ماینینگ ارز دیجیتال چیست؛ بررسی جامع استخراج بیت کوین

استخراج بیت کوین تا مدتها کار آسانی بود. اما درست زمانی که محبوبیت این ارز بیشتر شد، فرایند استخراج هم سختتر شد. بسیاری از افرادی که از ابتدای ظهور بیت کوین شروع به استخراج و معامله ارز دیجیتال کردند، اگر آن را نگه داشته باشند، اکنون سرمایه قابل توجهی دارند. به همین دلیل افراد زیادی انگیزه پیدا کردند که با توجه به آینده روشن بیت کوین، وارد تجارت استخراج شوند. اگر شما هم یکی از این افراد هستید، این مقاله والکس به سوالات رایج دربارۀ استخراج بیت کوین پاسخ خواهد داد.
فهرست مطالب
استخراج بیت کوین یعنی چه؟
بیت کوین و دیگر رمزارزها به لطف کامپیوترها و دانش برنامهنویسی به وجود آمدند تا با افزایش امنیت اطلاعات و حفظ حریم خصوصی، یک سیستم مالی جدید ایجاد کنند. در واقع رمزارزها یک رشته کد هستند که در شبکه بلاک چین ثبت شدهاند. این رشته سوابق تمام تراکنشها، مشخصات همه واحدهای ارز و گذشته معاملات آن را در خود دارد. برای استخراج لازم است یک بلاک به این رشته اضافه شود تا تایید معاملات جدید در آن ثبت شود.
استخراج (ماینینگ) بیت کوین و دیگر رمزارزها به زبان ساده، فرایند حل کردن معادلات ریاضی بلاک چین است. استخراجکننده یا ماینر کسی است که برای تایید تراکنشهای شبکه و امنیت آن، توان محاسباتی و زمان فعالیت کامپیوتر خود را اختصاص میدهد. کار دیگری که استخراج کننده انجام میدهد، ایجاد یک واحد جدید از رمزارز از طریق انجام این محاسبات است. در پایان، شبکه در ازای خدماتش، به او پاداشی از همان رمزارز میدهد.
فرایند استخراج، موجب میشود که سکههای جدید به چرخهی رمزارز افزوده شوند و از عناصری است که به رمزارزها اجازه میدهد تا به عنوان یک شبکه غیر متمرکز همتا به همتا و بدون دخالت یک قدرت اصلی مثل بانک فعالیت کنند. این توضیح برای استخراج بیشتر رمزارزها از جمله بیت کوین صحیح است. با این حال استخراج هر رمزارز با دیگری فرق دارد و درجه سختی متفاوتی هم دارد. البته همه رمزارزها قابل استخراج نیستند.
جالب است بدانید برخی از استخراجکنندهها (Miner) نه برای کسب سود، بلکه برای پشتیبانی از شبکه به عنوان یک هدف شخصی وارد فرایند استخراج میشوند.
ماینر (Miner)

روزهای اول ظهور بیت کوین، استخراج آن با دستگاههای خانگی مثل لپتاپ و کامپیوتر آسان و ممکن بود. اما اکنون با استخراج بیش از ۱۹ میلیون بیت کوین، افزایش تعداد کاربران،افزایش سختی شبکه و افزایش قیمت رمزارزها، دیگر یک لپتاپ ساده توانایی حل معادلات بلاک چین را ندارد. به همین دلیل دستگاههای ماینر به عنوان یک راه حل جایگزین به استخراجکنندهها معرفی شدند.
دستگاه ماینر، مثل تراشههای اِیسیک (ASIC)، یک مدار مجتمع است که برای انجام یک فرایند خاص محاسباتی طراحی میشود. فرایند طراحی و تولید هر مدار اِیسیک پیچیده و گران است. به همین دلیل تولید محدود و اعمال تغییر در آن چندان بهصرفه نیست. با این حال قدرت پردازش این تراشهها بسیار بیشتر از تراشههای معمولی است و در فرایند استخراج بیت کوین بسیار خوب عمل کردهاند. به کسی که یک دستگاه استخراج را در شبکه بیت کوین به کار بگیرد، ماینر گفته میشود.
استخراج بیت کوین چگونه انجام میشود؟
استخراجکننده یکی از گرههای شبکه است که معاملات را جمع آوری میکند و آنها را به صورت بلاک سازماندهی میکند. زنجیره بلاک چین از طریق همین بلاکها ایجاد میشود. زمانی که معاملات انجام میشوند، استخراجکننده اطلاعات تمام گرههای شبکه را دریافت کرده و اعتبار آنها را تایید میکند. سپس گره استخراج کننده، این معاملات انجام شده را از مخزن حافظه جمع آوری کرده، به مونتاژ آنها در یک بلاک «بلاک کاندید» میپردازد. بلاک کاندید همان بلاکی است که استخراج کننده تلاش میکند آن را کامل کند تا پاداش بلاک را دریافت کند.
هرکسی میتواند با وارد کردن یک سختافزار به شبکه بلاک چین تبدیل به یک گره در شبکه شده و برای استخراج رمزارز مدنظرش فعالیت کند. حل معادلات ریاضی نیازمند قدرت پردازش است که سختافزارهای کامپیوتری آن را تامین میکنند. امنیت شبکه بیت کوین هم از طریق همین قدرت پردازش استخراج کنندهها تامین میشود. لازم به ذکر است که دستگاهها و سختافزارهای متفاوتی در بازار برای استخراج کردن موجود است. اما پایه و اصول استخراج تمام رمزارزهای قابل استخراج شبیه به هم است.
گره (نود) چیست و چه نقشی در شبکه دارد؟

به هر مشارکتکننده در شبکه بیت کوین (یا کوینهای دیگر) یک گره یا نود (node) میگویند. نودها، کار اجماع فناوری غیرمتمرکز بلاک چین را انجام میدهند. متمرکز نبودن شبکه بلاک چین، دلیل مهم محبوب بودن این شبکه و رمزارز بیت کوین است. همتا به همتا بودن و این که یک قدرت متمرکز مثل بانک آن را کنترل و محدود نمیکند این ویژگی را ساخته است. این ویژگی امنیت و بیطرفی شبکه را تضمین میکند و در نتیجه برای مردم جذابش میکند.
با این توضیح مشخص میشود که بیت کوین و دیگر رمزارزها در شبکه بلاک چین نیاز به یک یا چند میزبان برای حفظ شبکه دارند. در این شبکهها، اجماع کاربران شبکه را سرپا نگه میدارد. در بیت کوین، دو نوع گره وجود دارد، یکی گره کامل که کپی بلاک چین را ذخیره میکند و دیگری گره سبک که به هر کاربر مشارکت کننده گفته میشود. هر گره سبک برای همزمان شدن با وضعیت لحظهای شبکه باید به یک گره میزبان متصل شوند. اجماع کاربران و اجرای الگوریتم اثبات کار برای امنیت و صحت شبکه توسط همین گرهها انجام میشود.
الگوریتم اثبات کار چه نقشی در استخراج بیت کوین دارد؟
بیت کوین برای تامین امنیت شبکه و جلوگیری از هک شبکه از یک الگوریتم استفاده میکند که به آن الگوریتم اثبات کار میگویند. به زبان ساده، طبق این الگوریتم، اعتبار هر بلاک که توسط یک ماینر استخراج میشود را باید دیگر ماینرها تایید کنند. اثبات کار به محافظت از شبکه در برابر حملههای متفاوت کمک میکند و در کل امنیت شبکه بیت کوین را در برابر حملات سایبری مانند Ddos تامین میکند.
در الگوریتم اثبات کار هر کدام از گرههای شبکه، کامپیوترهای خود را برای حل مسئلههای ریاضی در اختیار شبکه میگذارند. در طی این فرآیند هرگاه یک بلاک جدید استخراج شود، همه گرهها – که یک کپی از کل شبکه بلاک چین بیت کوین را در اختیار دارند – درستی بلاک استخراج شده را تایید میکنند تا بلاک به شبکه اضافه شده و استخراجکننده پاداش بلاک را دریافت کند.
