متاورس چیست؟ تجربهای از لمس دنیای اینترنت با ورود به دنیای متاورس
احتمالاً شما هم متوجه این موضوع شدهاید که چندی پیش کمپانی پرآوازه فیسبوک نام خود را به «متا» تغییر داد و در بیایهای متاورس را آینده جهان اینترنت خواند. از طرفی جذب سرمایه یک میلیارد دلاری شرکت اپیک (Epic)، سازنده بازی آنلاین گروهی فورتنایت هم در اوایل سال جاری، مهر تاییدی بر علاقه سرمایهگذاران برای ورود به حوزه بازیهای آنلاین گروهی بود.
در همین حین، ناگهان «متاورس» به مهمترین کلمه کلیدی در حوزه فناوری بدل شد و هر سرمایهگذار کریپتو در کنار خرید و فروش ارز دیجیتال، سعی داشت سهم خود را از این بازار پرهیاهو و نوظهور تصاحب کند. حالا باید با نگاهی عمیقتر به سوال متاورس چیست؟ بنگریم و اینکه آیا این فقط به عینک VR و صنعت بازی خلاصه میشود؟ زندگی در متاورس چگونه است؟ برای پاسخ به این سوالات با ما در ادامه این مقاله همراه شوید.
تاریخچه متاورس
کلمه متاورس ترکیبی از دو لغت Meta+Universe است. واژه متا از ریشه یونانی «فراتر» گرفته شده و ورس هم از کلمه یونیورس به معنای «جهان» آمده است. از این رو از نظر لغوی metaverse را میتوانیم به «جهان ماوراء» ترجمه کنیم. اصطلاحی بسیار جذاب و انقلابی که احتمالاً در مورد آشنایی با آن بسیار کنکاو شدهاید.
این اصطلاح، اولین بار در رمان علمی تخیلی نیل استفنسون (Neal Stephenson) با عنوان «سقوط برف» در سال ۱۹۹۲ به کار رفت. در این کتاب، metaverse بهعنوان آخرین تیر از کمان اینترنت بر پیکر نیمه جان دنیای سنتی شلیک شده است. تعبیری فلسفی از اهمیت واقعیت مجازی که در آن هر تعامل دیجیتال میتواند تاثیری مستقیم بر دنیای واقعی داشته باشد.
پس از انتشار این رمان، چندین کتاب، فیلم و برنامه تلویزیونی هم به مفهوم متاورس پرداختند. از جمله مهمترین این آثار میتوانیم به فیلم تحسین شده استیون اسپیلبرگ به نام Player One Ready (بازیکن شماره ۱؛ آماده) اشاره کنیم که از رمانی با همین نام از ارنست کلاین (Ernest Cline) در سال ۲۰۱۱ اقتباس شده است.
متاورس چیست؟
متاورس یک دنیای مجازی است که با ترکیب مفاهیم واقعیت مجازی (VR) و واقعیت افزوده (AR)، به دنبال این است تا به کاربران خود این فرصت را بدهد تا هر آنچه را که در دنیای واقعی انجام میدهند بدون نیاز به حضور فیزیکی در متاورس انجام دهند. در واقع میتوان متاورس را یک جهان برتر معرفی کرد که در آن محدودیتهای دنیای فیزیکی از بین خواهد رفت و شاید انسانها بتوانند در دنیای آرمانی خود زندگی کنند.
مالک متاورس کیست؟
متاورس وجود دارد بدون آنکه فرد یا سازمان خاصی مالک آن باشد. حتی در سالهای آینده که سهامداران مختلفی اعم از افراد و شرکتهای تجاری در توسعه و بهرهبرداری متاورس مشارکت بیشتری خواهند داشت، هیچ کس مالک متاورس نخواهد بود. اما میتوان پیشبینی کرد که شرکتهای بزرگ مانند مایکرو سافت در شکلگیری آن نقش پررنگی خواهند داشت.
ویژگیهای متاورس
صحبت به صورت دقیق در ارتباط با ویژگیهای متاورس در حال حاضر شاید امکانپذیر نباشد. زیرا اطلاعات کاملی در ارتباط با این دنیای پر از راز و رمز نداریم. اما در ادامه به برخی از ویژگیهای متاورس اشاره میکنیم که به ما در شناخت بیشتر آن کمک خواهد کرد.
