راهنمای انتخاب بهترین دستگاه ماینر بیت کوین

اگر علاقه به استخراج و فروش بیت کوین شما را به این مقاله کشانده است، جای درستی آمدهاید. در این مقاله با بهترین دستگاه های استخراج بیت کوین و هزینههای آنها آشنا خواهید شد. همچنین روشهای جایگزین استخراج بیت کوین بدون نیاز به دستگاه را فرا خواهید گرفت. با این مقاله والکس همراه باشید.
معیار انتخاب دستگاههای استخراج بیت کوین
برای انتخاب یک دستگاه استخراج، معیارهای مختلفی وجود دارد که باید پیش از خرید به آنها توجه کنید. قدرت هش دستگاه، میزان انرژی مصرفی دستگاه و قیمت دستگاه معیارهایی است که باید در نظر بگیرید. در ادامه توضیح کوتاهی دربارۀ هر کدام از این ویژگیها خواهیم داد؛ بعد به سراغ مدلهای مختلف و بهروز دستگاههای استخراج بیت کوین میرویم.
نرخ هش دستگاههای استخراج بیت کوین
با توجه به پیچیدگیهایی که در استخراج بیت کوین وجود دارد، این که چه سختافزاری میخرید میتواند میزان موفقیت شما را مشخص کند. معیارهای انتخاب دستگاه استخراج بیت کوین زیاد نیست، اما تکتک آنها بسیار مهم هستند. یکی از این معیارها قدرت هش دستگاه است.
نرخ هش (Hash Rate) به تعداد محاسبات ریاضی گفته میشود که دستگاه استخراج بیت کوین شما میتواند در یک ثانیه انجام دهد. هرچه این مقدار بیشتر باشد، شانس شما برای رسیدن به جواب معادله بلاک بیت کوین بیشتر میشود. هر بلاک در شبکه بلاکچین بیت کوین مشخصاتی دارد که عدد هش آنها را کامل کرده و باعث میشود شما کسی باشید که پاداش بلاک را دریافت میکند.
همۀ استخراجکنندههای بیت کوین به دنبال این هستند که تابع هش را پیدا کنند. این تابع پیشبینی ناشدنی است و در نتیجه هرچه دستگاه بتواند در یک ثانیه عددهای تصادفی بیشتری حدس بزند، شانس بالاتری برای رسیدن به این عدد دارد.
کار استخراج بسیار رقابتی است و همه به دنبال گرفتن پاداش بلاکها هستند. پس استخراج کننده موفق کسی است که زودتر این عدد را حدس بزند. تا اینجا معلوم شد که چرا باید دستگاهی با قدرت هش بالا بخرید. قدرت هش دستگاههای مدرن برحسب مگاهش در ثانیه (MH/S) و گیگا هش بر ثانیه (GH/S) و تراهش برثانیه (TH/S) اندازهگیری میشود. دستگاههای استخراج بیت کوین در حال حاضر بین ۳۳۶ مگاهش برثانیه تا ۱۴ میلیون تراهش برثانیه قدرت دارند.
میزان برق مصرفی دستگاههای استخراج بیت کوین
نکتۀ ساده دربارۀ دستگاههای استخراج این است که هرچه قدرت هش بالاتری داشته باشند، برق بیشتری هم مصرف میکنند. قبل از خرید میزان برق مصرفی دستگاه را به وات (W) در نظر گرفته و بررسی کنید که قبضی که در پایان ماه دریافت خواهید کرد چقدر است.
قیمت برق مصرفی در ایران در نقاط جغرافیایی مختلف گرمسیری و سردسیری و فصول مختلف سال متفاوت است. پیشبینی کنید که تعرفه قبض شما با کدام یک از تعرفههای برق خانگی، صنعتی یا صادراتی محاسبه میشود. اگر میخواهید تنها یک دستگاه استخراج داشته باشید، شاید بتوانید آن را در خانه نگهداری کنید؛ اما استفاده از برق خانگی برای تعداد بیشتر دستگاهها نهتنها بهصرفه نیست بلکه قابل پیگیری قانونی است. از طرف دیگر حتی نگهداری یک دستگاه در خانه هم با توجه به سروصدای زیادی که دارد، احتمالاً ایده خوبی نیست.
