اقدامات صرافی والکس برای مدیریت ریسک بهتر سرمایهگذاران

معرفی بخش ارزهای پرریسک والکس، اقدامات والکس جهت حمایت از حفظ ارزش سرمایهگذاران و نکاتی برای مدیریت ریسک بهتر کاربران والکس
در دنیای پرنوسان ارزهای دیجیتال، آگاهی از ریسکهای احتمالی و مدیریت مناسب آنها از اهمیت بالایی برخوردار است. سرمایهگذاران در این بازار باید با شناخت دقیق خطرات و استفاده از ابزارهای مناسب، از داراییهای خود محافظت کنند. در همین راستا، صرافی ارز دیجیتال والکس نیز راهکارهایی برای کاهش ریسک معاملات کاربران خود در نظر گرفته است. ازجمله آنها باید به معاملات تعهدی هوشمند والکس اشاره کرد که بهطورکلی ریسکهای طبیعی معاملات تعهدی را کاهش میدهد. والکس همچنین برخی ارزها را تحت عنوان «پرریسک» برچسبگذاری کرده که در مدیریت سرمایه بهتر کمک میکند. همچنین صرافی والکس در مواردی همچون حذف برخی رمزارزهای پرریسکی که ریزش قیمتی شدیدی را تجربه میکنند، گامی دیگر در جهت حمایت و حفظ ارزش سرمایه کاربران برداشته است
اهمیت آگاهی از ریسک در سرمایه گذاری ارز دیجیتال
سرمایهگذاری در بازار ارزهای دیجیتال بدون داشتن اطلاعات کافی میتواند به ضررهای جبرانناپذیری منجر شود. آگاهی از ریسکهای موجود، به سرمایهگذاران این امکان را میدهد که با آمادگی بیشتری وارد این بازار شوند و از تصمیمات احساسی اجتناب کنند. مدیریت ریسک نهتنها به حفظ سرمایه کمک میکند، بلکه باعث میشود سرمایهگذاران بتوانند از فرصتهای سودآور بازار نیز بهره ببرند.
انواع ریسک های مرتبط با ارزهای دیجیتال
ریسکهای مرتبط با سرمایهگذاری در ارزهای دیجیتال را میتوان در چند دسته کلی بررسی کرد:
- ریسک نوسانات بازار: به دلیل عدم ثبات قیمت، برخی ارزهای دیجیتال ممکن است در مدت کوتاهی رشد یا افت شدیدی را تجربه کنند. معمولا میم کوینها به این دلیل که بهصورت دورهای ترند میشوند، نوسانات بالایی را تجربه میکنند. برخی رمزارزها نیز با خطر پامپ و دامپ مواجه میشوند و نوسانات شدیدی را تجربه میکنند.
- ریسک نقدینگی: ارزهایی با حجم معاملات و عمق بازار پایین ممکن است در شرایط اضطراری، نقدشوندگی دشواری داشته باشند. یک نمونه از این نوع ریسک، بازیهای تلگرامی هستند که در دورهای که تقاضای زیادی برای آنها وجود داشت، نقدینگی زیادی داشتند؛ اما اکنون به دلیل کاهش چشمگیر تقاضا برای آنها، نقدینگی و عمق بازار نسبتا پایینی دارند.
- ریسک قانونی و نظارتی: تغییرات مداوم قوانین و مقررات میتواند تاثیر قابلتوجهی بر قیمت و دسترسی به برخی ارزهای دیجیتال بگذارد. یک نمونه از این نوع ریسک، مونرو (XMR) است که به دلیل ماهیت امنیتی و پتانسیل پولشویی با آن، در سالهای گذشته از لیست معاملاتی صرافیهای متعددی حذف شده است.
- هک و اکسپلویت: برخی رمزارزها به دلیل وجود ضعف در کدنویسی، با حملات مختلفی از جمله هک، اکسپلویت و وام فلش روبرو میشوند و سرمایه زیادی از آنها خارج میشود. در سالهای گذشته، نمونههای زیادی از این نوع ریسک را شاهد بودیم.
- تغییرات در مدیریت/اختلاف نظر در مدیریت: برخی پروژهها به دلیل جایگزین کردن مدیران ارشد فعلی یا تغییر در شیوه مدیریت، با مشکلات متعددی مانند عدم اعتماد سرمایهگذاران روبرو شدهاند. این مسئله اگر مدت زیادی بهطول بیانجامد، میتواند لطمههای جبرانناپذیری به پروژه وارد کند.
