صرافی ها

کدام صرافی بیشترین حجم معاملات ارز دیجیتال را دارد؟

صرافی ارز دیجیتال نوعی پلتفرم آنلاین است که به کاربران امکان داد و ستد ارزهای دیجیتال را می‌دهد. صرافی‌ها می‌توانند خدمات مختلفی را علاوه بر تجارت ارزها ارائه دهند. ازجمله این خدمات می‌توان به استیکینگ، ارائه وام به کاربران، برگزاری IEO و موارد دیگر اشاره کرد. اعتبار یک اکسچنج به تعداد کاربران، امنیت، نقدینگی و حجم معاملات آن وابسته است. اگر در یک اکسچنج کوچک قصد انجام یک معامله بزرگ را داشته باشید، مجبورید آن را به چندین معامله کوچک تقسیم کنید که در این صورت هزینه کارمزدتان افزایش پیدا می‌کند. از آنجایی که حجم معاملات صرافی های ارز دیجیتال یکی از مهم‌ترین عوامل برای اعتبارسنجی آنهاست، در این مقاله ۱۰ مورد از برترین صرافی‌ها از نظر حجم معاملات را معرفی خواهیم کرد.

اهمیت حجم معاملات صرافی های ارز دیجیتال

حجم معاملات یا Trading Volume شاخصی است که مقدار سرمایه‌گذاری‌های انجام شده در صرافی ارز دیجیتال را تعیین می‌کند. طبق تعریف، حجم معاملات اکسچنج در واقع میزان معاملاتی است که در آن از سوی معامله‌گران و سرمایه‌گذاران انجام شده است. این عدد شاخصی برای تعیین اعتبار صرافی‌ها نیز محسوب می‌شود. حجم معاملات همچنین نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاران چه زمانی باید ارزهای دیجیتال را بفروشند یا بخرند.

در عمل، پلتفرم‌ها برای ادامه کار خود و بقا در دنیای رمزارزها به رشد حجم معاملات خود نیاز دارند. اکسچنج‌ها، کارمزد معاملات را از طریق پلتفرم خود جمع‌آوری می‌کنند که معمولا درصدی از مبلغ معامله می‌باشد؛ درنتیجه، بدون یک آستانه حجم معاملاتی مشخص، مبادلات انجام‌شده در اکسچنج نمی‌توانند سودآور باشند.

اعتبار صرافی و حجم معاملات

برای سرمایه‌گذاران و معامله‌گران ارز دیجیتال نیز حجم معاملات به همان اندازه مهم است. در واقع صرافی‌ها بهترین و امن‌ترین گزینه برای خرید، فروش و معاملات ارزهای دیجیتال هستند. زیرا اکسچنج‌های رسمی شرایطی را فراهم می‌کنند تا خریداران و فروشندگان با هم لینک شده و معاملات نسبتا آسان و سریعی را با نزدیک‌ترین قیمت ممکن به بازار انجام دهند. هرچه صرافی حجم معاملات بیشتری داشته باشد، تراکنش‌های کاربران نیز سریع‌تر و با قیمت‌های بهتری انجام می‌شود.

انواع صرافی ارز دیجیتال

حجم معاملات صرافی های ارز دیجیتال به نوع صرافی وابستگی زیادی دارد. به‌طورکلی از نظر ماهیت عملکرد، صرافی‌های رمزارز به دو نوع زیر تقسیم می‌شوند:

  • صرافی متمرکز
  • صرافی غیرمتمرکز

یک صرافی متمرکز را می‌توان به یک اکسچنج اوراق بهادار سنتی تشبیه کرد. به‌عنوان مثال، آن‌ها را می‌توان واسطه‌های قابل اعتمادی خواند که دارایی‌های کاربران را مدیریت کرده و معاملات را تسهیل می‌کنند. آنها به صورت یک نهاد متمرکز عمل کرده و نقدینگی‌های بسته را مدیریت می‌کنند. همچنین مقادیر زیادی رمزارز و ارز فیات (Fiat currency) را در خود نگه می‌دارد. اکسچنج‌های متمرکز در دسترس‌تر، رایج‌تر و قابل اعتمادتر هستند.