آواتارهای دیجیتال
یکی از جنبههای اصلی متاورس، ایجاد آواتارهای دیجیتال برای بیان احساسات و عواطف به روشی غیرمتعارف است. این آواتارها میتوانند کپی دقیقی از ظاهر، شخصیت و فرهنگ ما باشند. گزینه سفارشیسازی آواتار به کاربران، ایده گیمیفیکیشن را القا میکند و منجر به تجربهای تعاملپذیر و فراگیر از شبکههای اجتماعی میشود.
زیرساخت یکپارچه
فراتر از زیرساختهای سختافزاری مورد نیاز، پروژههای مهم متاورس جهانهای مختلف را به هم متصل خواهد کرد. درست مانند اینترنت که امروزه تعداد نامحدودی وبسایتهای متصل به هم دارد. این بدین معناست که کاربران میتوانند به طور یکپارچه از یک دنیای metaverse به دنیای دیگر کوچ کنند.
اشتراک تجربهها
تصور اینکه تمام تجربههای فیزیکی دنیای واقعی زیر سقف یک دنیای مجازی قرار میگیرند، کمی گیجکننده است. متاورس به ما کمک میکند تا در جهانی بینهایت حرکت کنیم. بهعنوان مثال، در فضای آموزشی، دانشآموزان به یک روم مجازی مشترک میپیوندند و از راه دور با یکدیگر تعامل دارند.
فراتر از آموزش، افراد میتوانند دور هم جمع شده و همه چیز را از ترن هوایی در یک شهربازی گرفته تا فرود روی ماه تجربه کنند.
امنیت
طی چند دهه گذشته، تهدیدات سایبری یکی از بزرگترین چالشها برای شرکتها در سراسر جهان بوده است. جوامع مختلف آنلاین مانند اینترنت، همیشه نیاز به نظارت بر رفتار افراد خود دارند. بلاکچین بهعنوان یک فناوری انقلابی به کمک metaverse آمده و موجب ذخیره ایمن دادههای شخصی میشود.
سرعت
از مهمترین ویژگیهای متاورس میتوان به دسترسی آنی به اطلاعات اشاره کرد. کاربران برای جستجوی هیچ مطلبی نیاز نیست که وقت زیادی صرف کنند. زیرا تمام اطلاعات در همان لحظه در اختیار آنها قرار میگیرد.
قابلیت همکاری
در متاورس کاربران میتوانند برای کمک به یکدیگر به تمام نقاط این دنیای مجازی سفر کنند. این نوع از همکاری در دنیای واقعی نیازمند صرف وقت و انرژی زیاد است.
کاربرد متاورس
متاورس بدون تردید یکی از فناوریهایی است که به دنبال بهتر کردن زندگی انسان و به ارمغان آوردن آرامش بیشتر برای او است. برخی از مهمترین کاربردهای متاورس عبارتند از:
آموزش: متاورس میتواند باعث تحول سیستم آموزش شود. به عنوان مثال افراد میتوانند به راحتی در کلاسهای آموزشی سراسر دنیا شرکت کنند بدون آنکه نیازی به صرف هزینه و وقت برای رفتن فیزیکی به آن کلاس باشد.
سلامت و درمان: کادر درمان میتوانند از متاورس برای ارتقای سطح سلامت افراد کمک بگیرند. به عنوان مثال گجت واقعیت مجازی هولولنز (HoloLens) در حین جراحی به جراحان کمک میکند و حتی باعث میشود که تایم جراحی کوتاهتر شود.
بازاریابی: صاحبان کسب و کار میتوانند از کاربردهای متاورس بهرهمند شوند و با استفاده از هدستهای واقعیت مجازی، نسخهای مجازی از محصولات خود را به مشتریان ارائه دهند.
سرگرمی: یکی از مهمترین کاربردهای metaverse در حوزه تفریح و سرگرمی است. به عنوان مثال متاورس توانسته است صنعت بازی را تا حد زیادی متحول کند و تجربه بسیار متفاوتی برای گیمرها به ارمغان بیاورد که سراسر از لذت و هیجان است.
