بلاگ والکس مقالات ارز دیجیتالکلاهبرداری از طریق تتر تقلبی را چطور تشخیص دهیم؟

کلاهبرداری از طریق تتر تقلبی را چطور تشخیص دهیم؟

بررسی تتر تقلبی
خلاصه مطلب

در این مطلب از والکس به بررسی تراکنش‌های تقلبی، کلاهبرداری تتر و راه‌های تشخیص آن از یک تراکنش واقعی خواهیم پرداخت.

در بازار پیچیده رمزارزها، گاهی با پروژه‌های اسکم و کلاهبرداری نیز مواجه می‌شویم. متاسفانه در اغلب موارد، افرادی که آگاهی و اطلاعات لازم درباره روش‌های کلاهبرداری تتر ندارند در دام این پروژه‌ها می‌افتند. با توجه به اینکه تتر یک استیبل کوین معروف و محبوب است و تقریباً در تمامی پلتفرم‌های ارز دیجیتال مورد استفاده قرار می‌گیرد، افراد زیادی به خرید تتر روی آورده‌اند. از طرفی داغ شدن بازار این ارز دیجیتال، یک بستر مناسب برای افراد سودجو فراهم کرده است به طوری که اخیرا شاهد کلاهبرداری از طریق تتر تقلبی هستیم.

با توجه به همین موضوع تصمیم گرفتیم در این مطلب در مورد تتر جعلی و روش‌های تشخیص آن صحبت کنیم. حتی اگر به صورت جدی در بازار کریپتوکارنسی فعالیت نمی‌کنید به شما توصیه می‌کنیم حتما این مطلب را بخوانید. زیرا ممکن است که قربانی بعدی شما باشید.

تعریف تتر

آشنایی با تتر

Tether که در بازار رمزارزها با نماد USDT شناخته می‌شود، یک نوع ارز دیجیتال است که تفاوت‌های اساسی با بیت کوین و سایر رمزارزهای بی‌پشتوانه دارد. این ارز یک استیبل کوین یا ارز دیجیتال پایدار است. استیبل کوین ها پشتوانه‌ای مانند کالا یا دارایی دارند و قیمت آن‌ها به ارزش پشتوانه‌ای که دارند، وابسته است؛ به این معنی که هر تغییری در ارزش پشتوانه، روی رمزارز موردنظر تأثیر می‌گذارد. پشتوانه (USDT)، دلار است و به همین دلیل استیبل کوین نامیده می‌شود. ارزش تتر همیشه با ۱ دلار آمریکا برابر است.

بیشتر بخوانید: تتر چیست

انواع مختلف تتر

استیبل کوین تتر روی چندین شبکه بلاکچین قابل انتقال است. از آنجایی که تتر، بلاکچین اختصاصی خود را ندارد باید از بلاکچین‌های دیگر استفاده کند. در حال حاضر شبکه‌های مختلفی مانند امنی، اتریوم، الگوراند، ایاس، سولانا، ترون، بایننس اسمارت چین، پالیگان، اولانچ، آربیتروم، اپتیمیسم، هارمونی از انواع تتر پشتیبانی می‌کند.

محبوب‌ترین نوع USDT، تتر ERC20 است که روی اکوسیستم اتریوم پیاده‌سازی شده است. پس از اتریوم، شبکه ترون میزبان این استیبل کوین است. توکن‌های شبکه ترون، دارای استاندارد TRC20 هستند. مهم‌ترین تفاوت تتر TRC20 با ERC20 مربوط به نحوه اجماع بلاکچین آن‌ها است. بلاکچین اتریوم از الگوریتم اثبات سهام (Pos) و بلاکچین ترون از الگوریتم اثبات سهام وکالتی (Dops) استفاده می‌کنند.

روش‌های کلاهبرداری با تتر تقلبی

روش‌های کلاهبرداری با تتر تقلبی

کلاهبرداران هر روز روش جدیدی را برای به سرقت بردن اطلاعات یا سرمایه مردم پیدا می‌کنند. اما در حال حاضر رایج‌ترین روش‌های کلاهبرداری با تتر تقلبی به سه دسته زیر تقسیم می‌شود:

کلاهبرداری تتر با کیف پول ارز دیجیتال جعلی

در این نوع از کلاهبرداری، تبهکاران سایبری به روش‌های مختلفی کاربران را به دانلود کیف پول ارز دیجیتال جعلی از لینک مورد نظر خود هدایت می‌کنند. کیف پول ارز دیجیتال در این روش می‌تواند نسخه جعلی یک کیف پول معروف مانند تراست ولت یا یک بدافزار باشد. متاسفانه افراد زیادی به دلیل نداشتن دقت کافی اقدام به نصب به آن‌ها می‌کنند. برای همین توصیه می‌شود که کیف پول ارز دیجیتال را فقط از وب سایت شرکت توسعه‌دهنده دریافت کنید.