در عوض، یک صرافی غیرمتمرکز دارایی‌های کاربران را مدیریت نمی‌کند، بلکه معاملات را از طریق قراردادهای هوشمند انجام داده و انجام آنها را آسان‌تر می‌کنند. تبادلات ارز در این اکسچنج‌ها کاملا غیرمتمرکز صورت گرفته و چراکه آنها یک نهاد مرکزی نظارتی ندارند.

صرافی‌های غیرمتمرکز، که با نام P2P نیز شناخته می‌شوند، به افراد این امکان را می‌دهند که داده‌ها، اطلاعات و یا ارزهای دیجیتال خود را بدون واسطه خریداری کرده و یا بفروشند. برخلاف ‌اکسچنج‌های متمرکز، صرافی‌های غیرمتمرکز کاربران را مجبور به واریز وجوه خود به اکسچنج نمی‌کنند بلکه کاربران با اتصال کیف پول‌های غیرحضانتی خود می‌توانند تمام جابه‌جایی‌ها و یا خرید و فروش‌های‌شان را انجام دهند.

حجم معاملات صرافی های ارز دیجیتال برتر

معامله با صرافی‌های پر کاربر

اکنون به سراغ مهم‌ترین بخش این مقاله، یعنی بررسی حجم معاملات صرافی های ارز دیجیتال برتر دنیا می‌رویم. همانطورکه پیش‌تر گفتیم، حجم معاملات صرافی های ارز دیجیتال یکی از مهم‌ترین پارامترها در اعتبارسنجی آنهاست. در ادامه ده پلتفرم اول بازار را از این نظر با یکدیگر مقایسه می‌کنیم.

صرافی بایننس (Binance)

در لیست بهترین و پیشروترین اکسچنج‌ها بر مبنای حجم معاملات صرافی های ارز دیجیتال، نام صرافی بایننس در صدر جدول اکسچنج‌های ارز دیجیتال در جهان قرار دارد. به طوری که ICO خود را در ۲۱ جولای ۲۰۱۷ ارائه داد و ۱۵ میلیون دلار جمع‌آوری کرد! ICO، به فرآیندی گفته می‌شود که یک شرکت، مخصوصا شرکت نوپا، تلاش می‌کند تا با معرفی و فروش یک ارز دیجیتال جدید سرمایه خود را افزایش دهد.

این پلتفرم یک اکسچنج خوش‌نام و مطمئن است که برای تمام معامله‌گران، چه مبتدی و چه حرفه‌ای، طراحی شده است. بایننس، یک کیف پول داخلی در اختیار کاربران قرار می‌دهد که برای ذخیره و نگه‌داری بیت کوین و ارزهای دیگری به‌صورت کوتاه‌مدت استفاده می‌شود.

قیمت بایننس کوین
بایننس کوین Binance Coin (BNB)
۶۳,۷۷۱,۸۱۹.۰۰ تومان
$ ۶۱۲.۵۵۱ ۰.۸۴%

خرید و فروش امن، سریع و آسان بایننس کوین در والکس

  • معامله بیش از ۱۲۰ کوین دیگر
  • معامله تعهدی با شورت و لانگ
  • بات معامله‌گر رایگان
  • خرید و فروش آنی
  • دریافت اعتبار معاملاتی (سکو)
خرید بایننس کوین

بایننس که یک اکسچنج متمرکز است، برای گسترش پلتفرم خود اقدامی منحصربه‌فرد ارائه داده است. کاربران در صورت استفاده از کوین‌های BNB، ارز بومی این پلتفرم، تخفیف خوبی در کارمزدها می‌گیرند. حجم معاملات بایننس تا اواسط دسامبر ۲۰۲۴، روزانه ۲۴٫۸ میلیارد دلار است که تمامی بازارهای این اکسچنج مانند اسپات، فیوچرز و مارجین را شامل می‌شود.