گردشگری: متاورس میتواند یک فرصت طلایی برای افراد علاقهمند به گردشگری باشد که زمان یا توان مالی کافی برای سفر ندارند. این فناوری به این افراد کمک میکند تا بدون نیاز به ترک خانه، به تمام نقاط دنیا سفر داشته باشند.
متاورس و دنیای بازیها
امروزه دنیای بازی یکی از پراستقبالترین حوزههای metaverse است، زیرا بازی های متاورسی تجربهای جدید را برای گیمرها رقم زدهاند. در ادامه به معرفی برخی از پروژه های متاورس در حوزه بازی میپردازیم.
همسایه من آلیس
بازی همسایه من آلیس یک پلتفرم بلاکچینی است که به کاربران امکان مالکیت توکنهای غیرقابل تعویض را میدهد. هدف اصلی این پروژه جذب مخاطبان گستردهای از هولدرهای رمزارزها، علاقهمندان به بلاکچین و گیمرها است. کاربران میتوانند با خرید ارزدیجیتال آلیس که توکن بومی این پلتفرم است، مالکیت قطعات زمین این بازی را به دست آورند و با سفارشسازی آنها برای خود کسب درآمد کنند.
انجین
انجین یک پلتفرم بازی بر بستر بلاکچین است که به کاربران خود اجازه میدهد بدون بهرهمندی از دانش برنامهنویسی، عناصر مختلف از جمله آثار هنری و داراییهای دیجیتال ایجاد کنند و در این پلتفرم به خرید و فروش آنها بپردازند. نکته قابل توجه درخصوص انجین این است که برخی اقلام ایجاد شده در آن را میتوان در سایر بازیهای رایانهای هم استفاده کرد. توکن بومی این پلتفرم ENJ نام دارد که شما میتوانید با خرید انجین کوین به معامله و خرید اقلام بازی بپردازید.
سندباکس
سندباکس یکی از بازیهای برتر سال ۲۰۲۱ بود که ساختار و گیمپلی آن شباهت زیادی به بازی معروف ماینکرافت (Minecraft) دارد. این پروژه متاورس مبتنی بر بلاکچین اتریوم است و کاربران با خرید و فروش زمینهای آن در قالب توکنهای NFT، قادر به کسب درآمد هستند. توکن بومی سندباکس SAND نام دارد و پایه و اساس تراکنشهای انجام شده در این پلتفرم است. برای خرید سندباکس میتوانید به صرافیهای مطرحی مانند والکس مراجعه کنید.
اکسی اینفینیتی
اکسی اینفینیتی یک بازی بر پایه بلاکچین اتریوم است که از بازیهای مشهوری مانند کریپتوکیتیز (Crypto Kitties) و پوکمون (Pokemon) الهام گرفته است. در این بازی بازیکنان هیولاهای کوچکی در قالب NFT به نام اکسیها (Axies) را خریداری کرده و با آنها در برابر یکدیگر مبارزه میکنند. به برنده این نبرد بهعنوان پاداش، ارز دیجیتال اکسی اینفینیتی داده میشود. شما همچنین با خرید اکسی اینفینیتی میتوانید قابلیتهای ویژهای را برای اکسیهای خود در مبارزات فعال کنید.
دیسنترالند
پلتفرم دیسنترالند یک محیط دیجیتالی مشابه دنیای واقعیست که کاربران در آن میتوانند با یکدیگر به معاشرت پرداخته، بازیهای آنلاین انجام دهند و آثار دیجیتال خود را معامله کنند. همچنین بازیکنان با خرید مانا که توکن بومی این پلتفرم است، قادرند انواع لباسها، آیتمها و زمینهای مجازی این بازی را خریداری کنند.
متاورس و دنیای موسیقی
قلمرو و پتانسیل metaverse بسیار وسیعتر از حوزه گیم است و به نظر میرسد که آینده موسیقی هم در این فضا رقم خواهد خورد. اخیراً فورتنایت میزبان کنسرتهای آریانا گرانده (Ariana Grande) و تراویس اسکات (Travis Scott) بوده و سال گذشته کنسرت لیل ناز اکس (Lil Nas X) در روبلاکس ۳۳ میلیون بازدید داشته است.
