چگونه سایت های کلاهبرداری یا فیشینگ را شناسایی کنیم؟ (آپدیت ۲۰۲۴)

کلاهبرداران همیشه به دنبال راههای جدید برای سرقت سرمایه افراد هستند و رشد گسترده ارزهای دیجیتال در سالهای اخیر، فرصت زیادی را برای آنها فراهم کرده است. جرایم مربوط به این مارکت در سال ۲۰۲۱ رکورد زدند. طبق گزارش شرکت داده بلاکچین “Chainalysis” کلاهبرداران طی این سال حدود ۱۴ میلیارد دلار رمزارز را به سرقت بردند. این افراد هیچ حد و مرزی را نمیشناسند و از طرحهای مختلف برای جذب قربانیان به سمت سرمایهگذاری در سایتهای اسکم استفاده میکنند. اگر به معاملات رمز ارزها علاقهمند هستید، مهم است که از خطرات این مارکت آگاه و راههای شناسایی سایت های کلاهبرداری ارز دیجیتال را بلد باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد کلاهبرداریهای رایج و نحوه شناسایی سایت های اسکم این مقاله والکس را از دست ندهید.
بررسی سابقه و دامنه وب سایت

در گام اول برای شناسایی سایت های کلاهبرداری ارز دیجیتال سابقهٔ پلتفرم را باید بررسی کنید. بهتر است معیار سنجش سابقه را بیش از یک سال در نظر بگیرید. از طریق وبسایتهایی که سابقه ثبت دامنه را بررسی میکنند تاریخ شروع به کار پلتفرم را مشاهده کنید. برای انجام این کار میتوانید از وبسایت معتبر Smallseotools کمک بگیرید. بهتر است به پروژههایی که سابقه کمتر از ۶ ماه دارند اعتماد نکنید و از راههای دیگر نیز برای شناسایی سایت های اسکم استفاده کنید. سایت های همچون اسکم ادوایسر به ما در شناسایی اسکمی بودن دامنه ها کمک میکنند این ابزارها سایتها را از نظر امنیتی، سابقه دامنه، سیگنالهای اعتبار سنجی دامنه و ریپورت ها مورد بررسی قرار میدهند.
سایت scamadviser

سایت scamadviser.com یکی از بهترین سایتها برای بررسی سالم یا ناسالم بودن سایتها است. این سایت دامنهی وسیعی از سایتها مانند فروشگاههای آنلاین، سایتهای فیشینگ، سایتهای سرمایهگذاری، حوزه کریپتو و سایتهای کاریابی را برای بررسی پوشش میدهد. با کلیک بر روی هر کدام از این حوزهها به اخبار مربوط به سایتهای اسکم آن حوزه دسترسی پیدا میکنید.علاوهبراین اگر به سایتی مشکوک بودید، میتوانید در نوار جستجوی بالای سایت نام سایت مورد نظرتان را وارد کنید. با جستجوی سایت در اسکم ادوایسر، اطلاعات کاملی مانند نمره اطمینان (Trustscore) و نکات مثبت و منفی سایت نمایش داده میشود. پیشنهاد ما این است که پیش هر اقدامی بر بستر وب، از سلامت سایت مورد نظرتان به وسیله اسکم ادوایسر اطمینان حاصل کنید. لازم به ذکر است که اسکم ادوایسر یکی از بهترین ابزارهای شناسایی سایت های کلاهبرداری ارز دیجیتال است.
سایت scamdoc

سایت اسکم داک با آدرس scamdoc.com به بررسی سلامت سایتهای مختلف میپردازد. از نقاط قوت این سایت میتوان به امکان بررسی آدرس ایمیل و حتی شماره موبایل اشاره کرد. برای مشاهده تحلیل اسکم داک از سایت مورد نظرتان، باید آدرس آن را در نوار جستجوی اسکم داک وارد کنید. این سایت بر اساس طول عمر دامنه، بررسی نظر کاربران بر بستر وب و بررسی پروتکل HTTPS به سایتها امتیاز میدهد. به عنوان مثال نمره امنیت وب سایت مشهور بیتکوین دات کام، ۵۶ درصد است. دلیل نمره کم آن، ناشناس بودن مالک دامنه عنوان شده است.
سایت scamvoid