کلاهبرداری با تتر با سایت های اینترنتی جعلی

یکی از شیوه‌های قدیمی اما رایج کلاهبرداری اینترنتی، ارسال پیام‌هایی حاوی لینک‌های مخرب به ایمیل یا شبکه‌های اجتماعی افراد است. این لینک‌ها، قربانیان را به سایت‌های جعلی هدایت می‌کنند. اخیرا هم شاهد یکی دیگر از پروژه‌های کلاهبرداری با تتر با سایت‌های اینترنتی جعلی هستیم. برخی از افراد پیامی دریافت کرده‌اند که حاوی نام کاربری و رمزعبور برای ورود به یک سایت و دسترسی به مقدار زیادی تتر است. کاربران برای برداشت تتر باید مبلغی را پرداخت کنند. متاسفانه برخی افراد فریب این وعده دروغین را می‌خوردند. این در حالی است که چنین سایت‌هایی کلاهبرداری هستند و ابتدا با جلب اعتماد کاربران برای پرداخت مبالغ بیشتر، ناگهان کل وجوه را بلاک می‌کنند.

کلاهبرداری تتر با تبلیغات و شبکه های اجتماعی جعلی

بسیاری از پروژه‌های کلاهبرداری تتر تقلبی با وعده اعطای تتر رایگان توجه و اعتماد کاربران را به خود جلب می‌کنند. تبلیغات زیاد در شبکه‌های اجتماعی و استفاده از افراد معروف یا اینفلوئنسرها برای معرفی پروژه، یکی از استراتژی‌های رایج آن‌ها است. گردانندگان پروژه پس از آنکه سرمایه مورد نظر خود را جمع کردند و به اهداف خود رسیدند، ناپدید می‌شوند.

کلاهبرداری تتر در واتساپ به چه صورت است؟

کلاهبرداری تتر
کلاهبرداری تتر

یکی از شیوه‌های رایج کلاهبرداری تتر در چند وقت اخیر، کلاهبرداری از طریق پلتفرم پیام رسان واتساپ است که به شیوه‌های مختلفی انجام می‌شود. در ادامه به سه روش نسبتا رایج اشاره می‌کنیم.

روش اول: ارسال اطلاعات یک حساب کاربری در واتساپ

در این روش سودجویان به صورت تصادفی به برخی کاربران واتساپ، پیامی ارسال می‌کنند که حاوی اطلاعات یک حساب کاربری با موجودی تتر در صرافی ارز دیجیتال است. در اغلب موارد شماره فرستنده متعلق به آمریکا (با کد +۱) است. برخی افراد توجهی به این پیام نمی‌کنند و آن را نادیده می‌گیرند؛ اما در این میان برخی کاربران ممکن است به دنبال پاسخی برای این سوال باشند که پشت پرده این پیام usdt در واتساپ چیست و وارد حساب شوند. چیزی که در این میان می‌تواند وسوسه کننده باشد، موجودی قابل توجه تتر در این حساب‌های کاربری است. قربانیان این کلاهبرداری، زمانی که تصمیم به برداشت این تترهای تقلبی می‌گیرند با پیامی مواجه می‌شوند که قبل از برداشت باید سطح کاربری خود را در ازای مبلغی پول (برای مثال ۵۰ دلار) ارتقا دهند اما بعد از شارژ حساب کاربری، این پول توسط افراد کلاهبردار برداشته می‌‌شود.

روش دوم: درخواست رمز کیف پول در واتساپ

در این روش، کلاهبرداران با ارسال پیام‌های ترغیب کننده به کاربران از آن‌ها می‌خواهند که رمزعبور کیف پول ارز دیجیتال خود را در اختیار آن‌ها قرار دهند، برای مثال وعده واریز تتر را می‌دهند. در صورتی که کاربران بدون در نظر گرفتن مسائل امنیتی این کار را انجام دهند؛ در واقع دسترسی کامل به کلاهبرداران جهت سرقت کل سرمایه خود را داده‌اند.