به همین دلیل استارتآپهایی مانند استیج ۱۱ که به تازگی مبلغ ۵ میلیون دلار را از Otium Capital جمعآوری کرده، در حال ایجاد تجربیات موسیقیایی فراگیر برای متاورس هستند و با هنرمندانی همچون دیوید گوتا، اسنوپ داگ، نی یو و آکون همکاری میکنند.
واقعیت این است که دور از انتظار نیست که رفتن به کنسرت یا جشنوارههای موسیقی در مدت زمان کوتاهی تبدیل به یک روش قدیمی شود و افراد ترجیح دهند که در فضای متاورس در کنسرتها شرکت کنند. زیرا سرعت پذیرش متاورس در صنعت موسیقی بسیار زیاد است. پس تعجب نکنید اگر در آینده خوانندگان بلیطهای کنسرت خود را بهعنوان NFT صادر کنند.
متاورس و دنیای فیلم و سریال
متاورس به صنعت سینما هم ورود کرده است و میتوان گفت نقش پررنگی هم دارد. کافی است سرچ کوتاهی بکنید تا لیست بلندبالایی از فیلم و سریالهای متاورسی را ببینید. اگر دوست دارید که تصور بهتری از دنیای متاورس داشته باشید توصیه میکنیم که از بین فیلم و سریالهای زیر یکی را انتخاب کنید و به تماشای آن بنشینید:
The Matrix
Minority Report
Wreck it Ralph
Crypto
Free-guy
Upload
Ready Player One
پیشنیاز ورود به متاورس
همانطور که برخی تجربیات متاورس مانند جلسات و آموزشهای فراگیر به شدت به عینکهای واقعیت مجازی متکی هستند، بازیهای روبلاکس یا ماین کرافت نیازی به استفاده از این عینکها ندارند و کاربران از دستگاه تلفن همراه خود برای بازی استفاده میکنند.
اِما ریدرستاد (Emma Ridderstad)، مدیر اجرایی و از بنیانگذاران Warpin میگوید:
ما قبل از اینکه از عینک واقعیت مجازی استفاده کنیم، واقعیت افزوده را توسط تلفن همراه خود به شکلهای مختلفی تجربه میکنیم. بهعنوان مثال، امتحان کردن کفش یا لوازم آرایش قبل از خرید.
برای اینکه با تفاوت این دو بیشتر آشنا شوید، ابتدا دو تکنولوژی واقعیت افزوده (Augmented Reality) و واقعیت مجازی (virtual reality) را که به نوعی آینده متاورس به آنها گره خورده را معرفی میکنیم.
واقعیت افزوده (AR)
واقعیت افزوده یا همان AR دربرگیرنده المانهای بصری، صوتی و سایر محرکهاییست که بهواسطه دنیای واقعی تجربه کاربری را بهبود میبخشد. AR میتواند ازطریق یک موبایل بهراحتی در اختیار کاربر قرار گیرد تا توسط آن حضور خود را در دنیای واقعی به شکل کامل کنترل کنند.
بهعنوان مثال شما بازی پوکمون گو را درنظر بگیرید که به واسطه ترکیب دوربین موبایل و محیط واقعی، پوکمونهای مجازی پیشروی شما قرار میگیرند که میتوانید با آنها به تعامل بپردازید. مایکروسافت از جمله شرکتهایی است که در چند سال گذشته حساب ویژهای روی این تکنولوژی باز کرده است. آنها در سال ۲۰۱۶ نسخه اولیه هدست واقعیت افزوده HoloLens را در اختیار توسعهدهندگان قرار دادند. هدستی که درواقع دنبالهرو مسیر کینکت بود و کاربران توسط آن میتوانستند محیطهای نرمافزاری و بازی را در دنیای واقعی اطراف خود تجربه کنند. نسل دوم این هدست با سختافزاری قدرتمندتر در سال ۲۰۱۹ با نام HoloLens 2 عرضه شد و درنهایت مایکروسافت با معرفی سرویس Microsoft Mesh نشان داد که تا چه اندازه برای این تکنولوژی در آینده مسمم است.
