سولانا در سال ۲۰۳۰ قیمتی خیرهکننده خواهد داشت؛ اما چرا؟
سولانا علیرغم بهبودی که اخیراً تجربه کرده، ممکن است به جذب توسعهدهندگان بیشتری هم نیاز داشته باشد.
به گزارش والکس و به نقل از ambcrypto، بسته به وضعیت بازار در سال ۲۰۳۰، توکن SOL ممکن است دهها یا حتی هزاران دلار ارزش پیدا کند.
پیشرفت سولانا در زمینه پلتفرمهای قرارداد هوشمند (SCP) آن یکی از عواملی محسوب میشود که این پروژه را در صنعت ارزهای دیجیتال تأثیرگذار نگه داشته است. به گفته VanEck، ممکن است چیزهای بیشتری هم در راه باشد.
در بازار کریپتو، احیای پروژهای که زمانی بی سر و ته تلقی میشد، غیرعادی نیست. اما بهبودی که پس از سقوط صرافی FTX و اتفاقات پس آن برای سولانا رخ داد یکی از مواردی است که ممکن است برای مدتها فراموش نشود. به همین دلیل، شرکت مدیریت دارایی VanEck با انتشار گزارشی در مورد پتانسیل آینده این بلاکچین صحبت کرده است.
سولانا بر امواج SCP سوار میشود
به گفته VanEck، گامهای بلند سولانا در رابطه با پلتفرمهای قرارداد هوشمند (SCP) یکی از عواملی محسوب میشود که این پروژه را همچنان تأثیرگذار نگه داشته است. طبق تعریف، SCPها سیستمهایی هستند که هنگام اجرای قراردادها بر روی یک بلاکچین، نیازی به تداخل اشخاص ثالث ندارند.
در حالی که بلاکچینهای سازگار با SCP دیگری مانند زنجیره BNB و اتریوم نیز در حال حاضر در بازار وجود دارد، اما هیچ کدام نتوانسته با تسلط سولانا در این حوزه رقابت کند. با استناد بر گزارش VanEck، این بخش در موقعیتی قرار دارد که میتواند در آینده پذیرش خوبی را تجربه کند.
اما همچنین به این نکته هم اشاره کرده که برای تجربه این رشد تصاعدی، به یک برنامه واقعاً محبوب و همهگیر نیاز داریم. به گفته VanEck، هیچ بلاکچین دیگری به جز سولانا برای این موقعیت مناسب نیست.
VanEck خاطرنشان کرد:
بلاکچینی که میزبانی این برنامه همهگیر را بر عهده دارد، از فعالیتهای ایجاد شده توسط آن نیز بهرهمند خواهد شد. در این یادداشت، ما سناریویی را مدلسازی میکنیم که در آن سولانا به عنوان اولین بلاکچینی در نظر گرفته میشود که میزبانی یک برنامه کاربردی با بیش از ۱۰۰ میلیون کاربر را بر عهده دارد.
اما سولانا هنوز در سطح اتریوم یا پولکادات نیست
در نتیجه دامیننس بالا در بحث SCP، سلطنت سولانا از نظر سهم بازار توسعهدهندگان بر دیگر بلاکچینها مانند آپتوس (Aptos) بسیار گسترده بوده است. در این گزارش اشاره شده که استفاده روزافزون از سولانا و فناوری «پیشگامانه» آن موجب این رشد شده است.
با این حال، بلاکچین تحت رهبری آناتولی یاکوونکو (Anatoly Yakovenko) در مقایسه با بلاکچینهایی مانند پولکادات و اتریوم عقب مانده است. یکی از دلایل افت قیمت سولانا قطعیهای متعددی بوده که شبکه آن تجربه کرده است.
VanEck پیچیدگی ماشین مجازی سولانا (SVM) را نیز به عنوان یکی دیگر از دلایل عقب ماندن این بلاکچین ذکر کرده است. SVM سیستمی است که امکان انجام هزاران تراکنش در ثانیه را برای سولانا فراهم میکند.
VanEck در گزارش خود دلیل این شرایط را توضیح داده و تاکید میکند:
این امر تا حدودی به دلیل الزام توسعهدهندگان سولانا برای آشنایی با Rust، زبانی با ۲/۲ میلیون توسعهدهنده فعال، در مقایسه با اتریوم است که میتواند از ۱۷/۴ میلیون توسعهدهنده فعال در جاوا اسکریپت استفاده کند.
آینده میتواند برای سولانا روشنتر باشد
با این حال، این شرکت مدیریت دارایی گفته که انتظار دارد وضهیت سولانا در آینده بهبود پیدا کند، به خصوص اینکه از ماه مارس ۲۰۲۳ تاکنون هیچ قطعی را تجربه نکرده و کاملاً فعال بوده است. البته شایان ذکر است که بهبود شرایط سولانا و پتانسیل آشکار آن فقط در گزارش VanEck مشهود نبوده است.
آرتمیس (Artemis)، یکی از پلتفرمهای دارایی دیجیتال نهادی نیز متوجه رشد این پروژه شده است.
آرتمیس در پست مورخ ۲۶ اکتبر خود در پلتفرم X (توئیتر سابق) نیز خاطرنشان کرده که از تجدید حیات سولانا «متعجب» شده است. برخی از معیارهایی که آرتمیس را به چنین نتیجه رسانده شامل ارزش کل قفل شده (TVL) پروژه، حجم صرافی غیرمتمرکز (DEX)، آدرسهای فعال و تراکنشهای آن میشود.
VanEck با توجه به عملکرد قیمت سولانا پیشبینی کرده که این رمزارز تا سال ۲۰۳۰ میتواند میانگین ارزش معاملاتی ۳۳۵ دلاری داشته باشد.
اما در صورت آغاز بولران، این شرکت جهش قیمت سولانا به ۳۲۱۱ دلار در همان سال را مطرح کرده است. در انتها نیز گفته که حتی در شرایط سخت بازار نیز SOL زیر ۱۰ دلار معامله نخواهد شد.