عدد نانس چیست؟ عددی رویایی برای ماینرها
عدد نانس«nonce»، یک عدد ۳۲ بیتی است که تمام هدف ماین کردن بیت کوین را در خود دارد. نانس یک عدد دلخواه است که توسط ماینر تولید میشود و مدام تغییر میکند. این عدد در هدر بلاک، در بلاک چین قرار میگیرد و با عوض شدن عدد نانس، نرخ هش هم تغییر میکند.
عدد نانس، یک عدد کاملا تصادفی است که عدد ۲۵۶ بیتی هش بلاک را مشخص میکند. ماینرها نانس را آنقدر تغییر میدهند که هش هدر بلاک از هدف تعیین شده توسط شبکه بیت کوین کوچکتر باشد. اولین ماینری که موفق شد این عدد را پیدا کند، یک بلاک میسازد و پاداش استخراج بلاک را دریافت میکند. به همین خاطر عدد نانس، عددی رویایی برای ماینرها است.
نرخ هش بیت کوین به چه معناست؟
هش، یک رشته منحصر به فرد با طول ثابت از ارقام تصادفی است که میتواند از دادههایی به هر اندازه ایجاد شود. نرخ تولید هش هر بلاک جدید در شبکه بلاک چین، یکی دیگر از عوامل موثر در سودآور بودن استخراج یک رمزارز است. هر قدر شما بتوانید بلاکهای بیشتری استخراج کنید، پاداش بیشتری از شبکه دریافت خواهید کرد.
اولین گام برای استخراج بلاک این است که هر یک از معاملات را به صورت جداگانه از مخزن حافظه هش کنید، اما قبل از شروع فرایند، گره استخراج کننده معاملهای را اضافه میکند که در آنها ارسال پاداش استخراج (پاداش بلاک) صورت میگیرد.
سختی استخراج بیت کوین یعنی چه؟
سختی استخراج، یک متغیر در شبکه یک رمزارز مانند بیت کوین است که هدف آن، ثابت نگهداشتن میانگین زمان ایجاد یک بلاک در شبکه است. همۀ ارزهای دیجیتالی که استخراجشدنی هستند، سازوکارشان طبق الگوریتم اثبات کار است و باید در برابر تغییر تعداد ماینرها، منعطف باشند. در واقع بعد از استخراج هر ۲۰۱۶ بلاک که ۲۰۱۶۰ دقیقه طول میکشد، سختی استخراج هم تغییر میکند تا روند استخراج ثابت بماند.
سختی استخراج شبکه بیت کوین هر دو هفته یک بار تغییر میکند تا میانگین مدت زمان استخراج هر بلاک ۱۰ دقیقه باقی بماند. اما تغییر سختی استخراج چه فایدهای دارد؟ فرض کنید که در یک بازه زمانی، تعداد ماینرهایی که به شبکه اضافه میشود ناگهان زیاد شود، در نتیجه نرخ هش و عدد نانس بیشتر حدس زده میشود و احتمال استخراج یک بلاک در کمتر از ده دقیقه زیاد میشود. یعنی سرعت استخراج بالاتر میرود و پیشبینی پذیری شبکه کاهش پیدا میکند. این اتفاق برای شبکه بلاک چین بیت کوین ایدهآل نیست. به همین دلیل، شبکه بیت کوین با بالا رفتن تعداد ماینرها، سختی شبکه را هم افزایش میدهد تا امنیت و ثبات شبکه حفظ شود.
پاداش استخراج چیست؟
پاداش بلاک به پاداشی گفته میشود که هنگام اعتبارسنجی موفق تراکنشهای یک بلاک جدید به صورت رمزارز به استخراجکننده تعلق میگیرد. پاداش بلاک از دو قسمت تشکیل شده است؛ پاداش ایجاد بلاک جدید و کارمزد معاملات. پاداش بلاک، از کوینهای جدید تولید شده تشکیل میشود و بزرگترین بخش پاداش استخراج را شکل میدهد. بخش دیگر پاداش نیز از کارمزدهای پرداخت شده معاملات تشکیل میشود.
تا امروز بیش از هجده میلیون بیت کوین استخراج شده است، اما تا استخراج آخرین بیت کوین حدود ۱۲۰ سال دیگر باقی مانده است. آخرین بیت کوین در سال ۲۱۴۰ استخراج خواهد شد. تا آن زمان پاداش استخراج بلاک که در ابتدا ۵۰ بیت کوین بهازای هر بلاک بود و اکنون به ۶.۲۵ رسیده است، صفر خواهد شد.
با بالا رفتن هزینههای استخراج و کاهش پاداش، شاید بسیاری از استخراجکنندهها از ادامه مسیر ناامید شوند. اما گرهها همچنان نقش مهمی در حفظ شبکه خواهند داشت. به همین دلیل شبکه بیت کوین برای استخراجکنندهها یک پاداش برای ماندن در شبکه در نظر گرفته است. این پاداش کارمزد معاملاتی است که در بلاک چین بیت کوین انجام میشود. در حال حاضر تنها ۳.۳ درصد درآمد ماینرها را کارمزد معاملات تشکیل میدهد، این میزان تا پایان استخراج آخرین بیت کوین به ۱۰۰ درصد خواهد رسید.
ازآنجاکه بخش بیشتر پاداش استخراج از پاداش ایجاد بلاک جدید تشکیل میشود، بسیاری از افراد، پاداش بلاک را معادل با پاداش استخراج میدانند. بنابراین در اصطلاحِ رایج، پاداش استخراج، کارمزد معاملات را در نظر نمیگیرند.
پاداش استخراج بیت کوین و نصف شدن آن

پاداش ایجاد اولین بلاکها در سال ۲۰۰۹، ۵۰ بیت کوین بود. بعد از ایجاد ۲۱۰ هزار بلاک، این پاداش نصف شد. به چنین فرایندی که تقریبا هر ۴ سال یک بار این اتفاق میافتد، هاوینگ «halving» بیت کوین گفته میشود. هاوینگ در بین کاربران ایرانی به نام هالوینگ یا هلوینگ بیت کوین نیز شناخته میشود.
پاداش بلاک بیت کوین از ۲۵ بیت کوین در سال ۲۰۱۲، به ۱۲.۵ بیت کوین در سال ۲۰۱۶ کاهش یافت. در آخرین هاوینگ بیت کوین که در ماه مه ۲۰۲۰ اتفاق افتاد، پاداش استخراج به ۶.۲۵ بیت کوین رسید.
کوینهایی که به عنوان پاداش به ماینر داده میشوند (۵۰، ۲۵، ۱۲.۵ و ۶.۲۵ بیت کوین)، توسط «تراکنش کوین پایه» ایجاد میشوند. در واقع، اولین معاملهای که به یک بلاک جدید اضافه میشود، معاملهای با نام کوینبیس (Coin Base) است.
در این تراکنش، هیچگونه ورودی وجود ندارد و کوینهای جدید از ورودیِ خالی ایجاد میشوند. بعد از ایجاد این کوینها، استخراجکننده آدرس کیف پول خودش را وارد میکند و در صورت موفقیت در استخراج یک بلاک، این کوینها بهعنوان پاداش برای او ارسال میشود.
چرا هاوینگ بیت کوین مهم است؟
وقتی ساتوشی ناکاموتو تصمیم گرفت که بیت کوین را معرفی کند، باید سازوکاری برای آن تعیین میکرد که برای مردم هم جذاب و هم ارزشمند باشد. پس آن را مانند طلا، قابل استخراج کرد و میزان آن را هم به اندازه ۲۱ میلیون محدود کرد. این کار برای کنترل تورم ناشی از استخراج و حفظ ارزش بیت کوین در طول زمان انجام شد.