واقعیت مجازی (VR)
از سوی دیگر ما تکنولوژی واقعیت مجازی (VR) را داریم که به شکل کامل، تجربهای مجازی قلمداد میشود و واقعیتهای تخیلی را بهبود میبخشد. تکنولوژی VR همیشه به یک هدست نیاز دارد و این کاربران هستند که در دنیای آن توسط یک سیستم دیگر کنترل میشوند. درکنار Oculus VR که صرفا مختص سختافزار پیسی و بازیهای این پلتفرم است، پلی استیشن هم هدست واقعیت مجازی PlayStation VR را عرضه کرده که تجربه بازیهای VR را به بهترین شکل ممکن در اختیار کاربران قرار میدهد. گیمرها توسط این هدستها وارد دنیای مجازی میشوند و با قرارگیری در قالب کاراکتر اصلی بازی، دنیای پیرامون خود را به شکلی متفاوت تجربه میکنند. البته علیرغم گذشت سالها از عرضه این هدستها، کماکان این تکنولوژی راه زیادی تا بلوغ خود در پیش دارد و باید منتظر ماند و دید در آینده چه نقشی قرار است در شکلگیری و توسعه دنیای متاورس ایفا کند.
ورود به متاورس
ورود به دنیای متاورس ممکن است که برای اغلب افراد کمی پیچیده به نظر برسد. اما ورود به متاورس آنقدرها هم سخت نیست. شما ابتدا باید پلتفرم متاورس را انتخاب کنید، سپس کیف پول ارز دیجیتال را نصب و آن را شارژ کنید. در نهایت با اتصال کیف پول به بازار مجازی، خرید رمزارز و ساخت آواتار را انجام دهید. البته کاربران ایرانی به دلیل تحریمهای کشور آمریکا، امکان استفاده از برخی از پلتفرمهای متاورس را ندارند و باید برای ورود به متاورس از نرم افزارهای تغییر آی پی استفاده کنند.
خطرات متاورس
حقوقدانان هشدار میدهند متاورسها بر سر مسائلی چون مالکیت معنوی، حفاظت داده، مجوز محتوا و همچنین داراییهای رمزارزی درگیر معضلاتی حقوقی هستند. برای مثال در ماه سپتامبر، روبلاکس برای اینکه هنرمندان بتوانند موسیقی خود را در metaverse به نمایش بگذارند، یک دعوی حقوقی را با انجمن ناشران موسیقی ملی ایالات متحده پشت سر گذاشت.
ایزابل فاکس (Isabel Fox)، شریک عمومی Outsized Ventures که اخیراً در Hadean سرمایهگذاری کرده، میگوید بزرگترین ریسک برای سرمایهگذاران، کشف شرکتهایی است که واقعاً میدانند چگونه یک متاورس قانعکننده و مورد استقبال بسازند. برخی کارآفرینان رویکرد «بساز، مشتری میآید» را پیش میگیرند که قطعاً با گذشت زمان شکست میخورند.
به گفته آنتوان مویرود (Antoine Moyroud) مدیر صندوق سرمایهگذاری EQT Ventures، ریسک دیگر متاورس، پراکندگی و عدم انتقال هویت مجازی افراد بین پلتفرمهای مختلف است.
شرکتهای فعال در حوزه متاورس
حوزه کریپتوکارنسی برای شرکتهای بزرگ جهان یک بستر بسیار مناسب برای سرمایهگذاری است. این شرکتها برای ورود به پروژههای جدید با یکدیگر رقابت میکنند و سعی دارند تا از فرصتهای موجود نهایت استفاده را ببرند. متاورس هم یک فضای جدید و در حال توسعه است که توجه شرکتهای بسیاری را به خود جلب کرده است.
برترین شرکت های فعال در حوزه متاورس عبارتند از:
گوگل (Google): اولین تلاش شرکت گوگل برای ورود به دنیای متاورسی از طریق عینک گوگل (Google Glass) بود. اما در حال حاضر گوگل دامنه فعالیت خود را گستردهتر کرده است و به دنبال اتصال از طریق آواتارهای ترکیب شده با دنیاهای فیزیکی و دیجیتالی است.
متا (Meta): شرکت متا در واقع همان شرکت فیسبوک است که در اکتبر ۲۰۲۱ به متا تغییر نام داد. از مهمترین دستآوردهای متا در حوزه متاورس میتوان به پروژههای Cambria، Horizon و پیام رسانی به صورت VR اشاره کرد.
