ترید

چطور از اهرم در معامله تعهدی استفاده کنیم؟

معاملات تعهدی یا مارجین تریدینگ (Margin Trading) به لطف بازدهی فوق‌العاده بالا و جذابیت خاص خود، در سال‌های اخیر مورد توجه سرمایه‌گذاران زیادی قرار گرفته است. این سبک برای افرادی که به دنبال کسب درآمد از تحرکات بازار هستند، یک استراتژی مطلوب به شمار می‌رود. معاملات مارجین در دل خود مفهومی به نام اهرم را جای داده‌اند. اهرم یک شمشیر دو لبه است که در عین سودآوری، می‌تواند بسیار خطرناک نیز باشد! از همین رو استفاده از اهرم در معامله تعهدی نیازمند کسب دانش کامل در مورد نحوه عملکرد آن است.

در این مقاله قصد داریم نحوه استفاده از معاملات تعهدی والکس را شرح داده و ضمنا نگاهی به مفاهیم پایه، مزایا و خطرات این روش داشته باشیم.

معاملات تعهدی و اهرم: بررسی مفاهیم اولیه

معاملات مارجین یا تعهدی، به معاملاتی گفته می‌شود که در آن یک سرمایه‌گذار با دریافت مبلغی به‌عنوان وثیقه از صرافی ارز دیجیتال یا کارگزار بورس، اقدام به معامله می‌کند. به‌عنوان مثال در صورتی که شما قصد انجام یک معامله چند صد یا هزار دلاری را داشته باشید ولی موجودی‌تان برای انجام این کار کافی نباشد، یک معامله تعهدی چاره کار خواهد بود. برخلاف معاملات اسپات که در آن خریدار از موجودی خود استفاده می‌کند، در معاملات مارجین شخص سرمایه‌گذار متعهد به بازگرداندن دارایی قرض گرفته‌شده برای دریافت وثیقه خود است.

در سمت دیگر با مفهوم اهرم یا لوریج (Leverage) طرف هستیم. اهرم‌ها می‌توانند میزان کسب سود (یا ضرر!) یک معامله را چندین برابر افزایش دهند. اما اگر جهت‌گیری بازار برخلاف انتظار شما باشد، ضرر شما نیز در نسبت اهرم ضرب شده و رقم بزرگ‌تری خواهد شد. در این صورت، وثیقه شما نیز بسیار زودتر از معاملات معمول از بین می‌رود. اتفاقی که آن را تحت عنوان لیکویید شدن می‌شناسیم. از همین رو پیش از استفاده از چنین گزینه‌هایی، توصیه می‌کنیم آموزش ترید به صورت حرفه‌ای را دنبال کنید.

 مفهوم اهرم در مارجین تریدینگ

استفاده از اهرم در معاملات تعهدی والکس

اکنون که با ماهیت، مزایا و معایب اهرم در معامله تعهدی آشنا شدید، نوبت به آموزش استفاده از آن در صرافی والکس می‌رسد. در صورتی که به این نوع معامله علاقه دارید، تنها کافی است با کلیک روی لینک زیر یک حساب کاربری ایجاد کرده و نسبت به احراز هویت پایه با صرف کمتر از پنج دقیقه وقت اقدام کنید.

در ادامه لازم است موجودی کیف پول ریالی خود در والکس شارژ کنید. مراحل آن به شرح زیر هستند:

۱- وارد حساب کاربری خود شده و روی گزینه «کیف پول» در گوشه پایین سمت چپ تصویر زیر کلیک کنید.

واریز به صرافی والکس

۲- گزینه «واریز» را از بالای صفحه انتخاب کرده و سپس روی «واریز تومان» کلیک کنید.

بازار تعهدی والکس

۳- یکی از گزینه‌های واریز را انتخاب و مراحل آن را تکمیل نمایید.

واریز تومان به والکس

سپس به صفحه اصلی والکس بازگشته و برای ورود به بازار معاملات تعهدی روی «معامله تعهدی» مانند تصویر زیر کلیک کنید.

معامله تعهدی والکس

باز کردن موقعیت تعهدی خرید یا لانگ در والکس

الف- با ورود به صفحه معاملات تعهدی والکس، باید یکی از انواع پوزیشن لانگ و شورت را در بالای صفحه انتخاب کنید. موقعیت پیش‌فرض شما لانگ یا خرید است. درادامه، به‌ترتیب کادرهای تصویر زیر، این موارد را تعیین کنید:

باز کردن موقعیت تعهدی خرید والکس

۱- جفت‌ارز معاملاتی

۲- نسبت اعتبار

۳- قیمت خرید مورد نظر

۴- مقدار وثیقه (برای این منظور از اسلایدر کادر ۵ نیز می‌توانید استفاده کنید)

۶- تنظیمات پیشرفته شامل حد ضرر و حد سود

ب- روی «باز کردن موقعیت» (کادر ۷) در تصویر بالا کلیک کنید.

ج- مطابق تصویر زیر جزئیات معامله را مطالعه کرده و آخر روی گزینه «تایید» کلیک کنید.

آموزش معامله تعهدی

د- وضعیت و جزئیات موقعیت خود را با اسکرول کردن صفحه به سمت پایین مشاهد کنید. با کلیک روی گزینه‌های «بستن» و علامت «ویرایش» می‌توانید آن را ببندید یا ویرایش نمایید.

مراحل معامله تعهدی

باز کردن موقعیت تعهدی فروش یا شورت در والکس

الف- پس از ورود به صفحه معاملات تعهدی والکس، موقعیت را مطابق اولین کادر تصویر زیر به شورت تغییر دهید. سپس مانند موقعیت خرید، جزئیات معامله شامل جفت‌ارز معاملاتی، نسبت اعتبار، قیمت فروش، مقدار وثیقه و حد ضرر و حد سود را مشخص نمایید.

