کیف پول سخت افزاری (کُلد ولت) چیست؟

اگر از علاقهمندان به حوزه ارزهای دیجیتالی باشید، احتمالاً نام کیف پول سخت افزاری که زیر مجموعه کیف پول سرد به شمار میرود را شنیدهاید. کیف پولهای سرد به علت امنیت بالاتری که نسبت به کیف پولهای گرم دارند، توجه علاقهمندان به بازار کریپتو را به خود جلب کردهاند. قبل از این که شما را با مفاهیم کیف پولهای سرد و کیف پولهای سخت افزاری آشنا سازیم، بهتر است بگوییم که کیف پول ارز دیجیتال چیست؟ در ادامهی مطلب به معرفی انواع کیف پولهای ارز دیجیتال خواهیم پرداخت و در ادامه به بررسی تمامی نکات لازم در خصوص تهیه کیف پولهای سخت افزاری خواهیم پرداخت.
فهرست مطالب
کیف پول ارز دیجیتال چیست؟
چیزی که امروزه به عنوان والت یا Wallet میشناسیم، نوعی فضای نرم افزاری یا سخت افزاری است که افراد با استفاده از آن میتوانند داراییهای ارز دیجیتالی خود را مدیریت و ذخیره سازی کنند. کیف پولهای ارز دیجیتال درست مانند یک حساب بانکی عمل میکنند که با آنها میتوانید عملیاتهایی مانند واریز و برداشت دارایی را به سادگی انجام دهید. کیف پولهای ارز دیجیتال دو نوع سرد و گرم دارند.

انواع کیف پولهای ارز دیجیتال
کیف پولهای ارز دیجیتال یا سرد هستند و یا گرم. این تقسیم بندی بر اساس آنلاین یا آفلاین بودن کیف پول انجام شده است. کیف پول سرد نوعی از کیف پولهایی است که به صورت آفلاین و بدون نیاز به اینترنت کار میکنند. این کیف پولها به راحتی هک نمیشوند و از نظر امنیت در شرایط مطلوبی قرار دارد. در مقابل کیف پولهای گرم، انواعی هستند که ذخیره سازی را به طور آنلاین انجام میدهند. به دلیل روشن بودن اینترنت هنگام نقل و انتقالات ارزها، احتمال هک بالاتر میرود
کیف پول سخت افزاری چیست؟
معمولاً تمام اصطلاحات فضای کریپتو، مفاهیمی انتزاعی هستند؛ اما کیف پول سخت افزاری (hardware wallet) ، جز معدود اصطلاحاتی است که قابل رویت است. کیف پولهای سخت افزاری نوعی کیف پول فیزیکی به شمار میروند که رمز ارزها را ذخیره سازی میکنند. الگوریتمهای ذخیرهسازی در این کیفها به گونهای است که امکان نفوذ بد افزارها را تا حد زیادی پایین میآورند. اغلب کیف پولهای رمزارزهای سخت افزاری دارای امکاناتی هستند تا در صورت سرقت یا مفقود شدن بتوانید از پشتیبان آن استفاده کنید و داراییهای دیجیتالی خود را از دست ندهید. این کیف پولها ملموستر، سادهتر و بهینهتر هستند.
روش کار با کیف پولهای سخت افزاری
برای مثال تصور کنید که یک دوج کوین استخراج کرده و یا خریدهاید. اگر قصد دارید این دارایی را به یک کیف پول سرد از نوع سخت افزاری انتقال دهید، کافی است تا این کیف پول را مانند یک هارد اکسترنال به سیستم کامپیوتری خود وصل کنید تا بتوانید رمز ارزها را به درون آن انتقال دهید. از این روند میتوانید برای انتقال هر نوع رمز ارزی استفاده کنید.
- دستگاه را به رایانه خود وصل کرده و با پین قفل آن را باز کنید.
- یک تراکنش مانند معامله در رادار ایجاد کنید، سپس آن را در صفحه دستگاه تأیید کنید.
- مطمئن باشید کلیدهای شما در خطر نیستند.
مزایای کیف پولهای سخت افزاری
مزایای بسیاری وجود دارد که استخراج کنندگان و تریدرها را مجاب میکند تا از کیف پولهای فیزیکی استفاده کنند. اگر کیف پول شما از یک برند شناخته شده و مورد تأیید باشد، دارای ویژگیهای زیر خواهد بود:
امنیت قابل توجه
پاشنه آشیل بازار سرمایه دیجیتالی، امنیت است. هک شدن هنگام نقل و انتقال یکی از بزرگترین دغدغههای فعالان این حوزه است. در نتیجه کیف پولهای سرد و سخت افزاری، یک راهکار قابل اعتماد است که امنیت دارایی شما را تضمین میکند.