به علاوه، ساتوشی باید اعتماد مردم را نسبت به این رمزارز جلب میکرد. این بود که آن را قابل ردیابی و پیشبینیپذیر ساخت. ساتوشی برنامهریزی کرد که در هر ده دقیقه یک بلاک استخراج شود و به استخراجکنندهای که بتواند بلاک را کامل کند، ۵۰ بیت کوین جایزه داده شود. بعد از این که به قدر کافی بیت کوین مشهور شد و مردم به استخراج آن تمایل نشان دادند، سختی شبکه افزایش پیدا کرد و هاوینگ اول اتفاق افتاد: حدود چهار سال بعد از ظهور بیت کوین.
سه هاوینگ اخیر، نشان داد که میتوان روند استخراج بیت کوین را پیشبینی کرد و محاسبه ریاضی منطقی برای سودآوری آن انجام داد. همۀ این اتفاقات، اهمیت هاوینگ و کاهش پاداش استخراجکنندهها را نشان میدهد. این توضیح، تقریبا برای همۀ رمزارزهای قابل استخراج صدق میکند. درست است که کاهش پاداش به ضرر استخراج کنندهها است، اما امنیت، ثبات و سودآوری کل شبکه را برای همۀ کاربران تضمین میکند.
مزرعه استخراج کجاست؟
فارم ماینینگ یا همان مزرعه استخراج، یک پایگاه اطلاعاتی است که منحصراً برای استخراج بیت کوین یا یک رمزارز دیگر راهاندازی شده است. برای راهاندازی یک مزرعه استخراج، شما به دانش فنی، تجهیزات زیاد، منابع مالی و انرژی نیاز دارید.
هر دستگاه ایسیک، مقدار زیادی گرما و صدا تولید میکند. پس تقریباً نگهداری از تعداد زیادی از آنها در یک خانه، آپارتمان و به طور کلی در مناطق شهری ممکن نیست. استخراجکنندههای حرفهای و بزرگ ترجیح میدهند که تجهیزات استخراج خود را به سولههایی خارج از شهر منتقل کنند که مشکل اعتراض همسایهها و غیره را نداشته باشند. سولههایی که با تجهیزات تهویه هوا و خنککننده تجهیز شدهاند و به یک منبع برق و اینترنت پایدار هم دسترسی دارند.
برای راهاندازی یک مزرعه، مراحل متعددی را باید پشت سر بگذارید. اول این که قوانین استخراج در کشور را بررسی کنید. همچنین بررسی تعرفه برق، بررسی هزینه دستگاههای استخراج و هزینه تهویه مزرعه، گرفتن مجوز از مراجع قانونی و گذراندن مراحل خرید تجهیزات از جمله کارهای موردنیاز برای این کار هستند.
استخر استخراج بیت کوین چیست؟
استخر استخراج گروهی از استخراجکنندگان هستند که منابع محاسباتی خود را از طریق شبکه با یکدیگر به اشتراک میگذارند. در این روش هر ماینر به طور جداگانه بر اساس قدرت پردازش خود برای یافتن معادله بلوک سود میبرد. در صورتی که استخراجکنندهها موفق به ایجاد یک بلاک در بلاک چین شوند، پاداش استخراج متناسب با قدرت پردازش هر یک از ماینرها در بین آنها تقسیم میشود.
از مهمترین مزایای استخراج از طریق استخر افزایش احتمال کسب پاداش است. با وجود استخرهای استخراج بیت کوین ماینرها قادر خواهند بود تا با ترکیب توانهای پردازشی، هشهای بیشتری را تولید کنند. از طرف دیگر یکی از مهمترین مزایای استخر استخراج برخورداری از ثبات در درآمد است. زیرا استخراج بیت کوین از طریق استخر استخراج باعث میشود بتوانید سود دریافتی خود را در بازه مشخص تخمین بزنید و برای آن برنامه ریزی کنید.
پیوستن به یک استخر استخراج
با افزایش تعداد استخراجکنندهها، دیگر تنهایی استخراج کردن خیلی بهصرفه نیست. همه کسانی هم که میخواهند در استخراج رمزارز سرمایهگذاری کنند، دانش کافی در اختیار ندارند. استخرهای استخراج پاسخی به هر دو چالش گفته شده است.
در استخرهای استخراج، منابع را استخراج کنندگانی جمعآوری میکنند که قدرت پردازش خود را از طریق شبکه به اشتراک گذاشتهاند. پاداش را به طور مساوی بین همه افراد حاضر در استخر تقسیم میکنند و با توجه به میزان کار افراد، به آنها در پیدا کردن بلاک کمک میکنند. برای انتخاب یک استخر استخراج، باید بتوانید به گردانندگان اصلی آن اعتماد کنید. در صورت پیوستن به یک استخر نامطمئن، همیشه باید ریسک کلاهبرداری گردانندگان استخر را به جان بخرید.
چه تجهیزاتی برای استخراج بیت کوین لازم است؟

برای استخراج بیت کوین و دیگر رمزارزها باید تجهیزات متفاوتی فراهم کرد؛ از سختافزار مناسب گرفته تا دستگاههای خنککننده. هر یک از این ابزارها و تجهیزات نقش مهمی در فرایند ماینینگ دارند که نمیتوان از آن گذشت. در ادامه فهرست مهمترین تجهیزاتی که برای استخراج نیاز خواهید داشت را آوردهایم.
پیش از رفتن به سراغ فهرست، باید بدانید که راهاندازی یک مزرعهی استخراج کار آسان و زود بازدهی نیست و حتی شاید تا چند ماه زیانده باشد. پس بهتر است از قبل کاملاً تجهیزات را بشناسید و هزینهها را برآورد کنید. تجهیزاتی که برای استخراج بیت کوین لازم خواهید داشت، در ۲ بخش قرار میگیرند: تجهیزات رایگان و تجهیزات پولی.
تجهیزات رایگان استخراج
در خصوص استخراج بیت کوین، تجهیزاتی به صورت رایگان برای شما وجود دارد که در این بخش به معرفی آنها میپردازیم.
کیف پول ارز دیجیتال
برای استخراج بیت کوین، به یک کیف پول بیت کوین نیاز دارید تا بتوانید پاداش استخراج را دریافت کنید. بیشتر کیف پولهای نرمافزاری و نرم افزارهای استخراج بیت کوین رایگان هستند. انتخاب این دو گزینه البته برای شروع کار بسیار مهم است. انواع کیف پول موبایل، دسکتاپ، تحت وب و آفلاین از جمله انتخابهای پیش روی شما برای ذخیره و نگهداری کوینی است که استخراج میکنید. با مطالعه دربارۀ انواع کیف پول ارز دیجیتال میتوانید بهترین کیف پول را متناسب با هدف خود از استخراج انتخاب کنید.
اگر یک سختافزار مثل یک اِیسیک برای استخراج میخرید، معمولاً این دستگاهها از قبل یک نرمافزار نصب شده دارند. اما اگر به هر دلیلی نمیخواهید از نرمافزار پیشفرض استفاده کنید، انتخابهای متعددی پیش روی شما خواهد بود.
نرمافزارهای استخراج
در حال حاضر سی جی ماینر محبوبترین نرمافزار استخراج بیت کوین است. این نرمافزار از سیستمعاملهای ویندوز، مک و لینوکس پشتیبانی میکند. بهعلاوه سیجی ماینر با سختافزارهای متعددی هم کار میکند. تنها نقطه ضعف سیجی ماینر، نداشتن رابط کاربری گرافیکی است.
دومین نرمافزار محبوب استخراج بیافجی ماینر است. این نرمافزار از لینوکس و ویندوز پشتیبانی میکند و مانند سیجی، رابط کاربری گرافیکی ندارد. در عوض تنها با یک دکمه شروع به کار میکند. البته بیافجی ماینر فقط برای دو سختافزار اِیسیک و افپیجیاِی (FPGA) مناسب است.