هر کدام از این ریسکها میتواند باعث حذف شدن رمزارزها از لیست معاملات صرافیها شود. صرافی والکس نیز مطابق با الگوریتمهایی، میزان ریسک رمزارزها را محاسبه کرده و برخی از آنها را با برچسب ارزهای «پرریسک» معرفی میکند. این اقدام برای آگاهی و مدیریت ریسک بهتر کاربران انجام میگیرد.
همچنین قبل از معامله رمزارزهای پرریسک، یک صفحه مبنی بر ریسک موجود در این رمزارزها برای کاربران باز میشود و کاربران باید قبل از انجام معامله، آن را مطالعه کرده و تیک پذیرش ریسک را بزنند. به این صورت، کاربران کاملا از خطرات موجود در رمزارزهای پرریسک آگاه شده و میتوانند مدیریت سرمایه بهتری انجام دهند.
راهکارهایی برای مدیریت ریسک بهتر
برای کاهش ریسکهای موجود در بازار ارزهای دیجیتال، سرمایهگذاران باید استراتژیهای موسوم به تکنیکهای مدیریت ریسک را به کار بگیرند. مهمترین آنها بهویژه برای کاربران والکس را در این بخش بررسی میکنیم.
تنوع بخشی به سبد سرمایه گذاری
سرمایهگذاری در ارزهای مختلف به جای تمرکز بر یک ارز خاص، میتواند ریسک را کاهش دهد. بهاینترتیب در صورت کاهش قیمت یک دارایی و در حقیقت حرکت قیمت آن برخلاف جهت موقعیت معاملاتی، با افزایش قیمت داراییهای دیگر جبران میشود. توصیه میشود در سبد سرمایهگذاری کریپتویی خود انواع مختلف از داراییها از قدیمی و مطمئن مانند بیت کوین و اتریوم تا داراییهای جدید را بگنجانید. نسبت آنها نیز به تمایل شما به ریسک بستگی دارد. همچنین سرمایهگذاران حرفهای معمولا نگاهی به همه بخشهای بازار از شبکههای اصلی لایه یک تا شبکههای لایه دو، دیفای، توکنهای هوش مصنوعی و متاورس و حتی میم کوینها دارند. صرافی ارز دیجیتال والکس با پشتیبانی از طیف وسیعی از داراییها بهخوبی امکان تنوعبخشی به سبد سرمایهگذاری را برای کاربران خود فراهم کرده است.
تحلیل فاندامنتال، تکنیکال و آنچین
انجام تحقیقات کافی پیش از باز کردن موقعیتهای معاملاتی مهمترین راهکار برای مدیریت ریسک است. هدف از این تحلیلها تشخیص جهت روند فعلی قیمت، پیشبینی سطوح حمایت و مقاومت و تعیین نقاط ورود و خروج از بازار بر اساس آنهاست. برای این منظور سه روش آنالیز زیر را در اختیار دارید:
- تحلیل تکنیکال: مناسب تریدهای کوتاهمدت و میانمدت با تکیه بر نمودار قیمت و انواع الگوهای پرایس اکشن و شاخصها
- تحلیل فاندامنتال: مناسب برای سرمایهگذاران بلندمدت و شامل تحقیق در مورد ارزشهای رمزارز و پشتوانههای آن
- تحلیل آنچین: شامل آنالیز رفتار دیگر سرمایهگذاران، احساسات بازار، وضعیت نقدینگی توکن مورد نظر و غیره
صرافی والکس با ارائه چارت کامل قیمت هر رمزارز با اتصال به تریدینگ ویو، تمامی ابزارهای لازم برای تحلیل تکنیکال را در اختیار شما قرار میدهد. در صفحه قیمت و خرید هر رمزارز نیز دادههایی در مورد وضعیت آنچین و چیستی و اهداف پروژه آن ارائه شدهاند که میتوانند در ارزیابی ریسک سرمایهگذاری به شما کمک کنند.