آموزش موقعیت تعهدی شورت

ب- روی «باز کردن موقعیت» در تصویر بالا کلیک کنید.

ج- مطابق تصویر زیر جزئیات معامله را مطالعه کرده و آخر روی گزینه «تایید» کلیک کنید.

مراحل مارجین تریدینگ

د- وضعیت و جزئیات موقعیت خود را با اسکرول کردن صفحه به سمت پایین مشاهده می‌کنید. مانند موقعیت خرید می‌توانید آن را ویرایش کرده یا ببندید.

مراحل مارجین ترید

مارجین ترید به‌طورکلی یکی از روش‌های پیشرفته معامله در بازار ارز دیجیتال است. پیش از باز کردن موقعیت‌های واقعی در این روش، باید دانش خود را در این زمینه به‌خوبی افزایش دهید. در مقاله راهنمای کامل معاملات تعهدی مفصلا درباره این روش معاملاتی و مفاهیم آن صحبت کرده‌ایم.

مزایای استفاده از اهرم معاملات تعهدی

در صورتی که یک سرمایه‌گذار بتواند به درستی از قدرت اهرم در معامله تعهدی استفاده کند از مزایای آن بهره‌مند خواهد شد که مهم‌ترین آنها عبارتند از:

  • افزایش سود بالقوه. اگر از جهت‌گیری تغییرات قیمت ارز دیجیتال مدنظر خود مطمئن هستید، اهرم‌ها در معاملات ارزهای دیجیتال می‌توانند سود شما را چندین برابر افزایش دهند.
  • امکان ورود به موقعیت‌های معاملاتی بزرگتر از بودجه. با ویژگی مارجین، سرمایه‌گذاران قادر خواهند بود سقف و محدودیت معاملاتی خود با وجود محدودیت سرمایه اولیه افزایش داده و به موقعیت‌های معاملاتی بزرگتر وارد شوند.
  • مدیریت سرمایه. استفاده از اهرم در معامله تعهدی در کنار کاهش سرمایه اولیه مورد نیاز برای ورود به بازار، امکان مدیریت سرمایه‌گذاری‌های بزرگ با سرمایه محدود و تقسیم سرمایه اولیه بین چندین موقعیت معاملاتی را فراهم می‌کند.
  • تنوع‌بخشی به سبد سرمایه گذاری. معاملات مارجین امکان ایجاد تنوع در سبد سرمایه‌گذاری را برای تریدرهای حرفه‌ای فراهم کرده‌اند. تنوع بالا می‌تواند امکان پیاده‌سازی چندین استراتژی معاملاتی را فراهم کرده و ریسک ضرر را به طور بالقوه کاهش دهد.
  • بهینه‌سازی ضریب ریسک به ریوارد یا سود به زیان. مدیریت دقیق نسبت اهرم معامله تعهدی می‌تواند سود و زیان ناشی از معاملات را کنترل کند.
مزایای لوریج در مارجین تریدینگ

معایب استفاده از اهرم در معاملات تعهدی

علی‌رغم تمام جذابیت‌های استفاده از اهرم در معامله تعهدی، این گزینه می‌تواند در نوع خود بسیار خطرناک و ویران‌کننده باشد. از مهم‌ترین معایب آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • افزایش ریسک. هرچه میزان ضریب اهرم شما بالاتر باشد، احتمال ضرر چند برابری شما نیز به همان میزان افزایش خواهد یافت.
  • احتمال مارجین کال. در صورتی که حرکت بازار نامطلوب بوده و مطابق انتظار شما نباشد، ممکن است با فراخوان تعهدی یا همان مارجین کال برای افزایش وثیقه خود مواجه شده و حتی در معرض لیکویید شدن قرار بگیرید.
  • هزینه بهره استقراض. دریافت وام در معاملات مارجین هزینه‌های بهره خود را به همراه دارد که می‌تواند سودآوری را کاهش دهد. این هزینه ممکن است در معاملات طولانی‌مدت، حتی باعث متضرر شدن سرمایه‌گذاران نیز شود.
  • تصمیمات احساسی و غیرمنطقی. معاملات تعهدی برای کاربران مبتدی استراتژی مناسبی نیست؛ زیرا کسب سود در این نوع معامله می‌تواند منجر به وسوسه آن‌ها برای استفاده از اهرم‌های بالا با ریسک فراوان شود.
معایب استفاده از اهرم در معامله تعهدی

اهرم؛ شمشیر دولبه جذاب و خطرناک!

استفاده از اهرم در معامله تعهدی می‌تواند سکوی پرتاب یک سرمایه‌گذار یا موشکی به سمت بال‌های پرواز او باشد! توصیه می‌کنیم که پیش از استفاده از این روش معامله، حتماً آموزش‌های لازم در خصوص معاملات بازارهای مالی را تجربه کنید. با کسب اطلاعات کافی در این رابطه، حتی بازارهای نزولی نیز می‌توانند برای شما سودآور و فرصت‌آفرین باشند!

آیا پیش از این تجربه استفاده از اهرم در معاملات ارز دیجیتال را داشته‌اید؟ نظرات و تجربیات ارزشمند خود در این خصوص را با ما و سایر کاربران والکس به اشتراک بگذارید.

دیدگاه شما به بهبود مطالب والکس کمک می‌کند.

به این مطلب چه امتیازی می‌دهید؟

میانگین امتیارها: ۳.۶ / ۵. مجموع آرا: ۷

منبع
investopedia
نوشته های مشابه
اولین قدم برای سرمایه گذاری در بازار رمزارز را بردار!
همین حالا ثبت‌نام کن
اشتراک در
اطلاع از
guest
500


ایمیل شما نمایش داده نمی شود
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
دکمه بازگشت به بالا