روش محاسبه هزینه برق مصرفی
شما میتوانید قدرت هش را در برق مصرفی که دستگاه استفاده میکند، ضرب کنید تا بدانید به ازای هر وات چند هش دریافت خواهید کرد. برای مثال اگر دستگاهی دارید که قدرت هش آن ۱۱۰ تراهش بر ثانیه، و انرژی مصرفی آن ۳۵۰۰ وات بر ساعت (۳.۵کیلووات بر ساعت) است، با نرخ برق صادراتی در فصل گرم یعنی ۱۹۳۰ تومان به ازای هر کیلووات بر ساعت، هزینه برق مصرفی شما حدوداً ۴ میلیون و ۸۶۳ هزار تومان در ماه خواهد شد. این محاسبه را میتوانید طبق این فرمول انجام دهید:
- ۳.۵*۱۹۳۰= ۶۷۵۵ تومان در ساعت.
- ۶۷۷۵۵*۲۴= ۱۶۲ هزار و ۱۲۱ تومان در روز
- ۱۶۲*۳۰= ۴ میلیون و ۸۶۳ هزار تومان در ماه
یا خیلی سادهتر از یک ماشین حساب آنلاین استخراج برای محاسبه هزینه برق دستگاه استخراج خود استفاده کنید. بررسی قبض برق در پایان هر ماه هم گزینه مناسبی است. این میزان را باید از درآمد بیت کوین خود کم کنید تا سود خالص خود را متوجه شوید.
در برخی موارد، شما دستگاه استخراج را به لپتاپ خود وصل میکنید تا آن را راهاندازی و کنترل کنید. باید در محاسبات خود، هزینه برق مصرفی کامپیوترتان را هم در نظر بگیرید. هزینۀ برق دستگاههای خنککننده هم یکی دیگر مواردی است که باید به آن توجه کنید. اگر پولی که برای برق هزینه میکنید بیش از درآمدتان از استخراج باشد، بهتر است در روش خود تجدید نظر کنید.
قیمت دستگاههای استخراج بیت کوین
از سال ۱۳۹۸، ورود دستگاههای استخراج بیت کوین به ایران قانونی شد؛ اما این کار همچنان خیلی آسان نیست. تعرفههای گمرکی و نوسانات قیمت دلار دو مشکل مهم پیش روی واردکنندگان این دستگاهها است. بیشتر دستگاههایی هم که در حال حاضر در بازار ایران پیدا میشود، از راههای غیرقانونی وارد شدهاند. پس اگر یک مزرعه استخراج بدون مجوز راهاندازی کنید و چند دستگاه استخراج در آن فعال کنید، مقامات قانونی میتوانند مزرعه استخراج شما را تعطیل کنند. پس بهترین روش این است که از راههای قانونی دستگاه مورد نظر خود را بخرید و برای گرفتن مجوز استخراج هم اقدام کنید.
در حال حاضر قیمت ماینرهای موجود در بازار از حدود ۸۰ دلار آغاز میشود و تا حدود ۷ هزار دلار متنوع است. شما باید به این قیمت، هزینههای واردات به ایران را هم اضافه کنید. برای تصمیمگیری نهایی برای انتخاب دستگاه باید دو معیار قبلی یعنی قدرت هش و هزینه برق مصرفی را به علاوه قیمت دستگاه در نظر گرفته و سرعت بازگشت اصل سرمایه را محاسبه کنید.
تا زمانی که بیت کوینی که استخراج کردهاید، نتواند هزینه دستگاه، برق و دیگر موارد را تأمین نکند، شما هنوز به مرحله سوددهی وارد نشدهاید. این مرحله نباید چندان طولانی باشد چون هزینهها به شکل تصاعدی بالا میرود و اگر فاصله بین شروع کار و رسیدن به سود زیاد باشد، عملاً سود چندانی از استخراج نخواهید برد.
چرا توجه به نرخ بازگشت سرمایه مهم است؟
شما نمیتوانید ریسکهای دنیای رمزارزها را پیشبینی کنید. اگر شما نرخ بازگشت سرمایه طولانی در نظر بگیرید و یک رخداد سیاسی یا اقتصادی معادلات پیشین شما را برهم بزند، شاید سرمایهای که وارد فرایند استخراج کردید، برای همیشه از بین برود. برای همین هرچه مدت بازگشت سرمایه کمتر باشد، شما ریسک کمتری برای کار استخراج تحمل خواهید کرد.