پرهیز از احساسات در بازار ارز دیجیتال
نقش احساسات شما در تصمیمگیریهایتان در بازار ارز دیجیتال باید صفر باشد. پدیدههایی مانند ترس از از دست دادن یا FOMO در این بازار بسیار شایع بوده و سبب ضررهای هنگفت بسیاری از تریدرهای حتی حرفهای شدهاند. تعصب روی یک پروژه یا موقعیت معاملاتی نیز پدیده دیگری است که سرمایه شما را در معرض خطر قرار میدهد. بهخصوص در معاملات تعهدی لازم است به این موضوع توجه داشته و از انتخاب نسبتهای بالا و بدون پشتوانه مالی، دانش تکنیکال و تجربه لازم خودداری کنید.
به کارگیری استراتژی خرید و فروش پله ای
یکی از مهمترین تکنیکهای مدیریت ریسک، بهکارگیری استراتژیهایی مانند متوسط قیمت دلاری (Dollar Cost Averaging) یا بهاختصار DCA و استراتژی مارتینگل یا معامله پلکانی (Martingale) است. در این استراتژیها، سرمایهگذار یا تریدر بهجای خرج کردن همه سرمایه خود به در یک موقعیت خرید، آن را به بخشهای مساوی تقسیم کرده و در چند نوبت با فواصل زمانی برابر نظیر یکماهه مصرف میکند. بهاینترتیب ریسک ناشی از وقوع روندهای نزولی کاهش یافته و متوسط قیمت خرید هر واحد از ارز دیجیتال موردنظر نیز کمتر میشود. هنگام فروش دارایی نیز میتوان از این استراتژیها استفاده کرد. صرافی والکس با نقدینگی بالا و نیز طراحی رباتهای هوشمند DCA و مارتینگل اجرای این روشها را برای کاربران خود آسان کرده است.
استفاده از حد ضرر و حد سود
دو ابزار حد ضرر (Stop Loss) و حد سود (Take Profit) از جمله مهمترین تکنیکهای مدیریت ریسک در اتخاذ موقعیتهای لانگ و شورت در موقعیتهای تعهدی ارز دیجیتال هستند. صرافی ارز دیجیتال والکس هر دوی این ابزارها را در اختیار کاربران خود قرار میدهد.
حد ضرر، حداکثر ریسک شما را تعیین کرده و زمانی سودمند است که قیمت برخلاف جهت موقعیت شما حرکت کند. در این صورت، با رسیدن قیمت به نقطه مشخصشده در حد ضرر، موقعیت شما پیش از لیکویید شدن و از دست رفتن همه وثیقه بسته میشود. ابزار حد سود نیز در شرایطی مفید واقع میشود که موقعیت شما در سود قرار دارد اما برای اطمینان بیشتر ترجیح میدهید که با رسیدن قیمت به سطحی مشخص، سود حاصلشده تا آن زمان را برداشت کرده و از موقعیت خود خارج شوید. بهاینترتیب از سودهای بیشتر صرف نظر کرده اما در عین حال ریسک از بین رفتن سود و حتی ورود به ضرر به دلیل وقوع روندهای معکوس غیرمنتظره از بین میرود.
سرمایه گذاری در معاملات آپشن
ازجمله راه کارهای پیشرفته و نسبتا پیچیده مدیریت ریسک در همه بازارهای مالی ازجمله ارز دیجیتال، سرمایهگذاری در معاملات آپشنز یا اختیار معامله است. برای این منظور باید با سازوکار قراردادهای اختیار معامله آشنا باشید. سادهترین استراتژی به کارگیری این تکنیک هم خرید قراردادهایی خلاف جهت موقعیتهای شما در بازار اسپات است. بهعنوان مثال اگر در بازار اسپات یک موقعیت لانگ باز کردهاید، با خرید یک قرارداد اختیار فروش در بازار آپشنز میتوانید ریسک ناشی از وقوع روندهای نزولی غیرمنتظره را کاهش دهید. برای این منظور باید از خدمات پلتفرمهای خارجی ارائهدهنده بازارهای Options استفاده کنید. فعالیتی که البته ریسکهای خاص خودش را به دلیل تحریم کاربران ایرانی از سوی این پلتفرمها در پی دارد.
