شبکه Bep2 چیست؟ استاندارد BEP-2 بایننس چین

شبکه bep2 چیست؟ معرفی استاندارد بایننس چین یا BEP-2 و کاربردهای این استاندارد در توکن سازی در بلاکچین بایننس
از اصلیترین ویژگی رمزارزها، بروزرسانیهای مختلف بلاکچین است که به تعداد کاربران و محبوبیت بیشتر آنها منجر میشود. از زمان ظهور بیت کوین تاکنون توسعهدهندگان همواره در تلاشاند تا وضعیت بلاکچینها را با ایجاد تغییر در شبکه انتقال رمزارزها بهبود ببخشند که در این میان شبکه بایننس نیز به توسعه مداوم بلاکچین خود پرداخته است. یکی از این تغییرات در بلاکچین بایننس، ایجاد استاندارد فنی Bep2 است که برای صدور و پیادهسازی توکنها در شبکه جامع BNB Chain استفاده میشود. این استاندارد مجموعه قوانینی را تعریف میکند که توکنها برای فعالیت در اکوسیستم BNB Beacon Chain باید از آنها پیروی کنند. در این مقاله با این شبکه محبوب حوزه بلاکچین یعنی شبکه بایننس چین (استاندارد bep2) بیشتر آشنا خواهیم شد.
استاندارد bep2 در بلاکچین بایننس چین چیست؟
به جرات میتوان گفت صرافی بایننس در خصوص ارایه خدمات در حوزه بلاکچین در میان برترینها قرار دارد. به طوریکه نوآوریهای انجام شده در این صرافی همه روزه شرایط متفاوتی را در حوزه کریپتوکارنسی بهوجود میآورد. bep2 مخفف عبارت Binance Chain Evolution Proposal 2، یکی از استانداردهای بلاکچین است که برای ایجاد و استفاده از توکنهای جدید در بیانبی چین (BNB Chain) استفاده میشود. به طور خلاصه هدف آن، ایجاد یک سری قوانین مشخص برای عملکرد توکنها در بستر بلاکچین بایننس است.
ویژگی توکنهای با استاندارد bep 2
زنجیره بایننس دارای ویژگیهای منحصر به فردی است که آن را از سایر بلاکچینها مجزا میکند. در این بخش به برخی از این ویژگیهای شبکه bep-2 اشاره میکنیم:
- فرمت: توکنهای bep2 از استاندارد توکن زنجیره بایننس پیروی میکنند که فرمت خاصی را برای آدرسهای توکن و پیامهای تراکنش مشخص میکند.
- توکن سازی: این توکنها نشاندهنده داراییهای دیجیتال یا ابزارهای موجود در اکوسیستم زنجیره بایننس هستند. آنها را میتوان در زنجیره بایننس ایجاد، انتقال و مدیریت کرد.
- قابلیت انتقال: توکنهای شبکه bep-2 را میتوان از یک آدرس به آدرس دیگر در زنجیره بایننس منتقل کرد. تراکنشهای انتقال نیاز به امضای مناسب دارند و قوانین اجماع BNB Chain را رعایت میکنند.
- پرداخت کارمزد: توکنهای bep2 را میتوان برای پرداخت هزینه تراکنش در زنجیره بایننس استفاده کرد. هنگام انتقال داراییهای bep-2، ممکن است مقدار کمی از توکن به عنوان کارمزد تراکنش کسر شود.
- سادگی: برخلاف توکنهای erc20 اتریوم، توکنهای استاندارد bep 2 در زنجیره بایننس از عملکرد پیچیده قرارداد هوشمند پشتیبانی نمیکنند. آنها توکنهای سادهای هستند که میتوانند ارسال، دریافت و در آدرسها نگهداری شوند.
توکنهای پشتیبانی شده در شبکه bep2
با توجه به سرعت بالای انتقال و کارمزد مناسب شبکه bep-2، بسیاری از توکنهای محبوب در این شبکه امکان انجام تراکنش دارند. تقریباً تمامی رمزارزهای معروف دنیا از جمله بیت کوین، اتریوم و حتی استیبل کوین تتر در این شبکه امکان نقل و انتقال دارند و باعث میشوند خرید و فروش ارزهای دیجیتال با کارمزد کمتری انجام شود. این خود سندی بر مورد اعتماد بودن این شبکه در انجام تراکنشها در حوزه کریپتوکارنسی است. از محبوبترین آنها میتوان به رمزارز کاردانو یا میم کوین شیبا اینو اشاره کرد. کاردانو علاوه بر بلاکچین مستقل خود، از طریق زنجیره بایننس هم قابل انتقال است. محبوبترین توکن استاندارد bep 2، بایننس کوین (BNB) نام دارد که به عنوان کوین بومی صرافی بایننس از آن میتوان برای پرداخت کارمزد تراکنشها در صرافی بایننس استفاده کرد.
واریز و برداشت در شبکه bep2
در حقیقت شباهتهای زیادی بین شبکه bep-2 و erc-20 وجود دارد. یکی از این شباهتها نحوه واریز و برداشت از طریق آن است. برای واریز و برداشت در bep 2 همانند شبکه erc 20 شما باید مقداری رمزارز BNB در کیف پول خود داشته باشید. دارایی بومی این شبکه، BNB است که برای پرداخت کارمزد استفاده میشود. شما میتوانید توکنهایی را که توسط زنجیره بایننس پشتیبانی میشود را به راحتی از طریق bep2 انتقال دهید.