انواع روشهای استخراج بیت کوین

استخراج بیت کوین روشهای مختلفی دارد: از استخراج با موبایل گرفته تا استخراج با دستگاههای ایسیک (Asic) قوی. با این حال محبوبترین و بهترین روشهای استخراج محدود و شناختهشده هستند.
برای این که بتوانید بیت کوین و رمزارز دیگری که استخراج میکنید را به پول رایج تبدیل کنید، باید به سراغ یک صرافی معتبر ارز دیجیتال بروید. کیف پول والکس هم میتواند برای نگهداری از ارزهای دیجیتال شما، گزینهای امن و مطمئن باشد.
بهترین دستگاه های استخراج بیت کوین در سال ۲۰۲۲
تا اینجا با مهمترین معیارهای انتخاب یک دستگاه استخراج بیت کوین آشنا شدهاید. در ادامه لیستی از پنج دستگاه محبوب استخراج بیت کوین در سال ۲۰۲۲ را به شما معرفی خواهیم کرد. این لیست بر اساس میزان سوددهی ماهانه استخراج با این دستگاهها و نرخ بازگشت سرمایه و برند دستگاه تهیه شده است. برای محاسبه نرخ بازگشت سرمایه در این لیست، قیمت برق متوسط صادراتی ۹۵۰ تومان به ازای هر کیلووات ساعت و دلار روز به قیمت ۲۹ هزار و ۴۰۰ تومان در نظر گرفته شده است. قیمت بیت کوین زمان نوشتن این مقاله، حدود ۲۹ هزار دلار بوده است.
در حال حاضر، ۵ برند شناخته شده در حوزه تولید ایسیک فعالیت میکنند. بیت مین “Bitmain”، کنان “Cannan”، اینوسیلیکون “Innosilicon”، میکرو بیتی “MicroBT” و ایبنگ “Ebang” این برندها هستند. هر کدام از این برندها دستگاههای مختلف با قدرتهای هش متفاوتی تولید میکنند که برای کاربران متفاوت مناسب هستند.
خوب است بدانید که همۀ این دستگاهها از الگوریتم SHA-256 برای استخراج استفاده میکنند. بنابراین، از این دستگاهها علاوه بر استخراج بیت کوین میتوان برای استخراج بیت کوین کش، بیت کوین SV و ارزهای دیجیتال دیگری که از این الگوریتم پیروی میکنند، استفاده کرد. پس اگر قصد استخراج این رمزارزها را دارید، این دستگاهها برای شما مناسب خواهد بود.
دستگاه Antminer S19 Pro از برند Bitmine

دستگاه Antminer S19 Pro، یکی از دستگاههای ایسیک جدید و محبوب برند بیت مین است. قدرت هش این دستگاه ۱۱۰ تراهش بر ثانیه بوده و با برق ۲۲۰ ولت سازگار است. میزان توان مصرفی این دستگاه ۳۲۵۰ وات است و حدود ۱۵ کیلو وزن دارد. حداکثر دمایی که این دستگاه ممکن است به آن برسد ۴۰ درجه سانتی گراد است. در این دستگاه ۴ فن تعبیه شده است.
- قیمت میانگین دستگاه به دلار: ۲۸۶۰ دلار
- قیمت میانگین دستگاه به تومان: ۸۲ میلیون تومان
- میزان برق مصرفی ماهانه: ۳۲۵۰وات
- هزینه برق مصرفی در سال: ۲۹ میلیون تومان
- درآمد به بیت کوین در سال: ۰.۲۶۲۷۲۷ BTC
- سود خالص سالانه: ۶۵ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان
با این محاسبات، نرخ بازگشت سرمایه این دستگاه، حدود یک سال و نُه ماه است. این نرخ بدون در نظر گرفتن هزینه مکان و دستگاههای خنککننده برای این ماینر محاسبه شده است.
دستگاه Whatsminer M31S از برند MicroBT

دستگاه Whatsminer M31S یکی از دستگاههای محبوب و میانرده استخراج بیت کوین است. این دستگاه در سال ۲۰۲۰ عرضه شده و ۷۰ تراهش بر ثانیه قدرت استخراج دارد. توان مصرفی این دستگاه ۳۲۲۰ وات است و حدود ۱۲.۵ کیلو وزن دارد. دمای این دستگاه بین ۵ تا ۴۰ درجه سانتیگراد متغیر است و ۲ فن برای خنک کردن دستگاه در آن در نظر گرفته شده است.