نرمافزار بعدی نرمافزار ایزی ماینر است. این نرمافزار رابط کاربری گرافیکی و آسانی دارد و روی سیستم عامل ویندوز به خوبی کار میکند. با این حال بعضی ویروسکشها از نصب آن جلوگیری میکنند. همین موضوع باعث شده که به امنیت نرمافزار شکهایی وارد باشد. ایزیماینر به اندازه دو نرمافزار قبلی قدرتمند نیست اما میتواند برای تازهکارها کارساز باشد.
تجهیزات پولی استخراج
شما برای استخراج بیت کوین باید هزینههایی را بپردازید. هزینه سختافزار استخراج، هزینه برق، اینترنت و دستگاههای خنککننده از جمله این هزینهها هستند. فهرست مهمترین تجهیزاتی که برای استخراج بیت کوین باید بخرید را در ادامه بخوانید.
دستگاه استخراج
چند سال اول ظهور بیت کوین استخراج این رمزارز با کامپیوترهای خانگی هم ممکن بود. آن زمان هنوز زنجیره بلاک چین خیلی طولانی نشده بود و سیپییو و کارت گرافیک دستگاههای خانگی هم میتوانستند آن را پردازش کنند. اما اکنون با گذشت حدود ۱۱ سال و استخراج بیش از ۱۸ میلیون بیت کوین، دیگر کامپیوترهای خانگی پاسخگو نیستند.
در حال حاضر بهترین سختافزار استخراج اِیسیکها هستند که نرخ هش بالایی دارند و میتوانند در شبکه بیت کوین حضور موثر داشته باشند.
اینترنت پایدار
برای اتصال مداوم به شبکه، مشارکت در طولانیترین زنجیره بلاک چین و امکان هش بیشتر، باید به اینترنت پایدار دسترسی داشته باشید. برای کار با شبکه بلاک چین لازم نیست که سرعت و حجم زیادی اینترنت مصرف کنید اما حتماً لازم است که از اینترنت پایدار و بدون قطع و وصل شدن استفاده کنید.
تجهیزات برقی
برق هم مانند اینترنت، موردی است که نباید در فرایند استخراج قطع شود. اگر از برق سراسری استفاده میکنید، همیشه باید مراقب پرداخت قبضها باشید که برق قطع نشود. به علاوه داشتن یک موتور برق اضطراری برای مناطقی که احتمال قطعی برق وجود دارد، بسیار مفید است.
دستگاههای خنککننده
اِیسیکها بسیار پر سروصدا هستند و گرمای زیادی هم تولید میکنند. برای بهبود عملکرد این دستگاهها لازم است به فکر یک فن خنککننده برای آنها باشید. انواع کولر، پنکه و دیگر ابزار تهویه هم برای خنک کردن اِیسیکها استفاده میشوند. بسیاری از ماینرها ترجیح میدهند بهخاطر همین مشکل، مزرعهی استخراج خود را در یک منطقه سردسیری راه بیندازند.
انواع روشهای استخراج بیت کوین کداماند؟
با این که الگو و بنیان استخراج بیشتر رمزارزها یکی است، روشهای متفاوتی برای استخراج وجود دارد. بسته به نوع رمزارز یا میزان سرمایه اولیه شما، روش انتخابی ممکن است تغییر کند. در ادامه ۳ نوع مختلف استخراج را توضیح خواهیم داد و خوب و بد هر روش را هم خواهیم گفت.
استخراج با پردازندههای مرکزی (CPU Mining)
ایده اولیه ساتوشی ناکاموتو این بود که همه مردم بتوانند با کامپیوترهای خانگیشان بیت کوین استخراج کنند. اما کمکم استخراجکنندهها فهمیدند که استخراج با کارت گرافیک سریعتر و بهصرفهتر است. بعدها اِیسیکها پا به دنیای استخراج گذاشتند و استخراج با پردازنده مرکزی کامپیوتر را از رده خارج کردند. نرخ هش در روش استخراج با پردازندههای مرکزی کامپیوترهای خانگی خیلی پایین است. در واقع این نرخ در سال ۲۰۲۰ کاملاً ناامید کننده است.
استخراج با استفاده از کارت گرافیک (GPU Mining)
یکی از روشهای آسان و نسبتاً ارزان استخراج، استفاده از کارتهای گرافیک است. البته این روش برای آلتکوینها (رمزارزهایی غیر از بیت کوین) مناسب است. استخراج آلتکوینهایی مثل مونرو و اتریوم با کارت گرافیک با نرخ هش بالایی انجام میشود و کاملاً موثر است.
روش استخراج با کارت گرافیک در واقع یک مقاومت در برابر دستگاههای اِیسیک و انحصارگراییشان هم هست. ارزهایی مثل اتریوم و مونرو، الگوریتم خود را برای مراقبت از استخراجکنندههای میانرده و کوچک نوشتهاند. این الگوریتم به حضور استخراجکنندههای ضعیفتر کمک میکند تا بتوانند در شبکه دوام بیاورند.
با این حال، با افزایش سختی شبکه، آپدیت الگوریتمها و تغییر میزان سوددهی شبکه، شاید کمکم دوره استفاده از این کارتها به پایان برسد. همیشه باید با آمادگی کامل استفاده از این روش را ادامه داد. پیشبینی دنیای رمزارزها خیلی آسان نیست.
استخراج با دستگاههای اِیسیک (AISC)
اِیسیکها، کامپیوترهای مخصوصی هستند که برای انجام یک کار ویژه طراحی میشوند. اِیسیک در دنیای رمزارزها، کامپیوتری است که برای استخراج، به خصوص استخراج بیت کوین طراحی شده است. اِیسیکها درست بعد از پردازندههای مرکزی و کارت گرافیک وارد بازار شدند. از سال ۲۰۱۴ میزان استفاده از این دستگاهها به طرز قابل توجهی افزایش یافت.
نرخ هش یک اِیسیک، تقریباً یک میلیون برابر پردازندههایی است که در سال ۲۰۰۹ و زمان ظهور بیت کوین استفاده میشد. قیمت این دستگاهها امروز با توجه به نرخ هش و قدرت پردازششان از بیست دلار شروع شده و گاهی تا پنج هزار دلار هم میرسد.
مقاومت در برابر اِیسیکها به خاطر انحصاری بودن بازارشان زیاد است. با این حال تقریباً موفقیت این دستگاهها در برابر دیگر روشهای استخراج قطعی است. پس تنها راه برای شکستن این انحصار، تشویق تولیدکنندگان دیگر برای تولید این کامپیوترها است.
ماشین حساب استخراج بیت کوین چه فایدهای دارد؟
محاسبه هزینههای استخراج کار سادهای نیست. ترکیب قدرت هش دستگاه استخراج به علاوه میزان مصرف برق دستگاه و محاسبه قیمت برق منطقه و کارمزد استخر استخراج (Mining Pool) از جمله مواردی است که باید برای استخراج در نظر بگیرید.
ماشینحسابهای استخراج ارز دیجیتال، ابزارهای آنلاینی هستند که با ترکیب و محاسبه هزینه تمام این عوامل، سود خالص دریافتی شما را از استخراج مشخص میکنند. بسیاری از این ماشین حسابها اطلاعات اِیسیکها را هم در خود دارند و توان هش هر دستگاه را برای شما مشخص میکنند. بنابراین طبق اطلاعات ماشینحسابهای استخراج میتوانید برای خرید یک دستگاه استخراج تصمیم بگیرید.
آیا استخراج بیت کوین در ایران قانونی است؟
بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، سندی سیزده صفحهای برای مشخص کردن الزامات حوزه رمزارز منتشر کرده است. طبق این سند، استخراج رمزارزها قانونی است اما اجازه مبادلات مالی با آنها در کشور داده نمیشود و استفاده از رمزارزها به عنوان ابزار پرداخت در کشور ممنوع است. بانک مرکزی در این سند تاکید میکند هر شخص مسئول حفظ سرمایه خود است و این بانک، هیچ صرافی یا کیف پول مجازی خاصی را پیشنهاد نمیکند.