مایکروسافت (Microsoft): برنامه Mesh اولین دستاورد مایکروسافت در حوزه متاورس است که به تیمهای نرمافزاری تعلق دارد. این برنامه در زمان شیوع کرونا ویروس با هدف دورکاری یا کار در منزل شرکت گرفت. در حال حاضر هم مایکروسافت به دنبال توسعه برنامههای کاربردی مبتنی بر متاورس است.
بایننس(Binance): صرافی بایننس به دنبال ارائه زیرساختهایی است که از طریق متاورس، فرایندهای نوین امور مالی جدید را ایجاد کند. به عنوان مثال بازار NFT که توسط بایننس راهاندازی شده است یک بستر بسیار مناسب برای برای خریداران و فروشندگان است که داراییهای مجازی مبتنیبر توکن بیهمتا را از چندین بلاک چین معامله کنند.
ارزهای متاورسی برای سرمایهگذاری
متاورس هرچند یک پدیده جدید به نظر میرسد اما افراد زیادی به سرمایهگذاری در آن علاقهمند هستند. در این میان ارزهای زیادی وجود دارد که هر کدام از آنها میتواند یک گزینه برای کسب درآمد از متاورس باشد. اما برخی از آنها نیز آینده چندانی ندارند و به نظر میرسد که در لیست پروژههای شکست خورده قرار خواهند گرفت. اگر شما هم علاقهمند هستید تا با خرید و فروش ارزهای متاورس به کسب درآمد برسید میتوانید این لیست را مورد بررسی قرار دهید، اما توجه داشته باشید که سرمایهگذاری در حوزه کریپتو نیازمند تحقیق و کسب اطلاعات لازم است. یکی از موارد مهمی که باید به آن توجه کنید تاریخچه قیمت ارزهای متاورسی است.
بهترین ارزهای متاورسی برای سرمایهگذاری عبارتند از:
- ارز مانا (MANA)
- ارز آکسی (AXS)
- ارز سند (SAND)
- ارز انجین کوین (ENJ)
خرید زمین در متاورس
تا چندی پیش مفهوم زمین مجازی برای اغلب افراد بسیار ناملموس بود. اما در چند وقت اخیر با افزایش علاقهمندی مردم به دنیای پر از راز و رمز متاورس، خرید و فروش زمین مجازی به یک واقعیت قابل پذیرش تبدیل شده است. شاید جالب باشد بدانید که در در سال ۲۰۲۱ سودآورترین روش سرمایهگذاری در متاورس، خرید زمین بود.
برای خرید زمین در متاورس پلتفرمهای مختلفی وجود دارند که محبوبترین آنها عبارتند از: سند باکس، دیسنترالند یا اوپن سی
قیمت زمینهای متاورسی مانند زمینهای فیزیکی به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد. به عنوان مثال موقعیت مکانی زمین از موارد مهمی است که قیمت آن را تعیین میکند. مکانهای مهم و برجسته در متاورس قیمت بیشتری دارند و نسبت به سایر مکانها احتمال رشد بیشتری دارند. کاربران برای خرید زمین از NFTها استفاده میکنند.
برای مطالعه بیشتر میتوانید مقاله کاربرد NFT در متاورس را مطالعه کنید.
وب ۳ و متاورس
برخی از افراد به اشتباه وب ۳ و متاورس را یکسان میدانند. اما میان این دو مرز بسیار ظریفی وجود دارد. وب ۳ جدیدترین نسخه از اینترنت است و متاورس بخش مهمی از آن است که با استفاده از فناوریهایی مانند هوش مصنوعی دنیای واقعی را با دنیای دیجیتال ترکیب میکند. بنابراین هم وب ۳ و هم متاورس را میتوان انقلابی عظیم در نحوه تعامل انسان با دنیای دیجیتال دانست، اما این دو با یکدیگر یکسان نیستند.
آینده متاورس
علیرغم تبلیغات اخیر پیرامون متاورسها، هنوز کارهای زیادی باید در این فضا انجام شود تا متاورس به مکانی محوری برای تجربه جدیدی از زندگی، بازی و کار بدل شود. زیرساختهای متاورس، نگرانیهای مربوط به حریم خصوصی و نظارتهای بینالمللی، تنها بخشی از موضوعاتیاند که کسبوکارها و دولتها در حال بحث درخصوص آنها هستند. با این حال بررسی آینده متاورس نشان میدهد که، فناوری با چنان سرعتی حرکت خواهد کرد که زودتر از آنچه تصور کنیم، این فرا جهان را به ما هدیه میدهد.