صرافی بای بیت (Bybit)

صرافی بای بیت، یکی از سریع‌ترین اکسچنج‌های ارز دیجیتال است که بیش از ۵۰ میلیون کاربر در آن ثبت‌نام کرده و از آن برای معاملات خود استفاده می‌کنند. یکی از ویژگی‌های جذابش این است که هر روز کوین‌های جدید را ارائه می‌دهد. علاوه بر این، دارای اپلیکیشن‌‌های جداگانه برای سیستم‌های اندروید و IOS نیز هست. حجم معاملات روزانه بای بیت تا اواسط دسامبر ۲۰۲۴، بیش از ۶٫۳ میلیارد دلار است که آن را به بستری مناسب برای انجام معاملات تبدیل می‌کند.

صرافی کوین بیس (Coinbase)

حجم معاملات صرافی کوین بیس

درست است که صرافی کوین بیس یک اکسچنج آمریکایی است؛ اما خدمات خود را در سراسر جهان به کاربران ارائه می‌دهد. این اکسچنج سریع و همچنین بسیار قابل‌اعتماد است. همین رابط کاربری ساده‌ای دارد که آن را برای مبتدیان نیز به یک گزینه عالی تبدیل می‌کند. با استفاده از کوین بیس، می‌توانید به‌سرعت ارزهای دیجیتال خود را خریداری و هم‌زمان آن را به هر شکل که دوست دارید، معامله کنید. علاوه بر این، توسط اپلیکیشن مخصوص این اکسچنج، تحت سیستم‌عامل‌های iOS و Android می‌توان به‌راحتی تبادل ارزهای دیجیتال را از هر مکان انجام داد.

کوین بیس همچنین از استیبل‌کوین‌های محبوبی مانند DAI و USDC نیز پشتیبانی می‌کند که همین پشتیبانی، یکی از ویژگی‌های مهم هر اکسچنج معتبری است. این اکسچنج تا اواسط دسامبر ۲۰۲۴، حجم معاملات روزانه بیش از ۴٫۲۷ میلیارد دلاری را ثبت کرده که شامل بازارهای اسپات، فیوچرز و غیره می‌شود.

صرافی اوکی اکس (OKEx)

صرافی OKEx یک اکسچنج متمرکز ارز دیجیتال ثبت شده در جزایر سیشل است که به میلیون‌ها مشتری در سراسر جهان، خدمات خود را ارائه می‌دهد. بازارهای معاملاتی آن اسپات و مشتقات شامل مارجین، فیوچرز، سوآپ دائمی و اختیار معامله هستند. از دیگر خدمات OKX نیز می‌توان به ربات‌های معاملاتی، OKX Earn و وام‌ در قالب دارایی‌های دیجیتال اشاره کرد. حجم معاملات روزانه اوکی‌ایکس در تاریخ ۱۶ دسامبر ۲۰۲۴، ۴٫۴۴ میلیارد دلار را است. این عدد همه بازارهای آن را پوشش می‌دهد.

صرافی آپ بیت (UpBit)

در حال حاضر، صرافی آپ بیت بزرگترین اکسچنج ارز دیجیتال کره جنوبی از نظر حجم معاملات است. این پلتفرم به مشتریان اجازه می‌دهد وون کره جنوبی (KRW) را با ارزهای دیجیتال و بیت کوین معامله کنند. این شرکت به لطف کمک شریک آمریکایی خود، Bittrex، در عرض سه ماه پس از راه‌اندازی، رشد تصاعدی را ثبت کرد.

