظر گرفتن خطرات و ترویج توسعههای مسئولانه در فعالیتهای رمزارزی و استیبل کوینها فراهم میکند.
جلوگیری از تضاد منافع
هیأت ثبات مالی (FSB)، بزرگترین گروه نظارتی مالی جهان در تاریخ ۱۷ جولای یادداشتی را به صورت عمومی همراه با دو سند راهنما منتشر کرد که بر تنظیم ارزهای دیجیتال و استیبل کوینهای جهانی تمرکز دارد.
این رهنمود، که در ابتدا پیشبینی شده بود در اوایل سال ۲۰۲۳ منتشر شود، به طور کلی شامل توصیههای سازندهای برای تنظیم رمزارزها، به همراه پیشنهاد اساسی و بازنگری شدهای به طور خاص برای استیبل کوینهای جهانی میشود و استیبل کوینهای استفاده شده در چندین حوزه قضایی را نیز در بر میگیرد.
به گفته FSB، جداسازی داراییهای دیجیتالی مشتریان از سرمایه پلتفرمهای رمزارزی و ایجاد تمایزی کارآمد برای جلوگیری از تضاد منافع بسیار حائز اهمیت است. علاوه بر این، رگولاتورها باید همکاری و نظارت فرامرزی نزدیکی را تضمین کنند.
در خصوص حفظ حریم خصوصی، FSB به جلوگیری از هرگونه فعالیتی که ممکن است مانع از شناسایی افراد و نهادهای مسئول، از جمله پروتکلهای امور مالی غیرمتمرکز (DeFi) شود، تأکید میکند.
همچنین پیشنهاد شده که صادرکنندگان استیبل کوینهای جهانی برای عملکرد در هر حوزه قضایی مجوز دریافت کنند تا سطوح بیشتری از نظارت مرجع بر روی آنها وجود داشته باشد.
گامهای بعدی برای FSB، ادامه بررسی اجرای جهانی پیشنهادهای ارائه شده تا پایان سال ۲۰۲۵ خواهد بود. به عنوان بخشی از این اقدام، آنها از برنامههای خود برای همکاری با صندوق بینالمللی پول (IMF) و آژانس مالی ایالات متحده خبر دادهاند تا گزارشی از سیاستها و چالشهای کنونی تهیه کنند. یافتههای مشترک آنها در ماه سپتامبر امسال به گروه ۲۰ (G20) ارائه خواهد شد.
یک موضع قطعی!
تهیه این چارچوب نظارتی ممکن است یک گام مثبت به نظر برسد، اما FSB عامل تعیینکنندهای برای اطمینان از اجرای این مقررات نیست. این هیئت به طور مستقیم بر رمزارزها نظارت ندارد. اگرچه این ناظر بینالمللی مسئول نظارت بر بازارهای مالی جهانی و ارائه توصیههایی به بزرگترین اقتصادهای جهان هستند، اما آنها فقط در حد پیشنهاد هستند.
بنابراین، موضع قطعی آنها در تنظیم استیبل کوینها، همانطور که در مورد ترا (LUNA) به عنوان یک استیبل کوین بسیار خطرناک و ریزشپذیر که در نهایت سقوط کرد نیز مشخص شده بود، تنها توصیههایی برای تنظیمکنندگان مالی در جهان هستند که به شکل مؤثری به تدوین اقدامات نظارتی کمک میکنند.