وقتی خبرنگار CNN از تیم سوئینی (Tim Sweeney) بنیانگذار اپیک گیمز درباره آینده متاورس پرسید، او گفت:
فکر میکنم برای تحقق کامل این ایده یک دهه یا بیشتر زمان نیاز است، اما به هر حال این اتفاق میافتد. متاورس قرار نیست توسط یک شرکت خاص ایجاد شود. این ایده توسط میلیونها توسعهدهنده خلق خواهد شد. بنابراین، متاورس خشت به خشت ساخته میشود و همه در خلق آن سهیماند.
ایزابل فاکس (Isabel Fox)، شریک عمومی Outsized Ventures میگوید بزرگترین ریسک برای سرمایهگذاران، کشف شرکتهایی است که واقعاً میدانند چگونه یک متاورس قانعکننده و مورد استقبال بسازند. برخی کارآفرینان رویکرد «بساز، مشتری میآید» را پیش میگیرند که قطعاً با گذشت زمان شکست میخورند.
به نظر شما، ما چقدر با خلق یک جهان متاورسی، درست همانطور که مارک زاکربرگ وعده داده فاصله داریم؟ آیا شما آماده زیستن در چنین دنیایی هستید؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با ما درمیان بگذارید.
رایجترین پرسشهای کاربران درباره متاورس
با ظهور اقتصادهای جدید، انواع جدیدی از ارزها به وجود آمدهاند و متاورسها صرفاً از یک ارز استفاده نمیکنند. به طور کلی تنها ارز مورد قبول در متاورسها، رمزارزها هستند. بنابراین بسته به اینکه از کدام متاورس استفاده کنید، ارزهای دیجیتال مختلفی مورد استفاده قرار میگیرند.
در حال حاضر بیشتر بازیها و پلتفرمهای متاورس تنها از طریق رایانهها و استفاده از هدستهای واقعیت مجازی (VR) و واقعیت افزوده (AR)، امکان اتصال به متاورسها را دارند.
فیسبوک صرفاً متاورس خودش را طراحی کرده، اما مالک آن نیست. همانطور که هیچ شرکتی نمیتواند صاحب اینترنت باشد.
سلام ببخشید میشه بگید متاورس پیکو لند معتبره؟ وایا ارزش سرمایه گذاری داره یا نه؟؟
سلام
در حال حاضر ما اطلاعات معتبر و مشخصی از فعالیت این پلتفرم نداریم و پیشنهاد میکنیم در چنین پروژه هایی به دلیل ریسک زیاد، سرمایه گذاری نکنید.
سلام تو فضای واقعیت به کسی نمی شود صد درصد اعتماد داشت !حالا تو فضای مجازی آیا می شود اعتماد کرد؟
سلام به تمامی دوستان عزیز و همراهان وبسایت “Wallex”!
من به عنوان یک کاربر فعال و قدیمی این سایت، خوشحالم که این فرصت را دارم تا نظراتم را درباره یک پروژه بسیار جذاب و نوآورانه به اشتراک بگذارم. حدود یک ماه پیش با سامانه متاورس رنگ یا همان “متاورس ایرانی” آشنا شدم و از آن زمان معتقدم که این پروژه به شدت توجه هر فرد علاقهمند به تکنولوژی و افراد فعال در دنیای مجازی را جلب خواهد کرد.
داداش من خودم از ال متاورس زمین خریدم و ۲۰۰۰ دلار پولم رفت
تو رو خدا با این کامنت هاتون از کلاهبردار ها حمایت نکنید
خدا رو شکر من نیازی به پول ندارم انگلیس زندگی میکنم این پول رو در کمترین زمان جبران کردم ولی تو شرایط ایران هنه مثه من نیستن ، حداقل خودنون باید یکم هوای هم داشته باشید
با تشکر
سلام. واقعا؟ یکی از دوستان اصرار داره من وارد شم و واقعا نمیدونم. فقط در حوزه زمین؟ از کجا بفهمیم قابل اعتماد
سلام
دوست عزیز پول شما نرفته باید بلد باشی چطور از فضا اسفاده کنی و درامد داشته باشی.
