صرافی ها

MDEX چیست؟ آموزش استفاده از صرافی ام دکس و معرفی کاربرد های آن

اقتصاد غیرمتمرکز یا دیفای این روزها با سرعتی خیلی بیشتر از آنچه انتظار می‌رفت در حال رشد است و به‌نظر می‌رسد با ظهور صرافی‌های غیرمتمرکز مثل MDEX این رشد حتی به سوی تبدیل شدن به یک انقلاب در اقتصاد جهانی پیش می‌رود. در این مقاله ما قصد داریم به معرفی یکی از بهترین صرافی های غیر متمرکز حال حاضر یعنی صرافی MDEX بپردازیم.

این صرافی اگرچه کمتر از یک سال است که در حوزه دیفای قدم گذاشته، اما در همین مدت کوتاه توانسته تمامی رکوردهای ثبت شده توسط صرافی‌های بزرگ را بکشند و توجه زیادی را به سمت خود بکشاند. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا MDEX و کاربردهای آن را بررسی کنیم.

معرفی صرافی MDEX

ام دکس، نام مخفف شده Mandela Exchange، یک پروتکل منبع باز و یک صرافی غیرمتمرکز (DEX) است که بر بسترزنجیره Houbi شکل گرفت. این صرافی در حقیقت یک پلتفرم معاملاتی ارزهای دیجیتال است که از فناوری‌های بازارسازی خودکار (AMM) کمک می‌گیرد تا بهترین قیمت‌ها معاملاتی را برای کاربران فراهم آورد.

این صرافی همچنین در رتبه اول برترین صرافی‌های غیرمتمرکز قرار دارد که به‌طور همزمان بر بستر هکوچین (HecoChain)، زنجیره هوشمند بایننس (BSC) و بلاکچین اتریوم ساخته شده است. ام دکس در حقیقت به‌دنبال ایجاد بهترین راه برای انجام تراکنش‌ها با اکوتوکن (ECO token) می‌گردد و می‌خواهد با ادغام فناوری‌های غیرمتمرکز ،IMO و سازمان غیرمتمرکز خودگران (DAO) به بزرگترین اکوسیستم در دیفای تبدیل شود.

در مجموع می‌توان گفت هدف MDEX ارائه تجربه تراکنش ایمن، متنوع و مقرون به صرفه از طریق خدمات نقدینگی به کاربران است. از سویی هم اکنون برترین صرافی غیرمتمرکز در زنجیره بایننس از نظر حجم معاملات به‌شمار می‌رود.

تاریخچه صرافی ام دکس

پلتفرم ام دکس اواخر فوریه ۲۰۲۱ راه‌اندازی شد و در همان روز قابلیت استخراج تراکنش و نقدینگی خود را نیز فعال کرد. مدتی بعد یعنی در ۲ سپتامبر ۲۰۲۱ ویژگی حاکمیت شبکه با توکن‌های حاکمیتی یعنی MDX و سازمان خودگردان غیرمتمرکز (DAO) راه‌اندازی شد. به همین ترتیب، پروتکل MDEX در ۸ اکتبر ۲۰۲۱ به‌طور کامل روی شبکه اصلی بلاکچین اتریوم سوار شد و به بهره‌برداری رسید.

صرافی MDEX چگونه کار می کند؟

فعالیت صرافی MDEX

ام دکس بر اساس مکانیزم استخراج رمزارز دوگانه و ترکیبی عمل می‌کند و با این کار قصد دارد کاربران خود را به‌طور همزمان از مزیت تراکنش‌های کم هزینه زنجیره Heco و امکانات زنجیره اتریوم بهر‌ه‌مند کند. مکانیزم دوگانه همچنین امکان استخراج نقدینگی و استخراج معاملات را نیز فراهم می‌آورد و این یعنی کاربران این صرافی می‌‌توانند با تامین نقدینگی پاداش کسب کنند و به ازای هر تراکنش خود نیز توکن به‌دست آورند.

هدف این پلتفرم دریافت حداقل کارمزد از کاربران و جبران آن از طریق استخرهای نقدینگی است تا بتواند به یک پلتفرم بدون کارمزد تبدیل شود. بنابراین به‌طور کلی باید بگوییم هدف صرافی ام دکس ارائه خدمات به پنج بخش ویژه است که این بخش‌ها عبارتند از:

  • معامله: مانند هر صرافی دیگری این پلتفرم نیز از تراکنش‌های توکنی در بلاکچین HECO و BSC پشتیبانی می‌کند. علاوه بر این، در این صرافی یارانه کارمزد معامله نیز برای جفت‌های معاملاتی خاص به کاربران ارائه می‌شود.
  • استخراج نقدینگی: با قرار دادن توکن‌های ارائه‌دهنده نقدینگی (LP) و افزودن نقدینگی، ام دکس قصد دارد پاداش‌های توکن MDX را برای کاربران در زنجیره‌های HECO و BSC ارائه دهد.
  • Boardroom: هدف این مکانیسم پاداش دادن به دارندگان MDX به منظور درآمد بلندمدت و اجازه اداره اکوسیستم و دستیابی به تمرکززدایی است.
  • IMO :IMO (پیشنهاد اولیه MDEX) یک مدل جذب سرمایه مشابه ICO (ارائه اولیه کوین) در اتریوم است.
  • Fun Buyback: این بخش یک سیستم خودگردان برای تولید ارزش توکن است.