هیئت وزیران ایران هم در سال ۱۳۹۸، یک آییننامه درباره فرایند استخراج رمزارزها ابلاغ کردند. طبق این آییننامه، دولت خطری را که در فرایند استخراج وجود دارد، نمیپذیرد و استفاده از این رمزارزها در مبادلات داخل کشور مجاز نیست. اما با توجه به شرایط تحریم و نیاز کشور به ارزآوری، استخراج رمزارزها قانونی است. تامین برق متقاضیان استخراج هم تنها با دریافت انشعاب برق مخصوص با تعرفه برق صادراتی ممکن است. مالیات بر درآمد هم در این کار مانند دیگر کسبوکارهای صنعتی محاسبه میشود. البته اگر استخراجکنندگان، درآمد ارزی خود را وارد بازار کشور کنند، مالیاتشان بخشیده خواهد شد.
هزینه استخراج بیت کوین در کشورهای مختلف

همانطور که میدانید، استخراج بیت کوین و به طور کلی ارزهای دیجیتال در همه جای جهان با هزینهای یکسان همراه نیست. هزینه استخراج این ارزها در هر کشوری ممکن است بسته به قوانین و مقررات آن کشور، هزینه برق مصرفی در آن کشور، یا عوامل دیگر، متغیر باشد. اما اگر میخواهید بدانید چه کشورهایی طی سالهای اخیر موفق بودهاند که بهترین شرایط را برای استخراج کنندگان ارز دیجیتال فراهم کنند، ما شما را راهنمایی میکنیم. در ادامۀ مقاله به معرفی ۵ کشور پیشرو در امر استخراج ارز دیجیتال میپردازیم و شرایطی که استخراجکنندگان بیت کوین در هر کدام از این کشورها با آن روبهرو هستند را بررسی میکنیم.
در زیر ۵ کشور مناسب برای استخراج بیت کوین را معرفی میکنیم.
کویت
کویت به خاطر ارائه برق به قیمت بسیار ارزان در جهان مشهور است. البته که اگر به یاد بیاوریم که این کشور کوچک در حقیقت جایگاه ۸% از کل منابع نفتی جهان است، این موضوع زیاد هم تعجبی ندارد. درآمد به دست آمده از طریق نفت، همچنین باعث میشود که هزینه زندگی و مشاغل در کویت در مقایسه با کشورهایی که از رفاه کمتری برخوردارند، بسیار پایین باشد. این حقیقت به نوبه خود نیز مزیت مهمی برای استخراج کنندگان بیت کوین محسوب میشود.
البته برای استخراج رمزارز در کویت، باید با هوای بسیار گرم این کشور کنار بیایید. با این حال، برق ارزان قیمت تا حد زیادی از هزینههای مضاعفی که در حالت عادی باید در طول شبانه روز خرج سیستمهای خنککننده کنید میکاهد. استخراج یک عدد بیت کوین در کویت تنها حدود ۱،۹۸۳ دلار هزینه دارد و این باعث میشود که کویت پنجمین کشور ارزان قیمت برای استخراج کنندگان باشد.
گرجستان
گرجستان سرشار از نیروگاههای برق و گاز طبیعی است. این کشور تاکنون تنها ۲۵ درصد از منابع انرژی خود را استفاده کرده است. این موضوع باعث شده است که هزینه برق پایین نگه داشته شود که خبر خوبی برای استخراج کنندگان ارز دیجیتال است. با این حال، معدنکاران مجبورند در طول تابستانهای گرم گرجستان از دستگاههای تهویه قدرتمندی استفاده کنند.
آنچه واقعاً گرجستان را در صنعت بلاک چین از دیگر کشورها متمایز میکند این است که دارای یک چارچوب نظارتی فوقالعاده مطلوب دربارۀ ارزهای دیجیتال است. استخراج بیت کوین و دیگر ارزهای دیجیتال در گرجستان، برخلاف خرید آنها، کاملاً عاری از مالیات است. این موضوع باعث شده است که استخراج یک بیت کوین در این کشور تنها حدود ۳،۳۱۶ دلار هزینه داشته باشد.
ایسلند
ایسلند تقریباً هر چیزی را که استخراج کنندگان بیت کوین نیاز داشته باشند، دارد: برق ارزان، آب و هوای خنک و مقررات مطلوب. به همین دلیل است که این کشورِ جزیرهای، طی سالهای اخیر شاهد دوبرابر شدن فعالیتهای ماینینگ بوده است. ایسلند به دلیل داشتن شبکه بسیار پیشرفتهای از نیروگاههای برق آبی و زمین گرمایی، کمترین هزینه برق را در جهان دارد. نکته مهم این است که دولت هیچگونه محدودیتی برای استخراجکنندگان ارز دیجیتال که مایل به برق گرفتن از شبکه هستند، وارد نکرده است، حتی با وجود این که فعالیت آنها باعث افزایش مصرف برق میشود.
آب و هوای سرد یکی دیگر از مزیتهای این کشور برای استخراج کنندگان ارز دیجیتال است. هوای سرد این کشور در تابستانها هزینههای تهویه را به طرز چشمگیری کاهش میدهد و در زمستانها نیز تمام آنچه برای خنک نگه داشتن بانک سرورها نیاز دارید، یک پنجره باز است. با این وجود، ایسلند ارزانترین کشور برای زندگی و کار نیست. هماکنون، استخراج کنندگان بیت کوین مستقر در ایسلند به ازای استخراج هر بیت کوین به طور متوسط ۴،۷۴۶ دلار پرداخت میکنند.
استونی
استونی خود را تبدیل به یک کشور درجه یک در امور اینترنتی کرده است. این کشور همواره تلاش میکند تا در سرتاسر مرزهای خود، خدمات اینترنت را گسترش دهد و سرعت بخشد. جذب استخراجکنندگان و توسعه دهندگان ارز دیجیتال از جمله اهداف بلند مدت این کشور است، بنابراین علاوه بر دسترسی آسان به اینترنت، استخراجکنندگان ارز دیجیتال مزیتهای دیگری همچون نرخ مناسب مالیات و قانون و مقررات مطلوب دربارۀ فناوری بلاک چین نیز دارند.
مهمتر از آن، هزینههای برق در این کشور در مقایسه با دیگر کشوهای اروپایی کم است. زمستانهای سرد، هزینههای تهویه را برای بخشی از سال کاهش میدهد که این امر به نوبه خود هزینههای استخراج بیت کوین را در این کشور کم کرده است. اگر قصد دارید در این کشور بیت کوین استخراج کنید، انتظار میرود که به طور متوسط حدود ۵،۵۵۱ دلار برای هر بیت کوین هزینه داشته باشید.
ونزوئلا
ونزوئلا در حقیقت برای استخراج کنندگان بیت کوین ارزانترین کشور در جهان است. قیمت متوسط استخراج هر بیت کوین در این کشور حدود ۵۳۱ دلار است. درآمد نفت تا حد زیادی به اقتصاد این کشور کمک میکند. این امر به ما اطمینان میدهد که نیازی نیست استخراجکنندگان ارز دیجیتال مستقر در این کشور نگران هزینهها باشند.
با این حال، زندگی در ونزوئلا برای استخراج کنندگان ارز دیجیتال، نسبت به دیگر کشورها، با ریسک بیشتری همراه است. چرا که آشفتگیهای اخیر سیاسی، آینده دولت این کشور را نامعلوم ساخته است. به دلیل همین آشفتگیها، استخراج کنندگان در این کشور ممکن است گاهی با قطعی برق روبهرو باشند.
با توجه به این موارد، میتوان گفت که افرادی که علاقهمند به فعالیت استخراج بیت کوین در کشور ونزوئلا هستند، باید اطمینان حاصل کنند که میتوانند یک منبع تغذیه دائمی به دست بیاورند که از طریق آن برق مورد نیاز خود را تامین کنند. همچنین، این افراد باید خود را برای مقابله با آشفتگیها و تغییر و تحولاتی که ممکن است در قوانین این کشور طی سالهای آتی ایجاد شود، آماده کنند.