سایت scamvoid.net نیز مانند نمونههای بالا به بررسی سلامت سایتها میپردازد. اسکم وُید برای بررسی سایتها به نمره WOT هر سایت متکی است. اصطلاح WOT مخفف Web of Trust است که یک اجتماع از فعالین اینترنت میباشد که به بررسی امنیت سایتها پرداخته و به آنها امتیاز میدهند. علاوهبراین اسکم وُید برای تحلیل سایتها؛ به طول عمر سایت، نظرات کاربران و بررسی پروتکل HTTPS میپردازد.
از شبکه های اجتماعی کمک بگیرید
اکانتهای تایید شده در اینستاگرام و توییتر میتواند یک روش کاربردی برای شناسایی سایت های کلاهبرداری ارز دیجیتال باشد. همچنین میتوانید در گفتگوهای مختلف در شبکههای اجتماعی شرکت کنید و نظر کاربران را درباره وبسایت موردنظر جویا شوید. بهتر است از پروژههایی که افراد زیادی آنها را دنبال نمیکنند و فعالیت کمی دارند دوری کنید.
به یاد داشته باشید که ممکن است با حجم بسیار زیادی از نظرات مثبت و طرفداران دو آتشه مواجه شوید که تمامی آنها توسط صاحبان پروژه هدایت میشوند. به دنبال نظرات منفی باشید و دلیل آنها را پیدا کنید؛ زیرا ممکن است این نظرات توسط رقبای پروژه نوشته شده باشند.
بررسی وایت پیپر

شناسایی سایت های اسکم اغلب با بررسی وایتپیپرهای بیکیفیت که بدون تحقیق و بررسی نوشته میشوند قابلتشخیص است. برای مثال، در برخی از آنها مشاهده میشود که بخشی یا تمام آن از یک پروژه دیگر کپی شده است یا اشتباهات املایی و قواعدی زیادی در آنها وجود دارد.
در این وایتپیپرها اغلب از کارهای بزرگ و برنامههای باورنکردنی صحبت میشود که پروژه قصد انجام آنها را دارد. برای مثال پروژه “EcoSmart” که مدعی است از قرارداد هوشمند ترون استفاده میکند در وایت پیپر خود از فعالیتهایی نام برده که هر کدام نیازمند یک پروژه و تیم جداگانه هستند. پروژه اکو اسمارت یک طرح پانزی است که با استفاده از کلمات و اصطلاحات سنگین، قصد فریب افراد سادهلوح و نا آشنا با حوزه بلاک چین را دارد.
وعده های عجیب در مورد سود آوری
یکی از نشانههای شناسایی سایت های کلاهبرداری ارز دیجیتال این است که ادعاهای بلند پروازانه و غیرواقعی در مورد بازدهی مالی خود داشته باشند. برای مثال پروژه “Bitconnect” با وعده سود روزانه ۱ درصد به بازار معرفی شد و اعلام کرد یک سرمایه ۱۰۰ دلاری در عرض فقط ۳ سال به بیش از ۵۰ میلیون دلار میرسد. ویتالیک بوترین خالق اتریوم، از همان ابتدا شدیداً با این پروژه مخالف بود و آن را کلاهبرداری نامید. بعد از چند ماه، پیشبینی ویتالیک بوترین به واقعیت تبدیل شد و بیت کانکت تمامی سرویسهای مبادله و قرضدهی خود را تعطیل کرد؛ این کار موجب افت حجم بازار این پروژه از ۲.۷ میلیارد دلار به ۱۷ میلیون دلار شد.
در مورد پروژههایی که وعده سودهای بالا در کوتاهمدت میدهند نباید لحظهای تردید کنید و فوراً از آنها فاصله بگیرید. با توجه به ماهیت پر نوسان بازار ارزهای دیجیتال سرمایهگذاری بلندمدت استراتژی بهتری است. همچنین برخی از این کلاهبرداران از ایمیلهای فیشینگ و باندهای رسانههای اجتماعی برای برقراری ارتباط با سرمایهگذاران استفاده میکنند. آنها سعی دارند با وعدههای دروغین آنها را جذب کنند.
بررسی جزئیات تیم سازنده
توسعهدهندگان و تیم پروژه، هیئتمدیره و بنیادی که از آن حمایت میکند را بررسی کنید. تحقیق کامل همیشه یکی از ابزارهای کاربردی برای شناسایی سایت های کلاهبرداری ارز دیجیتال است. اگر خالق یک پروژه ناشناس باشد و هیچ اطلاعاتی درباره او وجود نداشته باشد، یک هشدار بزرگ برای سرمایهگذاری محسوب میشود. تحصیلات تیم پروژه باید در رشتههای مرتبط با بلاکچین، ارزهای دیجیتال و کامپیوتر باشد و در این زمینه سابقه درخشانی داشته باشند.
چنانچه آنها مدعی هستند که در پروژههای بزرگ همکاری کردهاند پس باید اطلاعات و رزومه خوبی در نتایج گوگل داشته باشند. اگر هیچ دادهای درباره آنها پیدا نکردید و اطلاعاتی مبنی بر شکایت کاربران از آن مشاهده کردید بدانید که این پروژه کلاهبرداری است.