کیف پولهای مناسب توکنهای bep2
یکی از مهمترین موارد در بازار ارزهای دیجیتال، نگهداری از داراییهای دیجیتال است. برای نگهداری از توکنهای مبتنی بر bep 2، کافی است که از کیف پولهای پشتیبانیکننده استفاده کنید. سپس میتوانید این کیف پول را به صرافی یا پلتفرم معاملاتی غیرمتمرکز DEX متصل کرده و به خرید و فروش توکنها اقدام کنید. از جمله کیف پولهای توکنهای bep2 میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تراست ولت (Trust wallet)
- لجر (Ledger)
- ترزور (Trezor)
- مگنوم ولت (magnum)
- کوینومی (Coinomi)
- اتمیک ولت (Atomic Wallet)
تفاوت ERC20 و BEP2
عمده تفاوت این دو شبکه به نوع آدرسها خلاصه میشود. آدرسهای استفاده شده در شبکه ERC20 با پیش کلمه 0X شروع میشود اما در شبکه bep-2 با پیش کلمه bnb شروع میشود. یکی دیگر از تفاوتها این است که برای واریز و برداشت در bep2 شما در کیف پول خود اغلب نیاز به وارد کردن تگ یا memo دارید، در صورتی که برای توکنهای ERC20 تنها داشتن آدرس کیف پول مقصد کافی است.
تفاوت bep2 و bep20
اکنون پس از آشنایی با استانداردهای bep2 و bep20 این سؤال پیش میآید که دقیقاً تفاوت استاندارد bep 2 و bep 20 چیست؟ در این بخش به طور کامل به این سؤال پاسخ میدهیم. بایننس چین و بایننس اسمارت چین دو زنجیره از شبکه بلاکچین غیر متمرکز بایننس بودند که بهصورت موازی با هم عمل میکردند. اما بعد از آپدیت بزرگ بایننس، این دو شبکه با هم ادغام شده و تحت نام بیانبی چین به کار خود ادامه میدهند. در نهایت بایننس تصمیم به حذف استاندارد bep2 و ادغام قابلیتهای آن در استاندارد bep20 را گرفته است. دو تفاوت عمده این دو استاندارد عبارتاند از:
- استاندارد bep 2، به مقررات و مشخصات فنی توکنهای مبتنی بر بلاکچین بایننس مربوط میشود؛ اما استاندارد bep 20، به زنجیره هوشمند بایننس و توکنهای مبتنی بر آن مربوط است.
- هر توکنی که بر اساس استاندارد bep 2 ایجاد میشود، هیچگونه وابستگی به قراردادهای هوشمند ندارد. این در حالی است که توکنهای مبتنی بر استاندارد bep 20، بر اساس قراردادهای هوشمند عمل میکنند.
یکی از نکات بسیار مهم در انتقال توکنهای مختلف، نیاز به انتخاب شبکه موردنظر است؛ این یعنی هر کاربری اگر بخواهد توکنی را از یک صرافی یا حساب کاربری خود به صرافی دیگر انتقال دهد، باید استاندارد آن توکن را انتخاب کند. به همین منظور، لازم است که به تفاوت این استانداردها آگاه شوید.
دو شبکه معروف دنیای بلاکچین، بیانبی چین و اتریوم هستند. استانداردهای این بلاکچینها به ترتیب عبارتاند از استاندارد bep2 و bep20 که برای بیانبی چین و استاندارد erc20 که برای اتریوم است.
برای مثال، برای انتقال دارایی ارز دیجیتال مبتنی بر شبکه bep-2 باید توجه کنید که کیف پول یا صرافی که از آن برای استیک کردن ارز دیجیتال خود استفاده میکنید، از استاندارد bep 2 پشتیبانی کند. متأسفانه در برخی موارد، انتخاب اشتباه استاندارد منجر به از دست رفتن دارایی میشود.
آیا شبکه bep2 برای شما مناسب است؟
برای نقل و انتقال داراییهای دیجیتال، شبکههای بسیاری با کارمزدها و شرایط متفاوتی وجود دارند. اما اینکه کدام برای شما مناسبتر است به عواملی چون کیف پول شما و حتی صرافی که در آن معامله میکنید بستگی دارد. شبکه bep-2 در میان چندین شبکه نقل و انتقال از ویژگیهای مناسبی برای تسهیل این امر برخوردار است و امروزه توکنهای زیادی به دلیل معضل هزینه گس (gas) بلاکچین اتریوم، به زنجیره بایننس ورود کردهاند. در پایان باید متذکر شویم در هنگام انجام تراکنشهای خود حتماً از همخوانی شبکه مبدا و مقصد اطمینان کسب کنید زیرا ارسال ارزی به آدرس یک شبکه اشتباه میتواند منجر به از دست رفتن دارایی شما گردد.
bep2، استانداردی برای بایننس کوین (BNB) و تراکنشها در صرافی ارز دیجیتال بایننس است. این استاندارد برای ایجاد و استفاده از توکنهای جدید در بیانبی چین (BNB Chain) استفاده میشود.
آدرسهای شبکه bep-2 همیشه با عبارت bnb و در مقابل آدرسهای شبکه erc20 و bep20 همیشه با 0X آغاز میشوند.
bep 2 یک استاندارد توکنسازی در زنجیره بایننس و bep 20 یک استاندارد توکنسازی در زنجیره هوشمند بایننس با هدف پشتیبانی از قراردادهای هوشمند است.