استخراج خودخواهانه ماینینگ چیست؟
سلفیش ماینینگ یک استراتژی استخراج بیت کوین است که طبق آن گروهی از ماینرها تصمیم میگیرند سود خود را افزایش دهند. آنها این کار را با پنهانکردن بلاکهای استخراج شده خود از دیگر استخراج کنندهها انجام میدهند. در حالی که بیت کوین به وجود آمد تا سیستم توزیع پول متمرکز را از بین ببرد، استخراج خودخواهانه باعث میشود که عملیات استخراج متمرکز شود.
ظهور استخراج خودخواهانه
اولین بار، دو محقق دانشگاه کرنل، اِمین گوین سیرر (Emin Gevin Seirer) و ایتالی ایال (Itali Ial) نشان دادند که استخراج خودخواهانه امکانپذیر است. آنها در یک مقاله در سال ۲۰۱۳ ثابت کردند که ماینرها با پنهانکردن بلاکهایی استخراج شده از شبکه بیت کوین، میتوانند بیت کوین بیشتری استخراج کرده و یک انشعاب (فورک) جدید در شبکه بیت کوین ایجاد کنند.
اما این کار چه تاثیری روی کار بقیه شبکه میگذارد؟
بلاک چین بیت کوین همیشه طولانیترین رشته بلاکها را به عنوان رشته اصلی میپذیرد. یعنی در حالی که برای مثال کسی هزار و یکمین بلاک را کشف کرده و آن را از بقیه پنهان کرده است، همه ماینرها برای کشف بلاکی تلاش میکنند که از قبل استخراج شده است. پس شانس استخراج هزار و دومین بلاک (که کسی برای حل آن انرژی نمیگذارد) بیشتر میشود. با این کار ماینری که روش استخراج خودخواهانه را در پیش گرفته، یک یا چند بلاک از کل شبکه جلوتر است و سود بیشتری میبرد.
چرا استخراج خودخواهانه به نفع هیچ کس نیست؟
استخراج خودخواهانه به کل شبکه بیت کوین آسیب میزند. چرا که اگر همه ماینرها طبق اصول شبکه پیش بروند، در مجموع هزینه کمتری صرف میکنند. اما استخراج خودخواهانه عملاً بخش بزرگی از تلاشهای ماینرهای پایبند به اصول شبکه را تلف میکند. تا امروز، حدود ۲۵ درصد ماینرها به سمت سلفیش ماینینگ گرایش پیدا کردهاند که این درصد هنوز برای کل شبکه خطر بزرگی ندارد. اگر این مقدار به ۵۱ درصد برسد، آنگاه خطر حمله ۵۱ درصدی وجود دارد.
در حمله ۵۱ درصدی به شبکه، استخری که بیشترین قدرت هشریت را در اختیار دارد، میتواند شبکه بیت کوین را مختل کند، کار استخراج را بسیار مشکل و حتی باعث ایجاد اختلال در انتقال ارزها شود. با این حال، امکان این اتفاق بسیار کم است. چرا که هم تعداد ماینرها روز به روز بیشتر میشود و در اختیار گرفتن ۵۱ درصد شبکه سخت میشود و هم از کار افتادن شبکه بیت کوین به نفع هیچ کس نیست.
کلود ماینینگ یا استخراج ابری چیست؟
استخراج ابری به معنی خریداری یک نیروی هشینگ خاص، از یک بدنه مرکزی است که یک یا چند پلتفرم استخراج را مدیریت میکند. برای مثال بیایید فرض کنیم که شما میخواهید مقدار TH/s 10 نیروی استخراج بیت کوین را از یکی از پلتفرمهای استخراج ابری خریداری کنید.
چنین پلتفرمهایی عملاً برخی از سختافزارهای استخراج بیت کوین خود را که میتوانند به قیمت مطلوبی در بازار دست پیدا کنند، اجاره میدهند. معمولاً در ابتدا کاربران مبلغ اولیه را پرداخت میکنند که این قیمت بسته به نرخ هش متغیر است و با این کار، آنها این اجازه را خواهند داشت تا در آینده نیز، برای مدت یک یا چند سال دیگر با شرکت ارائه دهنده این خدمات قرارداد ببندند.
پس از آن، هر ماه بخشی از درآمد اختصاص یافته به سهم نرخ هش کاربران، جهت پرداخت هزینههای عملیاتی از قبیل برق، سرمایش، تعمیر و نگهداری و غیره در قالب سود، توسط شرکت حفظ میشود. در واقع سازمانی که یک سرویس استخراج ابری را ارائه میدهد، صاحب یک یا چند مزرعه استخراج در سراسر جهان است. تمام اِیسیکها و دستگاههای مربوط به استخراج بیت کوین یا سایر معادن ارز دیجیتال، در این مزارع قرار دارند.
بنابراین، اگر یک شرکت قدرتی برابر با یک پتاهش در ثانیه (یعنی ۱۰۰۰ TH / s) را در وب سایت خود بفروشد، نیاز به تعدادی دستگاه دارد که بتوانند نرخ هشی برابر با یک پتاهش در ثانیه را تحویل دهند. در واقع، شرکت میتواند به جای این که به شکل مستقیم رمزارزها را برای خود استخراج کند، با فروش مجازی نرخ هش خود، بیشتر هزینه اولیهای برای خرید سختافزار استخراج را در مدت زمان بسیار کوتاهی جبران کند.
در زمینه استخراج ابری کلاهبرداریهای زیادی انجام میشود که ما استفاده از این روش را پیشنهاد نمیکنیم.
معرفی کوتاه بهترین رمزارزها برای استخراج
تا اینجا نکات مهمی را که لازم بود دربارۀ استخراج بیت کوین و دیگر رمزارزها بدانید، بیان کردیم. اما پاسخ به این سوال که چه رمزارزی را استخراج کنیم، شاید از همه سختتر باشد. بهترین کسی که میتواند به این سوال پاسخ دهد، خود شما هستید که هم از سرمایه موجود در دستتان آگاهید و هم امکاناتی که دارید را میشناسید. فهرست پیشرو ۵ رمزارز محبوب و آیندهدار را به شما معرفی میکند.
بیت کوین
بیت کوین اولین و محبوبترین رمزارز دنیاست که نیاز چندانی به معرفی ندارد. ساتوشی ناکاموتو بیت کوین را در سال ۲۰۰۹ به دنیا معرفی کرد و تا امروز استخراج آن ادامه دارد. روزهای اول استخراج این رمزارز کار سختی نبود، اما اکنون به پردازندههای قدرتمندی نیاز دارد.
- نکته مثبت: سوددهی بالا و تضمین داشتن خریدار
- نکته منفی: هزینههای بالای استخراج؛ از قیمت دستگاهها گرفته تا هزینه بالای قبض برق
- نرخ هش کل شبکه: ۱۳۴,۷۲۰.۶۰ Ph/s
- سختی شبکه: ۱۷,۳۴۵,۹۹۸M
- زمان تولید بلاک: ۹ دقیقه و ۱۳ ثانیه
- پاداش بلاک: ۶.۲۵ واحد
- ارزش کل شبکه: ۱۸۸ میلیارد و ۲۳۹ میلیون دلار
اتریوم

این رمزارز نسل دوم ارزهای دیجیتال است. اتریوم به وجود آمد تا نقاط ضعف بیت کوین را نشان دهد و آنها را از بین ببرد.
- نکته مثبت: سوددهی بالا، افزایش اقبال عمومی به اتریوم
- نکته منفی: امکان توقف الگوریتم اجماع اثبات کار یا همان استخراج در شبکه اتریوم
- نرخ هش کل شبکه: ۲۳۰.۴۸ Th/s
- سختی شبکه: ۳,۰۵۸,۳۶۲,۹۸۸M
- زمان تولید بلاک: ۱۳ دقیقه و ۱۷ ثانیه
- پاداش بلاک: ۳.۵۹ واحد
- ارزش کل شبکه: ۳۹ میلیارد و ۱۲۷ میلیون دلار
زیکش
این رمزارز یک انشعاب (فورک) از بیت کوین است. البته قابلیت انجام تراکنشهای ناشناس، این رمزارز را از بقیه انشعابهای بیت کوین متمایز میکند.