البته باید این نکته را گوشزد کنیم که برای اجرا شدن بسیاری از این عملکردها در صرافی MDEX به توکن بومی و حاکمیتی آن نیاز است که در ادامه به‌طور مختصر به معرفی آن می‌پردازیم.

توکن بومی صرافی ام دکس

MDX، نماد توکن بومی و حاکمیتی پلتفرم و صرافی MDEX است که کاربردهای بسیاری در این پلتفرم دارد. این توکن در حقیقت یک جزء استراتژیک در صرافی به‌شمار می‌رود که دارندگان از طریق استخراج نقدینگی و معامله با این توکن پاداش داده می‌شوند. علاوه بر این، کاربران پلتفرم با استفاده از توکن‌های MDX می‌توانند برای حاکمیت و کسب جوایز مربوطه رای دهند.

توکن MDX دارای حداکثر عرضه کل ۱ میلیارد است. در ۵ ژوئن ۲۰۲۱، اولین هاوینگ MDX نیز اتفاق افتاد که باعث شد عرضه روزانه توکن از ۴/۶ میلیون به ۲/۳ میلیون MDX کاهش یابد. مکانیسم هاوینگ به‌گونه‌ای طراحی شده تا ارز دیجیتال MDX را در هر حالتی کمیاب و باارزش نگه‌دارد و در عین حال به حفظ تعادل قیمتی آن کمک کند.

بررسی توکن صرافی ام دکس

به‌طور کلی کاربردهای توکن mdx در صرافی MDEX عبارت است از:

توکنی استاندارد برای جمع‌آوری سرمایه

یکی از کاربردهای توکن MDX جمع‌آوری سرمایه برای پلتفرم است. برای نمونه پروتکل HT-IMO یکی از روش‌هایی به‌شمار می‌رود که در صرافی MDEX با هدف کسب سرمایه فعالیت می‌کند. برای این که بهتر متوجه این کاربرد توکن mdx شوید، می‌توانیم نقش ETH در عرضه اولیه کوین‌های اتریوم را نیز مشابه این روش بدانیم.

حاکمیت

 از آنجا که Mdex یک پروژه غیرمتمرکز است، جامعه یعنی دارندگان توکن mdx آن را هدایت و کنترل می‌کنند. این یعنی هر گونه مشکل عمده و برجسته در مورد پروژه باید به‌ تصمیم این افراد حل شود. بنابراین برای تعیین نسبت کارمزد تراکنش‌ها، تصمیم‌گیری برای دستیابی از طریق تخریب و خرید مجدد توکن و همچنین اصلاح قوانین اساسی الگوبرداری در Mdex، معمولا به اکثریت آرای جامعه نیاز است.

امنیت سیستم

باید به جرئت بگوییم صرافی MDEX یکی از امن‌ترین صرافی‌های غیرمتمرکز حاضر در بازار است و این را می‌توان با توجه به ویژگی‌های خاص این پروژه نیز فهمید. علاوه بر این، چندین ممیزی امنیتی این پلتفرم که توسط برخی از شرکت‌های حسابرسی در بلاکچین مانند CERTIK، SLOW MIST و FAIRYPROOF، DEX تامین می‌شود نیز دلیل دیگری بر امنیت بالای Mdex به‌شمار می‌رود. همانطور که گفتیم عملکرد این صرافی در جهت ایجاد یک پلتفرم پیشتاز و قدرتمند در دیفای است و این کار را با القای IMO، DAO و DEX در بلاکچین‌های HECO و Ethereum انجام می‌دهد.

کارمزد تراکنش‌ ها

اشاره کردیم که هزینه کارمزد تراکنش‌ها در صرافی ام دکس حدود  ۰/۳٪ است. علاوه بر این در تراکنش‌های ام دکس، ۶۶٪ از کارمزد درآمد روزانه آن به نسبت ۷ به ۳ تقسیم می‌شود. از این تقسیم‌بندی، نسمت اول برای جبران خسارت کاربران توکن MDX و برای خرید HT در بازار ثانویه و نسبت دوم تقسیم برای افزایش کاهش تورم از طریق خرید مجدد و سوزاندن MDX استفاده می‌شود.