استفاده از معامله تعهدی هوشمند والکس
با توجه به ریسک بالای انجام معامله تعهدی، صرافی ارز دیجیتال والکس یک روش معامله اختصاصی به نام تعهدی هوشمند راهاندازی کرده است. این روش با تعیین خودکار نسبت اعتبار (اهرم) بر اساس حدود سود و ضرر و وثیقه اولیه به مدیریت ریسک شما کمک میکند. بهاینترتیب خطر لیکویید شدن ناگهانی به دلیل انتخاب نسبتهای اعتبار غیراصولی و احساس بهخوبی کاهش مییابد. برای این منظور کافی است مانند تصویر زیر وثیقه اولیه و حدود سود و ضرر خود را تعیین کنید تا سیستم به صورت خودکار اعتبار دریافتیتان را محاسبه کند.
لازم به ذکر است با توجه به اجباری بودن تعیین حد سود و حد ضرر در معاملات تعهدی هوشمند والکس، بهطور طبیعی ریسک این روش نسبت به معاملات تعهدی عادی کمتر است.
همچنین در صفحه معاملات تعهدی هوشمند والکس، قیمت ورود به صورت خودکار و بر اساس بهترین قیمت ممکن با توجه به بازارهای جهانی تعیین میشود. این ویژگی خطر ناشی از تحلیلهای غلط تکنیکال بهمنظور تعیین قیمت ورود را کاهش میدهد. نمودار قیمت در ۲۱ روز گذشته و منوی پیشبینی کاربران نیز به شما در تحلیل تکنیکال و آنچین کمک میکنند.
همچنین باید به رابط گرافیکی-عددی وضعیت زنده موقعیتهای تعهدی هوشمند اشاره کنیم. این رابط احتمال ارزیابی اشتباه ضرر یا سود را از بین میبرد. بهاینترتیب کاربر سریعتر میتواند نسبت به بستن موقعیتهای ضررده یا حفظ موقعیت سودآور خود تصمیم بگیرد.
نقش صرافیهای ارز دیجیتال در مدیریت ریسک کاربران
صرافیهای معتبر با اجرای سیاستها و راهکارهای زیر به کاربران خود در جهت مدیریت بهتر ریسکشان کمک میکنند:
- اطمینان از نقدینگی بالا بهمنظور اطمینان از اجرا شدن هرچه دقیقتر سفارشهای کاربران با قیمتهای مورد انتظار آنها (اسلیپیج کمتر)
- خودداری از لیست کردن توکنهای متعلق به پروژههای مشکوک به طرحهای کلاهبرداری و با نقدینگی اندک
- دستهبندی ارزهای دیجیتال لیستشده از نظر ریسک با راهکارهایی مانند برچسبگذاری آنها تحت عنوان پرریسک و غیره
- ارائه ابزارهای مدیریت ریسک مانند حد سود و حد ضرر و نیز روشهای مختلف سفارشگذاری
- کمک به کاربران در جهت تنوعبخشی به پورتفولیو با پشتیبانی از رمزارزهای مختلف و متعلق به بخشهای متنوع بازار
- اتصال آنی به چارتهای قیمت جهانی و ارائه نمودارهای قیمت جهانی، عمق بازار و نیز نمودار قیمت رمزارز در خود صرافی
- ارائه اطلاعات کافی و بهروز درباره ارزهای دیجیتال و تحولات و اخبار مربوط به آنها
- ارائه راهکارهای خلاقانه مانند معامله تعهدی هوشمند والکس با هدف کمک به کاربر در تعیین اصولی نسبت اعتبار در معاملات تعهدی
والکس همراه مطمئن در مسیر سرمایهگذاری امن
مدیریت ریسک در سرمایهگذاریهای ارز دیجیتال یک اصل اساسی برای موفقیت در این بازار است. شناخت انواع ریسک، استفاده از ابزارهای مدیریت ریسک و بهرهگیری از امکاناتی که صرافیهای معتبر ارائه میدهند، میتواند به سرمایهگذاران در اتخاذ تصمیمات هوشمندانهتر کمک کند. صرافی والکس با توجه حداکثری به تمامی موارد ذکر شده در بخش قبلی مقاله از برچسبگذاری رمزارزهای پرریسک تا راهاندازی ویژگی معامله تعهدی هوشمند تلاش میکند ریسک فعالیت شما در بازار نوسانی و پرریسک ارز دیجیتال را کاهش دهد. بهنظر شما بهترین راهکار برای مدیریت ریسک موقعیتهای معاملات در این بازار چیست؟ بهویژه اگر از ویژگی معامله تعهدی هوشمند والکس استفاده کردهاید، تجربه خود را با ما و دیگر کاربران به اشتراک بگذارید.