عدم وجود یک محصول کاربردی
تمامی پروژههای کریپتویی معتبر، دارای پشتوانههای قوی هستند؛ چنانچه خلاف این باشد و مدل کاری و محصولی نداشته باشد یعنی با پروژه کلاهبرداری روبهرو هستید. درست است که برخی از فناوریها بدون هیچ پیشزمینهای توسعه یافتهاند اما درباره کریپتو هر ایدهای نیاز به جمعآوری وجه از سوی پشتیبانان دارد.
وجود یک محصول و خدماتی که در زندگی کاربران کاربرد داشته باشد، بسیار مهم است؛ زیرا متوجه میشوید که سود پروژه از چگونه تأمین و با شما تقسیم میشود. چنانچه زمینه کاری آنها برای شما مبهم بود و یا اطلاعات کافی درباره آن وجود نداشت، باید به آن شک کنید.
امنیت در دنیای ارزهای دیجیتال
در دنیای ارزهای دیجیتال مانند دنیای واقعی کلاهبرداران همیشه در کمین هستند. این شما هستید که همیشه باید هوشیار باشید و در شناسایی سایت های کلاهبرداری ارز دیجیتال نکات امنیتی را رعایت کنید.
در این مطلب روشهای شناسایی سایت های اسکم را آموزش دادیم. بهتر است این چکلیست را همیشه در خاطر داشته باشید و برای بررسی سایتها و پروژههای جدید علاوه بر آنها تحقیق و بررسی بیشتری انجام دهید تا قربانی افراد کلاهبردار نشوید. این راهکارها برای تشخیص پانزی بودن یک پروژه کافی نیستند و شما باید تحقیقات بیشتری را انجام دهید.
شما بگویید، از چه روشی برای شناسایی سایت های کلاهبرداری ارز دیجیتال استفاده میکنید؟
گام قبلی (۱۲/۱۷) گام بعدی
سلام اخیرا سایتی اومده حدود یک ماه پیش به نام ادگوز من تتر ریختم هنوز نمیدونم واقعیه جعلیه چیه adsgoo.com
سلام و عرض ادب
دوستان یه سایت و نرم افزاری هست به نام LiquidLancer که شخصی به نام **** در کانال تلگرام به نام درآمد دلاری اتوماتیک معرفی میکنه،خودشم هر روز از برداشتش توی اون نرم افزار عکس میزاره کانالش و ملت رو تحریک میکنه به سرمایه گذاری با بازگشت سود آنچنانی روزانه،به محض اینکه سرمایتون رو به تتر واریز کنید حساب شما رو در لیکویید لنسر میبنده و از کانالش و پی وی شخصیش شما رو بلاک میکنه،من ۶۰۰۰ تتر سرمایم به فنا رفت و پلیس فتا هم رفتم گفت نمیشه پیگیری کرد،خواهشا شما گول این شیادو نخورید
درباره سایت judoutec.com اطلاعات میخواستم و میخوام بدونم این سایت که به علیبابا و آمازون متصل میشود کلاهبرداری است یا واقعی؟تشکر
سلام دوستان
دقت بفرمایید
با تجربه ای که من دارم ازتون خواهش میکنم هرکس غریبه بهتون پیام داد ، چه خارجی چه ایرانی و بحث پول و سرمایه گذاری وسط بود ، همون ابتدا بلاکش کنید چون کلاهبرداریه . بخاطر این میگم که هیچوقت کمپانی های بزرگ و معتبر ، خودشون نمیان پیشقدم بشن و بهتون پیام بدن که سرمایه گذاری کن . این یکی از دلایلی بود که گفتم ، خواهشاً برای پولی که به سختی درمیارید دل بسوزونید.ارزوی موفقیت