- نرخ هش کل شبکه: ۶.۶۶ Gh/s
- سختی شبکه: ۶۰,۹۴۹,۶۸۸.۸۴۵M
- زمان بلاک: ۱ دقیقه و ۱۵ ثانیه
- پاداش بلاک: ۵ واحد
- ارزش کل شبکه: ۶۱۰ میلیون و ۵۲۶ هزار دلار
گرین
این رمزارز، برخلاف سه رمزارز بالا، بر پایهٔ بلاک چین نیست. پروتکل گرین، میمبل ویمبل (MimbleWimble) است که شباهت زیادی به بلاک چین دارد، اما قابلیت محرمانه بودن تراکنشها در آن بیشتر است.
- نرخ هش کل شبکه: ۱۹.۸۱ kh/s
- سختی شبکه: ۶,۹۹۳,۱۵۶
- زمان تولید بلاک: ۵ دقیقه و ۵۲ ثانی
- پاداش بلاک: ۶۰ واحد
- ارزش کل شبکه: ۱۸میلیون و ۷۶۶ هزار دلار
مونرو
مهمترین رمزارزی که حریم خصوصی کاربرانش را حفظ میکند، مونرو است. این رمزارز شش سال است که معرفی شده و یک انشعاب از بایت کوین «ByteCoin» است.
- نکته مثبت: نیازی به دستگاههای گران اِیسیک ندارد. الگوریتم مونرو مخالف سرسخت اِیسیک است و با آن مقابله میکند.
- نرخ هش کل شبکه: ۱.۲۳ Gh/s
- سختی شبکه: ۱۴۶,۷۴۱,۱۶۲,۵۴۸
- زمان بلاک: ۱ دقیقه و ۵۹ ثانیه
- پاداش بلاک: ۱.۴۴ واحد
- ارزش کل شبکه: یک میلیارد و ۴۳۰ میلیون دلار
پاسخ به چند سوال در مورد استخراج بیت کوین

در ادامه، به چند سوال در مورد استخراج بیت کوین پاسخ میدهیم.
آیا استخراج بیت کوین با موبایل منطقی است؟
حتماً تابهحال حداقل یک بار با پیشنهاد نصب یک مرورگر یا اپلیکیشن برای استخراج بیت کوین روبهرو شدهاید. در این روش نه لازم است دستگاهی گران مانند اِیسیک بخرید، نه سرمایه زیادی را برای عضو شدن در یک استخر استخراج هزینه کنید. تنها یک اپلیکیشن نصب خواهید کرد! اما باید بدانید این کار تقریباً هیچ فایدهای ندارد و عملکرد مثبت و عمر موبایلتان را کاهش میدهد.
فراموش نکنید که استخراج ماینینگ فرایندی پیچیده هست که به توان محاسباتی بالایی نیاز دارد. اگر چه استخراج با گوشی امری غیرممکن و افسانه ای نیست، اما به هیچ عنوان سود آوری زیادی ندارد و دستگاه شما را فرسوده میکند. با این کار طول عمر باتری موبایل شما کم شده و به مرور قطعات موبایل تان خراب میشود. نرخ هش روش استخراج با موبایل بسیار پایین است. در حال حاضر استخراج بیت کوین فقط با دستگاه اسیک مقرون به صرفه است.
آیا استخراج بیت کوین با انرژی خورشیدی به صرفه است؟
هزینههای تامین برق لازم برای استخراج، گاهی بسیاری از ماینرها را از ادامه راه منصرف میکند. قانونی که در ایران تصویب شد تا قبض برق مزارع استخراج با برق صادراتی محاسبه شود، این شرایط را برای ماینرهای ایرانی سختتر هم کرد. یکی از روشهایی که بعضی استخراجکنندهها برای تامین برق انتخاب میکنند، استفاده از انرژی خورشیدی است. راهاندازی پنلهای خورشیدی شاید پرهزینه و سخت باشد، اما در عوض یک منبع برق دائمی با هزینههای ثابت برای ماینرها تامین میکند.
۳۰۰ روز از ۳۵۶ روز سال در ایران آفتابی است. این یعنی یک منبع بیکران برای تولید انرژی که عملاً ما از آن استفاده نمیکنیم. با این حال راهاندازی اولیه یک نیروگاه برق با انرژی خورشیدی بسیار پرهزینه است. این روش تنها برای مزارعی بهصرفه است که اولاً چندین دستگاه استخراج دارند و در ثانی مطمئن هستند که حضوری طولانی مدت در شبکه خواهند داشت.
استخراج رایگان بیت کوین؛ سراب یا واقعیت؟
تابهحال با این تبلیغات مواجه شدهاید که فقط با نصب یک نرمافزار یا چند کلیک صاحب بیت کوین رایگان شوید؟ چقدر روی این تبلیغات حساب باز کردهاید؟ قبل از هر چیزی بدانید که هیچ درآمد کاملاً رایگانی وجود ندارد. برای هر مقدار بیت کوینی که به روشی غیر از خرید یا استخراج کسب خواهید کرد، باید هزینه زمان و مصرف اینترنت و انرژی را در نظر بگیرید. با محاسبه ارزش همین موارد، درمییابید که بیت کوینی که از روشهایی مانند تبلیغات کلیکی به دست میآورید، چندان هم رایگان نیست.
با این حال، برای کسانی که نمیخواهند بیت کوین بخرند یا درگیر فرایند استخراج شوند، راههایی برای کسب بیت کوین وجود دارد. سایتهایی هستند که در ازای هر بار کلیک مقدار محدودی بیت کوین میدهند. برخی سایتها هم با معرفی زیر مجموعه به آنها به شما کمیسیون پرداخت میکنند مثل بایننس.
سایتهای فاست، سایتهایی هستند که بر اساس سیستم پاداش در ازای فعالیت کار میکنند. در گذشته، سایتهایی وجود داشتند که ۵ بیت کوین کامل را به کاربرانشان به شکل کاملاً رایگان هدیه میدادند. هدف این سایتها آشنا کردن مردم با بیت کوین و گسترش این رمزارز بود. سایتهای فاست اکنون به شکل تبلیغات کلیکی کار میکنند و به ازای انجام هر کار، به کاربر مقدار محدودی ساتوشی میدهند. سایتهایی مثل bonusbitcoin.co و cointiply.com از جمله سایتهای معتبر فاست هستند.
بایننس و بیتمکس هم دو پلتفرم معامله رمزارز هستند. اگر عضو این پلتفرمها باشید و افرادی با کد دعوت شما وارد این مجموعهها شوند و اقدام به خرید و فروش بیت کوین کنند، بین ۱۰ تا ۵۰ درصد کارمزد معاملات آنها به حساب شما واریز خواهد شد. در والکس نیز این قابلیت وجود دارد و در ازای فعالیت فردی که شما به سایت دعوت میکنید، ۲۰ درصد درصد از کارمزد ریالی که والکس از هر معامله آن فرد دریافت میکند، به شما تعلق میگیرد (ثبت نام در سایت والکس).
نحوه بلاک سازی در فرایند استخراج چگونه است؟
بلاک جایی هست که اطلاعات معاملات در آن ذخیره میشود. ما در مقاله تکنولوژی بلاک چین چیست؛ یک توضیح ساده از زنجیرهای شگفتانگیز! در مورد بلاک و بلاک چین مفصل صحبت کردیم.
ما در بستر بلاکچین رمزارز استخراج میکنیم یا سرمایه گذاری؟
بعد از استخراج رمزارزها، کاربران میتوانند این رمزارزها را خریداری کرده و روی آنها سرمایه گذاری کنند. رمزارزها همیشه در بستر شبکه خواهند بود و از شبکه خارج نمیشود. بنابراین، هر کاری که ما در مورد رمزارزها انجام میدهیم، در بستر شبکه مربوطه خواهد بود و به آن وابسته است.