روش سوم: از طریق حملات فیشینگ در واتساپ

فیشینگ نوعی حمله مهندسی اجتماعی است که در دنیای کریپتوکارنسی با هدف دسترسی به اطلاعات شخصی افراد مانند رمز‌کیف پول ارز دیجیتال صورت می‌گیرد. در این روش مهاجمان با ارسال پیام‌ در واتساپ، افراد را فریب می‌دهند تا خواسته آن‌ها را عملی کند و پس از دسترسی به داده‌های مورد نظر خود، از آن‌ها برای سرقت دارایی کاربران استفاده می‌کنند. حتی ممکن است از کاربران بخواهند که برای دریافت تتر رایگان، یک نرم‌افزار را دانلود و نصب کنند. این نرم‌افزارها در واقع بدافزارهایی هستند که به سودجویان کمک خواهد کرد تا به تمام اطلاعات سیستم یا گوشی مثل رمزعبور کیف پول ارز دیجیتال در چند لحظه، دست پیدا کنند.

روش‌های تشخیص تتر تقلبی

یکی از شیوه‌های کلاهبرداری در حوزه ارز دیجیتال، عرضه تتر تقلبی است. متاسفانه برخی از کاربران به دلیل عدم دقت کافی در سرمایه‌‌گذاری‌، دارایی خود را از دست می‌دهند. این در حالی است که با کمک گرفتن از برخی روش‌ها می‌توان تتر تقلبی را شناسایی کرد. در ادامه به این موارد اشاره می‌کنیم:

بررسی لوگوی تتر

تصویر لوگوی تتر

اولین و شاید ساده‌ترین راه تشخیص یک تراکنش قلابی تتر، بررسی لوگوی تتر است. هر رمزارزی در بازار کریپتوکارنسی یک لوگوی منحصر به فرد برای خود دارد و تشخیص آن کار نسبتاً ساده‌ای است. همان‌طور که در تصویر بالا مشاهده می‌کنید، لوگوی تتر منحصراً برای این استیبل کوین طراحی شده است. پس در صورتی که تراکنشی برای شما ارسال شده است و با لوگوی بالا همخوانی ندارد، قطعاً تتر تقلبی است.

بررسی آدرس کانترکت تتر

از آنجایی که تتر روی چندین بلاکچین متفاوت قابل انتقال است، تشخیص تراکنش واقعی از تقلبی ممکن است کمی دشوار باشد. رایج‌ترین روش انتقال تتر، انتقال بر بستر اتریوم و با تتر ERC20 است. آدرس‌های ERC20 با 0x شروع می‌شوند و باقی اعداد نیز منحصراً مربوط به آدرس کیف پول هستند. شبکه محبوب بعدی تتر، ترون است. آدرس‌های تتر بر پایه ترون با حرف بزرگ T شروع می‌شوند و باقی آدرس منحصراً مربوط به کیف پول خواهد بود.

بررسی وضعیت تتر در بازار

تتر رایج‌ترین استیبل کوین بازار محسوب می‌شود. بنابراین تنها از طریق بررسی ارزش تتر دریافت شده، می‌توانید به اصل یا تقلبی بودن تتر پی ببرید. تنها کافی است آدرس تراکنش را در یکی از مرورگرهای بلاکچین جستجو کنید. پس از به دست آوردن نتایج، روی نماد تتر کلیک کنید. در صورتی که هیچ‌گونه جزئیاتی از ارزش بازار تتر به شما نشان داده نشد، تتر ارسال شده برای شما تقلبی است.

بررسی آدرس قرارداد

تمامی تراکنش‌های درون شبکه بلاکچین، از بیت کوین گرفته تا سایر رمزارزها، قابل رهگیری هستند. این رهگیری توسط کد هش ایجاد شده در تراکنش و آدرس قرارداد انجام می‌شود. اما کلاهبرداران می‌توانند با تغییر در آدرس قرارداد، تتر تقلبی به شما بفروشند.

در تصویر زیر نمونه یک تراکنش ارسالی تتر را مشاهده می‌کنیم.

تراکنش تتر تقلبی

اگر روی خود توکن کلیک کنید، اطلاعات دقیق‌تری در مورد آن می‌توانید پیدا کنید که به شما در تشخیص تتر تقلبی کمک خواهد کرد.

جزییات تراکنش تتر

با کلیک روی آدرس قرارداد، می‌توانید ببینید که ارزش این توکن صفر است که نشان‌دهنده جعلی بودن آن است. این در حالی است که یک تراکنش USDT واقعی را در تصویر زیر مشاهده می‌کنید و اگر دقت کنید متوجه می‌شوید که ارزش توکن در آن مشخص شده است.