- قیمت میانگین دستگاه به دلار: ۱۸۱۰ دلار
- قیمت میانگین دستگاه به تومان: ۵۹ میلیون تومان
- میزان برق مصرفی ماهانه: ۳۲۲۰وات
- هزینه برق مصرفی در سال: ۲۷ میلیون تومان
- درآمد به بیت کوین در سال: ۰.۱۶۷۱۹۴۳۳ BTC
- سود خالص سالانه: ۳۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان
با این محاسبات، نرخ بازگشت سرمایه این دستگاه، حدود یک سال و ده ماه است. این نرخ بدون در نظر گرفتن هزینه مکان و دستگاههای خنککننده برای این ماینر محاسبه شده است.
دستگاه Avalon 1166 از برند Canaan
دستگاه آوالون ۱۱۶۶ یکی از دستگاههای جدید برند کنان است. نرخ هش این دستگاه ۵۶ تراهش بر ثانیه بوده و توان مصرفی آن ۳۱۹۲ وات است. وزن این دستگاه ۱۲.۸کیلوگرم بوده و از ۴ فن برای خنککردن خود استفاده میکند. بیشترین دمایی که ممکن است این دستگاه تجربه کند، ۳۵ درجه سانتیگراد است.
- قیمت میانگین دستگاه به دلار: ۱۵۵۰ دلار
- قیمت میانگین دستگاه به تومان: ۴۹ میلیون تومان (فعلاً در بازار موجود نیست)
- میزان برق مصرفی ماهانه: ۳۱۹۲ وات
- هزینه برق مصرفی در سال: ۲۶.۵ میلیون تومان
- درآمد به بیت کوین در سال: ۰.۱۳۳۷۷۲۵۰ BTC
- سود خالص سالانه: ۲۰ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان
با این محاسبات، نرخ بازگشت سرمایه این دستگاه، حدود دو سال و چهار ماه است. این نرخ بدون در نظر گرفتن هزینه مکان و دستگاهها خنککننده برای این ماینر محاسبه شده است.
دستگاه T3 43T از برند Innosilicon

دستگاه T3 43T یکی از محصولات محبوب برند Innosilicon است. قدرت هش این دستگاه ۴۳ تراهش بر ثانیه بوده و ۲۱۰۰ وات انرژی مصرف میکند. T3 43T، در ژانویه سال ۲۰۱۹ عرضه شده و حدود ۱۰ کیلوگرم وزن دارد. ۲ فن دمای این دستگاه را که میتواند تا ۴۰ درجه سانتیگراد برسد، تعدیل میکنند.
- قیمت میانگین دستگاه به دلار: ۱۰۰۰ دلار
- قیمت میانگین دستگاه به تومان: ۳۲ میلیون تومان (فعلاً در بازار موجود نیست)
- میزان برق مصرفی ماهانه: ۲۱۰۰ وات
- هزینه برق مصرفی در سال: ۱۷.۵ میلیون تومان
- درآمد به بیت کوین در سال: ۰.۱۰۲۷۲۳۱۷ BTC
- سود خالص سالانه: ۱۸ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان
با این محاسبات، نرخ بازگشت سرمایه این دستگاه، حدود یک سال و هشت ماه است. این نرخ بدون در نظر گرفتن هزینه مکان و دستگاههای خنککننده برای این ماینر محاسبه شده است.
دستگاه EBIT E115++ از برند Ebang
ایبیت E11 دبل پلاس، محصولی نسبتاً قدیمی از برند Ebang است. این محصول در اکتبر ۲۰۱۸ عرضه شده است. البته این دستگاه هنوز برای استخراج کارایی دارد. ایبیت E 11 دبل پلاس ۴۴ تراهش بر ثانیه قدرت دارد و ۱۹۸۰ وات انرژی مصرف میکند. این دستگاه ۲ فن برای تهویه هوا و خنک کردن مدارها دارد.