پشتیبانی از تمام رمز ارزها
اگر یک کیف پول ارز دیجیتال نتواند از تمام رمز ارزهای بازار کریپتو پشتیبانی کند، عملاً کارایی ندارد. فعالان بازار سرمایه کریپتو به خصوص تریدرها، نیاز دارند تا از کیف پولی استفاده کنند که توانایی پشتیبانی از تمامی ارزهای دیجیتالی را داشته باشد. اگر کیف پول نتواند از تمام رمز ارزها پشتیانی کند، کار را برای افرادی که با خرید و فروش سرمایه خود را زیاد میکنند بسیار سخت خواهد کرد، چرا که نمیتوانند تمام سیگنالها و تحلیلها را خریداری کنند. در نتیجه بهتر است از کیف پول آفلاینی استفاده کنید که توانایی پشتیبانی از تمام داراییهای دیجیتالیتان را داشته باشد.
قابلیت اتصال به تمام دستگاهها
کیف پولهای فیزیکی یا به سیستم وصل میشوند یا هم به سیستم و هم به تلفن همراه. اگر قرار است که از کیف پولهای فیزیکی استفاده کنید، بهتر است کیف پولی را خریداری کنید که قابلیت اتصال به انواع سیستمها به خصوص تلفن همراه را داشته باشد، چرا که همان طور که میدانید، بازار کریپتو، بازار لحظههاست و شما نمیتوانید همواره سیستم کامپیوتری یا لپتاپهای رومیزی را در اختیار داشته باشید. اما تلفن همراه به سادگی قابل حمل است و همیشه همراه شماست. در نتیجه با خرید یک کیف پول با قابلیت اتصال به گوشیهای موبایل، میتوانید در هر لحظهای که خواستید ترید کنید.
معایب کیف پولهای سخت افزاری
هر چند مزایای کیف پولهای آفلاین فیزیکی به قدری زیاد است که اغلب افراد از معایب آن چشم پوشی میکنند اما برای یک انتخاب آگاهانه لازم است که با معایب کیف پول سخت افزاری نیز آشنا شوید. در ادامهی این بند به بررسی معایب این کیف پولها خواهیم پرداخت:
رایگان نبودن
اغلب کیف پولهای گرم رایگان هستند و به راحتی میتوانید از آنها استفاده کنید. اما داشتن یک کیف پول فیزیکی میتواند شرایط را متفاوت کند. چرا که خرید یک شی فیزیکی مستلزم پرداخت هزینه است. اگر مقدار داراییهای شما کم است، بهتر است از کیف پولهای رایگان استفاده کنید، اما اگر حجم معاملات و سرمایهتان در بازار کریپتو زیاد است، بهتر است که برای اطمینان خاطر با پرداخت هزینه، یک کیف پول فیزیکی تهیه کنید.
امکان وجود ویروس
اگر کیفهای سخت افزاری را از یک منبع معتبر خریداری نکنید، ممکن است دارای ویروسی باشد که با هک سیستم، داراییهایتان را به حساب دیگری منتقل کند. در نتیجه تا حد امکان بهتر است کیف پولها را از منابع معتبر به خصوص خود تولیدکنندگان تهیه کنید.

انواع کیف پول سخت افزاری
همان طور که میدانید ارزهای دیجیتال از لحظه ورودشان به بازار سرمایه، سهم قابل توجهی را از آن خود کردهاند. در نتیجه توجه فعالان حوزه تکنولوژی در سرتاسر دنیا را به خود جلب کردهاند. به همین علت است که انواع گوناگونی از این کیف پولها در دنیا تولید میشود. هنگامی که از انواع کیف پولهای سخت افزاری نام برده میشوند، منظور برندهای تولید کننده این کیف پولها است.
بهترین برندهای کیف پول سخت افزاری
هر چند که کیفهای سخت افزاری انواع گوناگونی دارند و تنوع برند و کشور تولید کننده در این محصول بسیار بالاست اما محبوبترین کیف پولهای بازار ایران به ترتیب لجر و تروز هستند. در ادامه به معرفی این دو برند خواهیم پرداخت:
کیف پول لجر (Ledger)
شرکت Ledger یکی از اولین شرکتهای حوزه امنیت و بلاکچین به شمار میرود. این شرکت فعالیت خود را از سال ۲۰۱۴ در کشور فرانسه آغاز کرده است و با ارائه محصولاتی مانند کیفهای سخت افزاری تلاش کرده است تا به افزایش امنیت بازار کریپتو بپردازد.
کیف پول تروز (Trezor)
تروز از دیگر شرکتهای فعال در حوزه کیف پول سخت افزاری است. این برند که در کشور چک آغاز به فعالیت نموده است، کیف پولهایی با امنیت مشابه لجر تولید میکند. مدل اولیه این برند که تروز وان نام دارد، از تمامی ارزهای دیجیتالی پشتیبانی نمیکند اما این مشکل در دومین محصول آن تحت عنوان تروز مدل تی رفع شده است.
امنترین کیف پولهای سختافزاری
حال که با بهترین برندهای تولید کننده کیف پول فیزیکی سخت افزاری آشنا شدید، خوب است تا با بهترین کیف پولهای سخت افزاری ۲۰۲۲ نیز آشنا شوید. محبوبترین مدلها به شرح زیر هستند:
کیف پول لجر نانو اس (Ledger nano s)
علی رغم این که این کیف پول در سال ۲۰۱۶ به بازار عرضه شده است و بعد از آن مدلهای بیشماری پا به عرصه رقابت گذاشتهاند، اما هنوز هم برترین و پرفروشترین کیف پول فیزیکی بازار به شمار میآید. مزیت اصلی این کیف پول، ارائه استانداردهای لازم برای ترید است و در عین حال با مناسبترین قیمت در بازار عرضه میشود. به همین دلیل در بازار ایران علاقهمندان بسیاری را به خود اختصاص داده است. این کیف پول با استفاده از کابل میکرو یواسبی به سیستم کامپیوتری و تلفن همراه متصل میشود. از طرفی استفاده از دکمههای فیزیکی باعث میشود تا امنیت این کیف پولها تا حد بسیار زیادی بالا برود.