قیمت بیت کوین
بیت کوین Bitcoin (BTC)
۸,۸۳۴,۹۸۱,۲۳۲.۰۰ تومان
$ ۸۵,۲۳۶.۲۴۰ ۲.۱۲%

خرید و فروش امن، سریع و آسان بیت کوین در والکس

  • معامله بیش از ۱۲۰ کوین دیگر
  • معامله تعهدی با شورت و لانگ
  • بات معامله‌گر رایگان
  • خرید و فروش آنی
  • دریافت اعتبار معاملاتی (سکو)
خرید بیت کوین

یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد این اکسچنج، امکان معامله ارز از طریق پلتفرم Kakao Stock است که بر روی پیام‌رسان Kakaotalk ساخته شده است. این امر باعث می‌شود کاربران کره‌ای تجارت دارایی‌های دیجیتال را به همان سادگی که از برنامه پیام‌رسانی استفاده می‌کنند، انجام دهند. در اوج رشد ارزهای دیجیتال در دسامبر ۲۰۱۷، میانگین حجم معاملات در این پلتفرم به ۴.۵ میلیارد دلار در روز رسید و رکورد یک روزه آن ۱۱ میلیارد دلار بود. در حال حاضر، حجم معاملات روزانه آپ بیت بیش از ۶٫۳۳ میلیارد دلار است.

صرافی بیت گت (Bitget)

حجم معاملات صرافی بیت گت

بیت گت (Bitget) یک صرافی متمرکز مبتنی بر ابر یا Cloud based است که در حال حاضر، بیش از ۸۰۰ ارز دیجیتال را در قالب بازارهای اسپات و مشتقات لیست کرده است. این صرافی از حدود ۱۴۰ ارز فیات نیز پشتیبانی کرده و امکانات متعددی مانند استیکینگ و معاملات اهرم تا ضریب ۱۲۵ را نیز در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد. از دیگر مزایای Bitget می‌توان به کارمزدهای اندک، امکان کپی تریدینگ، برخورداری از لانچپد و طرح‌های جذاب افیلیت مارکتینگ و پاداش دعوت از دوستان اشاره کرد.

بیت گت در سال ۲۰۱۸ راه‌اندازی شد و در جزایر سیشل به ثبت رسید. این صرافی در پایان سال ۲۰۲۴ با حجم معاملات بیش از ۴٫۵ میلیارد دلار در رتبه ششم بزرگترین صرافی‌های ارز دیجیتال دنیا قرار دارد. تعداد کاربران آن نیز اکنون به بیش از ۴۵ میلیون کاربر می‌رسد.

صرافی کراکن (Kraken)

صرافی کراکن یکی از قدیمی‌ترین صرافی‌ها بوده که قدمت آن به بیش از یک دهه می‌رسد. این اکسچنج در سال ۲۰۱۱ تاسیس شد و از همان ابتدا از بیت کوین و همچنین سایر آلت کوین‌های محبوب پشتیبانی می‌کرد. کراکن امروزه از ۳۴۶ کوین و توکن پشتیبانی می‌کند.

کراکن خدمات بسیار منحصربه‌فردی را ارائه می‌دهد. از جمله این خدمات Take Profit Orders به معنی دستورهایی است که از سوی اکسچنج به معامله‌کننده داده می‌شود تا هنگامی که معاملات او به حد خاصی از سود رسیدند پوزیشن را ببندد. از دیگر خدمات صرافی کراکن می‌توان به Take Profit Limit اشاره کرد که به کاربران اجازه می‌دهد میزان سود هدف را برای خود انتخاب کنند و معاملات خود را بر اساس آن انجام دهند تا به حداکثر سود برسند. مقدار خدماتی که از سوی اکسچنج‌ها ارائه می‌شود می‌تواند اثر مستقیم روی حجم معاملات صرافی های ارز دیجیتال بگذارد. میزان حجم معاملات اکسچنج کراکن تا تاریخ ۱۶ دسامبر ۲۰۲۴ ۱٫۶۰ میلیارد دلار است.