- قیمت میانگین دستگاه به دلار: ۲۵۰۰ دلار
- قیمت میانگین دستگاه به تومان: ۸۰ میلیون تومان (فعلاً در بازار موجود نیست)
- میزان برق مصرفی ماهانه: ۲۱۰۰ وات
- هزینه برق مصرفی در سال: ۱۷.۵ میلیون تومان
- درآمد به بیت کوین در سال: ۰.۱۰۲۷۲۳۱۷ BTC
- سود خالص سالانه: ۱۸ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان
این دستگاه در رتبه آخر سرعت بازگشت سرمایه قرار میگیرد. برای این که یک دستگاه ایبیت E11 دبل پلاس به سود دهی برسد، با شرایط فعلی بیش از ۴ سال طول خواهد کشید. این نرخ طولانی بازگشت سرمایه شاید باعث شود که گزینههای دیگر این لیست، جذابتر به نظر بیایند.
استخراج بیت کوین بدون دستگاه( استخراج ابری)
استخراج ابری یا استخر استخراج یکی دیگر از گزینههای پیش روی شما برای استخراج کردن است. این گزینه را تنها زمانی مد نظر قرار دهید که خودتان بودجه و امکان تهیه دستگاه های استخراج را نداشته باشید. در بین شرکتهایی که کار استخراج ابری میکنند، پیدا کردن شرکتی که قابل اعتماد باشد، کار چندان آسانی نیست. اخبار کلاهبرداری این شرکتها روز به روز بیشتر میشود.
اگر بتوانید یک شرکت معتبر استخراج ابری پیدا کنید که ریسک کلاهبرداری را به حداقل برسانید، استخراج ابری میتواند مزایای زیادی داشته باشد. از جمله این که دیگر نگران جایی برای دستگاه گران قیمت خود نیستید و لازم نیست مدام به دنبال پرداخت قبض برق باشید. در مجموع استخراج ابری بسیار ارزانتر از استخراج با دستگاههای ماینر است.
البته باید بدانید که با عضو شدن در این شرکتها، سود پایینتری از استخراج خواهید برد و روی فرایند هیچ کنترلی ندارید. قبل از انتخاب یک شرکت استخراج ابری، سعی کنید خوب دربارۀ آن تحقیق کنید. با این کار تا حد ممکن، کمترین ریسک کلاهبرداری یا ضرر مالی را تجربه خواهید کرد.
حتما میدانید که استخراج تنها مختص بیت کوین نیست. در مقاله استخراج اتریوم با روشهای ماینینگ این ارز آشنا میشوید.
آینده روشن قیمت بیت کوین
پیشبینیهای متعددی وجود دارد که طبق آن، قیمت بیت کوین تا چند ساله آینده روندی صعودی خواهد داشت. سرعت بالا رفتن قیمت بیت کوین احتمالاً سریعتر و پرشیبتر از هزینههایی مثل برق و انرژی است. پس احتمالاً فرایند استخراج بیت کوین در طولانی مدت برای شما بهصرفهتر خواهد شد و با بالا رفتن این قیمت، نرخ بازگشت سرمایه کاهش پیدا میکند.
در صورتی یک سرمایهگذاری موفق است که شما با آگاهی کامل از همه شرایط، ریسکها و خطرها وارد آن شوید. تجربه نشان داده است که سرمایهگذاری طولانی مدت در استخراج بیت کوین، بدون انتظار سوددهی سریع، هنوز میتواند پربازده باشد. کافی است که بینش کافی به دنیای ارز دیجیتال و صبر داشته باشید.
دستگاه Antminer S19 Pro از برند Bitmine، دستگاه Avalon 1166 از برند Canaan، دستگاه Avalon 1166 از برند Canaan، دستگاه T3 43T از برند Innosilicon و دستگاه EBIT E115++ از برند Ebang.
شما میتوانید با مراجعه به وزارت صمت، درخواست مجوز استخراج بیت کوین را ثبت کنید.
با توجه به سختی شبکه بسیار زیاد، هزینههای برق و نرخ بازگشت سود، در صورتی که به برق ارزان و مزارع استخراج بیت کوین دسترسی ندارید، استخراج آن را توصیه نمیکنیم.
سلام
لطفا یک لیست مختصر از تمامی دستگاه هایی که بیت کوین استخراج می نمایند هم بنویسید شما بهترین ها را نوشته اید
سلام و عرض ادب
پیشنهاد شما با تیم تحریریه در میان گذاشته شد. همچنین اگر به مبحث استخراج رمزارزها علاقه مند هستید مطالعه مقالات زیر را به شما پیشنهاد میکنیم.