مزایا و معایب صرافی ام دکس

نماد صرافی ام دکس

تا اینجا دانستیم MDEX به‌عنوان یک صرافی قابلیت‌ها و ویژگی‌های متعددی دارد که تاکنون توانسته توجه معامله‌گران بسیاری را به خود جذب کند. اما مانند هر پلتفرم دیگری ام دکس نیز بی‌نقص نیست؛ به همین منظور بیاید تا در یک نگاه کلی مزایا و معایب این صرافی بپردازیم.

مزایای صرافی MDEX

  • سرعت بالای انجام تراکنش‌ها یعنی تایید هر تراکنش در حدود ۳ ثانیه.
  • کارمزد بسیار پایین تراکنش‌ها که حدود ۰/۳ از هر تراکنش است و کاربران می‌توانند آن را نیز از طریق شرکت در فرآیند استخراج جبران کنند.
  • دارای بزرگترین استخرهای نقدینگی در بازار رمزارزها.
  • رویدادها و جوایز متعدد به‌منظور افزایش کاربران.

معایب صرافی MDEX

  • این صرافی تنها به کشورهای محدودی خدمات ارائه می‌دهد.
  • به علت تعداد زیاد کاربران آسیایی قیمت‌های این صرافی به‌شدت تحت تاثیر بازارهای آسیایی قرار دارد.
  • برخی از ویژگی‌های این صرافی ممکن است کاربران تازه‌وارد را با چالش روبه‌رو کند.

آموزش صرافی MDEX: چطور با صرافی ام دکس کار کنیم؟

در این مرحله پس از بررسی‌های فراوان درباره مزایا و چالش‌های صرافی MDEX اکنون زمان آن رسیده تا به‌سراغ نحوه کار با این صرافی برویم. پیش از آغاز آموزش صرافی MDEX باید یادآور شویم استفاده از این صرافی برای تازه‌واردان به دنیای معاملات ارزهای دیجیتال ممکن است قدری چالش‌برانگیز باشد.

برای این که بتوانید در صرافی ام دکس تراکنش و معاملات ارز دیجیتال را اجرا کنید، ابتدا باید با یک والت ارز دیجیتال به این صرافی وارد شوید و به اصطلاح کیف پول خود را به MDEX متصل کنید. متاسفانه در وب‌سایت اصلی این پلتفرم لیست مشخصی از کیف‌پول‌هایی که پشتیبانی می‌شوند ارائه نشده اما سه والت متامسک (MetaMask)، کوین ۹۸ (Coin98) و هوبی ولت (Houbi Wallet) رایج‌ترین کیف پول‌های ارز دیجیتالی هستند که برای اتصال به ام دکس استفاده می‌شوند.

علاوه بر کیف پولی که باید به این صرافی متصل کنید، در نظر داشته باشید که با توجه به غیرمتمرکز بودن آن، نیاز دارید تا ابتدا به شبکه بلاکچینی پشتیبان MDEX که همان هکوچین (HecoChain) است وصل شوید. در ادامه ما اول به آموزش ولت متامسک به هکوچین و سپس اتصال آن به صرافی MDEX می‌پردازیم.

آموزش اتصال ولت متامسک (MetaMask) به صرافی MDEX

اتصال صرافی mdex به ولت متامسک

همانطور که گفتیم، پیش از اتصال ولت به صرافی باید به بلاکچین هکوچین متصل شویم. برای این کار می‌توانید مراحل زیر را به ترتیب دنبال کنید:

۱. ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید و سپس به قسمت تنظیمات بروید.

۲. از قسمت SETTING گزینه شبکه‌ها یا Networks را انتخاب کنید.

۳. در این بخش شبکه‌های متصل به کیف پول خود را مشاهده می‌کنید و می‌توانید با کلیک بر گزینه Add Network و وارد کردن اطلاعات بلاکچین هکو به این شبکه متصل خواهید شد.

حال که توانستید HECO chain را به کیف پول متامسک خود متصل کنید، باید وارد پلتفرم و صرافی MDEX شده تا بتوانید به آن متصل شوید. برای این کار کافی است تا به سایت اصلی این صرافی یعنی MDEX.COM بروید و از منوی بالا سمت راست، روی گزینه Connect Your Wallet کلیک کنید.

در پنجره‌ای که باز می‌شود آدرس والت موردنظر را برای اتصال با ام دکس وارد کرده و سپس با گزینه Next دسترسی‌های مورد نیاز از حساب کریپتویی خود را انتخاب و با زدن گزینه Confirm آن را تایید کنید. اکنون کیف پول شما به این صرافی متصل شده و می‌توانید عملیات‌های مورد نیاز را مانند سایر صرافی‌ها انجام دهید.