صرافی کوکوین (KuCoin)

صرافی کوکوین

صرافی کوکوین یکی دیگر از اکسچنج‌هایی‌ است که می‌توان گفت کار کردن با آن بسیار آسان و بدون دردسر است. این اکسچنج از بسیاری از ارزهای دیجیتال محبوب پشتیبانی کرده و توکن بومی خود با نماد KCS را دارد. کوکوین هم مانند بایننس، دارای یک اپلیکیشن موبایل کاملا کاربردی برای اندروید و iOS است که دسترسی و معاملات را تسهیل می‌کنند. به‌طورکلی، حجم معاملات صرافی های ارز دیجیتال در اکسچنج‌هایی که اپلیکیشن موبایل دارند، بیشتر و بالاتر است. لازم به ذکر است که کوکوین در تاریخ ۱۶ دسامبر ۲۰۲۴ حجم معاملات روزانه ۱٫۵۳ میلیارد دلار را ثبت کرده است.

صرافی اچ تی ایکس (HTX)

صرافی هوبی گلوبال در سال ۲۰۱۳ با ثبت شرکت خود در جزایز سیشل به جمع صرافی‌های متمرکز رمزارز پیوست. این صرافی در سال ۲۰۲۳ در دهمین سالگرد تاسیس خود، نامش را به HTX تغییر داد. امروز، اچ تی یکی از بزرگ‌ترین و شناخته‌شده‌ترین صرافی‌های ارز دیجیتال آنلاین در سطح بین‌المللی است که بیشتر به خاطر دامنه وسیع نقدینگی شناخته شده است. توکن Huobi (HT) توکن بومی آن است و درصورتی‌که کاربران از این توکن استفاده کنند، از خدماتی همچون دعوت‌نامه، تخفیف و جوایز خاص دیگری بهره‌مند می‌شوند. حجم معاملات روزانه این اکسچنج در تاریخ ۱۶ دسامبر ۲۰۲۴، بیش از ۲٫۴۱ میلیارد دلار است.

صرافی HTX، بیش از ۷۰۰ ارز دیجیتال را لیست کرده و در تعداد کاربران فعلی‌اش به بیش از ۱۰ میلیون می‌رسد. اچ تی ایکس از مهم‌ترین ویژگی‌های صرافی HTX می‌توان به پشتیبانی از برخی ارزهای فیات، عدم نیاز به احراز هویت تا سطح مشخصی از حجم معاملات و برداشت‌ها اشاره کرد.

صرافی مکسی (MEXC)

بررسی صرافی مکسی

مکسی، یکی از محبوب‌ترین صرافی‌های ارز دیجیتال دنیا با بیش از ۱۵ میلیون کاربر فعال است. این پلتفرم معاملاتی متمرکز، بیش از سه هزار کوین و توکن را لیست کرده و در پایان سال ۲۰۲۴ با حجم معاملات بیش از ۳٫۲ میلیارد دلاری در رتبه دهم بازار قرار دارد. مکسی در سال ۲۰۱۸ تاسیس شد و دفتر آن در شهر ویکتوریا پایتخت جزایر سیشل قرار دارد. تنها سه سال پس از راه‌اندازی، این صرافی توانست عنوان بهترین بازار معاملاتی رمزارز را در اکسپوی دبی به‌دست بیاورد.

یکی از مهم‌ترین مزایای صرافی مکسی نیز عدم دریافت کارمزد هم از تیکر و هم از میکر در معاملات اسپات است. کارمزد میکر در معاملات فیوچرز نیز صفر بوده و تنها از تیکر ۰٫۰۱ درصد کارمزد دریافت می‌شود. ارائه معاملات لوریج تا اهرم ۲۰۰، امنیت بسیار بالا، قابلیت‌های کپی تریدینگ، ابزارهای پیشرفته معاملاتی مانند OCO و تریلینگ اسپات و پشتیبانی از ارزهای فیات مهم، از دیگر ویژگی‌های مهم مکسی هستند.

