بلاگ والکس اخبار ارزهای دیجیتالمتا و مایکروسافت هوش مصنوعی منبع باز Llama 2 را راه‌اندازی کردند

متا و مایکروسافت هوش مصنوعی منبع باز Llama 2 را راه‌اندازی کردند

هوش مصنوعی
خلاصه مطلب

لاما ۲ (Llama 2) ۴۰ درصد بیشتر بر روی داده‌های عمومی آموزش دیده و می‌تواند متون را تا دو برابر بیشتر از لاما ۱ پردازش کند.

به گفته شرکت متا، لاما ۲ (Llama 2) ۴۰ درصد بیشتر بر روی داده‌های عمومی آموزش دیده و می‌تواند متون را تا دو برابر بیشتر از لاما ۱ پردازش کند.

به گزارش والکس و به نقل از cointelegraph، غول‌های فناوری متا و مایکروسافت در راه‌اندازی لاما ۲، یک مدل زبانی بزرگ و منبع باز از شرکت متا که در ویندوز و پلتفرم رایانش ابری Azure شرکت مایکروسافت اجرا می‌شود، با یکدیگر همکاری کرده‌اند.

این دو شرکت در تاریخ ۱۸ جولای از این همکاری خبر دادند و اعلام کردند که استفاده لاما ۲ در زمینه‌های تحقیقاتی و تجاری رایگان است و همچنین برای اجرا بر روی ویندوز بهینه‌سازی می‌شود.

با انتشار این خبر، شایعاتی که در هفته گذشته درباره ساخت لاما ۲ برای کسب‌وکارها و پژوهشگران جهت ایجاد برنامه‌هایی بر روی زیرساخات تکنولوژی هوش مصنوعی متا مطرح شده بود، تایید می‌شود.

توییت متا

شرکت متا ادعا کرده است که لاما ۲ تقریباً ۴۰ بیشتر از لاما ۱ بر روی منابع داده عمومی و آنلاین آموزش دیده و تا دو برابر بیشتر از نسخه قبلی خود توانایی پردازش متون را دارد.

این شرکت اعلام کرده که لاما ۲ در زمینه کدنویسی، مهارت‌ها، استدلال و عملکرد در آزمون‌های دانشی نسبت به بسیاری از مدل‌های زبانی بزرگ و منبع باز رقیب بهتر عمل می‌کند. با این حال، شرکت متا به یکی از مقالات تحقیقاتی خود اشاره کرده و گفته که در مقایسه با رقبای منبع بسته، مانند GPT-4 شرکت OpenAI، عملکرد ضعیف‌تری دارد.

مارک زاکربرگ (Mark Zuckerberg)، مدیرعامل متا، در یک پست اینستاگرامی در تاریخ ۱۸ جولای گفت که لاما ۲ به پژوهشگران و کسب‌و‌کارها این امکان را می‌دهد تا از مدل زبانی بزرگ نسل بعدی این شرکت به عنوان پایه کار خود استفاده کنند و برنامه‌های خود را بسازند.

پست زاکربرگ

شرکت متا گفته که پس از انتشار نسخه محدود لاما ۱ در ماه فوریه، از تقاضای بسیار زیاد برای دسترسی به آن شگفت‌زده شده و بیش از ۱۰۰ هزار درخواست برای استفاده از این هوش مصنوعی ارسال شده است. تصاویر این مدل پس از مدت کوتاهی توسط یکی از کاربران وب‌سایت ۴chan به بیرون درز کرد.

به هر حال، شمار کاربران لاما ۱ بسیار کمتر از ChatGPT بوده و طبق گزارشی از رویترز در ماه فوریه، تقریباً ۱۰۰ میلیون نفر در ۳ ماه اول راه‌اندازی برای استفاده از این مدل ثبت نام کردند.

بواسطه این همکاری، مایکروسافت اکنون دو بازیکن بزرگ در فضای هوش مصنوعی را حمایت می‌کند، زیرا طبق گزارشی از Fortune در ماه ژانویه، این شرکت در طول سال ۲۰۲۳ مجموعاً ۱۳ میلیون دلار در OpenAI سرمایه‌گذاری کرده است.

توییت مایکروسافت

علاوه بر مایکروسافت، شرکت متا اخیراً لاما ۲ را برای دسترسی تجاری Amazon SageMaker JumpStart، که مجموعه‌ای از ابزارهای یادگیری ماشین را برای توسعه‌دهندگان ارائه می‌دهد، منتشر کرده است.

تصمیم شرکت متا برای منبع باز نگه داشتن لاما در ماه ژوئن توسط دو نماینده مجلس سنای ایالات متحده مورد انتقاد قرار گرفت. آنها ادعا کردند “ظاهراً سیاست‌های حفاظتی حداقلی” در نسخه اول لاما توانسته درهایی را برای کاربران مخرب به منظور انجام “فعالیت‌‌های مجرمانه” باز کند.

امیرحسین ملک‌پور

امیرحسین ملک‌پور

علاقمند به بلاک چین و رمزنگاری - معامله‌گر بازارهای مالی

no comments اولین نفری باشید که نظر خود را به اشتراک می‌گذارید!
تغییرات قیمت در ۲۴ ساعت اخیر
بیت کوین
بیت کوین BTC
101752.13 $ % -1.28
تون کوین
تون کوین TON
2.85 $ % -3.084
اوالانچ
اوالانچ AVAX
16.66 $ % -3.7
کاردانو
کاردانو ADA
0.55 $ % -3.22
ترون
ترون TRX
0.27 $ % -0.058
سولانا
سولانا SOL
134.07 $ % -3.61
بایننس کوین
بایننس کوین BNB
627.45 $ % -2.081
اتریوم
اتریوم ETH
2282.35 $ % -4.44
دیگه از اخبار کریپتو جا نمون! کافیه والکس رو توی گوگل نیوز دنبال کنی تا همیشه از آخرین و مهم‌ترین اتفاقات کریپتو باخبر باشی. عضویت در خبرنامه
google news