تراکنش واقعی تتر

مراقب کلاهبرداران باشید!

کلاهبرداران همواره مترصد فرصتی هستند تا با روش‌های مختلف، کاربران ارز دیجیتال را فریب دهند. زیرا به خوبی می‌دانند که اغلب افراد، دانش کافی در حوزه کریپتوکارنسی ندارند. آن‌ها با وعده‌های دروغینی همچون فروش تتر زیر قیمت بازار، تتر ارزان یا دولتی و حقه‌های دیگر، قصد فریب و کلاهبرداری از کاربران را دارند.

این در حالی است که اگر کاربران با نحوه خرید و فروش تتر در ایران آشنا باشند هرگز فریب طعمه‌های خوش آب و رنگ را نخواهند خورد. ما در پایان به شما توصیه می‌کنیم که تمام معاملات خود را در بستر و پلتفرم‌های امن ارز دیجیتال انجام دهید و از باز کردن لینک‌های ناشناس اجتناب کنید.

اگر تجربه‌ای از کلاهبرداری با تتر قلابی دارید، در بخش نظرات برای ما بنویسید.

آیا می‌توان تتر را رایگان بدست آورد؟

پلتفرم‌های مختلفی مانند Idle-Empire وجود دارد که با عضویت در آن‌ها و انجام برخی کارها مانند ارسال لینک دعوت، انجام بازی، شرکت در نظرسنجی‌ها و غیره می‌توان USDT بدست آورد. اما باید در انتخاب این پلتفرم‌ها دقت کنید. زیرا ممکن است که پروژه کلاهبرداری از طریق تتر تقلبی باشند.

امن‌ترین روش خرید تتر چیست؟

شما می‌توانید به طور مستقیم با عضویت در صرافی ارز دیجیتال والکس به راحتی و با پرداخت حداقل کارمزد، تتر بخرید. برای این کار باید در والکس ثبت نام کنید و بعد از احراز هویت، وارد بازار خرید تتر شوید.

بهترین روش نگهداری تتر چیست؟

تتر را می‌توانید در کیف پول‌‌هایی مانند لجر، تروزر و تراست ولت که از این رمزارز پشتیبانی می‌کنند نگهداری کنید. اما توجه داشته باشید که باید کیف پول ارز دیجیتال را فقط از سایت اصلی آن دانلود کنید. در غیر این صورت ممکن است که کیف پول جعلی را نصب کنید و دارایی خود را از دست دهید.

مسعود فاضل

مسعود فاضل

کارشناسی ادبیات انگلیسی من را به دنیای ترجمه و خلق محتوا در حوزه بلاک چین و کریپتوکارنسی کشاند.