حجم معاملات صرافی های ارز دیجیتال ایرانی

در چند سال اخیر با علاقه کاربران ایرانی و معامله‌گران سایر بازارهای مالی، به بازار رمزارزها شاهد استفاده این کاربران از صرافی‌های ایرانی ارز دیجیتال بوده‌ایم. در واقع کاربرانی که قصد معامله در فضایی امن و دور از تحریم‌ها را دارند به سمت این اکسچنج‌ها گرایش پیدا می‌کنند. همین عامل نیز در افزایش حجم معاملات اکسچنج‌های داخلی تاثیر داشته است. از طرفی وجود تحریم‌های گسترده و ممنوعیت فعالیت کاربران ایرانی در صرافی‌های خارجی مانند بایننس و کوکوین، دلیل دیگر استفاده کاربران از این اکسچنج‌ها است.

در حال حاضر اکسچنج‌های داخلی ارزهای دیجیتال جدید را همزمان با اکسچنج‌های خارجی لیست می‌کنند که باعث افزایش جذابیت و متعاقبا رشد حجم معاملات صرافی های ارز دیجیتال شده است. والکس نیز به‌عنوان یکی از قدیمی‌ترین و پیشروترین صرافی‌های ایرانی، همواره از حجم معاملاتی مناسب برخوردار است تا کاربران به راحتی به معامله رمزارزها بپردازند.

صرافی والکس؛ رتبه یک معاملات بیت کوین در ایران

صرافی ارز دیجیتال والکس، یکی از معتبرترین صرافی‌های ایرانی با امکانات معاملات پیشرفته است. این صرافی تا روزهای پایانی سال ۲۰۲۴، امکان خرید و فروش بیش از ۱۶۳ رمزارز را در قالب بازارهای معاملاتی آنی، اسپات و تعهدی (اهرم‌دار) فراهم کرده است. والکس همچنین عنوان رتبه یکم حجم معاملات بیت کوین را در ایران را یدک می‌کشد. از مهم‌ترین ویژگی‌های آن نیز می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ارائه ربات‌های تریدر ارز دیجیتال پیشرفته با استراتژی‌های شناخته‌شده مانند مارتینگل، اسپات گرید و مارجین گرید
  • کارمزد صفر در بخش معاملات آنی
  • کیف پول داخلی امن با امکان واریز و برداشت آنی رمزارز و ریال
  • ابزارهای پیشرفته معاملاتی به‌منظور کاهش ریسک
  • ارائه تحلیل‌ها و اخبار به‌روز ارز دیجیتال
  • API‌ های پیشرفته
  • ثبت نام و احراز هویت سریع و آسان در کمتر از پنج دقیقه

حجم معاملات؛ اعتبار صرافی

حجم معاملات صرافی های ارز دیجیتال در بازه‌های زمانی مشخص، نشان می‌دهد که تریدرها و سرمایه‌گذاران ارز دیجیتال به کدام یک از اکسچنج‌ها اعتماد بیشتری دارند. یکی از عوامل مهم در انتخاب هر اکسچنج، امکانات و محدودیت‌های آن است. با شناخت موقعیت‌هایی که هر صرافی برایتان فراهم می‌کند، می‌توانید بهترین انتخاب را داشته باشید. شما معاملات خود را در کدام صرافی انجام می‌دهید؟ نقاط مثبت و منفی اکسچنج مورد نظر شما چیست؟

دیدگاه شما به بهبود مطالب والکس کمک می‌کند.

به این مطلب چه امتیازی می‌دهید؟

میانگین امتیارها: ۳.۴ / ۵. مجموع آرا: ۱۱

کارشناس روانشناسی با گرایش صنعتی و سازمانی، مدیر تیم تولید محتوای نقطه ویرگول
نوشته های مشابه
اشتراک در
اطلاع از
guest
ایمیل شما نمایش داده نمی شود
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
دکمه بازگشت به بالا