کیف پول لجر نانو ایکس (Ledger nano x)
این کیف پول، آخرین کیف پول فیزیکی تولید شده در شرکت لجر است. این محصول که در سال ۲۰۱۹ به بازار عرضه شد، از قابلیتهای جدیدی برخوردار است. برای مثال دارای باتری داخلی بوده و همچنین قابلیت اتصال با بلوتوث را به دست آورده است. از طرفی علاوه بر بلوتوث، میتوانید با استفاده از میکرو یواسبی این کیف پول را به هر سیستمی که میخواهید متصل کنید.
کیف پول تروز وان (Trezor one)
این مدل به علت قیمت پایینی که دارد گزینه مناسبی برای بسیاری از افرادی که میخواهند با اطمینان داراییهای خود را ذخیره کنند، خواهد بود. جالب است بدانید که این کیف پول، اولین کیف پول سخت افزاری تولید شده برای بازار کریپتو بود که در آن زمان فقط رمز ارز بیت کوین را ذخیره سازی میکرد. اگر چه این کیف پول که در سال ۲۰۱۴ ساخته شده است، از ابتداییترین ساختار تشکیل شده، اما از امنیت قابل توجهی برخوردار است.
کیف پول تروز مدل تی (Trezor T)
این کیف پول چهار سال بعد از تروز وان یعنی در سال ۲۰۱۸ به بازار عرضه شد. این کیف پول ساختاری شبیه به ریموت خودرو دارد، در نتیجه توجه دزدان فضای غیر مجازی را هم به خود جلب نمیکند، چرا که ماهیت اصلی آن در نگاه اول قابل تشخیص نیست. این کیف پول با یواسبی به سیستمهای مختلف متصل میشود و از تمامی رمز ارزها پشتیبانی میکند.
از مدلهای امن و کاربردی دیگر میتوان به این موارد اشاره کرد:
- SafePal S1
- Steel Bitcoin Wallet for Hardware Wallet Backup
- #۶ D’CENT Biometric Wallet
- SecuX V20 Most Secure
- SecuX W20 Most Secure

قیمت کیف پول سخت افزاری
قیمتهای کیف پولهای کلد ولت بسیار متفاوت است. بهتر است با در نظر گرفتن بودجه مدنظرتان به انتخاب محصول از برند معرفی شده بپردازید.
قیمت کیف پول لجر نانو اس: حدود ۳ میلیون تا ۵ میلیون تومان
قیمت کیف پول لجر نانو ایکس: حدود ۳ میلیون تا ۶ میلیون تومان
قیمت کیف پول تروز وان: حدود ۱.۵ میلیون تا ۱.۷ میلیون تومان
قیمت کیف پول تروز مدل تی: حدود ۴ میلیون تا ۵.۵ میلیون تومان
کیف پول سخت افزاری، گزینهای عالی برای سپرده طولانیمدت
در صورتی که میخواهید بدون استرس جابهجایی دارایی در بازار کریپتو فعالیت کنید، بهترین گزینه خرید کیف پول سخت افزاری است. این نوع از کلد ولتها با تضمین حفظ دارایی، خطرات احتمالی هک شدن و کلاهبرداری را کاهش میدهند. در این مقاله به تمام نکات لازم در خصوص معرفی و خرید این کیف پولهای ارز دیجیتالی پرداختیم. امید است مطلب ارائه شده در این خصوص پاسخ تمامی سؤالاتتان را پوشش داده باشد.
حتی برای مقادیر کم سرمایه، کیف پولهای سخت افزاری سرمایه گذاری گزینههاز خوبی هستند؛ زیرا از کلیدهای خصوصی شما محافظت میکنند و به شما آرامش میدهند که جای سرمایهتان امن است.
این کیف پول با یک USB به سیستم متصل شده و کلیدهای خصوصی کاربر را به صورت ایمن ذخیره میکند. زیرا کلیدهای خصوصی هرگز با رایانه متصل به شبکه یا نرمافزارهای بالقوه آسیبپذیر شما در تماس نیستند.
میتوانید عبارت بازیابی خود را در دستگاه جدید وارد کنید تا دسترسی کامل به دارایی های رمزنگاری خود را بازیابی کنید.