تفاوت صرافی MDEX با سوشی سواپ و یونی سواپ

یکی از سوالاتی که کاربران برای انتخاب صرافی‌های غیرمتمرکز با آن روبه‌رو هستند، تفاوت‌ها و شباهت‌ها آن‌ها با هم است. در این بخش ما قصد داریم تا Mdex را با دو صرافی dex دیگر یعنی یونی سواپ و سوشی سواپ مقایسه کنیم. پیش از رفتن به‌سراغ تفاوت‌ها باید یادآور شویم هر سه این صرافی‌ها غیرمتمرکز بوده و تمامی آن‌ها مبادله توکن‌ها را بین معامله‌گران بدون نیاز به شخص ثالث، واسطه یا دفترچه سفارش تسهیل می‌کنند.

همانطور که می‌دانید، یونی سواپ (Uniswap) یک DEX مبتنی بر اتریوم است که به کاربران این امکان را می‌دهد تا توکن‌های ERC-20 را از طریق قراردادهای هوشمند معامله کنند. در این صرافی کاربران همچنین می‌توانند از طریق استخرهای نقدینگی از کارمزد تراکنش‌ها سود به‌دست آورند. صرافی سوشی سواپ (Sushiswap) نیز شباهت‌های بسیاری با یونی سواپ دارد اما در تجربه UI، توکنومیک و پاداش LP با یکدیگر متفاوت‌اند.

بررسی صرافی ام دکس با سوشی سواپ و یونی سواپ

در مقابل این دو، صرافی Mdex در سطح دیگری قرار دارد. البته که ام دکس نیز مانند یونی سواپ از فناوری بازارسازی خودکار استفاده می‌کند، اما با استخرهای نقدینگی انگیزه کاربران را نیز افزایش می‌دهد. این صرافی همچنین برای ماینینگ از استراتژی مکانیزم دوگانه استفاده می‌کند که باعث می‌شود کارمزد تراکنش‌ها نزدیک به صفر باشد.

Mdex سرعت تایید تراکنش بسیار بالاتری نسبت به این دو دارد و با رویکرد خرید مجدد و تخریب می‌تواند نقدینگی بیشتری را از سوی کاربران جذب کند.

برنامه های آینده پلتفرم ام دکس

همانند سایر پلتفرم‌های فعال در اکوسیستم دیفای، صرافی MDEX نیز اهداف و برنامه‌های بسیاری برای آینده خود دارد و مهم‌ترین آنها جذب کاربران بیشتر است. Mdex در حقیقت تلاش می‌کند تا تجربه کاربری امنی را از پیوستن به پروتکل‌ها و سرمایه‌گذاری در آن فراهم آورد و با جلب اعتماد کاربران فعلی، سرمایه‌گذاران و معامله‌گران جدیدی را به خود جذب کند.

علاوه بر جذب کاربران بیشتر، توسعه‌دهندگان این صرافی قصد دارند چندین دارایی چند زنجیره‌ای به صرافی نیز اضافه کنند تا کاربران با توسعه صرافی و ارائه مدل‌های کاربرپسند، حاکمیت و اجماع در پلتفرم تقویت شود. آن‌ها همچنین می‌خواهند این دارایی‌ها را در DEX بهینه‌سازی و در بورس به یکدیگر متصل کنند تا تیم MDEX بتواند بلاکچین عمومی را بهبود ببخشند.

صرافی MDEX؛ برترین صرافی حاضر در دیفای

در این مقاله ما تلاش کردیم با نگاهی بی‌طرفانه، عملکردهای صرافی ام دکس را زیر ذره بین قرار دهیم تا شما نیز به خوبی با این پلتفرم آشنا شوید و برای تصمیم‌گیری در مورد سرمایه‌گذاری و آغاز معاملات با این صرافی مسیر ساده‌تری داشته باشید. همانطور که گفتیم، در مقایسه با صرافی‌های مشابه مانند یونی‌سواپ یا سوشی سواپ، ام دکس یک صرافی تازه‌کار است. اما با توجه به عملکرد این پلتفرم و استفاده از قدرتی که در شبکه‌های اتریوم، اسمارت‌چین بایننس و هکوچین دارد، به‌راحتی می‌تواند یک تجربه کاربری فوق‌العاده را برای سرمایه‌گذاران فراهم آورد.

Mdex همچنین از فناوری‌های بسیاری مانند AMM، DAO و IMO نیز بهره‌مند است که همه می‌توانند به رشد و آینده درخشان این پروژه بیانجامند.

بعد از اتمام کارشناسی روانشناسی به این نتیجه رسیدم برای ایجاد یک تغییر مثبت، باید با مخاطبان مختلفی در ارتباط باشم و وارد دنیای خلق محتوا شدم.
نوشته های مشابه
guest
ایمیل شما نمایش داده نمی شود
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
دکمه بازگشت به بالا
ثبت نام در والکس