چگونه بیت کوین های استخراج شده را بفروشیم؟
میتوانید بیت کوینهای استخراج شده را به یک صرافی معتبر ارز دیجیتال ایرانی انتقال دهید و آنها را بفروشید. زمانی که برنامه استخراج را نصب و تنظیم میکنید، میتوانید آدرس کیف پول بیت کوین خودتان در والکس یا دیگر صرافیهای ارز دیجیتال را وارد کنید تا مستقیماً بیت کوینها به این آدرس منتقل شده و بتوانید راحتتر آنها را بفروشید. ما در مقاله تبدیل بیت کوین استخراج شده به ریال، به آموزش این بخش پرداختهایم.
آینده استخراج بیت کوین چگونه خواهد بود؟
آینده استخراج بیت کوین را فقط پیشرفت فناوریهای استخراج مشخص میکند. در واقع همه چیز وابسته به قدرت محاسبات خواهد بود. با وجود فناوریهای نسل پنجم (۵G) و بیگدیتا و غیره تقاضا برای حضور در شبکه بهعنوان ماینر افزایش پیدا خواهد کرد. در واقع مهمترین نقش را در آینده استخراج بیت کوین، صنعت دستگاههای استخراج ایفا میکند. دستگاههایی که قدرت فنی کافی داشته باشند، در سطح جهانی پذیرفته شوند و توجیه اقتصادی داشته باشند. در ادامه نقش بعدی را استخراجکنندهها ایفا میکنند که با آگاهی به ریسکهای استخراج، تغییر وضعیت بازار رمزارزها و استراتژیها و تاکتیکهای این بازار، حضور پایداری در شبکه داشته باشند.
ما در مقاله سوالات رایج استخراج بیت کوین (Bitcoin Mining)، به صورت مفصل به سوالات استخراج پاسخ دادهایم.
استخراج، مسیری سخت اما لذتبخش برای بهدست اوردن بیت کوین
استخراج بیت کوین گزینه مناسبی برای ماجراجویان عرصه ارز دیجیتال است. با وجود هزینههای فراوان و ریسک این صنعت، همچنان افراد زیادی حاضرند که سرمایه خود را در شبکه استخراج بیت کوین به کار بگیرند و این خبر خوبی برای کل شبکه و کاربرانش است. شما میتوانید بعد از استخراج بیت کوینهای خود را به تتر یا هر ارز دیگر تبدیل کنید.
نظر شما در مورد آینده استخراج بیت کوین چیست؟ نظراتتان را با ما در میان بگذارید و اگر سوالی در این باره دارید، از ما بپرسید.
بسته به قدرت دستگاههای شما و ریگهای استخراج، بین ده دقیقه تا چندین ماه زمانبر است.
همانطور که در این مقاله نیز عنوان شد، برخی کشورها مانند ونزوئلا، استخراج بیت کوین را قاونی کردهاند. بنابراین بسته به کشور مورد نظر استخراج بیت کوین میتواند به صورت قانونی انجام شود.
با توجه به هزینههای بالای مصرف برق، قیمت دستگاههای استخراج و سختی شبکه بیت کوین، در صورتی که دسترسی لازم به ریگهای بزرگ استخراج را نداشته باشید، استخراج بیت کوین به صرفه نیست.
با سلام؛
اطلاعات مفیدی بود و ممنون؛ اما به نظر از جهت ویرایش قدری اصلاح نیاز دارد و توضیح مفاهیمی چون کلود ماینینگ و سلفیش ماینینگ گویا نیست ضمن اینکه در فهرست کشورهای ارزان برای استخراج بیت کوین قیمت تمام شده هر بیت کوین (احتمالا به د لیل ممیز) بارتبه آنها تناسبی ندارد.
سلام
حتماً نظر شما را درباره تعاریف کلود ماینینگ و سلفیش ماینینگ بررسی میکنیم و تلاش میکنیم که متن را بهبود دهیم.
عدد تیترهای هر کشور به منزله رتبه کشورها برای قیمت تمام شده بیت کوین نیست. برای مثال ما برای کویت که کشور اول لیست است ذکر کرده ایم که پنجمین کشور ارزان برای استخراج بیت کوین است. در واقع این کشورها بر اساس شناخت نویسندگان مقاله انتخاب شده اند و قصد ما رتبه بندی آنها نبوده است. در ویرایش بعدی مقاله روی این نکته تاکید خواهیم کرد.
از شما به خاطر دقت نظرتان سپاسگزاریم.
سپاس از همراهیتان
با سلام خدمت کارشناسان محترم بابت آموزش بسیار عالی و پاسخ های خوبتون
چند سوال
۱-ایا تعداد واحدهای بیت کوین ثابت است
۲-روزانه چند بیت واحد به بازار افزوده میشود
۳-اگر خریداری در بازار نباشد چه اتفاقی می افتد
۴-ضامن نقد شوندگی در بازار وجود دارد یا خیر
۵-ایا تعدادماینرها در دنیا مشخص است اگر نه پس از کجا مشخص است ک ۲۵%به سمت سلفیش ماینیگ رفته اند
۶- ایا افزوده شدن رمز ارز به بازار در جایی قابل روییت است
سوال اخر چرا عکس من تایید نمیشود
سلام
خوشحالیم که از آموزش های ما راضی هستید.
پاسخ سوال های شما:
۱- بله، در کل ۲۱ میلیون واحد بیت کوین وجود دارد که تا امروز بیش از ۱۸ میلیون و ۶۰۰ هزار از آن استخراج شده است.
۲- روزانه به صورت میانگین ۱۴۴ بلاک استخراج میشود. پاداش فعلی هر بلاک ۶.۲۵ بیت کوین است. ۱۴۴*۶.۲۵ برابر است با ۹۰۰ بیت کوین. پس روزانه ۹۰۰ بیت کوین به شبکه اضافه می شود.
۳ – خرید و فروش در بازار در کنار هم معنی دارند. اگر هر کدام از طرفین حذف شود، بازار تعادل خودش را از دست میدهد تا حدی که همه دارندگان بیت کوین فروشنده میشوند. در این شرایط قیمت بیت کوین به پایین ترین حد خود یعنی صفر دلار-ریال خواهد رسید. این شرایط برای دیگر ارزها مثل دلار و ریال و حتی طلا هم صادق است.
۴- تا زمانی که خریدار و فروشنده در بازار بیت کوین وجود دارد، این رمزارز هم ضامن نقدشوندگی دارد. ما نمی توانیم تضمین کنیم که برای مثال ۱۰ سال دیگر هم چنین ضمانتی وجود دارد، اما در حال حاضر و با شرایط فعلی، خیالتان میتواند از بابت نقد شوندگی راحت باشد.
۵- خیر تعداد ماینرها در دنیا مشخص نیست. روزانه تعداد زیادی از افراد به چرخه استخراج وارد میشوند و تعدادی هم دستگاههای خود را از شبکه خارج میکنند. به علاوه افرادی هستند که با اشتراک های ابری مشغول استخراج هستند و روش دقیقی برای محاسبه تعداد دقیق ماینرها وجود ندارد.
اما میتوان درصد ماینرهایی که به سمت سلفیش ماینینگ میروند را با توجه به فورکهایی که این استخراجکننده ها علنی میکنند نسبت به بلاکچین اصلی که سایر ماینرها طبق آن استخراج میکنند، محاسبه کرد.
۶- بله. میتوانید اطلاعات هر بلاک از رمزارزها مثل اتریوم یا بیت کوین را در سایت https://www.blockchain.com/explorer ببینید. سایز بلاک، استخر استخراج و زمان استخراج بلاک در این سایت مشخص است.
ممکن است عکس شما با استاندارد موردنظر تیم احراز هویت مطابقت نداشته باشد. این مورد را با تیم پشتیبانی مطرح می کنیم که بررسی شود.
سپاس از همراهیتان