اسیک ماینر و ریگ ماینر؛ تفاوت در چیست؟
چگونه یک ریگ ماینینگ بر اساس نیازهای خود راه اندازی کنیم
سپاس از همراهی شما
سلام واقعا خسته نباشی، سایت های فروش، یا نمایندگی فروش سراغ دارید معرفی کنید!؟
سلام
وقت شما به خیر
متاسفانه ما از ذکر نام فروشگاه یا فروشنده خاص معذوریم.
سپاس از همراهی شما
سلام مطلب فوق العاده ای بود فقط یه چیزیو متوجه نشدم.
gps – ksol\s – mh\s – th\s – gh\s
تو سایتها اینارو بعنوان واحد محاسبه تراهش نوشته. اینا چین؟ چرا انقدر اختلاف دارن با هم نسبت به وات دستگاه. ممنون
سلام
خوشحالیم که از این مطلب راضی بودید.
علامتهای اختصاری که گفتید (mh\s – th\s – gh\s)، برای محاسبه سرعت “هش” بیت کوین هستند. الگوریتم استخراج بیت کوین SHA-256 است. این نمادها یک واحد اندازه گیری برای توان پردازش دستگاه طبق این الگوریتم است. هش کردن به فرآیندی گفته میشود که ماینر بیت کوین تلاش میکند دادههای ورودی را رمزگذاری کرده و آن را به صورت حروف و اعداد به یک بلاک در بلاکچین اضافه کند. سرعت هر ماینر در انجام این فرآیند رمزگذاری، هشریت یا نرخ هش نام دارد.
علامت های اختصاری به ترتیب به این معناست:
mh/s یا مگاهش برثانیه: یعنی دستگاه در هر ثانیه به اندازه یک مگا هش تولید میکند.
gh/s یا گیگاهش بر ثانیه: یعنی دستگاه در هر ثانیه به اندازه یک گیگا (۱۰۲۴ مگا) هش مختلف تولید میکند.
th/s یا تراهش بر ثانیه: یعنی دستگاه در هر ثانیه به اندازه یک ترا (۱۰۰۰ گیگ) هش تولید میکند.
نرخ هش هر دستگاه، قدرت پردازش دستگاه را مشخص میکند. طبیعتاً هرچقدر نرخ هش دستگاه بالاتر باشد، قدرت پردازش بیشتر شده و شانس استخراج کوین بالاتر میرود.
وات دستگاه، به میزان برق مصرفی دستگاه گفته میشود. یک دستگاه میتواند با توجه به تکنولوژیای که در آن به کار رفته یا توان هش، آن برق مصرف کند. این عدد معمولاً به شکل وات بر ساعت یا کیلووات بر ساعت نشان داده میشود. معمولاً با بالا رفتن توان هش، مصرف برق هم بیشتر میشود.
علامت ksol\s، علامت اختصاری قدرت پردازش در رمزارز زیکش مشابه با عدد هش بیت کوین است. Sol (Solutions per second) به معنی حل مسئله در ثانیه است که در الگوریتم استخراج زی کش (Equihash)، یک واحد اندازه گیری است.
یک ksol\s، یعنی در هر ثانیه هزار مسئله حل میشود. این نماد هم برای نشان دادن قدرت پردازش دستگاههای استخراج زی کش و رمزارزهای دیگر در الگوریتم Equihash به کار میرود.
سپاس از همراهیتان
سلام وقت بخیر
ممنون بابت مطالبی که ارائه کردین
فقط یک نکته توی قیمت دستگاهها الان توی سایتهای خارجی و تولید کننده اصلی همچین قیمتهایی نیست چطور زدین ؟؟
سلام
وقت به خیر
قیمتهای ارایه شده در این مقاله مربوط به اوایل اردیبهشت ماه سال جاری است. همچنین باید اشاره کنیم که با تغییرات قیمت بیتکوین، بهای جهانی دستگاههای ماینر هم از سوی شرکتهای سازنده آنها تغییر میکند. شما به این مساله فاکتور گذشت زمان و حتی تغییرات نرخ دلار را هم اضافه کنید. بنابراین پیشنهاد میکنیم قیمت بهروز دستگاهها را از سایتهای تولیدکننده یا نمایندگیهای آنها چک کنید.
سپاس از همراهی شما