فضای متاورس کلاهبرداری نیست فردی که بدون اگاهی رو چیزی پول میذاره اشتباه از ایشونه.
حتی فضای رمز ارز هم ممکنه شما این ماه بیای بیت کوین بخری ماه بعد ارزون شه.
ولی اگه ۶ سال نگهش میداشتی خیلی رشد حاصلت میشد.
این هم همینه دانش و اگاهی خودشو میخواد وگرنه اگه قرار بود همه فقط پول ذارن و پولدار بشن که نمیشد!
سلام در سایت سابریول متاورس ثبت نام نکنید کلاهبرداریست
سلام خرید زمین در متاورس چه وضعی داره؟ پیشنهاد می کنید یا خیر؟
نخرید کلاهبرداریه من ۲۰۰ دلار پولم رفت
برای شروع که حداقل ۲ هزار دلار لازمه رو میشه اطمینان کرد و سرمایه گذاری کرد؟ یعنی امکانش هست که پولمون بره؟
سلام
ریسک خرید زمین های متاورسی یا هر توکن دیگری، مشابه با سایر رمزارزها و بازار کریپتو است. بنابراین هیچ قطعیتی در خصوص سودآوری دائم وجود ندارد.
خیلی خوب بود. اگر اطلاعاتی در مورد متاورس رنگ یا متاورس ملی دارید، خوشحال میشوم بخوانم.
سلام
در حال حاضر اطلاعات زیادی از این پروژه در دست نیست. قطعا در آینده با شنیدن اخبار بیشتری پیرامون متاورس ملی، به این موضوع خواهیم پرداخت.
وقتون به خیر
به نظرم متاورس هنوز به بلوغ خودش نرسیده و تازه اول راهه. الان بیشتر پروژه های متاورسی هم صرفا تمرکزشون روی بازیه. اگه به روزی برسیم که متاورس واقعا تو نیازهای اولیه زندگیمون کمک حالمون باشه میتونیم بگیم این تکنولوژی موفق بوده. فعلا باید بشینیم و نظاره کنیم
سلام
وقت شما به خیر
بله کاملا با شما موافقیم. متاورسی مفهومی جدید است که در حال حاضر در ابتدای مسیر خود قرار دارد. هرچند امروزه کاربردهای دیگری از متاورس علاوه بر بازی هم ارایه شده که به بخشی از آنها در این مقاله پرداخته شده است.
سپاس از همراهی شما
به نظرتون نشستن ونظاره گر بودن درسته ؟
چرا چننین تکنولوژی که اول راه هست را بررسی و سرمایه گذاری نکنیم ،که بازار کریپتو جا نمونیم
سلام
خیر؛ ما هم با شما همنظریم دوست عزیز. البته با سرمایه گذاری منطقی و داشتن مدیریت ریسک حسابشده.
سلام و خسته نباشید
برای استفاده از متاورس ما به چه ارز دیجیتالی احتیاج داریم؟
ممنون
سلام
وقت شما به خیر
امروزه پروژه های متاورس متنوعی مانند دیسنترالند، آلیس، سندباکس، اینفینتی و … وجود دارد که شما برای تعامل با هر کدام از آنها نیاز به داشتن ارز بومی آن پروژه دارید.
سپاس از همراهی شما
سلام واقعا ممنون از مقاله خوب و جذابی که نوشتید. لذت بردم
ولی به نظر من متاورس هم متعلق به ثروتمندان و پولدارهای دنیای واقعیه. ما چجوری میتونیم با متاورس کار کنیم و پول در بیاریم؟
سلام
وقت شما بخیر
ممنون از حمایت و ابراز لطف شما. به هر حال متاورس مانند هر پدیده نوپای دیگر در ابتدای مسیر خود قرار دارد و در حال حاضر با پذیرش گسترده عموم فاصله دارد. خرید زمینهای مجازی یکی از ترندهای حوزه متاورس و راههای کسب درآمد در یک سال اخیر بود که سودهای چند هزار درصدی را به بسیاری از کاربران داد.
سپاس از همراهی شما