سلام دوستان اگه یه خانوم به اسم Sophia Brenner بهتون پیام داد و پیشنهاد سرمایهگذاری در یک سایت با سود ثابت داد اصلا سمتش نرید چون کلاهبرداری هست و فیکه . اسم سایتش Cubriassessmgt.com بود که بعد از کلاهبرداری سایت رو بستن و عوض کردن.مراقب باشید و خلاصه هرکس بهتون پیام داد و پیشنهاد سود ثابت و سرمایهگذاری داد اصلا قبول نکنید چون هیچکس عاشق چشم و ابروی ما نیست پول مفت بده بهمون.
سایت h5.mediaplayhappy.com کلاهبرداریه
سلام سایت app.amuseplayshoping.com کلاهبرداریه
Ezshjx.com کلاهبرداری است؟
سلام ، کسی در مورده coinACB اطلاعاتی داره ، آیا واقعی است یا کلاهبرداری ؟؟ ممنونم میشم اطلاع بدین
من در سایت kooopher دات کام ۵۰۰۰ دلار سرمایه گذاری کردم و حسابم رو مسدود کردش خیلی مراقب باشید
سایت nbpujia.comحساب ۸۲۸۰۰دلاری منو مسدود کرد بعد اتمام ۲۵ مرحله ۱۶۰۰۰تتر دیگه برای مالیات میخواد تا حسابمو آزاد کنه ۳ میلیارد تا حالا دادم کسی راجع به این سایت میدونه؟
سلام این سایت و تمام سایت هایی که شش ضلعی سبز و آبی دارند و ۲۵ مرحله ای هستند کلاهبردار هستند اولش یکی دو مرحله با سود خیلی پایین بهت اجازه برداشت میدهند بعد با روش های مختلف از جمله کار ترکیبی و کمیسیون بالا فرد را اغفال میکنند متاسفانه سرمایه و پولت را از دست دادی
دوستان اگر طرف آلمانی هست من توی سایت ها که بررسی می کردم می توانید با مدارکی که دارید پلیس فدرال آلمان شکایت کنید تا این کلاهبردار و امثال او دستگیر شوند
سایت ezshjx.com من یکبار انجام دادم و برداشت کردم الان دفعه دوم است انجام می هم مرحله۲۳ هستم. مبلغ ۱۰۰ دلار درخواست داده آیا واریز کنم؟
کلاهبرداری است دیگه پول واریز نکن
این سایت با اسم های مختلف داره سرمایه مردم ایران را می گیره کسی نیست که جلوی این سایت رو بگیره و پول ما را پس بگیره لطفا یکی پیگیری کنه
سلام در مورد سایت texbiom کسی خبر داره چطور سایتی کلاهبرداری یا واقعی
صد در صد کلاهبرداری هست
سلام دوستان
کسی در مورد سایت Solkenya.org اطلاعاتی داره؟
در سایت های استعلام کلاهبرداری که تحقیق کردم امنیت بالایی داره
امنیت سایت هیچ ربطی به کلاهبرداری نداره. سایت های با امنیت بالا هم میتونن کلاهبرداری باشن
سلام.میخواستم ببینم سایت coinacb.com سایت کلاه برداری است یا معتبر؟
سلام جناب آقای ربیعی شما هم مانند بنده اطلاعات در مورده سایت coinacb سوال داشتین. آیا توانستین در مورده این سایت اطلاعات به دست بیارین ؟؟ آیا کلاهبرداری است یا واقعی؟ ممنون میشم اگر اطلاعات به دست آوردین منو مطلع کنید
کلاهبرداری هست.برای انتقال باید اکانت وی آی پی کنید و کد امنیتی هم اشتباست!