‌دیدگاه‌ها 347 نظر

مصطفی
سلام ایا سایت merco****k.com کلااهبرداریه؟ من سرمایه گذاری کردم به امید سود ماهانه اما الان هرچی درخواست برداشت میزنم اصلا واریز نمیشه
    ر رواقی
    سلام و عرض ادب ما هرگز پیشنهادات سرمایه‌گذاری در سایت‌های خارجی را توصیه نمی‌کنیم. امروزه بسترهای زیادی با وعده های سود نجومی سعی در فریب کاربران تازه کار را دارند. در حال حاضر ابزارهای مختلفی برای بررسی صحت سایت‌های مختلف وجود دارد که ما در مقاله راهنمای شناسایی سایت های کلاهبردار، آنها را معرفی کرده ایم. به عنوان مثال شما میتوانید آدرس یو آر ال سایت مورد نظر را در پلتفرم scamadviser.com وارد کرده تا امتیاز اعتبار آن به شما نمایش داده شود.
    1
    مجید کریمی
    خیلی عالی👍
    0
علیدادی
حساب کاربری: yab****22 رمز عبور: du******7 موجودی: 3380930.00 USDT [usdtsda.com] ..... اینم واسه من فرستاده ،سرمایه ی پفکی واسه کسایی که دوست دارن به فنا برن.
    مجید کریمی
    سلام، حالا واقعی بود یا دروغ، اصلا پیگیری کردید؟؟
    0
    فرزین ربیعی
    برای منم دقیقا همین اومد از یه شماره ای تو هند می خواستم ببینم واقعیه یا نه که اومدم تو این صفحه
    1
    سعید
    دقیقاً همین پیام از واتساپ برا من هم اومده از هند
    0
    مریمی
    دقیقا همین شخص برای من هم همین پیامک رو فرستاده
    0
    سعید مطهری
    دقیقا همین یوز و پس واسه منم اومد رفتم توش ولی کلاهبرداریه .اخرش هم نوشته لطفا به کسی نگویید.حرومخورن .پول میخوان که اون ازاد بشه ولی ادم خر که نیس.لطفا ساده نباشید
    0
    عباسی
    سلام من وی آی پی ۳ رو از همین سایت usdtsgd.com خریدم تا از اون کیف پوله برداشت کنم گفت مالیات منم ۲۰۰۰ تتر علاوه بر ۴۰۰۰ تا ریختم الان دوباره پول میخواد من میخوام پولام برگرده باید چکار کنم؟
    0
    ناخدا
    همین سایت با همین کاربری و رمز برا من اومده بدون اطلاعات وارد شدم وتا vip5 هم رفته ام بالای سیصد میلیون تومان هزینه کردم و بالای یک میلیون تتر موجودی برام نشون میده ولی برداشت میزنم در حالت تعلیق قرار میگیره و مینویسه چون از آمریکا براتون ارسال شده طبق قوانین آمریکا باید ده درصد مالیات بپردازید تا به حسابتان واریز شود یعنی به قیمت روز پنج میلیارد تومن ببین چه کلاهبردارانی وجود داره به فنا نروید
    0
    فرشاد
    برای منم همین یوزر و پسورد اومده ، ولی من برداشت زدم خدایی ! کلا ۱۰ دلار سود کردم
    1
    گنجی
    واسه منم همین اومده هرچقدمیزنم میگه رمزتراکنش صحیح نیست
    0
محمد اقاجانی
سلام برا منم فرستادن بیشرفا نام کاربری و رمز عبور هم دادن،طرف از هند فرستاده موجودیشم ۲۵,۰۰۰,۰۰ دلاره
    حمید مغیلی
    نمیشه برداشتش کرد؟
    0
محمد رضا
سلام دیوید. حساب جدید 9 رمز عبور: موجودی: 1064129.99 USDT [usdtmil.com] به کسی نگویید. یه همچین چیزی اومد من اصلا توشم نرفتم تپ واتساپ
    سمیرا
    چه جالب برای منم اومده... با پیش شماره پاکستان
    0
    علرضا
    برای منم فرستادن
    0
    سید عباس موسوی
    سلام امروز این پیام برا من آمد چکار کنم اعتماد کنم یا گزارش بدم
    1
    ناخدا
    نه اعتماد نه گزارش پاکش کن بره
    0
پیمان
با سلام . یک کیف پول هست بنام Coien base wallet که به من معرفی کردند و گفتند پول هایی که در پلتفرم های مختلف سرمایه‌گذاری از ما کلاهبرداری کردند رو بازیابی می کند . بعد از سه روز ۲۲۴۰۰ دلار رو گفتند بازیابی کردند و به آدرس حساب کیف پولم در همین کویین بیس واریز کردند . ولی توی سایت ترواسکن که میرم ارزشش رو صفر زده و این معلومه که usdt تقلبی برای من ارسال کردند . کسی تجربه اینو داره ؟
    حسام
    سلام . طی سرمایه گذاری تو یه پلتفورم خارجی متاسفانه ۲۰۰۰ دلار واریز کردم و اون شرکت هم ۴۰۰۰۰ دلار برای من تو کیف پول من در coinbase واریز کرده ولی تترها رو که انتقال میزنم به کیف پول دیگری منتقل نمیشه حتی به صرافی های معروف مثلا بینگ ایکس هم منتقل نمیشه روستان کسی می تونه راهنمایی کنه ؟
    0
صفحه 9 از 19
1891019
تغییرات قیمت در ۲۴ ساعت اخیر
بیت کوین
بیت کوین BTC
106353.04 $ % 3.21
تون کوین
تون کوین TON
3.05 $ % 1.23
اوالانچ
اوالانچ AVAX
22.56 $ % 4.2
کاردانو
کاردانو ADA
0.74 $ % 3.35
ترون
ترون TRX
0.27 $ % 3.31
سولانا
سولانا SOL
170.41 $ % 4.4
بایننس کوین
بایننس کوین BNB
651.32 $ % 2.3
اتریوم
اتریوم ETH
2574.44 $ % 8.34